akşam ki menüm öğlenki bezelye yemeğinden 2 kaşık anca yiyebildim tam bir fiyaskoydu , yanına cacık , 5-6 kiraz , 2 çilek ve gelirken dondurma , durdurun beniiiii dondurma yemicektim 1 hafta

Evet gelelim 10 kiloyu nasıl verdiğime , bacım ben öğlen ve akşam şeklinde ekmeksiz yemek yiyen akşamda bazen çikolata götüren biriydim , kendimi tanıdım alışkanlıklarımı değiştirmeye karar verdim , hemen yemek yemeye başladım , acıkmıyordum aslında ama bedenim alışmıştı artık yıllardır böyle beslenmeye , ne yaptım ona gelelim :
Sabah erken kalkmaya özen gösterdim , 9 gibi kalkardım 8 de kalkıp hemen bir dilim kepek ekmeğiyle peynir yedim metabolizmam harekete geçsin die , öğleyin çocuklarla kahvaltı yine aynı tarzda eğer iş yerindeysem hastanede çıkan yemeklerden yedim , ama ölçülü , biraz et , et yoksa 3-4 kaşık baklagil , çorba varsa ekmek yerine geçtiğini unutmadım pilavı eledim artı 1 dilim ekmek yedim , yoğurt ilave ettim ya da salata , ikindi ara öğün yaptım 1 elma ya da 3 kuru kayısı ya da 2 incir yedim , akşamları işyerindeysem aynı düzen , eğer evdeysem 2-3 kaşık pilav ( bizde eksik olmaz ) , sebze varsa 4-5 kaşık susuz yoksa et yada kurubaklagil , yogurt, çorba varsa yarım kase ve bir dilim muhakkak ekmek ama beyaz değil ... akşam ara öğün yaptım bazen 1 meyveyi geçmedim , yatmadan öncede mutlaka süt içtim ... su içemediğimden gün içerisinde doğadanın beşi bir yerdesi , limonlu form çayı , 7 otlu çay vs içtim ara arada maden suyu ... sporda yapmadım ... yani yiyerek verdim bacım ...

kaçamak yapmadan ilk 2 haftada 5 kilo verdim sonra kaçamaklar devreye girdi dondurmalar çikolar , 1 buçuk ayda 5 kilo gitti , 3 aydırda koruyorum ... yani ara öğünler önemli bunu anladım , ikincisi ekmek yenmeliymiş bunu anladım ... ha noldu 2 ay sonra eski düzenime geri döndüm metabolizma yine çöktü vermiyo gari

önemli olan kendini tanımak ve düzenini değiştirmek bedenini şaşırtmak , yemiyosan yicen yiyosan yemicen , 4 pasta yiyosan 1 yicen yada yemicen , 2 meyve yiyosan 1 yicen , alışkanlıklarını değiştirceksin yani , 6 sene öncesindede 2 buçuk ayda 12 kilo vermiştim o zaman çikolataya varana kadar yemiştim fakat dedigim gibi az sık yedim ... pasta börek bile yemiştim , şimdi korkuyorum yemeye

bundan sonra veremesemde korumaya çalışıyorum korkum tekrar almak ... korumak için almamak içinde ara öğünler çok önemli , ben uzun süre aç kalıp ana öğüne saldıran biri değilim şekeri de bırakalı 12 sene oldu çayımda , fakat ara öğünler metabolizmanın çalışması için çok önemli bence ,, yaa düşünsene içinde bir makine var uzun süre birşey yemeyince su içsen dahi gerisi gelmicek die depolar ama sen ona ara ara az az yiyecek verirsen kaç sistem birden çalışacak nasılsa arkası gelcek die .. en azından bu benim fikrim ...