Saç Uzatma Yöntemleri Zambak'in Kuru ve uzamayan saclarla derdi

CicimBalim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
475
257
103
33
Bir cogunuz gibi bende saclarimla dertteyim kizlarr.
Sac tipimi anlatayim normalde saclarim kivircik, seyrek ve ince telli.
Yaklasik 2 yil önce sacimi hayatimda ilk defa boyiyayim dedim ve kendim OMBRE yaptim actirdim vs.

Saclarim o gün okadar yandilar ki kivircik saclarim düpdüz olmustu ve sert :(
nekadar cok bakim yapsamda pek düzelmediler gerci saclarim en azindan suan dalgali. Iki ayda bir 1-2 santim kesiyorum sirf Ombreden kurtulmak icin. Tabi sacimin kuru ve seyrek olmasida ayri bir dert
Artik dahada düzenli bakimlari yapmak istiyorum o yüzden burda sizlerle paylasicam

Neyse gelelim bakimlarima:

• Yag karisimi uygulayacam haftada 2-3kez (Kendim karistirdim cesit cesit yaglari)
  • Sampuanima bemiks ampül koyacam
  • Ve dustan sonra saclarimin ucuna biraz hindistan cevizi yagi sürecem
  • Birde dustan sonra Saclarimi örecegim (bunun cok faydasi var diye düsünüyorum)
  • Saclarimi haftada 2-3 kez yikiyorum (fazlasi zararmis zaten)
Resimleri zamanim oldugunda koyacagim acikcasi utaniyorumda. Tanidiklarim bile "saclarin senin seyrek degil mi" diyorlar. Yani demekki belli oluyor :(

Neyse haydi bakalimmm marta kadar saclarim biraz uzasin istiyorum cünki arkadasimin dügünü var ve ben güzel bir sac modeli istiyorumm :KK48:

Hosgeldin öncelikle saclarim seyrek diyosun bence ilk once sac cikartan kürlerle bakim.yapman lazim mesela ilik kürü sarimsak vs bu tür sac cikartan seyler denemen lazim yag bakımlari sadece bakim yapar uzaması icin destekler yani yinede sen bilirsin ama ben sampuanima sarimsak koymusdum bebek saclar kendini gostermeye baslamisdi hatta kuafor birsuru bebek sacin var bunlarla fon tutmaz dedi gecende bana :)))

Hosgeldin öncelikle saclarim seyrek diyosun bence ilk once sac cikartan kürlerle bakim.yapman lazim mesela ilik kürü sarimsak vs bu tür sac cikartan seyler denemen lazim yag bakımlari sadece bakim yapar uzaması icin destekler yani yinede sen bilirsin ama ben sampuanima sarimsak koymusdum bebek saclar kendini gostermeye baslamisdi hatta kuafor birsuru bebek sacin var bunlarla fon tutmaz dedi gecende bana :)))

Hosbulduk yorumun icin tskler :)
o zaman sampuanimin icine birde sarimsak koyayim bari :) aslinda bir ara denemistim ama sadece 2hafta dayandim ama denicem yine
cok tesekkür ederimm

Hayırlı olsun topigin Tutkuuuu Tutkuuuu söylemiş zaten ilik ve sarimsagi .hindistan cevizini banyodan sonra degilde once sür bence banyodan sonrasi için iyi bir serum edin

Kizlar argan yagli serumum var onu kullaniyorum arada sac uclarima.
Saclarimin gercekten neme ihtiyaci var cünki uclarina yag sürdügümden 3 saat sonra tekrar kuru kuru oluyorlar.

Bu arada bir otobüs yolculugunda bir kizla tanismistim saclari cok güzeldi.
Biraz sohbet ettikten sonra kendisi konuyu acti senin saclarin cok kuru diye
Bende dedim evet kuru ve zar zor uzuyorlar cok sey denedim.
Sonra sordum saclari icin ne yaptigini
haftada 1kez ilik zeytinyagi sürdügünü dedi ve kurubaklagilleri cok tükettigini dedi.
haftada 2-3 kez nohut mercimek yada fasulye yemegi yermis ve arada leblebi.
yani denemek isteyen olursa denesin :KK48::KK48:

canım şampuanına sarımsak katıcaksan iri kesip koy yoksa şampuanı dökerken saçına gelir iyi olmaz ben rendeleyip koymuştum önceden... İri iri koy mutlaka

Huhuu kizlarr ay takvimine göre yarina kadar sac kesimi yapiliyormus
bende birazdan 1-2 cm kesecem saclarimdan :KK76:

Iyi aksamlaar :)
Bugün saclarimin uclarina kina sürdüm zaten ombre yapmistim birazcik sarilik vardi ama kina yaparak cok iyi yapmis cok daha güzel gözüküyor. Üstelik kinanin saci besledigi dogruymus saclarim yumusacik oldu. Birazda zeytinyagi koymustum icine ondanda olabilir :)

Pazar günleri genelde benim bakim günüm saclarima bakimlar maskeler falan :)

Iyi aksamlaar :)
Bugün saclarimin uclarina kina sürdüm zaten ombre yapmistim birazcik sarilik vardi ama kina yaparak cok iyi yapmis cok daha güzel gözüküyor. Üstelik kinanin saci besledigi dogruymus saclarim yumusacik oldu. Birazda zeytinyagi koymustum icine ondanda olabilir :)

Pazar günleri genelde benim bakim günüm saclarima bakimlar maskeler falan :)
Merhabalar.Kınayı saçınızda ne kadar beklettiniz acaba? sonuçta saçlarınız koyu renk tutması zor olabilir diye düşündüm :)

Merhabalar.Kınayı saçınızda ne kadar beklettiniz acaba? sonuçta saçlarınız koyu renk tutması zor olabilir diye düşündüm :)
Merhaba
sacimda yaklasik 2 saat beklettim amacim zaten sacimdaki azicik ombreden kalan hafif sariligi yok etmekti.
Simdi sari olan yerler koyu kirmizimsi oldu ama pekte belli olmuyor zaten sari sac fazla yoktu
sadece günes vurdugunda hafif kirmizilik belli oluyor

Merhabalarr :)
Saclarima kina sürdügümden beri cok yumusaklar. Belkide düzenli bakim yapiyorum ondanda olabilir bilemicem
Neyse simdide sacimda yag karisimim var yani diplerine bu karisimi masajla yedirdim
uclarinada hindistan cevizi yagi sürdüm.
Yikadiktan sonra yine örecegim okadar güzel oluyorki saclar anlatamam herkese örmeyi tavsiye ederimm

Suan sacimda sinameki kürü var ama sinameki otunun icinde birtane böcek cikti cok ürktümm sanirsam bundan sonra birdaha sinamekiyi kullanmayacam. o_O

Herneyse masaj yaparak saclarima yedirdim birazdan yikayacam 1.5 saat olacak.
Bu arada topigi actigimdan beri saclarimi sürekli örüyorum cok ise yariyor yumusacik oldu saclarim

Dün arkadaslarla disari ciktikk biraz
1 yil sonra saclarimi düzlestirmek istedim ama kiyamadimm ondan dolayi sadece kahküllerimi az isida düzlestirdim.
Simdide vicdan azabi cekiyorum keske yapmasaydim bu kötülügü saclarima :)
Neyse birazdan güzelce bir zeytinyagli badem yagli maske yapayim bari degil mi

Huhuu günlügüme kimse yazmasada kendi kendime yaziyorum iste :D

Suan sacimda yine yag maskesi var Diplerine kendi yag karisimimi masajla yedirdim uclarinada hindistan cevizi yagi sürdüm. Saclarimda düzenli bakim yaptigimdan beri gercekten bir degisiklik var daha saglikli gözüküyorlar yumusaklarr.

Bu arada bugün sampuanima 2 dis sarimsak koydum havalar kötüyken rahatca kullanirim diye düsünüyorum en kötü ihtimal sapka takarim :KK15:

Back
X