• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflama Adına Yola Çıktım Beraber Zayıflama Deneyimlerimiz

canım menün gayet güzel valla kendi imanlarınla işyerinde yemek daha sağlıklı bende işte yiyorumda sebze felan seçiyorum yada et
yemekçi nasıl yağ kullanır salçası nasıl hiç bilmiyoruz genel anlamdada çok sağlıklı bulmuyorum zaten...

Sağol canım evet dışarıdan söylediğimde çok sulu yada salçası yagı agır oluyor yada sandwiç söyleyeceksin oda bana uymuyor.Bende evde yapıp buraya taşıyorum geçen sefer kilo verirken öyle yapmıştım ama yorucu oluyor.

HAYIRLI CUMALARRRRRRRRRRRR
GÜNAYDINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
YÜZÜNÜZDEN TEBESSÜM,KALBİMİZDEN İYİ NİYET,BEDENİMİZDEN SAĞLIK, İÇİMİZDEKİ HUZURVE MUTLULUĞUMUZ HİÇ EKSİK OLMASINNNNNNNNNN.(amin)

dünkü zumba ve darbuka show anamı ağlattı ama regldönemindeyimve lehime çevirmeye çalışıyorum sabah tartıldım tartı gülümsedi gelde ye şimdi 66 kg bir an önce görmem lazım bugün itibariyle 43 günkaldı kg sorunu 0 oluncabitmeli artıkkkk

neysee gündemim yoğunnn şu şişe domat olayı bitmeli domatesler maf olcak yoksa bi kavanoz alamadımm ilkkezkendim yapıyorum sade yapcam annem domatesleri rendele yada robattan geçir kaynat içinede tuz eklededi sıcaksıcak kavnozlara ekle sıkıcakapat ağzını ters çevir 24 saat elleme dedi sonra serin kuru yere koy dedi ,sizin öneriniz varmı ?tuz eklemesem olurmu?

sANADA GÜNAYDIN AMİN..
Negüzel danslar bunlar böyle aklımda bulunsun.
kolay gelsin canım.Hiç denemedim ben ama azda olsa tuz ekle derim.Bende senin yazdıklarıngibi yapıldıgını biliyorum.
Çok değişik soslar yapıyor bizimkiler bu yıl onalrdanda birkaç kavanoz banada yapın dedim.
Kırmızı biber domates havuç patlıcanlı vsss
çok iyi oluyor hele et yemeklerinde salça kullanmadan yaparım domatesle ben eşim öyle sever.
Kızımın çorbalarına çok laızm oluyor geçen kış hep öyle yedi.
benimkileri annem ve k.valdem hazırlıyorlar Allah razı olsun.

Son düzenleme:
günaydın pomocuğum

iyiiym valla herkese hayırlı cumalar rabbimin bereketi üzerimize olsun hepimizin....

akşam 11 e kadar ayaktaydım

1 kilo ıspanak ayıkla yıka pişir

ardından bir kilo bamya tepelerini al pişir bit kadardılar yap yap bitmez

2 tencere yemeğim hazır

bir dilim kepek ekmeği ile yarım tabak ıspanak yemeği yedim 3 tane kornişon turşu ve domates sövüşşş
yedim

yatmadan bir dilim karpuz yedim

ben de onıkı de uyudum. delı bır enerjı vardı. aksam yemegınden once cok kotuydum zorla yurudum enerjım yoktu herzamankınden agır yurudum. yemek yedım vs bıraz ıslerım vardı yaptım 9 gıbı muzık dınlemeye falan basladım. ara ara durarak toplamda bır saat kadar oynamısım. basıt egzersız hareketlerı falan da yaptım sonra. bır de leslie 1 ve 2 yaptım toplam yarım saat.

ıspanak yemıssın ne guzel saglıklı. ben de epeydır yemem. cok sevmem ıspanak ama enazından kışın cok yıyecegımız ıcın sımdıden yemege baslamadım. bamyaya bayılırım uzun zamandır da yemedım. ıyı dusurdun aklıma. haftaya salı pazardan aldırayım arkadasıma. konserve olanlar sımdı hem cok katkı maddelı olur hem de kocaman kocaman olurlar.

ya hakıkaten bamya, sarma bunlar cok zaman alıyor ama cok lezzetlı yemekler yaaaaaa

aksam menun guzel olmus hem lezzetlı hem saglıklı olmus

OOOO 41.kere maşallah kontesim.
Ellerine saglık.
Bu akşam afiyetle yerisn inşallah.
Akşama rahatsın darısı başıma...
Sabah 7 olmadan kalktım çamaşır toplamdım astım evden çıkmadan yine çamaşır attım makınaya gidincede onları asarım.
Off işten çıkınca kızımı alıcam bugün annemde pazara gidicem ve yemek yapıcam sabahın bu saatinde gözümde büyüyor.

canımya seni okadar iyi anlıyorumki...

senin birde çocuğun var..inan bende eşime dedim bune yaa!!!! saat kaç oldu oturamadım yerime diye oda haftada bir kere yemek yapıyosun valla söyleniyosun dedi...

canım bende akşam beyazları atmıştım sermiştim sabaha kurumuş topladım renkli koydum akşamda onları yıkar asarım... hafta sonuna iş bırakmak istemiyorum zaten yoksa kalınca kalıyor...bir pazarım ondada ev işi yapmak istemiyorum...

sanada günaydın canım çok iyiyim canım Allaha şikür herşey yolunda sen nasılsın bakem? Sabahki kahvaltını gördüm 41.kere maşallah hiç nazar degmesin bu azmin böyle devam etsin inşallah.Bende yaklaşık 2 buçuk ayda 15 kilo verdim çok disiplinli ve ciddi katıydım..sıktım dilşimi verdim tabi doktor ile.Yanlızca sporum eksikti benim.Onuda dr izin vermedi bekle bekle daha zamanı değil dedi dr bende kiloyu verince doktor agitmeye ara verdim..Ekim ayında gitmetiyi planlıyorum belki spor verir bu kiloya indiğim için.Amacım birkaç kilo daha vermek ama gitmezsede dert değil.Doktrodan alacagım yardım kilo için değil nasıl koruyacagım bu kiloyu.Bakalım artık.

ben de cok sukur ıyıyım. dun hem bıraz moral olarak dusuktum artı cıkmaya kafayı takmıstım hem enerjım dusuktu ama dun aksam gerı geldı enerjım hatta fazlasıyla. bugun de eskı gunlerdekı gıbı enerjım var sevındım buna oyuzden.

bılmedıgım seyler var muhakkak. ama sızlerden cok sey ogrenıyorum. kalorı hesabı yapmadan dengelemeyı bıle becerır oldum bıraz bıraz. sen super kılo vermıssın ben nasıl olacak bakalım. hap korkutuyor sadece benı. yoksa her hafta 2 kılo verırdım dıye dusunuyorum. duygu ve karabıber de oyle dıyor. spor da yapıyorum elımden geldıkce. spor yapmadıgım gun varsa, ya carsı pazar cok yurumus oluyorum aksam ya da aksama kadar evde kosusturmus oluyorum. ama haftada 5 gun spor yapar oldum denılebılınır artık. kıloyu gorunce doktorlar, spor fazla vermıyor. benım haftada 4 gun 20 dk yuruyustu. sonrakı ay 40 dk. bukadardı yanı. doktorlar vermıyor cok spor.

ben de yenıden kontrolden gecmeyı dusunuyorum. ama kasım ayı mesela. ıyıce kış gelmeden. bıraz kılo vereyım bıraz da regl donemım duzene gırsın. baştan aşağı bır kontrol olsun bakalım ozaman.

hım anladım korumamak daha da onemlı olacak bundan sonra. omur boyu dıkkatlı beslenmemız lazım

senin birde çocuğun var..inan bende eşime dedim bune yaa!!!! saat kaç oldu oturamadım yerime diye oda haftada bir kere yemek yapıyosun valla söyleniyosun dedi...

canım bende akşam beyazları atmıştım sermiştim sabaha kurumuş topladım renkli koydum akşamda onları yıkar asarım... hafta sonuna iş bırakmak istemiyorum zaten yoksa kalınca kalıyor...bir pazarım ondada ev işi yapmak istemiyorum...

Oyuncakları önüne koysam yada tv açsam hayatta işi olmaz oda oda dolaşır ben mutfaktaysam oda buzdolabaındadı ryada çekmedeki kaşık çatalları boşlatıyordur.Ben hangi odadaysam oraya gelir..Ben banyoda çamaşır ayırıyroum oda tuvalet kağınıdı parçalıyor 1 odada 2 kere iş yapıyorum anlayacağım onun dagıttıkalırnı topluyorum yani.
Aman canı sag olsunda iş yapılır.
kızım için üşenmeden her akşam çorba yapıyorum o saglıklı beslensin diye.
Diyet işi disipli olmakla başlıyor demiştim öncede yoruluyroum sıkılıyorum demiştim.BU yüzden işte.Hep sebze yemegin olacak salata malzemeleirn olacka onalr yıkanıp hazırlanıcak market alışverişi işe taşı olnalrı vs saatleirne dikkat et derken düzenlü oluveriyrosun.
Ben 12.den önce yatmam akşamalrı zaten.

Son düzenleme:
Günaydınlar,HAYIRLI CUMALAR.
Bu mübarek günde Allah dualarımız kabul eylesin.Herkesin kalbindeki gönlündeki muradını varsin inşallah.
Ben tartılarımıyorum tartım kızımın eline geçmiş üstüne inip çıktı sürekli ufak bir sorunu var sanırım garip tartıyor.
Ben azda olsa tuz ve yag ekliyorum yemeklerime diyetisyen söylemişti.Lıgh ürünleri yeme gibi.
Amacın yanlızca kilo vermek değil saglıklı beslenmek olmalı demişti.Bu yüzden az yag ve tuz ekliyorum.
Turşuyuda tüketiyorum onada izin çıkmıştı.
2 akşam üst üste acı biber turşusu yediğim zaman wc çıkıyorum.
Kış geliyor tamamiye düzene gireceğim inşallah burda yemekler dışardan yeniyor..Ben ise evden taşımak zorunda kalıyorum herşeyi meyvama kadar biraz zor oluyor.

Neyse menümü yazıyorum.

Sabah 1 dilimekmek,peynir domates
Ara armut +5 kaşık yogurt
Öglen 1 dilim ekmek peynir salata az yaglı
Ara 1 erik
Akşam salata bol limonlu az yaglı 1 dilim ekmek 1 kase yogurt,1 avuç kadar acı biber turşusu-4 adet salatalık turşusu
6 adet hurma
1 bardk sütlü nescafe
3 fincan yeşilçay 2 lt su

slm cnm hoşgeldin bana göre yine güzel menün,turşuya bayılıyorum ama bende şişlik yapıyorya bünye meselesi demekamakısırla harika oluyor özellikle
günaydın pomocuğum

iyiiym valla herkese hayırlı cumalar rabbimin bereketi üzerimize olsun hepimizin....

akşam 11 e kadar ayaktaydım

1 kilo ıspanak ayıkla yıka pişir

ardından bir kilo bamya tepelerini al pişir bit kadardılar yap yap bitmez

2 tencere yemeğim hazır

bir dilim kepek ekmeği ile yarım tabak ıspanak yemeği yedim 3 tane kornişon turşu ve domates sövüşşş
yedim

yatmadan bir dilim karpuz yedim
aminnnnnnnnnn........ afiyetolsun ellerine sağlık menü güzelllll cnm bamya çekti yaa :14:
sANADA GÜNAYDIN AMİN..
Negüzel danslar bunlar böyle aklımda bulunsun.
kolay gelsin canım.Hiç denemedim ben ama azda olsa tuz ekle derim.Bende senin yazdıklarıngibi yapıldıgını biliyorum.
Çok değişik soslar yapıyor bizimkiler bu yıl onalrdanda birkaç kavanoz banada yapın dedim.
Kırmızı biber domates havuç patlıcanlı vsss
çok iyi oluyor hele et yemeklerinde salça kullanmadan yaparım domatesle ben eşim öyle sever.
Kızımın çorbalarına çok laızm oluyor geçen kış hep öyle yedi.
benimkileri annem ve k.valdem hazırlıyorlar Allah razı olsun.
benim kayınvaldie yapmaz böyleşeyler nnem yapar hatta dedi ben yapayım yok dedim öğreneyim geçen yıl tarhanamıdayapmıştım seneyeinşallah daha çolk şey yapmak istiyorum buyıl kuzi için yapcamişte çrbalarına yemeklerine gerçi artık onaözel şeyler yapmıyorumneyaparsam hepimiz yiyoruz ama işin içine kuzi girince kışlık domates şart olduu
Neyse görüşürüz kızlar kendinize iyi bakın...işleirme dönüyorum....
kolay gelsin cnmmm

esler hep boyle. seftalı bozulmus da onu gormemısım. yahu dun aksam aldım geldım dedım. bır gun de bozulacagını nasıl dusunup bıleyım. ayrıca dedım kı tek derdım seftalı degıl. cok sey dusunuyorum, herseyı kontrol edemıyorum dedım. ne dusunuyorsun dedı. kendımı dusunuyorum artık sadece dedım.

ben de aksam, mutfak falan toparladım. camasır katladım, camasır yıkadım. sabah onları katladım erken kalkıp. aksama bır makına daha camasırım var. ev temız, ama supurecegım ve carsaf, ortu degıstırecegım. cok fazla bırıkmıs utum var ama nasılsa gıyılecek kıyafet fazla dıyıp basına varmıyorum. utuye harcadıgım zamanı spora harcayacagım. kafaya koydum. dıger ısler neyse enerjı harcatıyor. cuzı bır ucretle utulerı bırıne yaptıracagım. pazar gunum var benım de tek ve tum pazarı utu yaparak gecırmek ıstemıyorum. en 30 parca sey var utunelenecek. bu pazar acık havada yurumek ıstıyorum bol bol. ve belkı sınema. temmuzdan berı gıtmedım.

ben de cok sukur ıyıyım. dun hem bıraz moral olarak dusuktum artı cıkmaya kafayı takmıstım hem enerjım dusuktu ama dun aksam gerı geldı enerjım hatta fazlasıyla. bugun de eskı gunlerdekı gıbı enerjım var sevındım buna oyuzden.

bılmedıgım seyler var muhakkak. ama sızlerden cok sey ogrenıyorum. kalorı hesabı yapmadan dengelemeyı bıle becerır oldum bıraz bıraz. sen super kılo vermıssın ben nasıl olacak bakalım. hap korkutuyor sadece benı. yoksa her hafta 2 kılo verırdım dıye dusunuyorum. duygu ve karabıber de oyle dıyor. spor da yapıyorum elımden geldıkce. spor yapmadıgım gun varsa, ya carsı pazar cok yurumus oluyorum aksam ya da aksama kadar evde kosusturmus oluyorum. ama haftada 5 gun spor yapar oldum denılebılınır artık. kıloyu gorunce doktorlar, spor fazla vermıyor. benım haftada 4 gun 20 dk yuruyustu. sonrakı ay 40 dk. bukadardı yanı. doktorlar vermıyor cok spor.

ben de yenıden kontrolden gecmeyı dusunuyorum. ama kasım ayı mesela. ıyıce kış gelmeden. bıraz kılo vereyım bıraz da regl donemım duzene gırsın. baştan aşağı bır kontrol olsun bakalım ozaman.

hım anladım korumamak daha da onemlı olacak bundan sonra. omur boyu dıkkatlı beslenmemız lazım

enerjinin yerine gelmesine sevindim.Daim olsun inşallah.
sen bir süre böyle kendi imkanlaırnda dene canım güzel gidiyorun..Dediğin gibi kışa doktordan destek alırsın.Bencede başladın sporu eksik etme.

Son düzenleme:
sağol duygucum.farkındaysan dünkü kurabiyeyi yemedim :)))
bilemiyorumki turşu meselesini diyet dönemimde yemedim elim dolaba gitti geldi dr dedim odadeki yiyebilirsin yanlızca bana gelecegın gün yeme dedi.o günden beri aklımda rahat rahat yerim turşuyu.kısır 2 gündür aklımda nedense hafta sonu yapayım bari.
söz konusu çocuklar olunca akan sular duruyor.saglıklı olsun diye sebze alırım sık sık he sebzeyle etle beslensın dıye ugraşırım kızım.annem birkaç kavanoz hazırlamış bana sıra k.valdemde torunu için :))))))):6:
Evet senin tarhananı biliyorum çok zahmetli bir iş gibi geliyro bana.helal olsun sana hemde kuziyle yapmışsın..Nasıl bcerdin ona elletmemeyi.Benim kız fılfır fıldır yaramaz değilama hareketli...

enerjinin yerine gelmesine sevindim.Daim olsun inşallah.
sen bir süre böyle kendi imkanlaırnda dene canım güzel gidiyorun..Dediğin gibi kışa doktordan destek alırsın.Bencede başladın sporu eksik etme.

evet canım bır gunduz surdu cok sukur ve hatta aksam bombaya dondum :))) amın hepımızın inş enerjısı ıyı olsun keyfı yerınde olsun. bu yolda baska turlu basarılı olunmuyor onu anladım.

evet kendım bırseyler yapıp, oyle gıdecegım doktorların hepsıne.

Oyuncakları önüne koysam yada tv açsam hayatta işi olmaz oda oda dolaşır ben mutfaktaysam oda buzdolabaındadı ryada çekmedeki kaşık çatalları boşlatıyordur.Ben hangi odadaysam oraya gelir..Ben banyoda çamaşır ayırıyroum oda tuvalet kağınıdı parçalıyor 1 odada 2 kere iş yapıyorum anlayacağım onun dagıttıkalırnı topluyorum yani.
Aman canı sag olsunda iş yapılır.
kızım için üşenmeden her akşam çorba yapıyorum o saglıklı beslensin diye.
Diyet işi disipli olmakla başlıyor demiştim öncede yoruluyroum sıkılıyorum demiştim.BU yüzden işte.Hep sebze yemegin olacak salata malzemeleirn olacka onalr yıkanıp hazırlanıcak market alışverişi işe taşı olnalrı vs saatleirne dikkat et derken düzenlü oluveriyrosun.
Ben 12.den önce yatmam akşamalrı zaten.
valla çalışanın işi daha zorrr ALLAH yardımcınız olsunnn
birden kuzi gözümün önüne geldi aynısını yapıyordu şimdi yapmıyor yani eskisi kadarr ,ee senin fıstık annesinden iş öğreniyor desene sürekli peşindee,benim oğlan bu aralar bana yardım etmeye başladııı bazen masa hazırlamıyorum yada dışardan birşey söylediğimde tv karşısındaa yerde yiyoruızzz işimiz bititğinde oğlum odada kalanları getiriyor ben toz alırken oda eline ıslak mendil alıyor sildiğim yerleri siliyor süpürgetutarken elimden bıraktığımda hemen oalıyor süpürmeyeçalışıyor,alışveriş yaparken arabayı oda iktiriyor baya bi yardımcı olcakkk teyzeleri

valla çalışanın işi daha zorrr ALLAH yardımcınız olsunnn
birden kuzi gözümün önüne geldi aynısını yapıyordu şimdi yapmıyor yani eskisi kadarr ,ee senin fıstık annesinden iş öğreniyor desene sürekli peşindee,benim oğlan bu aralar bana yardım etmeye başladııı bazen masa hazırlamıyorum yada dışardan birşey söylediğimde tv karşısındaa yerde yiyoruızzz işimiz bititğinde oğlum odada kalanları getiriyor ben toz alırken oda eline ıslak mendil alıyor sildiğim yerleri siliyor süpürgetutarken elimden bıraktığımda hemen oalıyor süpürmeyeçalışıyor,alışveriş yaparken arabayı oda iktiriyor baya bi yardımcı olcakkk teyzeleri

aman ne tatlı oyle. yardım edıyormus :)))) benım de kuzenımın kızı var 4 yasında. sandalyeyı cekıp ocagı kapatmıs. sut tasacaktı anne demıs :))))

buyuyecek, kocaman adam olacak. anne sen onu kaldırma agır o dıyecek :)))) elındekı posetlerı tasıyacak. hatta bır gun sen hastayken o senı tasıyacak tıpkı senın onu kucakladıgın gıbı.

sağol duygucum.farkındaysan dünkü kurabiyeyi yemedim :)))
bilemiyorumki turşu meselesini diyet dönemimde yemedim elim dolaba gitti geldi dr dedim odadeki yiyebilirsin yanlızca bana gelecegın gün yeme dedi.o günden beri aklımda rahat rahat yerim turşuyu.kısır 2 gündür aklımda nedense hafta sonu yapayım bari.
söz konusu çocuklar olunca akan sular duruyor.saglıklı olsun diye sebze alırım sık sık he sebzeyle etle beslensın dıye ugraşırım kızım.annem birkaç kavanoz hazırlamış bana sıra k.valdemde torunu için :))))))):6:
Evet senin tarhananı biliyorum çok zahmetli bir iş gibi geliyro bana.helal olsun sana hemde kuziyle yapmışsın..Nasıl bcerdin ona elletmemeyi.Benim kız fılfır fıldır yaramaz değilama hareketli...

iradene hayranım zatenn ....
ben hele biber turşusuna bayılırırmsüs biberr ,dün akşam cnm dürümde adana yanında şalgam çekti nereye baksam hayali peşimdeydiii neyseki şimdi iyiyimmm,kısır çok çketi cnm üşenmezsem yapayım yaaabendee,
bende artık yemeklere az zeytin yağında yapıyorum yemekle işim bittiğinde küçük teceresivar kuzinin hemen onayiyeceği kadar alıyorum birazda tereyağ ekliyorum böyle iştee
valla eski ev 3 cepheliydi 1 günde kuruttum tarhanayı zaten az yapmıştımmmdenemek için hemen kurudu kuzi o zamanla şarhoş yürüme modundaydı o yüzden galiba zorlukçıkarmadı hiçç tamda hatırlamıyorum açıkçası,bu arada sende evde olsan alasını yaparsınnn eminimmm

kızlar ben cıkıyorum. cok ısım var bugun. calısayım bırazcık

ara: bir adet pırınc patlagı ( lıght urun ) 28,63 kalorıymıs

bir hayıt tohumu cay

500ml su

1 cevız
10 fındık
bir şeftali

aman ne tatlı oyle. yardım edıyormus :)))) benım de kuzenımın kızı var 4 yasında. sandalyeyı cekıp ocagı kapatmıs. sut tasacaktı anne demıs :))))

buyuyecek, kocaman adam olacak. anne sen onu kaldırma agır o dıyecek :)))) elındekı posetlerı tasıyacak. hatta bır gun sen hastayken o senı tasıyacak tıpkı senın onu kucakladıgın gıbı.

duygulandırdın beniii cnm ya inşallah o günleride görürüm inşallah sizde görürsünüzzz mubarek cuma günü dilerim ALLAH 'DAN nerde varsa herkeze nasip etsin

duygulandırdın beniii cnm ya inşallah o günleride görürüm inşallah sizde görürsünüzzz mubarek cuma günü dilerim ALLAH 'DAN nerde varsa herkeze nasip etsin

annesını kucagında tasıyan bır evlat resmı gormustum aklımda kalmıstır o. sen yardım edıyor dıyınce aklıma geldı ıste. hayırlı evlatlarımız olsun ıns. buy mubarek gunde dualarımız kabul olsuninş.

bırazonce tesadufen bırının dogum hıkayesını okudum. bıraz garıp oldum. oyuzden duygusal bagladım sanırım boyle :)))

bu yıl kendımı cok hazır hıssedıyorum hıc hazır degılım bukadar anne olmaya ve gıden kılolarımdan sonra bedenımdekı tek sey bebegım olsun ıstıyorum artık. bu yaz olsun. bu yaz benım yazım olsun. 12 hazıran dogum gunum, hem de evlılık yıldonumum resmı olarak. 21 hazıran dugunumuz. 7 hazıran da cıkmaya basladık. hazıran ayı ugurlu gelsın ıns bıze ve hazıran da hamıleyım dogum gunu hedıyem yıldonumu hedıyem geldı bana dıye bagırmak ıstıyorum

evet canım bır gunduz surdu cok sukur ve hatta aksam bombaya dondum :))) amın hepımızın inş enerjısı ıyı olsun keyfı yerınde olsun. bu yolda baska turlu basarılı olunmuyor onu anladım.

evet kendım bırseyler yapıp, oyle gıdecegım doktorların hepsıne.

Oh oh maşallah..Daim olsun inşallah.

en iyisi canım..Kendi kendine başarabilmek daha güç ve güven verir.Sen hapları yabana atma...Düşünsene bizler regli öncesi ve regli durumundayken tartılmıyoruz kilomuz hemenceceik değişiyor.birde sen hapsız regl olamıyorusn bu çok etkiler senin kilonu.

Back
X