- Konu Sahibi Betul_20162010
- #12.561
hanı sebeplerımız var ya haksız sebeplerımız uzulmek ıcın. Ya da kılo almak ıcın. Ama bu pomo bosuna bu hale gelmedı. Yılların bırıkımı fedakarlıgı parasızlık ( bılet parası bulup okula bıle gıdemezken dıyet nasıl yapacaktım. Kardesıme tum maasımı okul harclıgı gonderırken nasıl dıyet yapacaktım ) hayatımın en kotu gunlerını bır evın ıcınde yasarken kımın ıcın ne ıcın kılo verecektım. Bebek bıle ıstemıyordum artık. Olmeyı bıle dusunuyordum cogu zaman.
Herseyı gerıde bırakmaya calısarak basladım bu bahara. Gunesı hıssettıkce ıcım ısındı ruhum ıyılestı ruhum ıyılestıkce gozlerım daha ıyı gorur oldu kendıme yapılanları benım yaptıklarımı. Gozlerımın gorduklerını ne aklım ne ruhum begenmedı ve artık dur demeyı ogrendım. Kendımı mutlu etmeye calısıyorum sureklı. Basarıyorum da. Sısmanım ama gıyımımden tavız vermıyorum kendıme bakıyorum yanı. Turbanlı olmayı sectıysem bunu hakkıyla yapmaya calısarak sade ve acık sacık gıyınmeden adabı ıle yapmaya calısıyorum bebek ıstıyorum ozaman daha saglıklı olmalıyım. Herseyden onemlısı kendımı nekadar seven begenen bır ınsan olsam da artık en az ıle yetınmemeyı kendıme ogrettım sen bundan daha guzel olabılırsın. Neden olmasın dıyerek bu yola cıktım ve dıyet yaparken bıle mutlu olan nadır ınsanalrdanım sanırım. Hayatımda yemedıgım seylerı yıyor ve ıcıyorum yurumedıgım kadar yuruyebılıyorum. Ben herseyın ustesınden gelebılen bırıyım. Ama ılk kez aferın bunu da yapabılıyormussun dıyebılıyorum kendıme. Kendımle gurur duyuyorum. Bu da hem mıdemı hem gozumu doyuruyor anlasılan.
Senın manevı yonunden cok etkılendım zaman zaman konusmayı cok ısterım cunku dısı kaplı bır kutu olmak ıstemıyorum ıcımı doldurmak ıstıyorum bılgı ıle. Ama ozellıkle zayıflayan ımanımı ve ıbadetlerımı fazlalastırmak adına ıstıyorum bunu.
canım yaa biz kadınlar gerçekten güçlüyüzz vede bir okadar fedakarız gücümüzüde sevgi,sadakat ve iyi niyetimizden alıyoruz..
manevi yönüme gelince çok teşekkür ederim tabi benim bildiklerim okyanusta kum zerresi kadar rabbim daha fazlasını nasip etsin
kapalı değilim ama birçok kapalıdan daha edepli ve uygun giyinirim (tabii bu bir savunma değil ayet var çünkü kapanmak hakkında rabbim hidayetimi artırsın)
bilgim iyidir çünkü okuyorum,araştırıyorum,ilkkuldan liseye kadar her yaz anacım kuranı kerim öğrenmeye gönderdi beni ve kardeşlerimi çokk şey öğrendik
namaz kılmayı ve tüm namaz surelerini ilkokulda öğrendim ilkokul öğretmenimden allahım binkere razı olsun...
insanlara sevgiyle bakmayı hayatı gülümsemeyle kolaylaştırmayı çocukken yaşadığım mahalle camisinin imamından öğrendim..yaz kursunda
ayetel kürsiyi 95 yaşında bir emekli imamdan öğrendim hergün bana bir kelime dahi öğretmek için evimize geliyordu mekanı cennet olsun
konut dualarını ev sahibimiz den öğrendim
ve ileri düzeyde maneviyatı bir komşu teyzemizden öğrendim o benim canım allhım onu bana ahret arkadaşı etsin..şimdi köyüne döndü kendi halinde çifçilik yapıyor
ve öyle bir kadın görmedim hayatımda düşünki trilyoner antalyada 5 yıldız<lı otelleri ,inşaatları ve lüks restaurantları var ama o zerre kadar bu servetle ilgilenmiyor yaşadığı burdaki villasında sırtında bir kara çarşaf ayağında kara lastik ayakkabı ile binerdi son model mercedeslere ve onu çokk özlüyorum...