• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaten yollu idi 13. Yaşında

Arkadaşlar sorum havada kalır mı bilmiyorum ama tedirgin olduğum bir konu var
Daha yeni 15 20 dakika önce sokakta oynayan kız kardeşim ve arkadaşına adamın biri yaklaşarak "kızlar bir gelir misiniz?" gibi birşey söylemiş. Ben sokağa çıktım ama arayıp bulamadım. Acaba polise şikayet etme gibi bir durumum olabilir mi?
Ve diğer konu
Uzun zamandır korunmak için şok cihazı almak istiyordum. Acaba bunun bir yaptırımı var mı? Kullandığım taktirde ceza alabilir miyim? Ve bunu 14 yaşındaki kız kardeşime kullandırabilir miyim? Aynı şekilde biber gazı?

endişelerinizde maalesef haklısınız. sırf bu sebepten, çocuğuma yetemem iyi aile olamam diye evliliği hiç istemedim. git gide artması da beni daha çok endişendiriyor :KK43: tez zamanda kurtulmamız dileğiyle
Bu düzen degismedikce zor gibi artık ..

Daha yeni 15 20 dakika önce sokakta oynayan kız kardeşim ve arkadaşına adamın biri yaklaşarak "kızlar bir gelir misiniz?" gibi birşey söylemiş. Ben sokağa çıktım ama arayıp bulamadım. Acaba polise şikayet etme gibi bir durumum olabilir mi?
Ve diğer konu
Uzun zamandır korunmak için şok cihazı almak istiyordum. Acaba bunun bir yaptırımı var mı? Kullandığım taktirde ceza alabilir miyim? Ve bunu 14 yaşındaki kız kardeşime kullandırabilir miyim? Aynı şekilde biber gazı?
Canım ne gibi bir cezası olabilir ki insan öldürüp tecavüz ediyorlar ceza almadan çıkıyorlar

Canım ne gibi bir cezası olabilir ki insan öldürüp tecavüz ediyorlar ceza almadan çıkıyorlar
Kuzum ya diyecek birşey bulamıyorum gerçekten elim ayağım boşaldı sinirden
Aşağı ev haliyle şortumla indim ki bir de bana desin bakalım diye ama kızlar koşup binaya kaçınca o da gitmiştir herhalde. Bir de her akşam dışarıda oynuyorlar anneme söyleyeceğim bir daha yollamasın
Artık bizi biz koruyacağız elektroşok biber spreyi ne olursa alacağım
Lütfen çocuklarınızı sokağa bırakmayın biz büyük diye bıraktık belki çağırdığında onlar gitseydi yarın haberlerde olacaklardı
Çok berbat bir dünya çok

Kuzum ya diyecek birşey bulamıyorum gerçekten elim ayağım boşaldı sinirden
Aşağı ev haliyle şortumla indim ki bir de bana desin bakalım diye ama kızlar koşup binaya kaçınca o da gitmiştir herhalde. Bir de her akşam dışarıda oynuyorlar anneme söyleyeceğim bir daha yollamasın
Artık bizi biz koruyacağız elektroşok biber spreyi ne olursa alacağım
Lütfen çocuklarınızı sokağa bırakmayın biz büyük diye bıraktık belki çağırdığında onlar gitseydi yarın haberlerde olacaklardı
Çok berbat bir dünya çok
Etraf pislik dolu bencede en iyisi annene de bırakmasın . Nasıl korkmuştum ya nalet olsun böylelerine .:kızgın: kafayı yedirtecekler bize en sonunda

Etraf pislik dolu bencede en iyisi annene de bırakmasın . Nasıl korkmuştum ya nalet olsun böylelerine .:kızgın: kafayı yedirtecekler bize en sonunda
Hiç kendi çocuklarını kardeşlerini düşünmüyor sapık ırz düşmanları ya. Resmen dünya yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi gidiyor

Cocuklarim söz konusu olunca kimseye güvenim yok. Mahremiyet egitimi veriyoruz. Cinsel organlarin isimlerini dogru tanitiyouz. Istismara karsi elimizden geldigince tedbir aliyoruz. Gecen birileri ile bunun tartismasini yaptim. Niye öyle ögretiyormusum diye. Cünkü dünya benim istedigimden cok daha pis bir yer. Allah cocuklara, kadinlara ve hayvanlara, gücsüz savunmasiz olanlara el uzatanlari kahretsin!

Kadinlara biz annelere cok is düsüyor. Sonucta onlarida bir kadin yetistirmiyormu. Benim oglum var .hep nazikligi ,kibarligi, herzaman istedigi herseyi elde edemiyecegini ve hayırı kabullenmeyi ögretiyorum. kızlarımızida daha güclü ve donanimli yetistirmeliyiz.erkeklerden korkmayi degil karsilarinda eşit olduklarini,susmamayı ögretmeliyiz.

Ve diğer konu

Enistem polis ve kendine sopayla saldiran birine biber gazı sıktığı icin soruşturma yedi. Ben bibergazı bulunduruyordum bunu duyunca onun yerine minik deodorant tutuyorum cantamda. Şok cihazi daha tehlikeli saglikci arkadaslar daha iyi bilir ama kalp krizi falan gecirme ihtimali olabilirmi.

Enistem polis ve kendine sopayla saldiran birine biber gazı sıktığı icin soruşturma yedi. Ben bibergazı bulunduruyordum bunu duyunca onun yerine minik deodorant tutuyorum cantamda. Şok cihazi daha tehlikeli saglikci arkadaslar daha iyi bilir ama kalp krizi falan gecirme ihtimali olabilirmi.
Kalp pili gibi bir durumunda ölüme sebep olabiliyormuş. O yüzden korktum. Ama normalde bayıltıyormuş.
Acaba sadece ses çıkartan korkutma amaçlı yapılan şok cihazları var mı?. Onlardan bakacağım.
Peki deodorantı ne yapıyorsunuz adamın yüzüne falan mı sıkacağız? Kadın olmak çok zor yahu.

Kalp pili gibi bir durumunda ölüme sebep olabiliyormuş. O yüzden korktum. Ama normalde bayıltıyormuş.
Acaba sadece ses çıkartan korkutma amaçlı yapılan şok cihazları var mı?. Onlardan bakacağım.
Peki deodorantı ne yapıyorsunuz adamın yüzüne falan mı sıkacağız? Kadın olmak çok zor yahu.

Sonucta deodorant cantada bulunabilir birsey silah yerine gecmiyor savunmasi olabilir ama bibergazı silah yerine geciyor diye duymustum.

Bende dün benzer bir olaya şahit oldum. Çarşıda işlerim vardı dışarı çıktım. Bizim burası iki şehir gibi bir bölüm çok muhafazakar bir kızım gayet rahat. Bilindik Bi bankanın önünden geçerken balık etli bir kız vardı. Şort askılı giymiş. Banka çalışanları sigara molası vermiş 5-6 kişi kıza bakıyorlar. Fakat ağızlarının sularını geçerken görebildim gülüyorlar. Kız 18-19 yaşında öğrenci farkında tuhaf bakışların şortunu çekiştiriyor aşağıya adamlarda 50 + yaşında biri gençti sadece. Vay suna bak falan diyerek konuştular en sonunda dayanamadım. Yaşınızdan da utanmıyorsunuz kızınız yaşında umarım bu yaptıklarınızı kızlarınız eşleriniz yaşamak zorunda kalmaz dedim. Herkes bana garip baktı. Sanki ben birşey yapmışım gibi adamlar utandı bankaya döndüler. Sessiz kalmamak lazım. Biz sustukça daha da çoğalacak. Eskiden de vardır belki fakat sosyal medya vs. Bu kadar yoktu kadınların arkasında durulmadığı için cesaret edemiyorlar dır. Ama artık herkes herşeyin farkında susmamalıyız...

Kızımı bahçeye indirdim yolda bir adam oğlunu kuma tırmandırdı ve kızım çocuğa vr babasına baktı el salladı güldü aşırı kötü oldum hala düşünüyorum yabancı kavramı ne zaman olacak yanlış olmamalı vs ne zaman olacak ya nasıl koruyacağız saat 8 dsb beri kendime gelemedim üstüne bu konu yok valla bilen varsa desin eğitimci olarak ben tıkandım çocuk ne zaman dışarıya karşı kendisini korur herkese gülmez ay nebilim napayım ben

Kız - erkek, açık-kapalı, çocuk - yaşlı, insan-hayvan fark etmiyor hatta nesne de olabilir yeterki cinsel organlarını sokacak delik olsun.
Cinsel dürtülerini gidersinler sonrası mühim değil kurban ölse ne hayatı kararmış kimin umurunda.
Onları öldürmek iyilik onlara iyilik öldürmeyeceksin işkence edeceksin tam kurtuldum diye düşünürken tekrar işkence yapacaksın.

Kız - erkek, açık-kapalı, çocuk - yaşlı, insan-hayvan fark etmiyor hatta nesne de olabilir yeterki cinsel organlarını sokacak delik olsun.
Cinsel dürtülerini gidersinler sonrası mühim değil kurban ölse ne hayatı kararmış kimin umurunda.
Onları öldürmek iyilik onlara iyilik öldürmeyeceksin işkence edeceksin tam kurtuldum diye düşünürken tekrar işkence yapacaksın.

Hep diyorum 2 3 tanesini şeyinden vincle taksim meydanına asacaksın yavaş yavaş ölecek bak nasıl azalıyorlar.

Türkiye‘de bugüne kadar kaç kadın cinsel ve fiziksel şiddet kurbanı oldu maalesef kanunlar tecavüzcünün ekmeğine yağ sürüyor.

Çocuklarımıza nereye kadar kendini savunmalarını öğretebiliriz ki ya da onlar bunu ne kadar başarabilirler?
Bireysel önlemler hak ve hukukla birleşmezse yarım yamalak çözümler olarak kalır.

Ülkede kadın nüfusu tükenince mi adaletli kanunlar gelecek? Yazık çocuklar/kadınlar tetikte ve güvensizlikle yaşamak zorunda.

Oncelikle sunu duzeltmeliyiz,Allah belalarini vermeyecek ,Allahlarindan da bulmayacak ,devletten bulmaları gerekir belalarini.Devlet yasasiyla korumali kadınıni,çocuğunu hayvanıni,İstanbul sozlesmesini kaldırmaya calismamali mesela,yasaları en ağır şekilde olusturmali ve uygulamalı.Yoksa isimiz Allah a kaldıysa vah ki ne vah...

Oncelikle sunu duzeltmeliyiz,Allah belalarini vermeyecek ,Allahlarindan da bulmayacak ,devletten bulmaları gerekir belalarini.Devlet yasasiyla korumali kadınıni,çocuğunu hayvanıni,İstanbul sozlesmesini kaldırmaya calismamali mesela,yasaları en ağır şekilde olusturmali ve uygulamalı.Yoksa isimiz Allah a kaldıysa vah ki ne vah...
İstanbul sözleşmesi dediğiniz gibi uygulanmalı. 🙏

Back
X