Zamlar diyorum susmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 gun dogalgaz yaktik ve sadece geceleri yani 12 saat kadar carp 3 le 36 saat yaktik. 36 saat icin 70 tl odedik. Varın gerisini siz dusunun.

O ası karsılamaması ayrı bi ayıp
Rota asısı 300 tl
Menenjit 500 tl galiba
Parası olanın cocugu asılansın,parası olmayanın Allahlık!
Bu nasıl bi zihniyet ya🤬
ben cocuguma menenjıt yaptırdıgımda 300 tl ıdı 1 bucuk sene oluyor
ıyıkı 4 sene once dogurmusum ozamanlar bezın tanesı 60 kurusa gelıyordu sımdı bez alırken hısse senedı alıyor gıbıdır

İki aylık bebeğim var ücretsiz izne ayrilcam kara kara dusunuyorum bu kadar masrafa nasıl geciniriz diye ki eşimin maaşı da ortalamanın üzerinde. Allah asgari ücretlilere yardım etsin..

Simdi gelir yonetici siyaset konusmayin burasi derdim var falan. Bizim gibi ulkelerde yonetilme bicimi,zam insan haklari ihlali antidemokratik yonetim issizlik enflasyon gibi konular dert zaten haberi yokmus gibi banlar milleti. Sanki sadece eltim dedikodumu yapmis kvyle deyince dert. Sanki kadinlarin derdini sadece buna indirgiyomus gibime geliyor. Halbuki bu ulkede kadinin derdi sadece eltisi gorumcesi degil en azindan akilli kadinin bu degil. Bunlari da konusalim zam gelecek kaygisi issizlik gibi konular benim derdim bunlara siyaset diyip ayri bir baslik ancak sacma

Havaalanı da yaptı.
2002 den bu yana 3 katına cıkmış havaalanı sayısı.
Ama uçağa binecek para yok, ne işime yaradı biri söylese, anlamlı olacak.
He bir de üniversite açtı.
O da güzel, üniversite mezunu sayısı bilmem kaça katlandı. Ama istihdam da yok.
Ama neyse canım.
Sonunu düşünen kahraman olamaz 😎

Simdi gelir yonetici siyaset konusmayin burasi derdim var falan. Bizim gibi ulkelerde yonetilme bicimi,zam insan haklari ihlali antidemokratik yonetim issizlik enflasyon gibi konular dert zaten haberi yokmus gibi banlar milleti. Sanki sadece eltim dedikodumu yapmis kvyle deyince dert. Sanki kadinlarin derdini sadece buna indirgiyomus gibime geliyor. Halbuki bu ulkede kadinin derdi sadece eltisi gorumcesi degil en azindan akilli kadinin bu degil. Bunlari da konusalim zam gelecek kaygisi issizlik gibi konular benim derdim bunlara siyaset diyip ayri bir baslik ancak sacma

Zaten bu tarz kadinlar " ben bilmem , beyim bilir. Ben kadinim aklim ermez sukredelim " modunda.
Tek derdi eltisi, gorumcesi, ayni evde oturdugu bireysellesememis anakuzusu kocişini kiskanmak.
Pek çoğu da calismayan üretmeyen kadinlar.
Biz ay sonunu zor getiririz, onlar koltuk takimlarini degistirir. Mevlutlerde bileziklerini tikistirir.
Fakirligimizi sorgulayamayiz.
Siyasi tercihlerin ekonomik sonuçlari oluyor işte.
Karnim aç, iki paket çay aldim 98 TL verdim ciktim diyorum. Siyaset yapma deniyor.
Isten cikarildik, isveren sigorta odememek icin yerimize suri eleman aldi dediklerinde ırkçı oluyorsunuz.
Muhafazakar dindar kindar insanlari bu yuzden sevmiyorum.
Aysun Kayaci yillar once lisans mezunu olmayan oy kullanmasin. Dagdaki coban ile benim oyum bir olamaz demisti. Ne kizmistik o zamanlar. Oylesine hakliymis ki.

onuda elım tıtreye tıtrıye koyuyorum mesela 5 bardaklık makına 5 kasık koymuyorum kahveyı 4 kasık :KK70: ıdarelı . maksat kahve tadı gelsın agzımıza :KK70: sıcak sıcak
Geçenlerde kocamın, oğlanların mamasını hazırlarken yarım ölçek koyduğunu gördüm, avazım çıktığı kadar bas bas bağırdım evde misafir varken.
Evet mama yaşları çoktan geçti, sırf alışkanlıktan içiyorlar ve sütü kabul etmiyorlar yatarken ama bir ölçüsü var o mamanın da.
30 cc ye 1 ölçek, benimki koca biberona koymuş oldu 2 kaşık.

Bize çocuğun mamasından tasarruf ettiren hayat, totomuzdaki donu alacaktır eminim.

3 gun dogalgaz yaktik ve sadece geceleri yani 12 saat kadar carp 3 le 36 saat yaktik. 36 saat icin 70 tl odedik. Varın gerisini siz dusunun.
Benim geçen ay 400 tl dediğimde, yalancılık ya da sırf spekülasyon uğruna attığımı düşünenler; okuyorsunuzdur umarım.
3 gün bedeli bu...

Benim geçen ay 400 tl dediğimde, yalancılık ya da sırf spekülasyon uğruna attığımı düşünenler; okuyorsunuzdur umarım.
3 gün bedeli bu...
Vallahi billlahi tami tamina 3 gun bile degil 3 gece. Yalanci diyenlere daha faturalar gelmedi sanirim gelnce ozur dilerler

Vallahi billlahi tami tamina 3 gun bile degil 3 gece. Yalanci diyenlere daha faturalar gelmedi sanirim gelnce ozur dilerler
Ben bizzat yaşadığım için iyi bilirim.
Çünkü zam zam zam.
Geçen seneye oranla ödediğimiz paranın yarısından fazlası havaya gidiyor.
Havalar soğuk ama bizim ev bir sıcak oldu 10 gündür, alt katımıza taşınan komşu sağolsun, cayır cayır yakıyor herhalde.
Ben kaç gecedir kapadım kaloriferleri😂
Bundan sonra hayat böyle demek, bana dokunmayan bin yaşasın naraları atacağız, ben ödemeyeyim kim öderse ödesin diyeceğiz.
Komşum da bu ay gelecek faturasıyla yüzleşince muhtemelen japon yapıştırıcısı döküp vanaları kapatır bir daha açmamak üzere.

Banlanınca çok gıcık oluyorum bazen gerçekten insanlar buluttan nem kapıp kibliyorlar ama her yerin bir düzeni kuralı var. Konuşma demiyolar. Bu kısımda konuşmayın. Siyasete kaydıracaksanız forumun siyaset bölümü var.
Sonra o güzel insanlar güzel atlarına binip banlanıyorlar asıl forum o zaman eltimdi görümcemdicilere kalıyor sıkılıyorum 🙄

Bu yıl Mart ayında elektrik faturası 80 TL miş eski fatura çekmecede kalmış ordan baktım, geçen ay aynı kwat kullanmışız 100 TL geldi. Düşünün aynı yıl içerisinde %25.

Bu ay gündüz açmayıp sadece gece kombiyi açtığımız halde doğalgaz 175lira, gecen sene 40 tl su kartına yüklediğimizde ortalama bir ay giderken şuan 70 tl ile bir ay anca gidiyor, elektrik ise geçen sene 75 80 dolaylarında gelirken ki kombiyi full çalıştırdığımız halde bu ay daha kombiyi tam çalıştırmamamıza rağmen 150 tl gelmiş. 800tl kira veriyoruz. Totalde 1200 lira gibi bir rakam çıkıyor. Asgari ücretli olsak vay halimize!
Ki istanbulda yaşayanlar için kira çok daha yüksek bir fiyat oluyor. Asgari ücretli birinin mutfağa ayıracak parası kalmıyor. Gıda da bizim temel ihtiyacımız olmasına rağmen...
Gidişat çok kötü.

onu hıc soylemeyın yanı kazaga baktım soyle bır ıcınde yun arakı bulasın safı polyester. fıyata baktım kazaga ya dedım altı ustu kazaksın haddını bıl bu ne fıyat. sankı angora yunu sankı el dokuması bıldıgınız alalade polyester bırsey. ama altın ıslemelı gıbı ucmus fıyatı. almamla koymam bır oldu yerıne
Bu tekstil sektörü iyice saçmaladı. Hem her şey polyester hem de fiyatlar abartılı. Yazın da mesela bazı kıyafetler bildiğin naylon poşet giyip çıksam daha az terlerim diyorum ama fiyata bakiyorum uçmuş

dert geçim derdi sonuçta dimi ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X