Konuda bi kavram kargaşası yaşandıgını düşünüyorum, sagolsun yorum sahibesi düzeltmiş bu yanlışlıgı.Bunlar zarafet belirtisi değil ki :)
Zarafet apayrı bir şey.
Yemek yerken kaşığı tutma şeklinden başlar, yürüyüşünden oturup kalkmandan tut, nasıl tebessüm edildiğine kadar varır... Ya her şey buna dahil ve bir kadının gerçek zarafeti, tek başınayken nasıl yemek yediğinden anlaşılır derdi çok kıymetli bir teyzem.
Senin arkadaşlarının yaptığı şey, anladığım kadarıyla kudurukluklarını gizlemek, zarafet değil
Kaba bir insan olabilirsin ne olmuş? Aynı zamanda sahicisin...
Dikkat edeceğin noktalar, "Genel nezaket kuralları" ... Mesela, birini gecenin bir vakti aramayacak kadar nazik olabilirsin değil mi? Arkadaşlarına emrivaki yapmamak, birinin adına düşüncesizce öne atılmamak, konuşmanın nereye varabileceğini tahlil etmek vb. Bunları da yapıyorsundur yani hı? Yapıyorsan da kaba biri de değilsin demektir.
Arkadaşlarına takılma... Onlarınki ayrı bir şey :)
Aynı fikirdeyim.Insanlarin kusurlarinin uzerine gitmesi gerektigini dusunuyorum acikcasi. Kaba, asik suratli vs gibi saydiginiz ozelliklerinize ceki duzen verebilirsiniz.
Konuda bi kavram kargaşası yaşandıgını düşünüyorum, sagolsun yorum sahibesi düzeltmiş bu yanlışlıgı.
Çevrenizdekilerde olup da sizde olmadıgını düsündügünüz seyin adı zarafet değil.
Yorum sahibesinin de dedigi gibi bardagı tutarken kücük parmagın zarifçe havaya kıvrılmasından başlamak lazım anlatmaya.
Anne Hathaway, Audrey Hepburn aklıma ilk gelen isimler mesela. Kuğu gibiler adeta.
Çevrenizdeki kızlara gelince nasıl desem feminen bi sinsilik ve samimiyetsizlik söz konusu. Tabi yersiz özgüveni de eklemeyi unutmamak gerek ki bu özgüveni de birbirlerini pohpohlayarak canlı tuttuklarını düşünürsek sizi tarzınız ve tavrınız itibariyle dışlarında tutmak istemeleri olağan.
Sanırım siz pek hazır cevap değilsiniz, özgüven sorunları yaşıyorsunuz ve duygusal reaksiyonlarınızı aşırı belli ediyorsunuz konuşma esnasında bu da duymayı istemedikleri bi şey söylediginizde sizi bastırmalarını kolaylaştırıyor.
Hangi söz hangi tavır sizi incitir, geri basmaya zorlar, çekinmenize, söylediklerinizden emin olamamanıza neden olur çoktan çözmüşler.
Bunun dışında net ve düz bi insan olmanız, olayları süslemeden ifade etmeniz ve dişil bi tavırdan uzak oluşunuz olumsuz bi durum değil. Sizi farklı ve özel yapan şeyleri genele uymaya çalışarak bastırmayın. Siz böylesiniz, oldugunuz halinizle de gayet özel ve güzelsiniz.
Tabi gerçekten kaba, asık suratlı, düşüncelerini insanları kırarak, ne bileyim ukalaca veya patavatsızca ifade eden bi insansanız törpülemeniz gereken yerler var. Nerede dik durup nerede egilecegini bilmek, gerekli yerlerde nezaket
Ilk sayfada yazmistim sanki, ben gayet bakimli ve ozenli bir profil cizdigime inaniyorum. Hem sosyal iliskiler hem dis gorunus acisindan.
Evet, ben onlar gibi kendine asiri guvenen bir insan degilim. Iyi oldugum bir konuda bile asla one atilmam. Benim icin tevazu ve olgunluk cok onemlidir.
Bilmem ki? Cevap verirken susturup bastirmaya calisiyorlar genelde. Cevap vermeyi deniyorum yani.Belkide alingansiniz ve cevap veremiyosunz pisirk oldugunuz icin?
Belkide alingansiniz ve cevap veremiyosunz pisirk oldugunuz icin?
bence de pısırık, bak pısırık dedin değilim de demiyor ama çözüm de bulamıyor, kibarlıktan kırılacak aslında, kızlar buna laf atıyor bu sessiz kalıyor içi içini de yiyor, bu yanlış ya,
o sana söylüyorsa sen de ona söyle hatam nerde diye diye yemişsin kendini.
Bence sadeve güler yüzlü olmaya çalış çünkü bu en çok sana iyi gelecek onun dışında gerisi senin huyun sonuöta herkes farklı öyle düşünme seni de seven vardır ve olacaktır mutlaka
Bana da lisede bi çocuk bu da kız mı yaa demşti
Bi tanrsi şunun gözlere bak gece görsem korkarım demişti(gözlerim büyük diye)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?