Zarari olurmu acaba(

Banu15

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2017
33
6
1
kizlar merhaba. Ben 8 haftalik hamileyim. Bugun sucuk yedim ama ciğ yedim. Bi zarari olurmu acaba? Canim o kadar cekmistiki esim alir almaz yedim yedikten sonra bisirmem gerektigini hatirladim. Normalde hic yiyen biri degilim hamilelikden oncede yemedim hic. Zarari olurmu acaba etrafimdakilar bi kereden bisey olmaz dedi ama icime sıkıntı girdi size danisayim dedim(((

Çİğ etten toksoplazma ve salmonella gibi bakteri ve parazitlerin bulaşma olasılığı yüksek o yüzden yemeseniz iyi olurmuş ama artık yapacak bişey yok bence içinizin rahat etmesi için doktorunuzdan bilgi alın burada kimse bişey olup olmayacağını bilemez. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Çiğ et tüketmeyin ki ben sucuğu hamileliğimi öğrendiğimden beri yemiyorum. Sucuk salam sosis gibi yiyecekler ne kadar pişse de kısa sürede kızardığı için çiğ olarak görülüyor doktorlar tarafından ve yenmesi tavsiye edilmiyor

Çiğ et tüketmeyin ki ben sucuğu hamileliğimi öğrendiğimden beri yemiyorum. Sucuk salam sosis gibi yiyecekler ne kadar pişse de kısa sürede kızardığı için çiğ olarak görülüyor doktorlar tarafından ve yenmesi tavsiye edilmiyor
Bi seferlik yemekle bi sorun olurmu acaba? Doktorumu aradim tekrar yeme falan dedi. Normalde hic yiyen biri diyilim canim cekince bi kere yiyeyim dedim oda pisman oldum

Allahın izni ile birşey olmaz

ama birdaha yemeyin

Yani artık yapacak bir şey yok, kendini de yiyip bitirme zaten bunun testi hamilelikte yapılıyor. Bir şey varsa belli olur. Ama zannetmiyorum her etten bulaşacak diye bir şey yok. Benim yediğim çiğ köfteyi kimse yememiştir hamilelik öncesi sürekli yerdim ama negatif çıktı. Bir kere sucuk yemekle de çıkma ihtimali çok çok zor

Bi seferlik yemekle bi sorun olurmu acaba? Doktorumu aradim tekrar yeme falan dedi. Normalde hic yiyen biri diyilim canim cekince bi kere yiyeyim dedim oda pisman oldum
Sanmıyorum olmaz inşallah ama tokoplazma testi var gebeliğin başında da yapılıyor isterseniz doktorunuzdan rica edin içiniz rahat etsin

kizlar merhaba. Ben 8 haftalik hamileyim. Bugun sucuk yedim ama ciğ yedim. Bi zarari olurmu acaba? Canim o kadar cekmistiki esim alir almaz yedim yedikten sonra bisirmem gerektigini hatirladim. Normalde hic yiyen biri degilim hamilelikden oncede yemedim hic. Zarari olurmu acaba etrafimdakilar bi kereden bisey olmaz dedi ama icime sıkıntı girdi size danisayim dedim(((
Fazla evham iyi değildir. Evet dikkat etmek lazım tehlikeli kabul ama canınızın çektiğini tadımlık yiyebilirsiniz. Bütün gebeliğimi bu şekilde geçirdim çok şükür bir sıkıntı da yaşamadım.

Back
X