kuş kafesinde mi bakacaksın???
yazık yahu hayvana.... facebooktan hayvanseverler diye bi sayfa var oraya mail at da yuva bulur onlar inşallah
veterinerde ya da petshopta anne sütü yerine geçen bir süt tozu var onu biberonla içirmelisin.
tuvaletini yaptırmazsan arkadaşın dediği gibi, ölür
ayrıca normal bizim içtiğimiz süt de kabız yapar.
kolay gelsin. ama güzel bi yuva bul ya, kuş kafesi de ne
Ufff canım bi daha sakın yıkama eğer dediğin kadar küçükse yavru kedilerin vücud ısısı bizimkiyle bir değil 39 derece normal onlar için çok iyi kurutup sıcak bi yerde tut. Kıymada çok ağır olur onun için sütü sulandırıp şırıngayla veya biberonlar vermeyi dene.Tuvaletinide kendisi yapamaz bi pamugu ılık cayla veya zeytinyagıyla ıslatıp poposuna masaj yapıp tuvaletini yaptırman gerek.Sırtınada pıt pıt vurup gazını çıkart. Helal olsun sana bu arada çoook öptüm seni
canım sadece yatıcam zaman kafese koyyorum şimdi balkonda gezınıyo bugun petshopada gdıcem tuvaletınıde 2 defa yaptırdım
anladım, inşallah bulursun o dediğim sütten, buarada balkondan düşmesindaha yeni bi arkadaşımın kedisi balkondan düşüp öldü
canım daha tam yuruyemıyo bıle dusmezz yalnız bısey sorcam sen yıkama dıyosun ama bu hayvan tuvaletını yaparken heryerne bulastıryo napıcam ben cok kotu kokuyo yıkamadan nasıl olcak
bilmiyorum ki, ishal gibi mi? bulaşıyo demişsin ya, normalde çok sıvı değil kakası. bir veterinere götürme şansın var mı?
ben küçücükken aldım hiç yıkamadım kedilerimi, hiç bulaştırmadılar ama :/
not: gerçi seninki çok küçük pamukla yaptırıyorsun, bilemedim
İç-dış parazit tedavisini yaptırdınız mı?
İç parazit;iğne yada hap olarak
Dış parazit için ise (pire,kene vs) Ense damlası yada sprey olarak uygulanıyor..
Bunların yapılmasının erken olup olmadığını bir veterinere götürerek öğrenin..Hem gözlerine de bakılmış olur..
Şu an yapabileceğiniz en iyi şey onu sıcak tutmak
Sıcak su torbası doldurun, çok da sıcak olmasın, fazla dolaşmasına izin vermeyin. Gözlerine ılık suya batırılmış pamukla pansuman yapın.
Bir cezvede; bir tutam pirinç, bir tutam mercimek ve bir fiske şeker (çok az olmalı şeker,sadece kan şekerini dengelemek için) pişirin. Sulu bir karışım olsun, süzün ve sonra şırınga ile 2 saatte bir besleyin, bağırması açlığındandır. Bebeklerin vücut ısıları yetişkin hayvanlar gibi değil, bu sıcakta bile üşürler, kalebodur üzerinde dolaşmasına izi vermeyin. Veteriner bulmaya gayret edin. Günde iki kez sulandırılmış süt de ilave edin beslenmesine. Et,kıyma,yoğurt,sakatat vs.. vermeyin, kolay gelsin
Canım sütü sakın olduğu gibi verme ılıt ve suyla karıştır o şekilde ver.Hafif dişleri varsa whiskasın yaş mamalarından al.Onlara bayılırlar.Benim kediciğim de yavruydu bulduğumda ama dişleri vardı fare kadardı büyüklüğü yaş mamayla besledim.Tuvaletini ilk andan beri kumda yapıyorlar endişen olmasın.Sen sadece arada onu kumunun üzerine koy.Tuvaletini yaptıktan sonrada ılık bir suya pamuk batırıp poposunu sil.Yoksa çok problem oluyor tuvaletleri konusunda.Umarım sağlıklıca büyür.
Canım bu arada ishalse yavru kedinin ishal olması tehlikeye işaret olabilir yarın mutlaka veterinere götür.Yıkarken de umarım kafasını ıslatmamışsındır kulaklarına su kaçması çok tehlikeli.Bir dahaki yıkayacağında ıslak bezle silsen yeterli olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?