Zayıflama Tüyoları

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
Zayıflama, kilo verme, form tutma, insanın azmiyle, iradesiyle son derece bağlantılı bir süreç. Son günlerde tüm ünlüler zayıflarken bir zayıflama koçu tutarak yardım alıyorlar. Bu zayıflama koçları tıpkı birer antrenör gibi hem yüreklendiriyor, hem de sizi hareketlenmeye, daha az yemeye teşvik ediyorlar.

Zayıflama koçu tutacak kadar param yok diyenlere şimdi daha evvel denemedikleri zayıflama tüyolarını biz buradan veriyoruz. Mutlaka uygulayın ve faydasını görün.

İradenizi sağlam tutacak notlar yazın

Zayıflama koçlarının, günün büyük bir bölümünde, sabah uyandıktan, akşam yatana kadar, en fazla yaptıkları iş bu aslında! Yüreklendirmek, tabiri caizze “gaza getirmek” ! Şimdi elinize bir kağıt kalem alın ve yazın, kendinizi motive edecek kelimeler bulun evinizin , iş yerinizde masanızın en görebileceğiniz yerlerine iliştirin. “Sana güveniyorum başaracaksın”, “sakın bırakma”, “o çok beğendiğin elbisenin içine girmeye 2 hafta kaldı” gibi…

İçine giremediğiniz bir pantolon alın!

Üstelik çokta para verin bu kota. Ulaşmak istediğiniz, hedef bedende olan bu kotu, haftada bir giyerek durumunuzu kontrol edin. Günden güne daha çok bedeninize yakıştığını ve kapanmayan düğmelerin günden güne daha çok birbirine kavuştuğunu görmek sizi gerçek anlamda motive edecektir.

Spor Yapmıyorum, Kilo veriyorum

Zayıflamak için spor yapmakla, spor yaparak zayıflamak arasında ince bir nüans var. Eğer spr ayakkabılarınızı ayağınıza geçirip, yarım saat yürümeliyim diyerek, oflaya puflaya dışarı çıkarsanız, üzgünüz, hiç bir işe yaramayacağını söylemek istiyoruz. Zira 2. 3. günden sonra bu eziyeti bitirmek isteyeceksiniz. Spor yapmadığınız için oyalanamayacak, serotonin hormonu salgılamadığınız için mutlu olamayacak ve anında yemeğe saldıracaksınız. Oysa ki spor yapmayı zayıflamanız için verimli bi araç olarak düşünürseniz, son derece istekli bir şekilde kendinizi dışarı atacaksınızdır. Hafif çıkan kaslarınızi forma giren bedeniniz, unutmayın ki siz kilo vermeseniz dahi, sıkılaşmanızı sağlayacaktır.

Atıştırmalıklarınızı hazırlayın

Hiç kilo aldırmıyor gibi düşünüyoruz, oysaki en çok kilo aldıran şeyler, ara öğünlerde atıştırdığımız ıvır zıvırlar. Bir de üstüne üstlük iş yerindeysek, hazır galeta, bisküvi ve sunta kıvamında krakerlere saldırıyoruz. Ortalama 150-200 kalori olan bu atıştırmalıklar yerine, evde kendinize hazırlayacağınız, kalorisi az, meyve ve sebze parçacıkları son derece masum öğünler olacaktır. Ağzı kapanan naylon poşetlerin içine meyveleri dilimleyin, meyve salatası hazırlayın ya da kepekli, tam buğday unundan incecik galetalar hazırlayın.

Kendinizi Ödüllendirin

Haftada bir kendinizi ödüllendirin. Pazar akşamları hafta içi en çok canınızın çektiği yiyecekten 1 parça tüketebilirsiniz. Ya da hayır rejimimi bozmayacağım diyorsanız, bir kumbara yapın ve her 1 kilo kaybınızda, kumbaraya bütçeniz doğrultusunda 50 TL ya da 100 TL bırakın. Zaten hesaplarsanız, rejim sırasında yemeğe, içeceğe harcamadığınız para miktarı aşağı yukarı bu kadar edecektir. Kısaca yemiyorsunuz, biriktiriyorsunuz.

Ayakta Deneyin

Hemen hemen hepimiz oturarak çalışıyoruz değil mi? Buna ders çalışmak ya da masa başı işler de dahil. Bir de ayakta çalışmayı deneyin, oturarak çalışmaktan çok daha fazla kalori harcamanıza neden oluyor. Ama ayağınızın altına yükseltici koymaya ve arada sırada bacaklarınızı değiştirmeye gayret edin zira varis oluşumunu istemeyiz öyle değil mi?

Müziği Baş Tacı yapın


hareketli müziklerden oluşan bir liste yapın ve telefonunuza yükleyin. Müzik hareketlenmenizi, daha fazla enerjik olmanızı ve spor yapmaya eğiliminizi artırır. Dans edin evde ya da dışarıya yürüyüşe çıktığınızda mutlaka müzik eşliğinde sporunuzu yapın, bu şeklide hem sıkılmayacaksınız, hem de diyet psikolojisinden çıkacaksınız.

Her öğün sonrası dişlerinizi fırçalayın

Diş fırçalamak hem ağız sağlığınızı korur, hem de temizlenen ağza yeni bir yiyecek atmanızı önler. Özellikle nane aromalı diş macunlarından kullanırsanız, büyük ölçüde açlığınızı bastırdığını farkedeceksiniz.

Meyve parçacıklı su

Su içmek diyetlerin en büyük yardımcısı ama çoğumuz su içmeyi unutuyor ve susamadan su içmeye hiç bayılmıyoruz. O halde suları azıcık neşelendirelim ve içlerine renkli meyve parçacıkları atalım. bardağınızın içindeki bu renk cümbüşüne kayıtsız kalamayacak ve içmeniz gereken su miktarını gün içinde tamamlayacaksınız, emin olun.

Bikinileri çıkarın

Yaz mevsimi kapılara dayandı. Çıkarın bikinileri raflardan ve evin her kapı koluna bir tanesini asın. Alın size en büyük motivasyon kaynağı!

Dergilere bakın

kadın dergileri özellikle bu aylarda dayanılmaz bir hal alır. Tüm güzel mankenler, reklamlar, incecik bedenler, güzel ve bakımlı ünlüler boy gösterir. Bir iki sayfasına baksanız dahi anında motive olur, diyetinize sıkı sıkıya bağlanırsınız.
 
ben bu tür tüyolardan çok faydalandım dar pantolon almadım vardı zaten içine giremediğim şimdi oluyor hemde 2 ay bile sürmedi içine girmem bikiniler hep ortada zaten motivasyon düşünce giyip aynanın karşısına geçtim değil diyet yapmamak kaçamak bile yapmadım nerdeyse Allahın izniyle bu sene oramı buramı saklamadan denize girebileceğim valla yaza daha var hadi arkadaşlar ben başardıysam herkes başarır spor konusunda zorlandım daha doğrusu pek zorlamadım diyelim ama eskisine göre daha çok hareket ettim birde bol bol dans gerçekten müzik çok işe yarıyor hepimize kolay gelsin:KK16:
 
Son düzenleme:
karbonatlı suyu hep duyuyorum acaba normal karbonat mı yoksa eczanelerde olan ingiliz karbonatı mı daha yararlı olur?
 
X