zayif ogluma cozum kizlar

iyi de boyu uzuyorsa sıkıntı yoktur zaten

yengemin annesi derdi kasaba et borcunuz mu var kilolu çocuğu ne yapacaksın diye

çöp şeklinde bir oğlum var

kas kuvveti de bağışıklığı da gelişkin boyu da iyi

kilosu yaşının iki tık altı ne yapalım o öyle

zorla obez mi yapalım kilo alsın diye kof yiyecekler mi yedirelim

boş ver

he de geç

5 ay sonunda 67,7 cm boyu ve 7.650 kilosu varmış ve tosuncuk modunda

seninki de çok zayıf değil demek ki

Sagolun arkadaslar valla yaa allah ne sikintiniz varsa sizlerinkinide gidersin icim rahatladi resmen vahim degil kilo anladim yazilanlardan biran once kulak akintisinibcozmem lazim sizinde dediginiz gibi

Kilosu da boyu da iyi. Ek gıda için erken değilmi , hadi ek gıda olsun ama mercimek gaz yapar alerji yapar.
Günlük yoğurt, elma falan verseydin. Şimdi gerek yok ama ilerde kabızlık sorunu devam ederse çocuk gastroentoloji bölümüne götür.

Cocugunuz cok zayif degil ki.Bos yere üzüyorsunuz kendinizi.Insanlar konusur ve kiyaslama yapmaya bayilirlar.Her bebek yumuk yumuk olmak zorunda degil.Boyu da uzunmus.Siz böyle beslemeye devam edin.Nasil her insan bir degilse bebekler de öyle.Bazi insanlar ne yese de kilo almiyor diger taraftan bazilari da ne kadar az yese de kilo almaya müsait.Bebekler ve cocuklar icin de gecerli bu.Icinizi ferah tutup anneligin keyfini cikarin.

Ari mamanin gece muhallebisini ver kilo icin. Ama bence zayif degil normal.
Sabahlari pekmez verebilirsin. Ben mama olarak aptamil veriyorum.

Sagolun arkadaslar valla yaa allah ne sikintiniz varsa sizlerinkinide gidersin icim rahatladi resmen vahim degil kilo anladim yazilanlardan biran once kulak akintisinibcozmem lazim sizinde dediginiz gibi
Bir yemek kaşığı zeytinyağında bir yemek kaşığı un ve irmiği kavur üzerine iki bardak su koy azcikta nane kaynat ılıyınca bebisine icir hem guzel kilo aldirir hemde bebisin severek icer birde aksam sütlü pirinc unundan muhallebi yapip yedir

Merhaba canım, benim bebeğim de tam 5 aylık. 6 kilo 100 gram, boyu 66 cm. Ben de senin gibi bunu dert ettim. Ancak doktorumuz bu konuda içimi rahatlatti. Ben kilosundan yakindigimda, kilonun degil de daha cok boy uzunlugunun onemli oldugunu soyledi. Gelisim geriliginden bahsetmek icin bebeğin normalden kısa olmasi gereklidir dedi. Sen de lutfen kendini rahatlat. Çünkü herkes bir seyler söylüyor. El sözüne bakan eve varamazmış. Bebegin saglikli, hayirli, uzun omurlu olsun.

HaklısınTE="gky2009, post: 46896451, member: 613061"]Yedi yaşınada oğlum hep yaşıtlarına göre zayıf ve kısaydı bende çok taktım çok üzüldüm ama herşeyin başı sağlık. Şuan sıkıntılı bi dönemden geçiyoruz. Keşke diyorum bu sıkıntıları yaşamasaydı da zayıf olaydı. Sağlıklı olduğuna şükret.[/QUOTE]
Haklısıniz bazen insan istem disi elinde olmdsn böyle seyleri tskiyor baska buyuk dert vermesin Rabbim sixin sikintiniz neyse de biran once feraha erersiniz inşallah

Oğlun zayıfe değil gayet iyi zaten bir sorun olsa doktorunuz söylerdi.ek gıdaya çok hızlı girmişsiniz.Ay ay ,yavaş yavaş verin gıdaları ,her yeni denediğiniz şeyden sonra 3gün bekleyin ki alerjisi olup olmadığını anlayın.Milletin sözüne ne bakıyorsunuz,sağlığı gelişimi yerindeyse hiç oralı olmayın.benimki hem uzun hem de tombik bir kız her ay doktordan, fırça yerdik ta ki kızımın bir haftalık yediğini,içtiğimi tek tek yazıp doktorumuza gönderene kadar.
kızım çok az yer ama iri bir bebek.baba da ben de uzunuz haliyle kızımız da uzun yapılı.Muhallebi vermeyin bence,boş kilo yapıyor hiçbir faydası da yok.ben hiç vermedin.

AMinnn hepimizin insallah :)

Bence bebeğiniz zayıf değil Can'ınızı sıkmayın bence benim oğlumda 10 aylık ama 7 kilo ve emzirmiyorum biberonda tutmuyor kaşıkla vermeye çalışıyorum yemiyor çok iştahsız üstelik migdesindede reflu var yendiğini kusuyor şükredin bence çorba olarak az pirinç bulgur nercimegi kaynadıktan sonra robottan geçirerek verin kemikleri gelişir

Saglikli ise dert edecek birsey yok bence.

Kasaba et borcu mu var :)

Vitaminli besleyin yeterli.

Tarhana corbasina biraz ispanak havuc ya da brokoli atin blenderdan gecirin oyle yedirin.

Meyve sebze purelerini hazir vermeyin kendiniz yapın.

Yoğurdu meyveli vermeye calisin. Ruseym katabilirsiniz mamalariniza.

Endise etmeyin, her cocuk tombul tombul buyumez :)

1 yasini geçince balparmak propolis icerikli besinlerden verebilirsiniz.

Bencede zayif degil benim kizim 7 aylikken 6800 filandi. Bunye meselesi saglikli oldugu surece sorun olmaz

Fotodaki bebisse cokk tatliiBana zayif gibide gelmedi. Cok ta sağlıklı duruyor maşallah

Herkesi bosver rutin doktor kontrollerinde pediatri uzmani ne diyor ? cocugun gelisimi normal sayilan sinir icindemiymis ?
milletin dedigine kulak asma, asil cocuk obez olsaydi inan bana daha buyuk dert olurdu. Simidye kadar zayifliktan sorun yasayan bir bebek gormedim ben, millet konusuru hic umursama.

Senin doktorum yok mu? Doktora götür olcsun boyunu kilosu onların bir gelişim grafiği var onun üzerinden takip ediyorlar zaten. Sana da anlattsin o tabloyu. Çocuğa vereceğin ek gıdaları da doktor ile konuş bence.

Sen artık bir annesin yaptığın herseyin çocuğun hayatı üzerinde çok ciddi etkileri olur. Bugün kabiz olur yarın öz güvensiz olur vs vs. Neyse milletin yorumuna göre çocuğu etkileyecek kararlar alma. Çocukla ilgili planlarını panikle değiştirme.

Doktorundan memnun değilsen değiştir başka doktora git. Çocuk Gelişimi kitapları var onları oku canım. Buradaki anne formlarını takip et. Kıskanç konu komşunun boş yorumlarına kulak asma

Doktor kontrolünde bir sorun çıkmıyorsa herkesi boşver, zayıf denmeyen çocuk neredeyse görmedim. Bana hayatım boyunca hep zayıf zayıf dediler, annem de dahil, zayıflığım hiçbir şey yapmama engel olmadığı gibi, şimdi de aman aman böyle iyi kilo alma diyorlar (bi 5kg alsam iyi :) )
Biz kendimizden başka herkesin işine burnunu sokan bir toplumuz, sen takmamayı öğreneceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…