100 gram vermişim. "100 gram, 100 gramdır, hiç yoktan iyidir." mantığı ile ilk mesajıma da işledim sonucu...
İş yerinde bayağı hırs yapmaya başladım. Bizim bölümde çalışan, aşağı yukarı aynı boy/kilo oranına sahip üç kadınız. Sürekli birilerinden laf yiyip duruyoruz. Hele sağ olsun biri var ki hiç sözünü sakınmaz. "Çöp kutususunuz" der, "Balinasınız" der.
Ona borçluyum ama... Her öyle konuştuğunda iştahım kesiliyor. :) İşin enteresan tarafı bugün yine o lafları söylerken benim dışımdaki diğer iki kadın yemeye devam ediyordu. Dayanamadım, gidip "Bu lafların üzerine iştahınız kesilmiyor mu?" dedim. "Canımız istiyor, yiyoruz." , "Dünyaya bir kere geleceğiz, can boğazdan gelir." tarzında karşılıklar aldım. 

Onlar orda yemeye devam ederken ben etmedim. :) Bunun ilerde aramızda bir farka yol açacağını umuyorum. 
Akşamlara aşırı dikkat etmeye başladım. Akşam yemeyince gerçekten oluyormuş, onu gördüm. Şu adet dönemi bir bitse de tartıda gerçek bir sonuç görsem... Hemen 74'lere inmek istiyorum, 74'ü görünce ilk rahatlamamı yaşayacağım. 6 ay öncesinde kaldı o rakam.
Önce 74, sonra 72, sonra 70, derken 68... Tek rakamlara gizli bir antipatim var galiba, canım hep çiftli rakamlar çekiyor. 
Akşamları yine kepekli kreple yemeye karar verdim. Hem tok tutuyor, hem de kalorisi düşük. Kalori demişken, kalori sayımı yapacaktım günlükte... Ama çok da net hesaplar yapamayacağım bir şeyler yediğim günler yüzünden hesap yapmaz oldum. Bari bugün şimdiye kadar yediklerimi bir hesap edeyim.
Sabah
2 dilim ekmek............. = 140 kcal
1 yumurta................. = 70 kcal
2 zeytin.................... = 18 kcal
1 kk peynir................ = 70 kcal
1 tatlı kaşığı tereyağ... = 50 kcal
Öğle
1 büyük tabak çorba........ = 100 kcal
2 küçücük biber dolması.... = 2 yemek kaşığı pirincin 70 kcal olduğunu düşünürsek, yaklaşık 150 kalori
İş yerinde bayağı hırs yapmaya başladım. Bizim bölümde çalışan, aşağı yukarı aynı boy/kilo oranına sahip üç kadınız. Sürekli birilerinden laf yiyip duruyoruz. Hele sağ olsun biri var ki hiç sözünü sakınmaz. "Çöp kutususunuz" der, "Balinasınız" der.

Akşamlara aşırı dikkat etmeye başladım. Akşam yemeyince gerçekten oluyormuş, onu gördüm. Şu adet dönemi bir bitse de tartıda gerçek bir sonuç görsem... Hemen 74'lere inmek istiyorum, 74'ü görünce ilk rahatlamamı yaşayacağım. 6 ay öncesinde kaldı o rakam.

Akşamları yine kepekli kreple yemeye karar verdim. Hem tok tutuyor, hem de kalorisi düşük. Kalori demişken, kalori sayımı yapacaktım günlükte... Ama çok da net hesaplar yapamayacağım bir şeyler yediğim günler yüzünden hesap yapmaz oldum. Bari bugün şimdiye kadar yediklerimi bir hesap edeyim.
Sabah
2 dilim ekmek............. = 140 kcal
1 yumurta................. = 70 kcal
2 zeytin.................... = 18 kcal
1 kk peynir................ = 70 kcal
1 tatlı kaşığı tereyağ... = 50 kcal
Öğle
1 büyük tabak çorba........ = 100 kcal
2 küçücük biber dolması.... = 2 yemek kaşığı pirincin 70 kcal olduğunu düşünürsek, yaklaşık 150 kalori