Zavallı babam

TurkuazM

Hayat ve su
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
3.350
1.182
373
Mrb derdimi paylaşmak hemde bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum

sinirden yanlış yazımlar yapabilirim kusuruma bakmayın
babamın erkek kardeşi hayatında göremeyeceği kadar parayı borç yaptı kendine artık nerde yaptıgını siz anlayın

dedemin arazileri var bunları 3 erkek kardeşe babamlara yani paylaştırdı karşılığında da her ay maaş alıyor babamlardan, gençliğinde fodulluktan çalışmamış kendine bi emekli maaşı alamamıştır, bu arazilerde dededen kalma...babam da bi ayağından engellidir o haliyle çalışıp emekli olmuş hemde bizleri okutmuştur.

malları paylaştıklarında babamın annesi olacak şahsiyet malın en kıymetli yerini kendi üzerine tapu yaptırdı.
şuan babamın kardeşinin yüklü miktarda borcu olduğundan dolayı orayı satılığa çıkardılar malesef
bu borç babamın olsaydı kesinlikle böyle birşey olmazdı adı bile anılmazdı
babam ve babamın büyük kardeşi burayı almak istiyorlar daha çok babam istiyor
şimdi burası babamın annesinin üstüne olduğundan babamlara hak düşer mi burayı satmasını engeller mi babam ve diğerleri
diyelim ki babam onlar aldı orayı ilerisi için diğer kardeşler(Kızlar) bizim haberimiz olmadan satıldı diyerek satışı iptal ettirme hakları var mı?
Babamında parası var sanmayın borç alarak alıcak orayı çünkü gurur var rezillik var bilmem ne var artık onların kafalarınca sırf o yüzden almak istiyorlar

bu arada sizden ricam alıntı yapmazsanız sevinirim.

Anladığım kadarıyla babannenin üzerine tapu benim bildiklerim şöyle deden öldüğünde miras pay ediip babannen öyle tapu aldıysa ve eger o mirasda herkes hakkını aldıysa problem olmaz sonuçta herkes hakkı olan mirası istediğini yapar ama eğer halan varsa onlarada mirasdan pay vermemişlerse problem olabilir davayla bozabilirler babamızın yeri diye en iyisi bir avukata danışın canım

Mrb derdimi paylaşmak hemde bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum

sinirden yanlış yazımlar yapabilirim kusuruma bakmayın
babamın erkek kardeşi hayatında göremeyeceği kadar parayı borç yaptı kendine artık nerde yaptıgını siz anlayın

dedemin arazileri var bunları 3 erkek kardeşe babamlara yani paylaştırdı karşılığında da her ay maaş alıyor babamlardan, gençliğinde fodulluktan çalışmamış kendine bi emekli maaşı alamamıştır, bu arazilerde dededen kalma...babam da bi ayağından engellidir o haliyle çalışıp emekli olmuş hemde bizleri okutmuştur.

malları paylaştıklarında babamın annesi olacak şahsiyet malın en kıymetli yerini kendi üzerine tapu yaptırdı.
şuan babamın kardeşinin yüklü miktarda borcu olduğundan dolayı orayı satılığa çıkardılar malesef
bu borç babamın olsaydı kesinlikle böyle birşey olmazdı adı bile anılmazdı
babam ve babamın büyük kardeşi burayı almak istiyorlar daha çok babam istiyor
şimdi burası babamın annesinin üstüne olduğundan babamlara hak düşer mi burayı satmasını engeller mi babam ve diğerleri
diyelim ki babam onlar aldı orayı ilerisi için diğer kardeşler(Kızlar) bizim haberimiz olmadan satıldı diyerek satışı iptal ettirme hakları var mı?
Babamında parası var sanmayın borç alarak alıcak orayı çünkü gurur var rezillik var bilmem ne var artık onların kafalarınca sırf o yüzden almak istiyorlar

bu arada sizden ricam alıntı yapmazsanız sevinirim.

Babaannenize ait mirasta butun kardeslerin hakki vardir,diyelim ki babaniz ve amcaniz o arsayi satin aldi bu durumda kizkardeslerin dava acmi hakki var dava ile satisi iptal ettirebilirler.Benim anlamadigim 3 erkek kardese miras pay edilirken kizkardeslere miras verilmedi mi?

Son düzenleme:
Halanlara miras verilmemesinin sebebi nedir? Ve evet hakları olarak dava açabilirler.

kız- erkek bütün kardeşlerin payı var bu durumda..
biri bile itiraz etse ne yazıkki olmaz bu durumda...

Babaannenizin tapulu malı üzerinde yada ne yapacağı hakkında bir tasarrufunuz yok.
İster satar, parasını amcanıza verir yada vermez bu onun kararı.
Eğer miras paylaşımı sırasında halalarınıza gereken hak verilmediyse isterlerse dava açabilirler ve bu durumda yapılan satış iptal olur.

cevaplarınız için teşekkür ediyorum
babamın babası yaşıyor ölmedi arazileri 3 erkek kardeşe paylaştılar kızlar eğer isterlerse arazilerden hak alarak yapma hakları var tabikide onları yok saymadılar
işte benimde öğrenmek istediğim şey buydu yani sonradan biri çıkarda dava açarsa satışı iptal ettirirse, bunlardan herşey beklenir çünkü

Babaannenizin tapulu malı üzerinde yada ne yapacağı hakkında bir tasarrufunuz yok.
İster satar, parasını amcanıza verir yada vermez bu onun kararı.
Eğer miras paylaşımı sırasında halalarınıza gereken hak verilmediyse isterlerse dava açabilirler ve bu durumda yapılan satış iptal olur.

babamlardan mal kaçırarak kendi üstüne yaptırdıgı malı ne yapacağının hesabını tabikide soramam
şuan bir miras durumu söz konusu değil büyükler yaşıyor sadece geçinebilmeleri için malları paylaştırdılar böylelikle her ay 3 oğlundan para alıyorlar

Babaanneniz üvey herhalde. Kendi evlatlarından mal mı kaçırdı.
Tam anlayamadım kusura bakma.
Aynı sıkıntılar bizdede yaşandı.
Anneannem altı kardeşin içinde sadece kız olduğu için ayrıldı.
Kalbi kırık öldü.
Belki en doğrusu hayattayken mal bölmemek.
Diğer kardeşlerin satılan arsadan pay talep etöeleri en doğrusu sanırım ama tam bilmediğim için birşey diyemiyorum.
Halaların pay alıp almadığınıda hala anlayamadım.

bizim burda durum farklıdır çokta detaya girmek istemiyorum tapuda var görünüyorlar ama arazileri yapan erkekler
üvey değil kendine garanti yapmak için kaçırdı orayı ama yine bize geri dönüyor

Back
X