Zayıflayınca Hayatımızda Olan Veya Olacak Değişimler

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.245
5.440
358
Kütahya

Merhaba arkadaşlar :3:
Bu topikte zayıfladıktan sonra hayatımızda olan güzel değişiklikleri yada zayıflayınca hayatımızda değişeceğini umduğumuz şeyleri paylaşalım.
Bu topiğin kuralı sadece olumlu şeyler yazmak olsunki zayıflamak isteyen yada zayıf kalmak isteyenler bakıp motive olsun.
Ben henüz başlamadım ancak pazartesiyle birlikte diyete başlayacağım ve buraya değişmesini umduğum şeyleri yazacağım.
İnşallah zayıflayıp buraya yazmakta nasip olur :1:

Değişmesini umduğum şeyler;
-Vücudumun herhangi bir yerini kilomdan dolayı giydiklerimle kapamaya çalışmamak
-Kısa şeyleri rahatlıkla giymek
-Beğendiğim elbisenin bana çok yakışması
-Fiziğimle ilgili hiçbir özgüvensizlik yaşamamak
-Her renk pantolonu rahatlıkla giyebilmek
-Diyet kelimesini duyunca içimin kararmaması
Şu an aklıma gelenler bunlar:1:

36 beden giymek ve elbiseleri rahatça giyebilmek. Normalde ben iki sene önce 64 kilodan 51 kiloya düşmüştüm yani 44 bedenden 36 bedene uzun süre de öle almadım ama bu sene başından beri kademeli sinsice almışım ve 57.8 yi gördüm hafta başında dedim bu işe bir dur de bugün tartıldım 56.6 yım sadece pazartesiden beri yediklerimi azaltmıştım. Bugün spora da başladım inşallah devamı gelir. Motivasyon lazım :))

36 beden giymek ve elbiseleri rahatça giyebilmek. Normalde ben iki sene önce 64 kilodan 51 kiloya düşmüştüm yani 44 bedenden 36 bedene uzun süre de öle almadım ama bu sene başından beri kademeli sinsice almışım ve 57.8 yi gördüm hafta başında dedim bu işe bir dur de bugün tartıldım 56.6 yım sadece pazartesiden beri yediklerimi azaltmıştım. Bugün spora da başladım inşallah devamı gelir. Motivasyon lazım :))
Şu an istediğim şeyi geçen sene basarmissin :)bende 62 yim 52 olmak istiyorum:) insallah yine basarirsin. En onemlisi kiloyu korumak ya ben de yarinla beraber başlayacağım. Ben olmak istedigim vucuda sahip kisilerin fotografini telefonuma koydum. Oyle motive olmaya çalışacağım artık.

Zayıfladığımda uzun bluzlarla totomu örtmeye çalışmayacağım. :D Dizimin üstündeki kısa pantolonlardan giyeceğim. Ve kollarım çok mu kalın diye endişelenmeyeceğim.

Şu an daha zayıflamadım ama şimdiden mutluyum :1: çünkü en azından kendim için bir şeyler yapıyorum ve kendimi daha güçlü, iradeli hissediyorum. :24:

6 ay gibi bir sürede yaklaşık 20 kilo vermiş birisi olarak aradaki farkları şöyle sıralayabilirim
olumlu yanları
artık bacak bacak üstüne atabiliyorum.
otururken kat kat olan göbeğimi yastıkla ya da çantayla falan saklamak zorunda kalmıyorum
eskisi kadar çabuk yorulmuyorum
daha şık ve daha çarpıcı kıyafetler giyebiliyorum
ayak numaram bile küçüldü giyemediğim ince topuklu ayakkabıları giyebiliyorum
daha genç görünüyorum herkes 20 yaşında olduğumu düşünüyor oysa 29 yaşındayım:27:

eksileriyse
bütün gardolabım değişmek zorunda kaldı epey masraflı oldu bu
yeni aldığım küçük beden kıyafetleri bile terziye verip daralttırmak zorunda kaldım kaç defa

umarım herkes hayalindeki kiloya ulaşır sadece sabır ve istikrar gerekli
gerisi kendiliğinden geliyor kızlar:34:

6 ay gibi bir sürede yaklaşık 20 kilo vermiş birisi olarak aradaki farkları şöyle sıralayabilirim
olumlu yanları
otururken kat kat olan göbeğimi yastıkla ya da çantayla falan saklamak zorunda kalmıyorum
daha genç görünüyorum herkes 20 yaşında olduğumu düşünüyor oysa 29 yaşındayım:27:

eksileriyse
yeni aldığım küçük beden kıyafetleri bile terziye verip daralttırmak zorunda kaldım kaç defa

Tebrik ederim çok güzel kilo vermişsin. nasıl yaptın? Belli bir diyet mi uyguladın? inşallah ben de başarırım. Kilo veriyim de yeni kıyafet masrafları önemli değil:)

olumlu yanları

eksileriyse

Nasıl yaptınız? Benim de vermem gereken bir 15 kilo var.

guzel yanlari:
yasli insanlarin en sevdigi sey kilo muhabbetidir. arkanizdan konusmayi birakiyorlar :D
giydiginiz tum kiyafetler uzerinizde mukemmel duruyor, istediginizi giyiyorsunuz.
"bu enine cizgili sisman gosterir" diyip begendiginiz kiyafetten vazgecmiyorsunuz.
aynalarla barisiyorsunuz.
otobuste filan elinizde ne varsa gobeginizi kapatmaya ugrasmiyorsunuz.
dugun nisan gibi yerlere gittiginizde duz bir siyah elbise ve hafif makyajla tum gozler uzerinize cevriliyor.
ogrenciler icin bi ayrinti: kilo problemi varken genelde kizlarla iyi anlasirsiniz ve erkekler dalga gecer. zayifken ise kizlarla tartisirsiniz ve erkekler sizi korur. :D

kotu yanlari ise kiyafetlerinizi degistirmek zorunda kalmak, cikolatayi agiz tadiyla korkmadan yiyememek.
cok cok kotu yaniysa kafaya asiri sekilde takip yeme bozuklugu sahibi olmak.

Tebrik ederim çok güzel kilo vermişsin. nasıl yaptın? Belli bir diyet mi uyguladın? inşallah ben de başarırım. Kilo veriyim de yeni kıyafet masrafları önemli değil:)

Nasıl yaptınız? Benim de vermem gereken bir 15 kilo var.

belli bir diyet listem yok üstelik şeker hastasıyım ve insülin iğnesi oluyorum
buna rağmen yeme düzenimi değiştirdim karbonhidratı en az seviyeye indirdim
akşam 6 dan sonra ağzıma meyve dahi koymuyorum
tabi bir de bol bol spor
sıcaklardan biraz ara verdim spora ama spor acayip sıkılaşmamı daralmamı sağladı
abur cubur tatlı şekerleme hayatımda yok artık. daha sağlıklı besleniyorum hepsi bu

belli bir diyet listem yok üstelik şeker hastasıyım ve insülin iğnesi oluyorum
buna rağmen yeme düzenimi değiştirdim karbonhidratı en az seviyeye indirdim
akşam 6 dan sonra ağzıma meyve dahi koymuyorum
tabi bir de bol bol spor
sıcaklardan biraz ara verdim spora ama spor acayip sıkılaşmamı daralmamı sağladı
abur cubur tatlı şekerleme hayatımda yok artık. daha sağlıklı besleniyorum hepsi bu
Bence de en doğrusu bu çünkü kısa sürede şok diyetlerle kilo verince eski yeme düzenine donuldugunden tekrar alınıyor. Yaşam şekli haline getirince sizde olduğu gibi kilo korunur diye düşünüyorum.

guzel yanlari:
yasli insanlarin en sevdigi sey kilo muhabbetidir. arkanizdan konusmayi birakiyorlar :D
giydiginiz tum kiyafetler uzerinizde mukemmel duruyor, istediginizi giyiyorsunuz.
"bu enine cizgili sisman gosterir" diyip begendiginiz kiyafetten vazgecmiyorsunuz.
aynalarla barisiyorsunuz.
otobuste filan elinizde ne varsa gobeginizi kapatmaya ugrasmiyorsunuz.
dugun nisan gibi yerlere gittiginizde duz bir siyah elbise ve hafif makyajla tum gozler uzerinize cevriliyor.
ogrenciler icin bi ayrinti: kilo problemi varken genelde kizlarla iyi anlasirsiniz ve erkekler dalga gecer. zayifken ise kizlarla tartisirsiniz ve erkekler sizi korur. :D

kotu yanlari ise kiyafetlerinizi degistirmek zorunda kalmak, cikolatayi agiz tadiyla korkmadan yiyememek.
cok cok kotu yaniysa kafaya asiri sekilde takip yeme bozuklugu sahibi olmak.
En çok istediğim şey işte kalın kotta giysem çizgili de giysem yine de incecik görünmek:)
Yaşlıların değilde bazı kişilerin artık sen aslinda iyisinde suran buyuk suran incelse daha iyi olur demelerini duymamak harika olurdu :D

En çok istediğim şey işte kalın kotta giysem çizgili de giysem yine de incecik görünmek:)
Yaşlıların değilde bazı kişilerin artık sen aslinda iyisinde suran buyuk suran incelse daha iyi olur demelerini duymamak harika olurdu :D

o tarz kisileri susturabiliyorsun da yaslilara olmuyor iste ayip sonucta :D
boyle bi derdi yok ettigim icin kendimle gurur duyuyorum :))

selamlar bende 2011 ağustos ayında 1 ayda 8 kilo vermiştim. fazla bir kilom yoktu ama hafif balık etlilikten zayıfa dönmüştüm anlayacağınız. daha sonra çok hızlı verdiğim için geri aldım ama o yıl o verdiğim kiloların bana pek çok artısı oldu onları paylaşayım motive olmanız için.
*bikini giydiğinizde tanıdığınız insanların ''aa ne güzel vücudun varmış'' demesi. tanımadıklarınızın sizin farketmeyeceğiniz biçimde sürekli bakması :D
*kışın çıtı pıtı bacaklara giyilen kısa kalın şortun çizme ile mükemmel uyumu. siyah opak çorap ile bacaklarınız mükemmel görünür.
*ot yemeye alışmak. (özellikle semizotu. kalorisi çok azdır ve çok doyurucudur. faydaları da saymakla bitmeyeceği için daha sağlıklı olursunuz.
*bu bence bir artı ama sizin için aynısı mı bilemeyeceğim. fast foodu hayatımızdan çıkardıgımız için daha sağlıklı olmak.
*hafif hissetmek ve özgüven!
benim bulduklarım bunlar. diğerlerini zaten siz eklemişsiniz. motive olalım daha çok zayıflayalım.:1:

1, 1.5 sene önce verdiğim 10 kilodan sonra, kısa boyum sebebiyle 40-42 beden gıyerken şuan 36 giyiyor olmak hatta zaman zaman 34 ü zorlamak insana kendini öyle mükemmel hissettiriyor ki zaten istesende kilo alamıyorsun bu saatten sonra :)

En güzel yanı ise genç yaşlı etrafımdaki bütün insanların''Çok zayıfladın,biraz kilo al artık'' demeleri. Halbuki bilmiyorlar ki bu sözler beni benden alıyor :D Nerdeyse hergün duyuyorum. Mezun oldugum lisede arkadaşlarımla görüştüğümde ise( onlar beni hep balık etli bilirler) uğradıkları şok anı,o yüz ifadesi ve yine sözlere yansıması.. Kızlar anlatamam yani nasıl bir his. Bana bunlar yetiyor. Çünkü bir zamanlar benimle dalga gecebilen insanlar şimdi tek kelime laf edemiyorlar. :)

Ayrıca mesele diyet yapmak değil, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek. Ben bunu yaptım ve inanın gram kilo almadım o günlerden beri. Çünkü artık fast food a ayırdıgım yer cok az, sebzeye asık oldum, tatlı mı da yiyorum ama ölçüsünde. Öyle alışmışım ki..
Tabi eksilerine gelince o dolap öyle kolay kolay dolmadı hanımlar. Herşey atıldı,satıldı,verildi,daraltıldı. Külliyen masraf :) ama değer.Haa birde o kilo alıcam korkusu yok mu aman Allahım ben 3 haftadır spor yapamıyorum,tatildeydim,şimdide hasta olacagım o zamanlarda yapamıyorum 3 haftadır deli oldum kilo mu alıyorum diye neyse ki almamışım :) Böylede tuhaf bir psikolojideyim.Herşeye rağmen zayıf olmak, istediğin elbiseyi rahatlıkla giymek mükemmel birşey!

Umarım sizi cesaretlendirebilmişimdir.

Back
X