Zayıflama da motivasyon eksikliği

Senin mutlu olduğun kilo önemli olan zaten. Yumurtaya bende yükleniyorum ama gece atıştırmalarım fazla tatlılarım da hareketsizlikte artı oluyor yani iyi yetmişlerdeyim ben
Ben de gece acıkıyorum. Gündüzden fırında kırmızı biber, patlıcan közlüyorum, yağsız şade limonla onu yiyorum.
Uyku düzeni olsa gece acıkması da olmaz aslında. Ben sabaha kadar otururum salsam.

Evet ne kadar yersen o kadar hareket mantığı bana da çok yerinde geldi ama zaten kilolu olmamızın sebebi fazla yememiz. Hiç hareket etmesekte yiyoruz ona çare bulmak lazım. Hareketli değilim hareketi hayatıma daha fazla sokarsam sıkılaşırım ve bi ihtimal abur cubur yemem belki

Spor sart ben salona yazılmadan asla bir düzen oturtamadim kendimde. Kendiniz yapmaya calisirsaniz zorlanirsiniz ve illa aksar herkes yapamaz onu. Kilonuz oldugu icin sonucu hizli goremeyebilirsiniz birde o motivasyonu dusurebilir oyuzden surekli surekli tartilmayin spora basladiginizda.

Kilolu olmak gibi fazla zayif olmakta insanı kötü etkiliyor. Ben kilo almaya calistigim dönemde cok ama cok zorlandım. Afedersin ögüre ögüre zorla yemek yedim ağlayasım geliyordu cunku mide almıyor heran istifra edecek hissi oluyor. Yemek yemeden kendini tutmak cok daha kolay bisey tamamen iradene kalıyor. Var olan biseyi kaybetmek, olmayan biseyi almaktan cok daha kolay. Yaparsınız.

Ben de gece acıkıyorum. Gündüzden fırında kırmızı biber, patlıcan közlüyorum, yağsız şade limonla onu yiyorum.
Uyku düzeni olsa gece acıkması da olmaz aslında. Ben sabaha kadar otururum salsam.

aa bu güzelmiş deneyeyim, ben de geceleri acıkıyorum.

favorim yoğurt-yulaf ikilisi hem uyku yapıyor.

Spor sart ben salona yazılmadan asla bir düzen oturtamadim kendimde. Kendiniz yapmaya calisirsaniz zorlanirsiniz ve illa aksar herkes yapamaz onu. Kilonuz oldugu icin sonucu hizli goremeyebilirsiniz birde o motivasyonu dusurebilir oyuzden surekli surekli tartilmayin spora basladiginizda.

Kilolu olmak gibi fazla zayif olmakta insanı kötü etkiliyor. Ben kilo almaya calistigim dönemde cok ama cok zorlandım. Afedersin ögüre ögüre zorla yemek yedim ağlayasım geliyordu cunku mide almıyor heran istifra edecek hissi oluyor. Yemek yemeden kendini tutmak cok daha kolay bisey tamamen iradene kalıyor. Var olan biseyi kaybetmek, olmayan biseyi almaktan cok daha kolay. Yaparsınız.
Uyku düzenimi zaman zaman oturttuğumda geceleri pek yemiyordum doğru söylüyorsunuz. Uyku zayıflatıyor derken bunu kastediyorlar hem kaliteli uyku için hem de kilo için biraz daha özen göstermeye çalışayım. Spor konusuna gelince evet istemesemde kabul etmek durumundayım hele ki hareketsiz bir insan kesinlikle sporsuz kilo veremez verse de salaş vücut yine olur yine olur. İştahsızlık durumunu hiç yaşamadım keşke birazcık iştahsız olsaydım diyorum. Ama o denli iştahsızlığı tahmin edebiliyorum ancak ben de istemezdim. Şu halimi tercih ederdim. Hani deli gibi yemek yemeyi sevmek değilde kararında bir yemek sevgisi kişiye de yaşam sevinci veriyor bence. Yani o 5 dakikalık iştah nile mutluluğa yetebiliyor. Ne kadar zayıflasam da bu durumun değişmesini istemem.

Benim de yoğurt yulaf ikilisi favorimdi ta ki yulafı sütte pişirmeyi deneyene kadar.. Hiç denedin mi bilmiyorum canım ama daha hoşuma gitti

bayılırım.

otellerde sabah kahvaltısında veriliyor o sütle pişirilmiş yulaf, baktım yabancılar kuyruk olmuş ben de denedim o gün bayıldım evde bikaç kez denedim sonunda tutturdum gerçekten çok güzel oluyor hem çok iyi doyuruyor.

Aynenn ama yulafın da kalorisi az değilmiş ona şaşırdım gerçi çok faydalı. Sen nasıl pişiriyorsun canım nasıl tutturdun kıvamı? Bir de içine neler katıyorsun?

Endokrin bölümünden randevu alin. Kilo alımına neden olan bir rahatsızlığınız var mı öğrenirsiniz.
Asansör kullanmayı bırakın.
Yemeklerinizi kendiniz pişirin. Daha az dışarıda yemek yemeyi tercih edin.
1.5-2 litre daha fazlası kış ayı için zararlı olabilir su için.
Bol bol yoğurt yemelisiniz. Imkanınız var ise kendiniz yapin.
Tatlı isteği oluşur ise tarçın + süt ya da kuru meyve tercih edin.
Haftalık tartılın
Yürüyebileceğiniz her yere yürüyün.
Hayatınızdan çıkaramayacağınız yiyecekleri azda olsa yemeye devam edin. Diyet bitince bazi yiyecekler tekrardan yenildiği için kilo alımı hızlanıyor.
Aylık 7-8 kilo gibi uç hedefler yerine 3-4 kilo gibi hedefler belirleyin.
10-15 dk ile başlayarak sıkılaştırıcı egzersizler yapın. Ilk haftadan bir saat spor ağrılara buda sizin erkenden sporu bırakmanıza neden olur.

Aynenn ama yulafın da kalorisi az değilmiş ona şaşırdım gerçi çok faydalı. Sen nasıl pişiriyorsun canım nasıl tutturdun kıvamı? Bir de içine neler katıyorsun?

ben göz kararı yapıyorum az yapıyorum cezvede göz kararı 1 parmak fazla süt katıp karıştırarak sütü emene kadar şişene kadar pişiriyorum. suyla da aynı şekilde pişirilebiliyor.

pişirmeden de süte ekleyerek bekleyip sonra gevrek gibi öyle sade yerim sıkça.

ben göz kararı yapıyorum az yapıyorum cezvede göz kararı 1 parmak fazla süt katıp karıştırarak sütü emene kadar şişene kadar pişiriyorum. suyla da aynı şekilde pişirilebiliyor.

pişirmeden de süte ekleyerek bekleyip sonra gevrek gibi öyle sade yerim sıkça.
Aynı benim gib yapıyorsun o zaman lapa gibi oluyor. İçine genelde bir muz doğruyorum tarçın ve chia tohumu da atıyorum mükemmel oluyor.
Şeker orucu topigime davet ediyorum sizi :)
Tam ihtiyacım olan şey aslında ama tatlıya çok düşkünüm yapabilir miyim bilmiyorum :KK51: ironik. Topiğinize uğrarım ama inşallah

Bende öyle resimlere bak et hiç motive olamam tek motive olacağım şey bana yapamazsın edemezsin başaramazsın demeleri ama ciddi anlamda ben işi inada bindirir başarırım ki yaptım da :)

Diyet günlüğü aç. İnat et; sırf o günlüğe yazmak için yürüyüşünü yap.
Gerçi motivasyon içten gelir ama içerden gelmiyorsa böyle yapay motivasyonlar bulmalısın :-) örnekleri var

Bende öyle resimlere bak et hiç motive olamam tek motive olacağım şey bana yapamazsın edemezsin başaramazsın demeleri ama ciddi anlamda ben işi inada bindirir başarırım ki yaptım da :)
Keşke birazcık inadım olsa diyorum ya öyle bir direncim var ki motiveye karşı.. Keşke kilo almaya direncim olsa da almasam.. Maşallah size çok güzel bişey o inat özelliği. İnsana doğruyu yaptırır. :KK200:

Diyet günlüğü aç. İnat et; sırf o günlüğe yazmak için yürüyüşünü yap.
Gerçi motivasyon içten gelir ama içerden gelmiyorsa böyle yapay motivasyonlar bulmalısın :-) örnekleri var
Aklıma geldi muhtemelen yapacağım ama kendimi rezil edeceğimi adım gibi biliyorum. Kötümserlik değil kendini tanımak cidden yarım bırakırım. Ama aklımda sömestr bitiminde eve dönünce birşeylee yapacağım inşallah

Devlet hastanesinin diyetisyeninden randevu aldım kızlar. Gerekli testleri yaptırıp özel bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Şimdilik para vereceksem diyetisyene verip 60lı kilolara düşünce diyetisyeni belki bırakıp o parayı spor salonuna vermeyi düşünüyorum. Yüzde yüz bu kararı vermedim ama muhtemelen bunu yapacağım. Bir de arkadaşın dediği gibi diyet günlüğü oluşturayım ve bu bir haftada da elimden geldiğince dikkat edeyim. En azından akşam yemeklerinden sonra birşey yememeye çalışayım. Dün yaptım mesela. Zaten gece atıştırmalarım beni mahveden. Abur cubur sevgim.

Keşke birazcık inadım olsa diyorum ya öyle bir direncim var ki motiveye karşı.. Keşke kilo almaya direncim olsa da almasam.. Maşallah size çok güzel bişey o inat özelliği. İnsana doğruyu yaptırır. :KK200:

Kesinlikle ve ben aslında inanmayarak başlamıştım başaracağımı düşünmüyordum eğer diyet yapacaksanız çevrenizde kimseye söylemeyeceksiniz en büyük motive bu çünkü ben ilk 1 ay kimseye söylemedim ve 7 kg verdim sonra insanlar fark etmeye başlayınca daha iştaha geldim toplamda 16 kg verdim ve gerçekten çok fark etti

Back
X