• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflama Adına Yola Çıktım Beraber Zayıflama Deneyimlerimiz

Günaydınlar hayırlı cumalar kızçeler hepinizi öpüyorum..
İşler güçler koşturmacalar derken hep doluydum ugrayamadım.
Ben iyiyim sizler nasılsınzı bakem ?
Ay kış geliyor kızıma üst baş düzme derdindeyim ordan oraya koştruyorum bitmek bilmiyor :)) Yorgunluguma degiyor ama.
Ben bu hafta regli haftamdayım o yüzden iştahım açık geçen akşam kardeşimin dogum gününü kutladık orta 1 dilim pasta ve tam 3 adet lahmacun yedim ve doydum dedim demekki aç geziyormusum doymak gibisi yok dedim..Birde akşamları çekirdek(çiğdeme) sardım bu aralar ne yapcam bilemiyorum çayın yanındada iyi oluyor :))
Bu akşam yine dogum günü kutlaması var görümcemin bakalım..
Bunlara ragmen hareketliyim hep koşturmacadayım iş dışında oturmuyorum..o yüzdenmidir nedir kilom aynı :)) hatta 100 gr vermişim..Benim böyle rahat yediğime bakmayın ben bünyemi biliyorum çokta yesem ben aynı kiloda kalırım bir süre.Bekarken 48 kilo idim evlendm aynı 1 yıl sonra aldım aldım ve 59-60 arası hep oynadım hamile kaldım 60 ile 83 ile dogumyaptım yine başa döndük ben 60 kiloyum.Evlendim 7 yıldır aynı kilodayım..

Son düzenleme:
Ey yeri göğü kudret eliyle ayakta tutan Allah'ım. Bu yazıyı okuyan, gönülden karşılayan kulunu karanlıkta bırakma, dert verme, dert verip derman aratma, gizli ve aşikar düşmanlık edenleri de yanından uzaklaştır. Allah'ım Rahman sıfatının hakkı için onu hak yoldan ayırma, ayağını kaydırma, kalbini bulandırmaa, gönlünü hoş eyle, yüzünü ak eyle, Cennet'ül habibine komsu eyle. Bu mübarek Cuma gün HÜRMETİNE HASTALARA ACİL ŞİFA DERTLİLERE DEVA, İŞİ OLMAYANA İŞ,AŞI OLMAYANA AŞ,ÇOCUĞU OLMAYANA HAYIRLI EVLATLAR,BEKARLARIMIZA HAYIRLI KISMETLER, ASKERLERİMİZE HAYIRLI TESKERELER YAVRULARIMIZA SAĞLIK SIHHAT ZİHİN AÇIKLIĞI, BORÇLULARA EDA,CÜMLE DİN İSLAM KULLARINA MAĞFİRET VE CENNETİNİ NASİP EYLE YARABBİM.... AMİN

sen geldin ben seni yakalayamdım,sancı çektim demişsin geçmiş olsun hepçekermisin yoksa üşüttünmü acabacnm regldönemindemetabolzma hızlı çalılırmış iyi değerlendir derim ben regliyken 1,900 verdimhedm sağlıklı sadece çok spor yaptım ,wcsorununudaçözmüş maşallah benimde minik oğlumkabız yaa iştahı sıfır çok üzülüyorum..

Canım malum havalar güzel çorapsız geziyorum hemen ayaklarımdan kaparım bende birde regli öncesi temizlik yaptıysam suyla ugraştıysam sancı çekerim..Genelde bel agrım ve karın agrım çok olur..Yok canım yok benim iştah açık oluyor o dönemde nedense bişeyler çekiyor devamlı..
Ay kıyamam ben ona hakiki zeytin yagı ile maşaj yapsaydım poposuna tatlım...bu dönemde sıvı tükettit..Havuç suyu felan içersen çok faydalı...Takip et uzun sürerse kabızlıgı hemen doktora götür..

:5: kızlar yaaa sayfada 10 mesaj varsa 5 ini görüyorummm okuyamıyorum sizleri yaaaaaaaaaaaa:5::5::5:
Hoşgeldinnnnnnnnnnn site çok agır bende yaşıyorum bazen selam vermek için hemen girip çıkmak istiyorum açmak bir ayrı dertttttt iyisindir umarım .

cancazım güneşli bir antalya gününden merhabaların en güzeli sana ve tüm arkadaşlara olsun...

bu sabah erken kalktım hava kapalı gibiydi dünde yağmurluydu zaten çamaşırlarımı makinaya yerleştirdim ama yıkamadım

evimi sabahın erkeniyle sildim süpürdüm toz bile aldım...akşamda balkonlarımı yıkayacağım çamaşırlarımı yıkar asarım tabi hava kapanmazsa olmazsa mecbur evde çamaşır telinde kurutacağız...

ev işi en güzel sipor kızlar şahsen...

sabahın kapalı olmasına rağmen 8 den sonra çok güzel pırıl prıl güneş açtı.. tam bahar havası....

Sabah erken saatlere kapalı oluyor hava istanbuldada öyle öglene dogru açıyor yanıltmaca yapıyor..
Kolay gelsin sana ne güzel bir enerji bu böyle bu sabah bendede vardı kilim sirkeleidm vs aksam temzilik yapayım dedim ama dogumgünü var of yarında dügün var pazar yine dogum günü ayyy ayyyy işleirmde var evdeeeeeeeeeeeee

kızlar elektirikler kesildi ben böyle şansın içine emi.............dıtttttttttttt

güç kaynağım 10dk dayanır kapatmam lazım.....

beni özleyin gelcem anacımmmmmmmm...

Tamma tamam canım

yok tatlım evde değilim sabah 7:30 dan 8:30 a kadar sil süpür toz al biraz erken oldu ama olsun üst kattaki komşum sağır ve dilsiz
alt katımdada çok gıcık bir kız var sabah 5 te bile elektirik süpürgesi açmak istiyorum...o derece yani

normalde hafta içi akşam temizlik yapardım ama bu sabah içimden geldi evim derli toplu zaten bi süpürge paspas tozz...1 saat iyi efordu

sabah bir minik poğaça yedim takriben 100 calori ilaç içtim...

öğlen :1 kase çorba,1 dilim kepek ekmeği,taze fasulye 4 kaşık,salata yoğurt

aslında çorba yediğimde ekmek yememem lazım ama o minik dilim inan kulağı yemesemde doymuyorum sanki ekmekcil bir toplumuz. maalesef...

şimdi türk kahvemi bekliyorum büyük bir keyifle içeceğim.....

hava şimdi accık kapandı gibi bizim buranın havası çok dönektir maalesef...

Oh ohhhhamarat hanım hafta sonuna iş bırakmamış maşallah İşlerin hafifleyince menüyü ksımısşın.

ya kızlar bayram temizliği için erken değilmi,bu ne ya topikte in cin top oynuyor..

hele ev hanımları ayıp değilmi bayrama 3 gün kala yapın temizliğinizi...

ben çokk bilirim arefe günü bayram temizliği yaptığım günleri....

Evet evet çok titiz bu hanımlar...
Bende arife günü yapıcam yüksek ihtimal çalışmıyoruz o gün resmi tatil oldu ya.
Kızımı valdeme bırakırım yada eşim bakar.

ıs yogunlugu ve uykusuzluk bu hafta benı cok bozdu ya. bu hafta ıstahım da cok acıktı yorgunluktan dolayı spor da az yaptım ama cok sukur bır krız yasamadım.

buarada pazartesı gununden berı olan +500 olayım, bu sabah gıtmıs.

dun sabah: 07/00
Lımon-sırke-bal su
09:00 bugun de kahvaltıyı gec yaptım. Islerım yogundu.
Ikı dılım cavdar ekmegınden tost. Yarım yaglı peynır, ve domates koydum ıcıne.
Bır kucuk kutu ayran.
Ceyrek demet maydonoz

Ara: bır yesıl cay kıraz sapı koydum ıcıne. Bır ceyrek demet maydonoz
Ogle: 12:30 yemekten once 500 ml su. 1 kasık domates salatası, ıkı kasık yogurtlu makarna, 3 kasık bezelye-patates yemek
Ogleden sonra 500 ml su ve hayıt tohumu cay, bır tutam maydonoz

Aksam: ıkı tane orta boy ınce snıtzel tarzı kesım de tavuk yaptım azıcık yag ıle actviry de yaptım. Harıka olmus valla. Bır kutu ayran ıctım yanında.

1,576 adım yurudum ıs cıkısı. Cok yorgun ve uykusuzdum. 78,30 kalorı etmıs. Evde bıraz ev ıslerımı hallettım. Bıraz da calısmam gereken evrakları ınceledım. Uyudum ve tabıkı yıne uyuyamadık gurultuden.

Bu sabah:
07/00
Lımon-sırke-bal su
08:00 bır dılım cavdar ekmegı, ıkı yumurta omlet
Ceyrek demet maydonoz

Ogle: 13:00 yemekten once 500 ml su. 1 kasık domates salatası, ıkı kasık yogurtlu makarna, en kucuk boy dolma ( kymalı )

Ogleden sonra 500 ml su, bır yesıl cay kıraz sapı koydum ıcıne.

Suyum cok az bugun.

Maşallah canım arkadaşım bazen yorgunluk isteksizlik yaşadığımız dönemler oluyor saçımı açıp makyaj bile yapasım gelmiyro işe eşortmanla gelesim geliyor düşün.Bazı günelrde acayip enerjik oluyoruz normal canım bu dönemlerde cıss lardan uzak dursan yeter senin için zaten çok güzel kilo verdin..

Selamkizlarikihaftaik dietiim bitti ve 75kilo oldum bes kiloverdimbu haftada karatay dietine basladim.hic acikmiyorum.simdilik iyi gidiyor.hedef 70:34:

Maşallah potim.Gönlünce olur inşallah.

günaydınnnn günaydınnnn.gününüz aydın ,cumanız mubarek olsun :16::16::16::16:
iki gündür elimde olmayan sebaplerden aranıza katılamadım nasılsınız kızlar :21::21:
bugün içimde acaip bi kıpırtı var yatakten mutlu huzurlu kalktım .cuma guslümü aldım kavaltımı yaptım .dün yoğurtlu çorba yapmıştım bi kase sıcak sıcak içtim .
saat 11 de cuma mevlütümüz var .yine cıss lar var .menüyü biliyorum ama ben çok fazla yemicem ayıp olmayacak kadar birer lokma

hafta sonuda 2 gün evde yokum istanbula hem hasta ,hemde eş dost ziyaretine gidicez .inşallah pazartesi artılarla aranıza gelmem :50::50:

meraba poticim
kızının resimlerini gördüm maşallah subanallah çoookk tatlı olmuş .benim için öpp onu annesi :nazar::nazar:

şu sıralar bende karatayı çok araştırıyorum banada uygun bi diyet gibi geliyo bakalım bende denicem bi ara

Günaydın ercem sanada hayırlı cumalar.

Geçmiş olsun hastanıza iyi gezmeler size
Afiyet olsun bu arada.Mevlütlerde ve özel yerlerde kaçırmalar olabiliyro canım..Bende evde oldugum günle rgündüz yiyorum içiyorum tabiri caizce ama akşamları yemiyorum.En önemlisi 7.den sonra zaten off

Ey yeri göğü kudret eliyle ayakta tutan Allah'ım. Bu yazıyı okuyan, gönülden karşılayan kulunu karanlıkta bırakma, dert verme, dert verip derman aratma, gizli ve aşikar düşmanlık edenleri de yanından uzaklaştır. Allah'ım Rahman sıfatının hakkı için onu hak yoldan ayırma, ayağını kaydırma, kalbini bulandırmaa, gönlünü hoş eyle, yüzünü ak eyle, Cennet'ül habibine komsu eyle. Bu mübarek Cuma gün HÜRMETİNE HASTALARA ACİL ŞİFA DERTLİLERE DEVA, İŞİ OLMAYANA İŞ,AŞI OLMAYANA AŞ,ÇOCUĞU OLMAYANA HAYIRLI EVLATLAR,BEKARLARIMIZA HAYIRLI KISMETLER, ASKERLERİMİZE HAYIRLI TESKERELER YAVRULARIMIZA SAĞLIK SIHHAT ZİHİN AÇIKLIĞI, BORÇLULARA EDA,CÜMLE DİN İSLAM KULLARINA MAĞFİRET VE CENNETİNİ NASİP EYLE YARABBİM.... AMİN
canı gönülden AMİNNNNNNNNNNNNN diyorumm..çok sağol cnm paylaşım için

Günaydın canım arkadaşım sanada hayırlı cumalar..Ay 38 beden pantolana girdim önceki gün.mutluyum..
sağol canım benim..ne güzelll38 beden olmak çok güzel,benmim alt sorunumolmadığı için uzun bir süredirgiyorum amaüst40 beden malesef
Günaydınlar hayırlı cumalar kızçeler hepinizi öpüyorum..
İşler güçler koşturmacalar derken hep doluydum ugrayamadım.
Ben iyiyim sizler nasılsınzı bakem ?
Ay kış geliyor kızıma üst baş düzme derdindeyim ordan oraya koştruyorum bitmek bilmiyor :)) Yorgunluguma degiyor ama.
Ben bu hafta regli haftamdayım o yüzden iştahım açık geçen akşam kardeşimin dogum gününü kutladık orta 1 dilim pasta ve tam 3 adet lahmacun yedim ve doydum dedim demekki aç geziyormusum doymak gibisi yok dedim..Birde akşamları çekirdek(çiğdeme) sardım bu aralar ne yapcam bilemiyorum çayın yanındada iyi oluyor :))
Bu akşam yine dogum günü kutlaması var görümcemin bakalım..
Bunlara ragmen hareketliyim hep koşturmacadayım iş dışında oturmuyorum..o yüzdenmidir nedir kilom aynı :)) hatta 100 gr vermişim..Benim böyle rahat yediğime bakmayın ben bünyemi biliyorum çokta yesem ben aynı kiloda kalırım bir süre.Bekarken 48 kilo idim evlendm aynı 1 yıl sonra aldım aldım ve 59-60 arası hep oynadım hamile kaldım 60 ile 83 ile dogumyaptım yine başa döndük ben 60 kiloyum.Evlendim 7 yıldır aynı kilodayım..

güle güle sağlıklı günlerde giysin prenses,hepbüyük büyük al cnm ben mesela eviçin genelde eşortman yada eşortmanaltı aıyorum büyük alıyorum ayakucuna lastik taktırıyorumki ayağından çıkmasın mesela gelişme çağındalar geçen yıl büyükbüyükaldım lastik taktırdır ayakuçlarına bu yıl hep oluypr seneye olmaz ama bu yılda 3,5 4 yaşagöre alcam seneyekışda giysin..

Amin canım amin..Cümlemizin dualarını Allahım kabul eylesin..
Bu arada kardeşimi doktora getirdik bütün tahlilleirni mecburen özelde yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz inşallah güzel haberler alırız..Aklım bu hafta ondaydı birde hep..Rabbim cümlesine acil şifalar versin.

Canım malum havalar güzel çorapsız geziyorum hemen ayaklarımdan kaparım bende birde regli öncesi temizlik yaptıysam suyla ugraştıysam sancı çekerim..Genelde bel agrım ve karın agrım çok olur..Yok canım yok benim iştah açık oluyor o dönemde nedense bişeyler çekiyor devamlı..
Ay kıyamam ben ona hakiki zeytin yagı ile maşaj yapsaydım poposuna tatlım...bu dönemde sıvı tükettit..Havuç suyu felan içersen çok faydalı...Takip et uzun sürerse kabızlıgı hemen doktora götür..

hımmm pazar yapayımhavuç alayım sıkayım vereyim bari suyu az içiyor ama içeremiyorum yani zorla birşey asla yaptıramıyorum bu keçiyee iştahıda yok fazla insanüzülüyor zeytin yağını yaptım sağ ol cnm ya burda birbirmizden çok şey öğreniyoruz

dunsabah:
07/00
Lımon-sırke-bal su
08:00 bır dılım cavdar ekmegı, ıkı yumurta omlet
Ceyrek demet maydonoz

Ogle: 13:00 yemekten once 500 ml su. 1 kasık domates salatası, ıkı kasık yogurtlu makarna, en kucuk boy dolma ( kymalı )

Ogleden sonra1 ml su, bır yesıl cay kıraz sapı koydum ıcıne.

ara: bir yesıl elma, bır adet mısır patlagı

aksam: meyvelı soda ve ton balıklı salata

uyumadan 500 ml su ıctım ve amerikan pie son serıyı ızledım uzanıp. ıs stresınden sonra ıyı geldı valla.

bu arada benım gecen sene tırnagım batmıstı operasyon gecırmıstım ıkı hafta ayakkabı gıyememıstım. ıkı aydır aynı tırnagımda sorun var ama dun ozellıkle benı cok zorladı. sırf amelıyat olup sporsuz kalmamak ıcın tırnagıma baya ozel ılgı gosterdım. ıltıhap vs krem surdum sırf tırnagımın o kısmı tekrar batmasın battıysa da acıtmasın dıye. yaza kadar benı ıdare eder umarım.

aksam baya yoruldum ama kac kalorı harcadım bılmıyorum. arkadasımla ıs cıkısı bazı ıslerımızı hallettık baya yuruduk. ardından alısverısımı yaptım. babası ıle benı eve bıraktılar. 6 kıloluk deterjanı cıkardım ucuncu kata. tekrar ındım dıger esyaları. baya yroruldum terledım. ama farkettım kı artık az da olsa cevıklık gelmıs bana. merdıvenler de bunun etkısını goruyorum.

kulaklıgı takıp uzun yuruyus yapmayı ozledım. bu hafta bunu dogru durust yapamadım. bugun ıslerım var carsıda. yuruyerek herzamankı gıbı carsıya gıdecegım. tekrar carsıdan donup, ılk basladıgım yere gelecegım. 12000 adım rahat olur dıye dusunuyorum.

Maşallah pomoma epey yürümüşsün canım 2 kere merdiven iniğ çıkmış hiç hareketsizlikten iyidir bunalrda kuşum..

hımmm pazar yapayımhavuç alayım sıkayım vereyim bari suyu az içiyor ama içeremiyorum yani zorla birşey asla yaptıramıyorum bu keçiyee iştahıda yok fazla insanüzülüyor zeytin yağını yaptım sağ ol cnm ya burda birbirmizden çok şey öğreniyoruz

İştahsızlık dönemlerini bilirimençokta anneler kahroluyor o dönemde..Ah ah agızlarını açmıyorlar brid ebenimki kaşıgı eliyle itiyor iğrenç diyor..Hala çok yiyor diyemem akşam 4 kaşım pilavı zorla şaklabanlıkla yedi düşün..Bitti dedi yani yemeyeceğim diyor.Havuç suyunu sık yemek yemediği dönemlerde vitamin aldın bünyesi hani o dönemlerde benimki meyve vs de yemez..Ama havuç suyunu içer..Bende mutlu olurum...Allah yardımcın olsun havalardan mı yoksa hasta felan mıki çocuk istahsı zolsun sebebi vardır canım..Takip et...
baktındevam ediyro mutlaka dr yardım al sanırım glıser tam adını bilemiyorum diye bir fitil var ondan atıyorsun hemen kaka yapıyormuş arkadaşım denemişti..
Ama seninki yemek yemiyorki ne kakası yapacak çocuk...Bu dönemde sıvı yedir içir patates vs yedirme..

Amin canım amin..Cümlemizin dualarını Allahım kabul eylesin..
Bu arada kardeşimi doktora getirdik bütün tahlilleirni mecburen özelde yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz inşallah güzel haberler alırız..Aklım bu hafta ondaydı birde hep..Rabbim cümlesine acil şifalar versin.

canımm benim seni okadar iyi anlıyorum ki rabbim tüm hastalarımıza şafi sıfatıyla tecelli etsin...şu mubarek cuma günü yüzü suyu hürmetine...benimde anneme ve babama da rabbim tez elden şifasını versin..annemi bayramdan sonra Tekrar ameliyat ettireceğiz inşallah
allahım yardımcımız olsun çok zor...

canı gönülden AMİNNNNNNNNNNNNN diyorumm..çok sağol cnm paylaşım için

sağol canım benim..ne güzelll38 beden olmak çok güzel,benmim alt sorunumolmadığı için uzun bir süredirgiyorum amaüst40 beden malesef

Benimde sorunum alt yaaaaaaaaaaaa POPO VE BASEN BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Üstüm S canım bazı markalarda ise XS o kadar düşün..

güle güle sağlıklı günlerde giysin prenses,hepbüyük büyük al cnm ben mesela eviçin genelde eşortman yada eşortmanaltı aıyorum büyük alıyorum ayakucuna lastik taktırıyorumki ayağından çıkmasın mesela gelişme çağındalar geçen yıl büyükbüyükaldım lastik taktırdır ayakuçlarına bu yıl hep oluypr seneye olmaz ama bu yılda 3,5 4 yaşagöre alcam seneyekışda giysin..

Sağol canım vallahi bitmek bilmiyor uzun kollu çıtcıtlı al,kilotlu çorap hem ince hem kalın al, dışarı üstü al , evde gezmeye al, yatarken için pijama tulum al , çorap al ,ayakkabı al,palto al ordan oraya koşturuyorum kolay kolayda bulunmuyor istediğin gibide bulamıyorsun çocuk magazalarıda kısıtlı büyüklerinki gibi değilki..Haklısın evde giyeceklerini 2 yaş alıyordum ama 3 yaş alıcam çekme payı vs derken evdekileri kar kış gelecek diye lastikli almaya başladım kilotlu çorap giymez zaten ateşli kızım kısa çorabı bile giymiyor.

kuzum benim hastamı oldun sennn..amanda göbeğinee kolonya sürelim de geçsin...çok geçmiş olsun duygu yaa kuzu o kuzu

benim yeğenim telefonda teyseee benim karnım ağrıyoduu çok aladımm eee dedim annem benim bebek kolonyamdan sürdü geçti diyor cadı...bide üşüttüğünde anne galiba ben üşüttüm hasta oldum dotora gitmemiz lazım diye uyarıda bulunuyormuş..

sen şimdi kuzeye diyosunki kontes patates teyzen bi gelip seni mıncıklasa bişeyin kalmaz...

Insanın en önemli projesi mutlu bir yaşamdır.... (alıntı...)

kesinlikle dogru..
Dün akşam kızım uyudu elimde çay ve çekirdek gülüyorum eşimde takılı oh keyfine diyecek yok diye aa dedim huzurluyum mutluyum daha ne olsun..Çok şükür Allahıma şükürler olsun.

canımm benim seni okadar iyi anlıyorum ki rabbim tüm hastalarımıza şafi sıfatıyla tecelli etsin...şu mubarek cuma günü yüzü suyu hürmetine...benimde anneme ve babama da rabbim tez elden şifasını versin..annemi bayramdan sonra Tekrar ameliyat ettireceğiz inşallah

Amin canım amin.Cümlemizinkine ALLAHIM ŞİFALAR VERSİN.
Annemi her aradığımda düngece uyku uyumadı dün kolu agrıdı vs duydukça perişan oluyorum bakma gülüyorum vs ama aklım hep onda oluyor bir yanım eksik sanki.Neyse başladık ya dr işine içim rahatladı o yüzdenbende böyle dıaşlrıya çıktım kızımına alışverişine yoksa beklemedeydim.
Biizmki çok taktı kafasına abla benim neyim var ben ne oalcagım iş yok sgk yok vs sevdiği kız var herşeyi düşünüp kuruyor.
Bu arada dedimmi bilemiyorum kardeşim için eşim genel sigorta işlemlerini başlattı askeriyeden tescilkagıdını aldı kardeşim içeriye verdik.Belki o arada işse girer sgk sı başlar..Erkek çocuk da zor ya kız olsa babamın sgk sına baglı olurdu.
İnanıyorum herşey güzel olucak.

Canım anennin 2.kez ameliyat olması riskli değilmi 1 yıl doldumu ki ameliyat olalı ? Çokmu acil bekletmiyor dr??

BEN SANA MECBURUM

Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
...Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum.

Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor
Bu şehir o eski İstanbul mudur
Karanlıkta bulutlar parçalanıyor
Sokak lambaları birden yanıyor
Kaldırımlarda yağmur kokusu
Ben sana mecburum sen yoksun.

Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur
İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur
Tutsak ustura ağzında yaşamaktan
Kimi zaman ellerini kırar tutkusu
Bir kaç hayat çıkarır yaşamasından
Hangi kapıyı çalsa kimi zaman
Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu

Fatih'te yoksul bir gramofon çalıyor
Eski zamanlardan bir cuma çalıyor
Durup köşe başında deliksiz dinlesem
Sana kullanılmamış bir gök getirsem
Haftalar ellerimde ufalanıyor
Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem

Belki haziran da mavi benekli çocuksun
Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor
Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden
Belki Yeşilköy'de uçağa biniyorsun
Bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor
Belki körsün kırılmışsın telaş içindesin
Kötü rüzgar saçlarını götürüyor

Ne vakit bir yaşamak düşünsem
Bu kurtlar sofrasında belki zor
Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden
Sus deyip adınla başlıyorum
İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin
Hayır başka türlü olmayacak
Ben sana mecburum bilemezsin.

Attila İLHAN

İştahsızlık dönemlerini bilirimençokta anneler kahroluyor o dönemde..Ah ah agızlarını açmıyorlar brid ebenimki kaşıgı eliyle itiyor iğrenç diyor..Hala çok yiyor diyemem akşam 4 kaşım pilavı zorla şaklabanlıkla yedi düşün..Bitti dedi yani yemeyeceğim diyor.Havuç suyunu sık yemek yemediği dönemlerde vitamin aldın bünyesi hani o dönemlerde benimki meyve vs de yemez..Ama havuç suyunu içer..Bende mutlu olurum...Allah yardımcın olsun havalardan mı yoksa hasta felan mıki çocuk istahsı zolsun sebebi vardır canım..Takip et...
baktındevam ediyro mutlaka dr yardım al sanırım glıser tam adını bilemiyorum diye bir fitil var ondan atıyorsun hemen kaka yapıyormuş arkadaşım denemişti..
Ama seninki yemek yemiyorki ne kakası yapacak çocuk...Bu dönemde sıvı yedir içir patates vs yedirme..
cnm fitili alşıtırmak istemiyorum barsak tembelliği yapıyor çok çok çok zor durumdakalırsam oda oğlum çok yıpranırsa atıyorum fitili ama zorladaolsa kendi yapması taraftarıyım,
benimkisi direk yemicem anne yemicem offffffff diyor:)))) sıpa bunlar sıpa

ALLAH şifa bekleyen herkeze şifa vwersin güzel nacığınada başarılı bir ameliyat geçirmesni diliyorumALLAH 'DAN ameliyatagirmeden mutlaka haberimizolsun dua edelim
Sağol canım vallahi bitmek bilmiyor uzun kollu çıtcıtlı al,kilotlu çorap hem ince hem kalın al, dışarı üstü al , evde gezmeye al, yatarken için pijama tulum al , çorap al ,ayakkabı al,palto al ordan oraya koşturuyorum kolay kolayda bulunmuyor istediğin gibide bulamıyorsun çocuk magazalarıda kısıtlı büyüklerinki gibi değilki..Haklısın evde giyeceklerini 2 yaş alıyordum ama 3 yaş alıcam çekme payı vs derken evdekileri kar kış gelecek diye lastikli almaya başladım kilotlu çorap giymez zaten ateşli kızım kısa çorabı bile giymiyor.
civcivim benimoğlumdapek ateşli hep üstün açıyor ya napayım ben şimdi ona önerin varmı üstünüyaz kış açar olur insanızyorgunlukdan uyuyup kalsak savbahakadar üşücekmi çocuk ???
kuzum benim hastamı oldun sennn..amanda göbeğinee kolonya sürelim de geçsin...çok geçmiş olsun duygu yaa kuzu o kuzu

benim yeğenim telefonda teyseee benim karnım ağrıyoduu çok aladımm eee dedim annem benim bebek kolonyamdan sürdü geçti diyor cadı...bide üşüttüğünde anne galiba ben üşüttüm hasta oldum dotora gitmemiz lazım diye uyarıda bulunuyormuş..

sen şimdi kuzeye diyosunki kontes patates teyzen bi gelip seni mıncıklasa bişeyin kalmaz...

evet kontes patates teyzesi hasta gelde öp geçsin
senin yeğende tamısırmalık ya yerimonu ben maşallahhh

BEN SANA MECBURUM

Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
...Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum.

Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor
Bu şehir o eski İstanbul mudur
Karanlıkta bulutlar parçalanıyor
Sokak lambaları birden yanıyor
Kaldırımlarda yağmur kokusu

Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur
İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur
Tutsak ustura ağzında yaşamaktan
Kimi zaman ellerini kırar tutkusu
Bir kaç hayat çıkarır yaşamasından
Hangi kapıyı çalsa kimi zaman
Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu

Fatih'te yoksul bir gramofon çalıyor
Eski zamanlardan bir cuma çalıyor
Durup köşe başında deliksiz dinlesem
Sana kullanılmamış bir gök getirsem
Haftalar ellerimde ufalanıyor
Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem

Belki haziran da mavi benekli çocuksun
Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor
Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden
Belki Yeşilköy'de uçağa biniyorsun
Bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor
Belki körsün kırılmışsın telaş içindesin
Kötü rüzgar saçlarını götürüyor

Bu kurtlar sofrasında belki zor
Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden
Sus deyip adınla başlıyorum
İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin
Hayır başka türlü olmayacak
Ben sana mecburum bilemezsin.

Attila İLHAN
çok seviyorum bu eseri yaa paylaşım için tşk.ler :16::16:

kesinlikle dogru..
Dün akşam kızım uyudu elimde çay ve çekirdek gülüyorum eşimde takılı oh keyfine diyecek yok diye aa dedim huzurluyum mutluyum daha ne olsun..Çok şükür Allahıma şükürler olsun.

Amin canım amin.Cümlemizinkine ALLAHIM ŞİFALAR VERSİN.
Annemi her aradığımda düngece uyku uyumadı dün kolu agrıdı vs duydukça perişan oluyorum bakma gülüyorum vs ama aklım hep onda oluyor bir yanım eksik sanki.Neyse başladık ya dr işine içim rahatladı o yüzdenbende böyle dıaşlrıya çıktım kızımına alışverişine yoksa beklemedeydim.
Biizmki çok taktı kafasına abla benim neyim var ben ne oalcagım iş yok sgk yok vs sevdiği kız var herşeyi düşünüp kuruyor.
Bu arada dedimmi bilemiyorum kardeşim için eşim genel sigorta işlemlerini başlattı askeriyeden tescilkagıdını aldı kardeşim içeriye verdik.Belki o arada işse girer sgk sı başlar..Erkek çocuk da zor ya kız olsa babamın sgk sına baglı olurdu.
İnanıyorum herşey güzel olucak.

Canım anennin 2.kez ameliyat olması riskli değilmi 1 yıl doldumu ki ameliyat olalı ? Çokmu acil bekletmiyor dr??

canımyaa allahım sabır ve dayanma gücü versin zaten tüm hastalıkların anası düşünce tasa değilmi...Ama umudunuzu kaybetmeyin
her gelen gün kararırda geçmez elbet bu karanlık gecelerin bir aydınlık sabahı olacak,işsizlik çok zor tabi sevdiğini alamamak ama en zoru sağlık ve önemlisi derim her zaman olduğu kadar olsun...rabbimiz rızkımızı kesmesin yeter...

Anneme gelince aslında 6 ay arayla olman lazım dediler ilk ameliyatını karaciğerden oldu 17 tane kist aldılar ciğerinden ve dalağını tamamen aldılar...
2. ameliyatı Akciğerden olacak akciğerindeki kistlerden patlayan olmuş zaten ağzından çok kan geldi kışın valla aslında ilk ameliyatı çok zordu 60'a Yakın dikişi vardı komple karnını açtılar 38 gün hastanede yattı...şimdi az toplandı mecburen devasını arayacak doktor inşallah bu ameliyatın zor olmaz demiş...rabbim kendi görsün gözlesin şifasını versinn...
ya aslında içimde çokkk sıkıntılar varda iştee ne bileyim etrafa karşı dik durmam lazım...

Back
X