Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

100 gram vermişim. "100 gram, 100 gramdır, hiç yoktan iyidir." mantığı ile ilk mesajıma da işledim sonucu...

İş yerinde bayağı hırs yapmaya başladım. Bizim bölümde çalışan, aşağı yukarı aynı boy/kilo oranına sahip üç kadınız. Sürekli birilerinden laf yiyip duruyoruz. Hele sağ olsun biri var ki hiç sözünü sakınmaz. "Çöp kutususunuz" der, "Balinasınız" der. :D Ona borçluyum ama... Her öyle konuştuğunda iştahım kesiliyor. :) İşin enteresan tarafı bugün yine o lafları söylerken benim dışımdaki diğer iki kadın yemeye devam ediyordu. Dayanamadım, gidip "Bu lafların üzerine iştahınız kesilmiyor mu?" dedim. "Canımız istiyor, yiyoruz." , "Dünyaya bir kere geleceğiz, can boğazdan gelir." tarzında karşılıklar aldım. :53::53::53: Onlar orda yemeye devam ederken ben etmedim. :) Bunun ilerde aramızda bir farka yol açacağını umuyorum. :21:

Akşamlara aşırı dikkat etmeye başladım. Akşam yemeyince gerçekten oluyormuş, onu gördüm. Şu adet dönemi bir bitse de tartıda gerçek bir sonuç görsem... Hemen 74'lere inmek istiyorum, 74'ü görünce ilk rahatlamamı yaşayacağım. 6 ay öncesinde kaldı o rakam. :14: Önce 74, sonra 72, sonra 70, derken 68... Tek rakamlara gizli bir antipatim var galiba, canım hep çiftli rakamlar çekiyor. :9:

Akşamları yine kepekli kreple yemeye karar verdim. Hem tok tutuyor, hem de kalorisi düşük. Kalori demişken, kalori sayımı yapacaktım günlükte... Ama çok da net hesaplar yapamayacağım bir şeyler yediğim günler yüzünden hesap yapmaz oldum. Bari bugün şimdiye kadar yediklerimi bir hesap edeyim.

Sabah
2 dilim ekmek............. = 140 kcal
1 yumurta................. = 70 kcal
2 zeytin.................... = 18 kcal
1 kk peynir................ = 70 kcal
1 tatlı kaşığı tereyağ... = 50 kcal

Öğle
1 büyük tabak çorba........ = 100 kcal
2 küçücük biber dolması.... = 2 yemek kaşığı pirincin 70 kcal olduğunu düşünürsek, yaklaşık 150 kalori

Akşamları az yemenin mucizesinin günden güne fark eder oldum. :32: Artık haftaya cuma kayda dağer bir fark bekliyorum. :) Bir de iş yerindekileri sinir oluyorum. :95: Ama iyi oluyor o yaptıkları. Sayelerinde daha da hırslanıyorum çünkü... Aklımda çok fena intikam planları var, çok fena hem de... :47:

Şimdi ocakta kepekli krebim pişiyor. Bol bol da çay içeceğim, yeşilinden... :37: Akşam 19:00'dan sonra da hiçbir şey yemek yok. :23: İyice taktım kafaya, kısa zamanda kilo vermem lazım. Eylül bittiğinde 73 küsürlerde olmak istiyorum. :52:

Merhaba... :14:

Vere vere 300 gram vermişim. :43: Böyle 100 gramla, 300 gramla nasıl olacak bu iş bilmiyorum. :43: Umarım şu tiroidlere baktırmayarak hata yapmıyorumdur. Umarım tek nedeni hala kilo verememe korkusuyla dolu olan bilinçaltımdır ve en kısa zamanda o korkudan da kurtulurum. Yine de 75'leri görmek güzeldi. Sanırım birkaç gün tartılmam.

Akşamları yememeye devam ediyorum. Günlük kaloriler yine düşük, aşağı yukarı 1500 kcal civarında kalıyor. Ama spor yapmıyorum. Ayın 16'sına kadar da yapamayacağım, işlerim var. 16'sından sonra da tekrar spora başlamam gerekecek sanırım. Daha hızlı kilo vermem lazım. Önceki mesajlarımda eylül sonunda 73'leri görmekten bahsetmişim. :ssz: Umarım olur.

Bu işe girişince asla unutmamamız gereken bir şey var: Bu yolda yalnızız.

Ne eşimizden-sevgilimizden, ne anne-babamızdan, ne arkadaşlarımızdan bize fayda yok. Tabi eğer onlarda zayıflama yoluna baş koymuş birer şişman değillerse...

"Benim önümde yeme, bana yemeklerden bahsetme, haydi gel her gün yürüyüş yapalım." cümleleriyle adeta yalvarsak da nafile... Tek başımızayız. Evinizde lezzetli yemekler bir şekilde yine pişecek, abur cuburlar ve tatlılar bir şekilde kapı eşiğinden içeri girecek. Bugün bizle spor yapan kişi yarın çok yorgun olduğunu söyleyecek. O yüzden hiçkimseye değil, kendimize güvenelim. Karşımıza çıkan ve rejimimizi darmadağın edebilecek durumları bize kurulmuş birer bubi tuzağı gibi, mistik güçlerin sabotajı gibi görelim ve onlara pay vermeyelim. İlk ısırığı almayalım mesela çünkü biliyoruz ki çok azımız ilk ısırığın devamını gerçekten de getirmiyor.

Spora asla bir günden fazla ara vermeyelim. Hoşumuza gitmediği günlerde de, kendimizi çok tembel hissettiğimiz günlerde de sporu atlamayalım. Belirlediğimiz asgari çalışma saatinin altına düşmeyelim. :8::15::41:

Bir de bu sürece yardımcı olabilecek bir önerim daha var. Kilo vermek kendimizi iyi hissettiriyor, değil mi? Güzel hissettiriyor. Sağlıklı hissettiriyor. Öyleyse bu ruh halini destekleyecek başka şeyler de yapalım. Kendimizi bakıma alalım. Kremlerimizi eksik etmeyelim, varsa siyah noktalarla-sivilcelerle savaşalım, arada sırada evde otururken de hafif bir makyaj yapalım ve aynayı kendimizi görebileceğimiz bir yere koyalım. Hoşumuza giden yeni takılar alalım. Aklımıza gelen başka ne varsa yapalım. Böylece kendimizi daha güzel hissedecek ve bu duyguyu arttırmak için de rejime daha çok sarılacağız. Rejime ne kadar çok sarılırsak da o kadar çabuk hedeflediğimiz kiloya ulaşacağız. :34:

Topik yazınız burdaki yorumların gerçektende çok güzel ve motive edici umarım en kısa sürede fazlalıklarınızdan kurtulursunuz

Birkaç gün önce büyük bir yemin ettim. 55'e düşene kadar hazır gıda, tatlı, çok karbonhidratlı gıdalar yok. Tabi şu an için tartıda mucizeler gördüğümü söyleyemem. Ama yemini ettim bir kere... 55'e inene kadar yolu var, artık ne kadar sürerse... Eğer bir ay daha kilo veremezsem doğruca tiroid baktırmaya gideceğim. :31:

Hep utanarak dönmemek için dönmedim. Ama işte bu akşam peşin peşin utanıyorum:
:17::17::17::17::17::17::17::17::17::17::17:

Kendimi tekrar ettim durdum. Al-ver, al-ver. Günlüğüm ne yazık ki pek de başarılı bir günlük olamadı - henüz.
Cuma yarışmalarına tekrar girmeyi çok düşündüm ama yapmam gereken o kadar çok şey var ki hiç vaktim yok. :( Yazacak varsa da başkalarını okuyacak kadar yok. Bir takıma dahil olamayacağım için vazgeçmek durumunda kaldım ve gördüğünüz gibi kürkçü dükkanına geri döndüm. :1: Artık bu saatten sonra kimse cevap vermez bana. :5: Ne diyeyim, siz de haklısınız, hiç ilerleme göstermedim. Hep geri dönüp durdum.

Temiz bir başlangıç adına bir blog açtım. Ama kadınlarkulübünün ve diyet günlüklerinin yeri başka olduğu için günlüğüme de geri dönmeye ve ikisini birlikte götürmeye karar verdim. Yeni bir yıl başlıyor. Yeni konulara henüz bakmadım ama eminim yeniyılla birlikte bir sürü yeni günlük açılmıştır. :D Dilerim hepimiz bu defa amacımıza ulaşırız.

Ben bu defa fena karar verdim. Hep aynısını diyormuşum gibi oluyor belki ama, sonuçta işin ucunda bir de blog var. Bari orda lekeler olmasın. Aslında böyle bir dilek dilemek de saçma galiba. Kaç kişi her rejiminde başarıya ulaşıyor ki? Tamam, benimki ilk değildi, ikinci de değildi, beşinci de değildi. Ama yeniden başlamak için her zaman bir şans vardır. :34:

Planım diyetisyen rejimine geri dönmek. Mecburen günde altı öğün yiyeceğim. Belki de hep ara öğünleri çıkarttığım için böyle olmuştur da tekrar başlamak sorunu çözer. Yeterince motive olduktan sonra spora da başlayacağım. Gün aşırı yarım saatle başlarım diyorum. Sonrasına bakacağım artık. Günlüğe de mümkün olduğunca her gün gireceğim. "Yediğimi içtiğimi yazmayacağım, bana saçma geliyor." demiştim ama onları da yazmaya karar verdim. Komple olmasa da o gün ne kadar ekmek vb. yediğimi kesinlikle yazacağım. İlk bildirimim (umarım ki 80 kilo çıkmayacağım ilk bildirimim) yılbaşını atlattığım gibi, 1 Ocak'ta geliyor. :) Kimse okumasa da, cevap vermese de kendi çöplüğümde sonuna kadar öteceğim. (Zaten kelimenin tam anlamıyla çöplük gibi şu anda... :43: Artık umarım ki düzelecek...)

Hadi bakalım, hayırlısı...
Kendime bol şanslar.

Öyle düşünme niye okumayalım niye yorum yapmayalım, hangi kilolu kadın hah tamam ben kilo vereceğim deyip vermiş allah aşkına:1: Öyle bir şey olsa meşhur pazartesiler olur muydu:1: Sen gel yaptıklarını, yediklerini yaz buraya. O ofistekilerin dediklerine de gül geç kendini 36 beden hayal et onlar konuşurken:16: Baksana bana önümde ne kadar çok yol var ben bile karamsarlığa kapılmıyorum senin buna hakkıın yook:20: Hayırlı olsun şimdiden diyetin, takip edeceğim seni:21:

Son düzenleme:
Öyle düşünme niye okumayalım niye yorum yapmayalım, hangi kilolu kadın hah tamam ben kilo vereceğim deyip vermiş allah aşkına:1: Öyle bir şey olsa meşhur pazartesiler olur muydu:1: Sen gel yaptıklarını, yediklerini yaz buraya. O ofistekilerin dediklerine de gül geç kendini 36 beden hayal et onlar konuşurken:16: Baksana bana önümde ne kadar çok yol var ben bile karamsarlığa kapılmıyorum senin buna hakkıın yook:20: Hayırlı olsun şimdiden diyetin, takip edeceğim seni:21:

Çooook teşekkür ederim. :16:
Öyle tabi ama artık utanır oldum. :17:
Bu defa olacak umarım.

Ilk hikayeni yeni okudum çok güzel anlatmissin. Bence utanilacak bir şey yok kolay olsaydı herkes tıg gibi olurdu önemli olan sonuca ulasincaya kadar yılmadan tekrar tekrar denemek degilmi

Ilk hikayeni yeni okudum çok güzel anlatmissin. Bence utanilacak bir şey yok kolay olsaydı herkes tıg gibi olurdu önemli olan sonuca ulasincaya kadar yılmadan tekrar tekrar denemek degilmi

Öyle aslında. Bu defa bir arkadaşımla beraber kendimize günlük planlar çıkardık. Tabi onun benim kadar kilosu yok, kas geliştirmek istiyor sadece. Ama o da bana motive olur diye düşünüyorum. Bir yerlerden bir destek bulmak gerekiyor. Tek başına rejim yapabilenlerden değilim artık maalesef... Ergenlikte her şey daha kolaydı. Bir kızın lafıyla gaza geliyordum, ya da gözüme bir çocuğu kestiriyordum, ondan sonra ver elini 8-10 ay rejim. :1: Yaş kemale erince artık onlar işe yaramıyor. İnsan destek arıyor. Ben de "Artık ihtiyarlamadan önce normal kiloda biri olsam da, biraz keyfini çıkarsam." diyorum. :)

Çok teşekkür ederim hepinize. Yanımda olmanız güç verdi. Bu defa yüzümü kara çıkartmayacağım. :)

Öyle aslında. Bu defa bir arkadaşımla beraber kendimize günlük planlar çıkardık. Tabi onun benim kadar kilosu yok, kas geliştirmek istiyor sadece. Ama o da bana motive olur diye düşünüyorum. Bir yerlerden bir destek bulmak gerekiyor. Tek başına rejim yapabilenlerden değilim artık maalesef... Ergenlikte her şey daha kolaydı. Bir kızın lafıyla gaza geliyordum, ya da gözüme bir çocuğu kestiriyordum, ondan sonra ver elini 8-10 ay rejim. :1: Yaş kemale erince artık onlar işe yaramıyor. İnsan destek arıyor. Ben de "Artık ihtiyarlamadan önce normal kiloda biri olsam da, biraz keyfini çıkarsam." diyorum. :)

Çok teşekkür ederim hepinize. Yanımda olmanız güç verdi. Bu defa yüzümü kara çıkartmayacağım. :)

Hadi bakalim yavvvv ne ihtiyarligi daha ben kendimi 18 inde hissediyorum

Çok eğleniyorum şu an. :) Kendi kendime kahkahalar atıp duruyorum ve belli bir nedeni yok.:37: Anlaşılan insanın tüm istekleri için aynı anda uğraşması böyle yan etkilere neden oluyor.

"Keşke Otuz Olsam" diye bir film varmış. 13 yaşındaki bir kız bir gecede 30 yaşındaki haline ışınlanıveriyor anladığım kadarıyla... Güzel bir konu, film bana umut veriyor şu an, "İzle beni, iyi bir filmim ben." diyor. Sanırım ona bir şans vereceğim. :)

Bu arada yediklerimden kısaca bahsedeyim. Taş çatlasa 5 dilim çavdar ekmeği yedim. Yumurta, tavuk, elma ve portakal... Pek su içtiğimi söyleyemem. Zaten boğazım da kupkuru. En iyisi önüme sürahiyi koyup şu filme bir bakayım.

Ay hayat ne güzelmiş!
Nerden geldi bu neşe bilmiyorum ama hep kalsın istiyorum. :16:

Çok eğleniyorum şu an. :) Kendi kendime kahkahalar atıp duruyorum ve belli bir nedeni yok.:37: Anlaşılan insanın tüm istekleri için aynı anda uğraşması böyle yan etkilere neden oluyor.

"Keşke Otuz Olsam" diye bir film varmış. 13 yaşındaki bir kız bir gecede 30 yaşındaki haline ışınlanıveriyor anladığım kadarıyla... Güzel bir konu, film bana umut veriyor şu an, "İzle beni, iyi bir filmim ben." diyor. Sanırım ona bir şans vereceğim. :)

Bu arada yediklerimden kısaca bahsedeyim. Taş çatlasa 5 dilim çavdar ekmeği yedim. Yumurta, tavuk, elma ve portakal... Pek su içtiğimi söyleyemem. Zaten boğazım da kupkuru. En iyisi önüme sürahiyi koyup şu filme bir bakayım.

Ay hayat ne güzelmiş!
Nerden geldi bu neşe bilmiyorum ama hep kalsın istiyorum. :16:

Bu ne neşe allah bozmasin bir tavsiye ekmegi 2 - 3 dilimin üzerine cikartmamaya çalış birde bol bol su ic .iyi seyirler

Bu ne neşe allah bozmasin bir tavsiye ekmegi 2 - 3 dilimin üzerine cikartmamaya çalış birde bol bol su ic .iyi seyirler

2-3 dilim nerde... :43: Tam bir hamur kafayım ben. Tüm sülale öyleyiz, çocukluğum hep börekler, keklerle geçti. Gerçi Türkiye'de aşağı yukarı her evde durum aynı. :) Belki bu bahanenin ardına sığınmamak gerekir. 6 dilimi geçmesem şimdilik benim için iyi. Zamanla düşürürüm. Şimdiden yapmaya kalksam ya açlıktan ölürüm ya da daha büyük ihtimal karbonhidrat krizine girer yarım ekmek sandviçle günü kapatırım. :60:

Filmin gidişatı güzeldi. Ama sonu çok tahmin edilebilirdi. (Okuyanlara da fikir olsun)
Güzel enerjin için teşekkürler. :)

2-3 dilim nerde... :43: Tam bir hamur kafayım ben. Tüm sülale öyleyiz, çocukluğum hep börekler, keklerle geçti. Gerçi Türkiye'de aşağı yukarı her evde durum aynı. :) Belki bu bahanenin ardına sığınmamak gerekir. 6 dilimi geçmesem şimdilik benim için iyi. Zamanla düşürürüm. Şimdiden yapmaya kalksam ya açlıktan ölürüm ya da daha büyük ihtimal karbonhidrat krizine girer yarım ekmek sandviçle günü kapatırım. :60:

Filmin gidişatı güzeldi. Ama sonu çok tahmin edilebilirdi. (Okuyanlara da fikir olsun)
Güzel enerjin için teşekkürler. :)

Tamam canim kişi en iyi kendini bilir hangisi uygunsa onu yap önemli olan kilo kaybetmek sağlıklı şekilde tabiki iyi geceler

Dün yediklerimi yazamadım, şimdi yazıyorum.

Ekmek toplamda 4 dilim çavdar ama 1 tabak da makarna var maalesef. Onun dışında çorba ve meyve. Kaçamak olarak da 1 yemek kaşığı tahin pekmez. Evdekiler her gün yapmaya başladı tahin pekmezi, deli oluyorum, uzak durmam lazım. Ama bugün daha iyi olacak. Yağsız peynirimi de aldım. Çok sıkışırsam artık makarna yerine iki dilim ekmeğin arasına peynirli tost yerim.

Bir düşünüyorum da... İki gün sonra bu saatte bir çöp bile kaçamak yapamaz hale gelmiş olurum herhalde. Yeniyılın ve günlüklerin de etkisiyle iyice sıkı tutarım diye düşünüyorum. Artık başarmam lazım, şu an tüm sülale rejimde olduğumu biliyor. :60:

Birkaç gündür koşuşturmadan giremedim. Ama sonunda burdayım. Kilo gidişatını komple sıfırlayacağım, yoksa şu anki haliyle anca moralimi bozacak. Yılbaşı ertesi bayağı fazla çıktım. :43: Ama yapacak bir şey yok. Böylece daha çok kilo vermiş olurum, havam da daha fazla olur. :37:

Aslında böyle ayı gibi olmuşken spor yapmak çok boş geliyor, hiç içimden de gelmiyor ama pazartesi spora başlayacağım. Önümüzdeki iki gün işim var, o yüzden pazartesi, yanlış anlaşılmasın. :) Gerçi ne kadar düzenli yaparım bilmiyorum. Hedefim iki günde bir yarım saatle başlamak. Şu anki halimi düşünürsek çok iyi gelir.

E hadi kolay gelsin artık bana... Belki de sımsıkı tutunmak için bu kiloya çıkmam gerekiyormuştur. (Pollyannacılık oynamak bazen iyidir.)

Birkaç gündür koşuşturmadan giremedim. Ama sonunda burdayım. Kilo gidişatını komple sıfırlayacağım, yoksa şu anki haliyle anca moralimi bozacak. Yılbaşı ertesi bayağı fazla çıktım. :43: Ama yapacak bir şey yok. Böylece daha çok kilo vermiş olurum, havam da daha fazla olur. :37:

Aslında böyle ayı gibi olmuşken spor yapmak çok boş geliyor, hiç içimden de gelmiyor ama pazartesi spora başlayacağım. Önümüzdeki iki gün işim var, o yüzden pazartesi, yanlış anlaşılmasın. :) Gerçi ne kadar düzenli yaparım bilmiyorum. Hedefim iki günde bir yarım saatle başlamak. Şu anki halimi düşünürsek çok iyi gelir.

E hadi kolay gelsin artık bana... Belki de sımsıkı tutunmak için bu kiloya çıkmam gerekiyormuştur. (Pollyannacılık oynamak bazen iyidir.)

Hoş geldin tatlim bıraktın sandım

Back
X