Kalori hesabı yapmak da çok kolaydır, bende diyetisyene gittiğim günlerden alışkanlık kaldı. :)
Nasıl bir bisiklet almayı düşünüyorsun? Bende eliptik var, onu öneririm. Hem diğer bisikletlere oranla daha çok kas grubunu çalıştırıyor, hem de eklemlere diğer bisikletler kadar yüklenmiyor ya da kimi diğer fitness aletleri kadar... Üstelik eliptiğe binmesi de zevkli, en azından bana göre... :)
Herkesin bir vücut tipi var. Hep elma ve armutlardan bahsedilir ama aslında daha fazladır. Göbekten bacaklardan şikayet etmişsin. Kolların da kalınsa ve popon ve göğüslerin küçükse sen muz tipisindir mesela...

Kilo verince alacağın şekli büyük oranda genetik belirler. Kumsaati tipi olanlar bu konuda doğuştan şanslıdır çünkü onlar büyük göğüslere, dolgun kalçalara ve ince bir bele sahip olurlar. Bacakları da şekillidir ve gerçekten tam anlamıyla orantılı kilo alırlar. Ama vücuda sporla da şekil verebilmek mümkün.
Beli inceltmek için çeşitli hareketler var, kalçaları daha dolgun göstermek için de var. Ama öncesinde yağlardan kurtulup ortaya çıkacak olan şekle bir bakmak lazım. Eğer aynada gördüğümüzü beğenmezsek o zaman sorunlu bölgelere özel spor hareketleri yaparız. Ama öncelikle vücut yağ oranını %20 civarına indirmek lazım. Yağlar da, biz her ne hareket yaparsak yapalım, her tarafımızdan eşit gider. Tabi eşit derken de vücut tipimize göre eşit.
Genel görünüşümüze göre daha yağlı olan bölgelerden kurtulmak istiyorsak tüm o yağları kaybetmek zorundayız. Karışık anlatıyorum galiba, şöyle bir örnek vermeye çalışacağım. Ben muz tipiyim. Göğüslerim ve popom küçük ama birbirlerine orantılıdır, belim çok ince değildir ama kalın da değildir. Yağlarım kollarım, göbeğim ve bacaklarımda daha çoktur. Benim en büyük şikayetim kollarım. Şu an 76 civarıyım ve 66 da olsam o kollar yine benim şikayetim olacak, ta ki vücut yağ oranımı %20 ye çekene kadar. O da artık kaç kiloda olur göreceğiz. :) Yani bölgesel zayıflama yoktur gerçekten de... Ama yağ oranı normal olan insanlar şikayetli bölgelerini sporla sıkılaştırarak daha ince gösterebilirler, ya da şekle sokabilirler. İşin özü bu. :)
Yani yağ yakmak için yapacağın her türlü kardiyo hareketi aşağı yukarı aynı işe yarar. Özellikle göbeğini eritecek bir hareket ya da bir alet yoktur. Senin için en keyifli olacak aleti alıp başlayabilirsin.
Umarım yeterli anlatabilmişimdir. :)