Zarafet yoksunu olmak

ben de senin gibiyim. bıcır bıcır sürekli gülen bi insan değilim. ve açıkcası öylesinden de korkarım. öyleleri genelde fesat olur çünkü. emin ol onlar senin gibi olmadıklarının farkındalar. kendin gibi olanlarla arkadaşlık yap. ben de laf sokamam biri soktu mu ertesi gün farkederim. onlar acımasızdır gerek yok

Onlar gibi yuze gulup tatli tatli laf sokamiyorum, nispet yapmiyorum, acimasizca elestirmiyorum.

Bunlar zarafet belirtisi değil ki :)
Zarafet apayrı bir şey.
Yemek yerken kaşığı tutma şeklinden başlar, yürüyüşünden oturup kalkmandan tut, nasıl tebessüm edildiğine kadar varır... Ya her şey buna dahil ve bir kadının gerçek zarafeti, tek başınayken nasıl yemek yediğinden anlaşılır derdi çok kıymetli bir teyzem.

Senin arkadaşlarının yaptığı şey, anladığım kadarıyla kudurukluklarını gizlemek, zarafet değil

Kaba bir insan olabilirsin ne olmuş? Aynı zamanda sahicisin...

Dikkat edeceğin noktalar, "Genel nezaket kuralları" ... Mesela, birini gecenin bir vakti aramayacak kadar nazik olabilirsin değil mi? Arkadaşlarına emrivaki yapmamak, birinin adına düşüncesizce öne atılmamak, konuşmanın nereye varabileceğini tahlil etmek vb. Bunları da yapıyorsundur yani hı? Yapıyorsan da kaba biri de değilsin demektir.

Arkadaşlarına takılma... Onlarınki ayrı bir şey :)

Tam olarak oyle olmasam da erkeklerin beni aralarindan biri olarak gordugu dogru :) Yani bana zarif, guzel bir bayana davrandiklari gibi degil erkek kankalari gibi davranirlar. Lan, abi diye hitap etmem, hakaret de etmem ama kibarliktan da kirilmam.
Evlenme amaciyla tanisip kanka olan arkadasim oldu mesela. Bekarliktan dert yanardi falan :) Kendimi ifade etme bicimim cok sert diye de küstü.

Olayların gelişimini bilmiyorum.
Fakat "seni muhatap almıyorum, zaten arkadaş değildik" bakışı atan biri için muhtemelen ben de kaba diye düşünürdüm.
Eğer sakin bir şekilde derdinizi anlatırken tepki veriyorlarsa haklısınız. Ama bakışlar fırlatarak pasif agresif tepkiler veriyorsanız kabalık gibi görünür.

Eğer bir-iki kişi diyor deseniz yanlış anlıyorlar derdim ama çevrenizden aldığınız tepkilerin geneli kabalık yönündeyse iğneyi batırmak gerekir.

Bizim grupta çoğu organizasyonu ben yaparım, nereye gidilecek, kimler gelecek, kaçta buluşulacak vs. ve genelde ağırdan alıp karar verememeleri yüzünden stres yaparım. Bir-iki kişi gülerek "ya normalde çok rahatsın ama iş organizasyona geldiğinde kontrol manyağı oluyorsun" dedi, ki bence öyle bir şey yoktu. Sonra bunu yakın arkadaşlarıma sordum öyle miyim diye, "yani rahatsız etmiyor çünkü iş yapıyorsun ama evet öylesin" dediler. Ben kendimi dışarıdan göremem, demek ki gerçekten bir şey yaparken öyle davranıyorum. Sonra daha rahatladım, akışına bıraktım ve şimdi gerçekten farkı görebiliyorum.

Demem o ki evet etrafın lafına göre hareket etmeyin, çok da kaale almayın milleti ama herkesin söylediği şeylerde gerçeklik payı da olabilir.

Hahha doblo sahibi esnaf benzetmenize koptum

Oturma biçimi, atar gider dışında son paragrafta benim erkeklerle olan arkadaşlığımı tarif etmişsiniz yalnız Erkek arkadaşlığı, kankiliği iyidir.

Olsun herkes aynı değildir ki kim kimle aynı sanıyorsun ki sadece oylegörünüyor şimdi sana. Büyüdükçe doğru bildiğim yolda ilerlemisim iyi ki dersin çünkü olmak istedigin gibi olunca rahat da edemezsin ne gerek var baskasi olmaya.

Arkadaş mi yok yahu sen de takılma bi grup arkadaş gitsin bir grup arkadaş gelsin madem bu kadar karşılar sana, demek bir yerde anlasamamissiniz ama artık çok geç anlaşmak için sen de olma arkadaş onlarla.

O bakisi birkac hafta once atmak zorunda kaldim. Arkadas ortaminda, bir arkadasimin arkadasi beni azarlamaya calisti. Zaten selami da kestim. Verdigim cevap da saygi cercevesindeydi.

Rahatsiz oldugum diger arkadasim da bana gayet saygisizca hitap eder. Sevgilisinin ona ne kadar asik ve bagli oldugundan, zenginligi ve guzelliginin kiskanildigindan, bazi ortak tanidiklarimizin onun sevgilisine asik oldugundan bahseder durur. Moda, sac, makyaj konularinda surekli karisir, cocuk gibi azarlamaya bile kalkti. Bir de arada bir ayni boyda oldugumuzu, bacaklarinin uzun oldugunu soyler. Rencide etmek, kirmak asla istemem. Kiskancligini yuzune vursam daha fena. Dogru duzgun laf da anlatamiyorum sozumu keser ya da azarlar. Ben de arkadasligimi bitirdim. Bu arada kiz ergen degil, benden yasca buyuk :)

Gece arama huyum yoktur, acil durumlarda mesaj atarim.
Emrivaki yapmam, kimsenin sozunu kesmem, laf tasimam, insan icinde kimseyi uyarmam. Yasca kucuk de olsa tanimadigim birine siz diye hitap ederim, yemek yerken dikkat de ederim :)
Bir gun giydigimi ertesi gun yikamadan/havalandirmadan giymem. Utusuz kiyafet sevmem. Sacima makyajima hep dikkat ederim :)
Ama kibar ve zarif olmak icin asiri caba sarf etmiyorum acikcasi. Bir erkek hadsizlik ettiginde sert cevap veririm. Korunmaya muhtac imaji cizmem. Birinden hoslanmiyorsam belli ederim, yuzune gulmem. Genel olarak boyleyim.

Hahha doblo sahibi esnaf benzetmenize koptum

Oturma biçimi, atar gider dışında son paragrafta benim erkeklerle olan arkadaşlığımı tarif etmişsiniz yalnız Erkek arkadaşlığı, kankiliği iyidir.

Bacak bacak ustune atarak ya da sandalyenin iyice ucuna tuneyerek oturmuyorum ama arkadas ortaminda yayiliyorum, evet
Ben de erkeklerin dostluk konusunda daha samimi oldugunu dusunuyorum.

Bacak bacak ustune atarak ya da sandalyenin iyice ucuna tuneyerek oturmuyorum ama arkadas ortaminda yayiliyorum, evet
Ben de erkeklerin dostluk konusunda daha samimi oldugunu dusunuyorum.
Adamlar rahat ya

Bu sene yılbaşını 4 erkek arkadaşım, bir ben geçirdik. Bir ara baktım mekanda hatun kesiyorum bunlar için

Adamlar rahat ya

Bu sene yılbaşını 4 erkek arkadaşım, bir ben geçirdik. Bir ara baktım mekanda hatun kesiyorum bunlar için

Ben de begendigi/sevdigi biri varsa once kendim tanisip sonra tanistirmayi oneriyorum bazen.
Yasi gelenlere evlilik temali konusma yapiyorum

Ben de begendigi/sevdigi biri varsa once kendim tanisip sonra tanistirmayi oneriyorum bazen.
Yasi gelenlere evlilik temali konusma yapiyorum
Ya beni yem olarak kullanıyor manyaklar, bir yere gittiğimizde bir kızdan hoşlandılarsa "hadi git muhabbet aç" diyorlar. Verdiğim cevabı buraya yazmayayım

Seviyorum ama serserileri, çok doğallar, düzler. En az üç erkek kanki diyorum

anormal bi toplumun içinde normal bi birey olunca göze batmışsın anlaşılan toplum da ki insanlar bazen böyle olbiliyo kendilerine benzemeyeni dışlıyolar

anormal bi toplumun içinde normal bi birey olunca göze batmışsın anlaşılan toplum da ki insanlar bazen böyle olbiliyo kendilerine benzemeyeni dışlıyolar

Cok sevindirdiniz beni, tesekkur ederim :)

Insanlarin kusurlarinin uzerine gitmesi gerektigini dusunuyorum acikcasi. Kaba, asik suratli vs gibi saydiginiz ozelliklerinize ceki duzen verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…