• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar ZEBRA KEK (resimli)

cologne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.540
4
116
Diğer
Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
Kolay Tariflerimden biri.. http://www.yemeksepetimcom.tr.gg

.

- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Alabildiği kadar un

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra yağ ve süt ardından kakao hariç diğer tüm malzemeler ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Karışım ikiye ayrılır. Ayrılan karışımlardan birine kakao ilave edilerek çırpılır. Kakaolu ve sade olmak üzere 2 ayrı karışım elde edilir. Keki pişireceğiniz fırın tepsisi yada borcam yağlanır, unlanır. Bir kepçe yardımı ile hazırlanan karışımlardan sırası ile üst üste dökülür. 170-180 derece fırında 50 dk. kadar pişirilir.

Eklentiler

• $zebrakek.webp
    $zebrakek.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 231
  • $zebrakekk.webp
    $zebrakekk.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 362
1 kepçe sade karışım üzerine 1 kepçe kakaolu karışım sonra yine sade yine kakaolu...
karışım bitene kadar üst üste dökülüyor...

ya harika görünüoo akşam akşam süt almaya gidiiorum sizin yüzünüzden hıhh yapıcammmmm:56: zaten hamileyim ne görsem duysam istiyorumm:1: ellerine sağlıkkk canımmm

amanınnn aş erdirdik akşam akşam :49:

tatlım ne dicem eğer hala oradaysan şunu söliim bu saatte süt almaya gitme süt yerine
aynı miktarda yoğurtta koyabilirsin hiç birşey farketmez.

ok

kızlar ben anlaşılır diye çok detaylı resim çekmedim. ama google'den başka tarif paylaşımlarından
biraz daha detaylı bir resim bulmaya çalıştım.umarım bu resimde daha anlaşılırdır.

internetten alıntıdır---->$zkt.webp

Arkadaşlar romlu keki denediniz mi nefis oluyor tavsiye edilir bu malzemelere sadece 1 çay kaşığı rom aroması ilave ediliyor süt bir su br. sıvıyağ 1 çay br.(büyük) dikdötrgen kalıpta süfer ötesi..:39:

yaaaa çok güzel görünüyor ben bu keki yapmaktan vazgeçtim iki sefer denedim ikisindede şeklini veremedim beceriksizim işteeeee

Back
X