Zayıflayınca Hayatımızda Olan Veya Olacak Değişimler

Benim zayıflayınca kıyafetlerimi değiştirme derdim yok. Zaten annem çalıştığı yerden getirdiği için ordaki kızın kıyafetleri zaten bedenime küçük geliyor. Zayıfladığım zaman bir çok giyeceğim olacak.

Bir de sakın diyet yapmaya kalkışmayın. Diyet yapıp zayıflayınca bir daha eski yaşam tarzına dönersiniz. O zaman bir daha alırsınız. Ben 1 haftadır spor yapıyorum ve adamakıllı besleniyorum. Eskiden çok yiyen ben şimdi birazcık azaltmama rağmen 1 haftada 2 kilo verdim.

Allahım göbeğini saklamaya çalışan bir ben varım sanıyordum:1:Zayıflamanın en güzel yanı bu durumdan kurtulmak olsa gerek:1:Dışarıdaysam çanta, ev oturmasındaysam yastıkla kamufle etme, daha olmadı ellerimi karnımın üzerinde tutarak göbeğimi görünmez kılma çabalarım nihayet son buldu.
Sonracığıma... Türk tipi bir vücut yapım olduğu için, basenlerimi örtecek şekilde giyiniyordum, uzun hırkalar,uzun kazaklar,uzun T-shirtler...vs. Zayıfladıkça basenim yok olmadı belki ama küçüldü,ben de uzun uzun şeyler giymek zorunluluğundan kurtardım.Giyinmek için yeni seçeneklerim oldu.
Daha da güzel şeyler vardır belki ama benim onları deneyimleyebilmem için biraz daha kilo vermem gerek:34:

selamlar bende 2011 ağustos ayında 1 ayda 8 kilo vermiştim. fazla bir kilom yoktu ama hafif balık etlilikten zayıfa dönmüştüm anlayacağınız. daha sonra çok hızlı verdiğim için geri aldım ama o yıl o verdiğim kiloların bana pek çok artısı oldu onları paylaşayım motive olmanız için.
*bikini giydiğinizde tanıdığınız insanların ''aa ne güzel vücudun varmış'' demesi. tanımadıklarınızın sizin farketmeyeceğiniz biçimde sürekli bakması :D
*kışın çıtı pıtı bacaklara giyilen kısa kalın şortun çizme ile mükemmel uyumu. siyah opak çorap ile bacaklarınız mükemmel görünür.
*ot yemeye alışmak. (özellikle semizotu. kalorisi çok azdır ve çok doyurucudur. faydaları da saymakla bitmeyeceği için daha sağlıklı olursunuz.
*bu bence bir artı ama sizin için aynısı mı bilemeyeceğim. fast foodu hayatımızdan çıkardıgımız için daha sağlıklı olmak.
*hafif hissetmek ve özgüven!
benim bulduklarım bunlar. diğerlerini zaten siz eklemişsiniz. motive olalım daha çok zayıflayalım.:1:
Artıları çok ama bir de devam edilebilse ne yazıkki beslenme düzenini değiştirmek zor:( Ben de sekiz kilo versem harika olur tam istediğim gibi ama artık gözüme 4-5 kilo da iyi geliyor.

1, 1.5 sene önce verdiğim 10 kilodan sonra, kısa boyum sebebiyle 40-42 beden gıyerken şuan 36 giyiyor olmak hatta zaman zaman 34 ü zorlamak insana kendini öyle mükemmel hissettiriyor ki zaten istesende kilo alamıyorsun bu saatten sonra :)

En güzel yanı ise genç yaşlı etrafımdaki bütün insanların''Çok zayıfladın,biraz kilo al artık'' demeleri. Halbuki bilmiyorlar ki bu sözler beni benden alıyor :D Nerdeyse hergün duyuyorum. Mezun oldugum lisede arkadaşlarımla görüştüğümde ise( onlar beni hep balık etli bilirler) uğradıkları şok anı,o yüz ifadesi ve yine sözlere yansıması.. Kızlar anlatamam yani nasıl bir his. Bana bunlar yetiyor. Çünkü bir zamanlar benimle dalga gecebilen insanlar şimdi tek kelime laf edemiyorlar. :)

Ayrıca mesele diyet yapmak değil, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek. Ben bunu yaptım ve inanın gram kilo almadım o günlerden beri. Çünkü artık fast food a ayırdıgım yer cok az, sebzeye asık oldum, tatlı mı da yiyorum ama ölçüsünde. Öyle alışmışım ki..
Tabi eksilerine gelince o dolap öyle kolay kolay dolmadı hanımlar. Herşey atıldı,satıldı,verildi,daraltıldı. Külliyen masraf :) ama değer.Haa birde o kilo alıcam korkusu yok mu aman Allahım ben 3 haftadır spor yapamıyorum,tatildeydim,şimdide hasta olacagım o zamanlarda yapamıyorum 3 haftadır deli oldum kilo mu alıyorum diye neyse ki almamışım :) Böylede tuhaf bir psikolojideyim.Herşeye rağmen zayıf olmak, istediğin elbiseyi rahatlıkla giymek mükemmel birşey!

Umarım sizi cesaretlendirebilmişimdir.
Mutluluğunuzu burdan hissettim:) Ben de kilo verebiliyorum ama beslenme düzenim eninde sonunda yine aynı hale geliyor bir türlü sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getiremedim. Tabi sınava hazırlandığım için çok stresliyim yani duygusal açlıkta var. Neyse tebrik ederim darısı başıma inşallah :)

Allahım göbeğini saklamaya çalışan bir ben varım sanıyordum:1:Zayıflamanın en güzel yanı bu durumdan kurtulmak olsa gerek:1:Dışarıdaysam çanta, ev oturmasındaysam yastıkla kamufle etme, daha olmadı ellerimi karnımın üzerinde tutarak göbeğimi görünmez kılma çabalarım nihayet son buldu.
Sonracığıma... Türk tipi bir vücut yapım olduğu için, basenlerimi örtecek şekilde giyiniyordum, uzun hırkalar,uzun kazaklar,uzun T-shirtler...vs. Zayıfladıkça basenim yok olmadı belki ama küçüldü,ben de uzun uzun şeyler giymek zorunluluğundan kurtardım.Giyinmek için yeni seçeneklerim oldu.
Daha da güzel şeyler vardır belki ama benim onları deneyimleyebilmem için biraz daha kilo vermem gerek:34:

Ahh ahh basenler... Basenlerim biraz daha küçük olsaydı vücudum orantılı olsaydı şu an kilomu azaltmak umrumda olmazdı yada olurdu takıntılıyım galiba:1:

Mutluluğunuzu burdan hissettim:) Ben de kilo verebiliyorum ama beslenme düzenim eninde sonunda yine aynı hale geliyor bir türlü sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getiremedim. Tabi sınava hazırlandığım için çok stresliyim yani duygusal açlıkta var. Neyse tebrik ederim darısı başıma inşallah :)

İnşallah canım sen yıne vermıssın ben sınava hazırlanırken hıc kılo veremedım, kılo vermek yerıne cok fena bır sekılde aldım,hergun abur cuburlar,sandviçler,dönerler.. Ama bir anda aynada kendımı ıstedıgım vücutta görünce dedim ki asla eskisi gibi olmayacak.Öyle de oldu :) Darısı başınıza inşallah. Birde çalıştıgın zaman sürekli beynin faaliyette oldugu ıcın daha cok acıkıyorsun.Kendini hiç aç bırakma.Acıktıgını hissettiğinde 1 avuç leblebi ve kuru meyveler tüket ders çalışırken. Zihninide açar,açlığını da yatıştırır :) Kolay gelsin canım tez zamanda istediğin görüntüyü elde edeceksin inşallah :)

AAAAh AHHHH ne kadar güzel yazmışsınız ya.
Bende istiyorum zayıflamak.
Evleneceğim birde
ERkek arkadaşım beni böyle de seviyor ama 1 kilo bile versem benden daha fazla mutlu oluyor.Daha bir üstüme düşüp daha çok ilgi gösteriyor.Allah'a şükür güzel bir kızım,iyiyim ama o değişimi bile beni mahvetmeye yetiyor şimdi cicim zamanlar ama ileride böyle olursa olmazzzz.. 1 yılda 20 kilo aldım çalıştığım işyerimden ötürü. Yemek zamanlarımızı kendimiz ayarlıyorduk aşırı yoğunduk.bende iş bitmeden yemek yiyemezdim prensip meselesi.Aç kalırdım.Eve gelince de aç kurt misali önüme geleni sömürürdüm. Şimdi bi 10 kilo vermem lazım Allah yardımcımız olsun.

Bir ay oldu doğum yapalı 100 kiloyum bebeğimi ve çantasını taşımak bir eziyet çok yoruluyorum kilo verince yorulmayacağım hızlı yürüyeceğim eskisi gibi yürümekten zevk alacağım pişik olmayacağım:) bacak bacak üstüne atmayı özledim , kapalıyım ama evde arkadaşlarım gelince mini etek giyebileceğim eşim yeme demeyecek büyük beden kıyafet istediğimde korkarak zayıflamayacakmısın demeyecek :( adam haklı ne diyim ki sonra o uzun askılı elbiseleri bolero ve eşarpla kombinleyim giyebileceğim kot pantolon topuklu ayakkabı süper duracak sayarımda sayarım:)

54 beden pantolonu zor bulmuş kayınvalidem bana giyecek kıyafetim yoktu dışarı çıkamıyordum :( ona söz verdim yazın köye geldiğimde o pantolon belimden düşücek anne söz dedim vermezsem yer beni:))))

İnşallah canım sen yıne vermıssın ben sınava hazırlanırken hıc kılo veremedım, kılo vermek yerıne cok fena bır sekılde aldım,hergun abur cuburlar,sandviçler,dönerler.. Ama bir anda aynada kendımı ıstedıgım vücutta görünce dedim ki asla eskisi gibi olmayacak.Öyle de oldu :) Darısı başınıza inşallah. Birde çalıştıgın zaman sürekli beynin faaliyette oldugu ıcın daha cok acıkıyorsun.Kendini hiç aç bırakma.Acıktıgını hissettiğinde 1 avuç leblebi ve kuru meyveler tüket ders çalışırken. Zihninide açar,açlığını da yatıştırır :) Kolay gelsin canım tez zamanda istediğin görüntüyü elde edeceksin inşallah :)

Ben de iyice kilo almaya başlayınca kendime dur dedim artık:)Şu an önceliğim sınavım o yüzden aç kalmadan verirsem veririm veremezsem de en azından almam:) Tavsiyelerine uyacağım teşekkürler:)

zayıflayınca özgüvenim geri gelicek ve kilo almadan önce giydiğim bütün kıyafetlerime kavuşucam. en çokta kotlarımı özledim :14:

Kızlar selam aranızda annelerde var ben 1,60 boy 72 kilo oldum çok kilo aldım.Neyse sizde hamile kalmadan zayıflamakmı daha mantıklı yoksa nasil olsa o dönem çok kilo alınıyor bebek olduktan sonra nasılsa yine vermek icin uğrasılıyor ya ondan sonramı diyet yapmak mantıklı bana akıl verin nolur?

Ahh ahhh okul başlamadan versem de kilolarımı benimle dalga geçen laf sokan sözde arkadaşlarıma göstersem kendimi..rahat rahat özgüvenle fotoğraf çekinsem..yeni birisi tanıdığımda ya da uzun zaman sonra gördüğüm arkadaşlarımı önce aklımda'acaba benim hakkımda ne düşünüyo?' sorusundan sonra ' ne düşüncek ne kadar şişman birisi,çirkin,2 ydi 4 olmuş ' cümlesi gelmese aklıma..özgüvenim yerine gelse artıkk..her 'kızlar bu sefer gerçekten kilo vericem' dediğimde arkadaşlarımın dalgacı bakışlarıyla gözlerinden okuduğum kadarıyla ' sen mi? Kaç kere diyete başladın.böyle geldin böyle gidersin.' cümlelerini düşündüklerini farkedip bunalıma girmesem.gençliğimin en güzel yıllarını böyle geçirmesem..ama artık yeter vericem gidecek bu kilolar er ya da geç bu saydığım hayallerimin hepsi gerçekleşecek..

Kızlar selam aranızda annelerde var ben 1,60 boy 72 kilo oldum çok kilo aldım.Neyse sizde hamile kalmadan zayıflamakmı daha mantıklı yoksa nasil olsa o dönem çok kilo alınıyor bebek olduktan sonra nasılsa yine vermek icin uğrasılıyor ya ondan sonramı diyet yapmak mantıklı bana akıl verin nolur?

Canım asla asla çevrendeki insanların argümanlarına kulak verme. Nasılsa kilo alıcan, yine diyet yapıcaksın falan felan... bunlara asla kulak asma.

Madde 1: kilo alıp almayacağını bilemezsin. Belki kendine çok fazla kilo almayacaksın hamilelikte. Bazı kişiler kilo veriyor mesela. Ancak bu gerçeğe dayanarak kilolu bir şekilde hamile kalman bir risktir. İşini garantiye almalısın.

Madde 2: Eğer kiloluysan, kilolu olmanın zorluklarını bilirsin. Hamile olduğunda ve bebek karnında geliştiğinde (şiştiğinde ) çok daha beter olacak. Kaliteli bir hamilelik için ideal kilonda başlamak şart.

Madde 3: ideal kilona in ve zayıfla. Kaliteli bir hamilelik geçir. Fazla kilolu olmak bebeğe de zarar bir durum. bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Sende şeker hastalığı çıkabilir. Kalıcı bel rahatsızlıkları olabilir. Ayrıca , bebek doğduktan sonra kilolar öyle hemen sıp sıp diye inmiyor. Emzirme dönemi vs derken en az 1-2 yıl geçecek. Sağlığın açısından öncesinde kilo vermelisin.

Kız arkadaşım şu anda hamile. Epey zayıf kendisi. Deyim yerindeyse, sadece bebek var. Otururken, kalkarken, yürürken zorlanıyor. Bir de kilolu olduğunu düşün... Çok daha beter olursun.

Canım asla asla çevrendeki insanların argümanlarına kulak verme. Nasılsa kilo alıcan, yine diyet yapıcaksın falan felan... bunlara asla kulak asma.

Madde 1: kilo alıp almayacağını bilemezsin. Belki kendine çok fazla kilo almayacaksın hamilelikte. Bazı kişiler kilo veriyor mesela. Ancak bu gerçeğe dayanarak kilolu bir şekilde hamile kalman bir risktir. İşini garantiye almalısın.

Madde 2: Eğer kiloluysan, kilolu olmanın zorluklarını bilirsin. Hamile olduğunda ve bebek karnında geliştiğinde (şiştiğinde ) çok daha beter olacak. Kaliteli bir hamilelik için ideal kilonda başlamak şart.

Madde 3: ideal kilona in ve zayıfla. Kaliteli bir hamilelik geçir. Fazla kilolu olmak bebeğe de zarar bir durum. bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Sende şeker hastalığı çıkabilir. Kalıcı bel rahatsızlıkları olabilir. Ayrıca , bebek doğduktan sonra kilolar öyle hemen sıp sıp diye inmiyor. Emzirme dönemi vs derken en az 1-2 yıl geçecek. Sağlığın açısından öncesinde kilo vermelisin.

Kız arkadaşım şu anda hamile. Epey zayıf kendisi. Deyim yerindeyse, sadece bebek var. Otururken, kalkarken, yürürken zorlanıyor. Bir de kilolu olduğunu düşün... Çok daha beter olursun.

Yaşından dolayı acaba hamile kalmayamı çalışsam diye düşünüyorum bazen ( ki şu sıra cokta istememe ragmen ) 31 yaşındayım 15 kilo fazlam var tam tamına.28 den sonra kilo aldım ve kalıcı sekilde oldu sanki.Ama söylediklerin cok mantıklı.Sonrası belirsiz olur daha beter olur.15 kilo çokta değil azmedip vermem lazım.Verdiğin bilgiler çok güzel çok teşekkür ederim canım.Şeker vs cok riskli ki ailede bu hastalık var maalesef.Bir an önce bir diyetisyene görünüp elimden geleni yapmalıyım.

Selam..

Ben senden daha kiloluydum hamile kaldığımda.."Diyet Günlükleri"kısmına bir başlık açtım bende yeni diyete başladım şuanda herkesin yazdıklarını okumaya çalışıp kendimi moyive ediyorum..:46:

98 kg ile hamile kaldım..:14: Aynı senin gibi kafamda bir sürü soru vardı "kg vereyim öyle olsun"diyodum..bir tarafımda "zaten kg alıcam diyodu" En nihayetinde hamile kaldım ve 117 kg ile doğuma gittim..

Doğumla birlikte 17 kg verdim bebeğim 9 aylık.Şimdi 100 kg'yum ve diyete başladım..

Aslında nasip kıssmet herşey,ertelemenin de gereği yok bence..Allah nasip ederse bebişin olur..Ve inşallah nasip eder,dünyanın en güzel şeyi anne olmak..:16:

ben 12 kilo falan vermiştim 68le başlayıp 56 olmuştum.
öncelikle alışverişten nefret eden biriydim şimdi giydiklerim üzerime güzel olunca alışveriş delisi oldum :P
kot bedenim 32 iken şimdi 28.
eski büyük beden kotlarımı daralttım çok masraf yapıp yenilerini almamak için :)
hayatım çok güzel yanaklarım zayıfladı yüz hatlarım ortaya çıktı ve daha güzel oldum.
Artık o korse denen illeti takmıyorum.
Sırf popomu kapamak için uzun tunikler giymek zorunda kalmıyorum.
Kimse okulda kilomla dalga geçmiyor aksine çok çok güzelleştiğimi söylüyolar.
Daha fazla odak noktası haline geldim.
Benim boyum 1.58 hala uzayabileceğimi bildiğim için artık sadece kilo vermek yerine boyumuda uzatıyorum.
Hedefim boy:164 kilo:52

İstediğim kıyafetleri giyebileceğim.
Bacak bacak üstüne atabileceğim.
Rahatça koşabileceğim.
Beden dersinde eşorfman giymek zorunda kalmayacağım.
Özgüvensiz ve sessiz kız olmayacağım.
Kendime güveneceğim.
Benimle alay edenleri pişman edeceğim.
Daha sağlıklı ve daha güzel olacağım.
Bir daha asla eski halime dönmemek için hayatımın sağlıklı olmasına dikkat edeceğim.
Sporu asla bırakmayacağım ve okulda hentbol takımına gireceğim.
Bakımlı bir kız olacağım.
Denize rahatça girip yüzebileceğim.
Benim gibi olan insanlara zayıflayınca da yardım edeceğim.
Bacaklarımı yastıkla veya çantayla kapatmak zorunda kalmayacağım.
Daha genç görüneceğim.
Ayak numaram küçülecek.
Bacaklarım birbirine sürtüp pişik olmayacak.
Boydan fotoğraf çekilebileceğim.
Suratım kocaman olmayacak.

Merhaba kızlar . Kendimi bildim bileli hep kiloluydum hala da öyleyim bir türlü mideme hükmedip kilo veremedim . Benimle aynı durumda olan insanların başardıklarını görünce daha da hırslandım . İstersem olabileceğini gördüm. Her kızın olduğu gibi bende güzel görünmek için kilo vermek istiyorum. Ve insan önce kabullenmeli bunu anladım kiloluyum diyebilmeli kendimi hep benden daha kilolu olan insanlarla kıyasaladım artık daha zayflarla kıyaslayacağım . Herkes gibi bende ufak bir başarı hikayesi oluşturacağım . İnşallah zayıflarım(z) :) . Bu arada kilom 96,8 boyum 1.70 hedefim şimdilik 80 .

Back
X