zayıf olmak neden sorun :(

maske123

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2016
125
13
13
34
Merhaba arkadaş lar 25 yaşında wim yeni öğretmen olarak atandı m çocukluğu m dan beri sessiz ve çekingen bir yapı m olduğu için çok sorunlar yaşadım arkadaş edinme olsun iletis i m kurmak olsun aslında konuşkan i m Ama hemen kaynaSa ma m ya da herkes le iyi muhabbet kuram a m sevdikleri m ve samimi oldukları m la çok konuşur u m öğretmenlik çok sosyal bir meslek ve bu yüzde sorunlar yaşıyorum açıkçası özgüven i m yok 46 kilo yu m minyon tıpli olduğu m için sorun yaşıyorum öğrenci ler sürekli çok zayıf sin diyor zaten hayatı m boyunca zayıf sin cop gibisin laflar i m dan dolayı bıktım öğretmen oldum şimdi de öğrenci ler çok küçük sunuz çok zayıf siniz iskelet bilmem ne bıktım balık burcu yu m ve çok hassas bir yapı m var insanlar in kırıcı sözleri beni çok yıpratıyor ne yapmamı önerir siniz nasıl özgüven kazanılır insanları nasıl takma ma yi başarabilir i m

Sağlığınızı riske atmadığı sürece kilonuzu hiçbir zaman dert etmeyin dış görünüşünüzü toplumun beğeni yargılarına göre değil kendinizi mutlu hissetmenize göre şekillendirin. İnsanlar her zaman her şeye kılıf uydurur biraz kilo alsanız ona da bir şey bulurlar emin olun. Bunu aklınızdan çıkarmazsanız zaten bir süre sonra artık takmamaya başlarsınız bence.

Yemin ederim ben kilo mu hiç dert etmiyor du m bu gerizekali insanlar yüzünden kompleks oluştur her gören ay çok zayıf sin diye diye psikoloji mi bozd u size ne demek geliyor bazen ters le yip küfür etmek sanki herkes 90 60 90 ama insanlar böyleben onları takmak istemiyorum ama hassas i m olmuyor :(

Sağlığınızda bir sıkıntı yok ise kime ne?
Zayıf olmak, kilolu olmak kadar normal.
Hatta günümüzde güzellik algısı olarak dayatılan şey zayıflıktır, bence şanslılardansınız.
Bu sebeple, üzülmek yerine sevinin ve özgüveninizi tazeleyin.

Ogrencilerinize onlarin ogretmeni oldugunuzu hissettirebilmelisiniz. Size saygi duymalilar ogretmen olarak. Zaten o saygi oldu mu kilonuz 40 olmus 50 olmus hic farketmez. Otoriter olmalisiniz. Bunu gelistirebilmek icin kitaplar okuyabilirsiniz. Soyle internetten bir arattim bir suru kitap cikti karsima. Ama duruma el koymalisiniz.

İnsanlar için sorun sanki onlar karnı mi doyuruyor 1.58 boyunda yim46 kilo yu m hayatı m boyunca çok zayıf sin laf ini duydum ve bıktım

Bende anlamıyorum arkadaş lar bizim toplum da zayıf lar a karşı bir alerji var galiba lise öğrenci leri daha saygısız oluyor ağzının payı n i veriyorum çoğunun ama yine bıktım bu laf lar dan minyon tıpli ve zayıf olunca

Yemin ederim ben kilo mu hiç dert etmiyor du m bu gerizekali insanlar yüzünden kompleks oluştur her gören ay çok zayıf sin diye diye psikoloji mi bozd u size ne demek geliyor bazen ters le yip küfür etmek sanki herkes 90 60 90 ama insanlar böyleben onları takmak istemiyorum ama hassas i m olmuyor :KK43:

Ya açık konuşayım insanların kırıcı yorumlarını kolay kolay engelleyemezsiniz hayatınızın her alanında maalesef karşınıza çıkar böyle tipler, kilo olmasa bir şeyinizi eleştirirler bulurlar yani bir şey önemli olan bunun sizi etkilememesi bir şekilde olumlu tarafından bakın hep, zayıf olmanın güzel yanlarıyla mutlu olun

Ogrencilerinize onlarin ogretmeni oldugunuzu hissettirebilmelisiniz. Size saygi duymalilar ogretmen olarak. Zaten o saygi oldu mu kilonuz 40 olmus 50 olmus hic farketmez. Otoriter olmalisiniz. Bunu gelistirebilmek icin kitaplar okuyabilirsiniz. Soyle internetten bir arattim bir suru kitap cikti karsima. Ama duruma el koymalisiniz.
biraz yumuşak huylu yu m otorite sıkıntı si oluyor bir de meslek te ilk yılı m deneyi m siz olunca :(

İstahsizmisiniz
Evet az yiyorum
Ya açık konuşayım insanların kırıcı yorumlarını kolay kolay engelleyemezsiniz hayatınızın her alanında maalesef karşınıza çıkar böyle tipler, kilo olmasa bir şeyinizi eleştirirler bulurlar yani bir şey önemli olan bunun sizi etkilememesi bir şekilde olumlu tarafından bakın hep, zayıf olmanın güzel yanlarıyla mutlu olun
aynen öyle kusur bulacak bir şey buluyordu lar

Ben de balık burcuyum. hassaslığım kullanıla kullanıla, kırıla kırıla yeri gelince kırmayı hayır demeyi tabir yerindeyse köpekbalığı gibi olmayı öğrendim. sende öğren geç kalmadan. böyle olmanın pratikte hiçbir faydası yok.
salak saçma tipler kırılmasın diye bana söyledikleri aptalca şeyleri tolere etmiyorum hiçbir zaman. bi zararını da görmedim açıkçası.

Hiç üzülmeyin. Mesela kilolu öğretmene kolay kolay hocam çok sismansinjz çok kilolusunuz demezler ama zayıf olunca alinmayacaginizdan kendilerince emin olduklarından böyle diyebiliyorlar çünkü zayıflık çoğu zaman güzel kabul edilen birsey. Hiç takmayın :) zayıflık kilolu olmaktan bin kat daha iyi yahu. Darısı başıma :D

İnsanlar çok densiz, gerçekten çok çok fazla densiz. Genci de yaşlısı da. Ben belli bir yaşıma kadar çok zayıftım, gören herkes, akrabalardan tut komşulara kadar zayıflığımla alakalı laf söylerlerdi. Anneme babama kalkıp "siz bu çocuğa yemek vermiyor musunuz?" falan derlerdi. Onun dışında yaşımdan 2-3 yaş da küçük gösteririm mesela. Hiç unutmam ben lise 1'e giderken genç çocuğun biri bana kaça gittiğimi sordu. Lise 1 deyince "hadi ya, ben seni 6. sınıf falan sandım hiç lise 1'e giden birine benzemiyorsun" dedi. Ben de kalktım ona "sen de insana benzemiyorsun, maymun sandım ben seni" dedim. :D Çocukluk tabi ama çocuk çok bozulmuştu. O gün bugündür dış görünüşümde bir kusur bulup kötü niyetle alay etmeye çalışanlara anladıkları dilden cevabını veriyorum. Kendimle çok barışığım, kimilerine göre çok güzel, kimilerine göre çok çirkinimdir belki ama sonuçta bu benim ve kimsenin laf söyleme hakkı yok. O hakkı siz de vermeyin kimseye bence.

Şimdi düşündüm de ben iyi ki öğretmen olmamışım. Ben o çocukları çok kötü bozardım sanırım. Size bu lafları edenler ya ortaokul ya da lise çağındaki çocuklar yani tam ergenlik çağındalar. Travma yaşatırdım valla sonra da cadı öğretmen Wurstria meslekten men edilirdi. :KK55:

İnsanlar için sorun sanki onlar karnı mi doyuruyor 1.58 boyunda yim46 kilo yu m hayatı m boyunca çok zayıf sin laf ini duydum ve bıktım
Boyuna göre kilon o kadar ideal ki. Sakın kilo alma. Ergenler zaten varil gibi oluyorlar o yaşlarda, seni zayıf görmeleri normal. Hiç takılma bence. Samimi söylüyorum boy kilo orantın çok iyi.

Boyuna göre kilon o kadar ideal ki. Sakın kilo alma. Ergenler zaten varil gibi oluyorlar o yaşlarda, seni zayıf görmeleri normal. Hiç takılma bence. Samimi söylüyorum boy kilo orantın çok iyi.
Ekleyeyim: ben bir dönem 59-60 kiloya çıkmıştım, çok kilolu bulan da vardı daha almamı söyleyen de vardı. Kilo göreceli bir şey. Zayıf olmak her zaman daha sağlıklıdır. Aşırı olmadığı sürece. Sen de aşırı değilsin. Ben sonradan 163 boy 48-49 kiloya kadar indim. İdealim bu.

Lisede öğretmenlik yapiyormussunuz. O yaşlarda her şey sorun zaten. Zayıf olsan iskelet,şişman olsan ayı,uzun olsan deve,kısa olsan cüce,güzel olsan havalı,çirkin olsan tipe bak... Hepsinin ortasında olabilen varsa ne mutlu. Siz artık öğretmensiniz. Ogrencilerinizle aranıza mesafe koyun. Fiziginiz hakkında ne hakla yorum yapıyorlar ? Zayifsiniz filan derlerse ''Bu seni ilgilendirecek en son şey. Beni incelemeyi birak,derslerine odaklan.'' diyebilmelisiniz. Daha sert duruşlu olmanız gerekiyor bence. Lisede öğretmen olmak sanırım en zor islerden biri. Allah kolaylik versin.

Aslinda boy ve kg.oraniniz guzel, cok zayif degil ki.Bence siz kendinizden emin ve biraz otoriter durmalisiniz.
Bu arada bir donem kg problemim.vardi.O zaman insanlari.memnun edemedim.36 bedene indim,dogum yaptim.vs.derken 36-38 bedenim yine memnun.edemiyorum.Bu kez de zayifsin vs yorumlarindan biktiriyorlar.

Back
X