ben de diyet yapmak istiyorum ama bir türlü başlayamıyorum.diyet listeleri genellikle çok abartılı ve listeye uyabilecek ortamım da zaten yok yemekhanede ne çıkarsa onu yiyorum

beslenme şeklime dikkat ederek ve vaktimi çok almayacak spor ile yavaş yavaş kilo vermek aynı zamanda kaslarımı da güçlendirmek istiyorum.ne yapmam lazım nerden başlamalıyım.hem beni çok kısıtlamayacak içinde tatlısı vs.si olan ve ne zaman ne yenmesi gerektiğini dikte etmeyen bir diyet listesi hem de vaktimi çok almayacak basit hareketlerin olduğu spor hareketleri nelerdir bilen varsa yardımcı olsun gittikçe daha çok şişiyorum
sabah kahvaltını mutlaka yap.
1 parca peynır
1-2 zeytın (fazla yeme cunku zeytın cok yag ıcerıyor)
1 haslanmıs yumurta yada teflon tavada yagsız omlet (maydonozlu, ıspanaklı, mantarlı, domateslı falan olabılır. salam sucuk sosıs katıyen kullanma. sadece dıyet ıcın degıl, zararlılar vucuda)
1-2 dilim tam bugday, cavdar, kepek ekmegı yıyebılırsın.
domates, salatalık, roka tere maydonoz yıyebılırsın. dereotu sevıyorsan ye iştah kapatmada etkılı. tok tutuyor.
öğlen yemeklerınde makarna pilav varsa yeme.
çorba, salata, ana yemek( yarım porsıyon) ye.
akşamları ne kadar az yersen sabah o kadar hafıf uyanırsın.
sebze yemeği, corba, salata yıyebılırsın.
proteını oglen almak daha ıyıdır vucut ıcın cunku aksamkıler dıkakt etmezsek depolanıcaktır.
zaten ogle yemeklerınde et tavuk falan oluyordur. sabahta yumurta yıyeceksın nasılsa.
kas kaybetmemek ıcın proteın alman cok onemlı. sen kılo verdıgını sanarken kas kaybı yasayabılırsın yag kaybı yerıne.
karbonhıdratı (makarna, pilav, bulgur, hamur işi, kurabıye pasta börek, tatlı) yanı unlu, tuzlu, şekerlı gıdaları olabıldıgınce almamalısın.
meyve ve sebzelerden zaten vucut ıcın gereklı karbonhıdratı almıs oluyorsun. yukarda yazdıklarım ayyyynen yag olarak depolanıyor.
tekrar söyluyorum, proteın almayı ıhmal etme aslaaa.. cunku vucut proteını yakabılmek için karbonhıdrata ıhtıyac duyar, karbonhıdrat almazsan nolur? enerjıyı vucuttakı yaglardan saglar, ne kadar proteın alırsan o kadar yag yakılır vucutta. dukan ve karatay dıyettelerının mantıgı da budur zaten.
fırında tavuk balık et yaptın yanında patates pilav vs. yemezsen bilki yağların yakılmaya baslandı. salata ye yanında. ohhh mis saglıklı saglıklı...
spor olarak ta oturdugun yerde gobegını cek bırak. mekik etkisi yapıcaktır, gobeğindeki yaglar gidicek.
bacaklarını kendıne cek bırak. hem bacakalrın hem karnın için.
servıs yada otobusten erken ın. eve yürü.