Zehir Zemberek Duygular İçindeyim

sonradan pek bi kıymetli olan oğlan sendromu...
zamanla alışır merak etme...
kıskanıyo belliki oğlunu....
ama eşini tebrik etmek istiyorum çok güzel davranmış...
sen kocana bak boşver gerisini...

ah canım sen niye tatilini zehir ediyosun ki oğlunu seviyosa kıskandığını belli etmeden iğneli iğneli konuşacaksın.Aslında inanın bunlar o kadar komik şeyler.Demişsiniz ya insanın annesi gibi olamaz diye bu size özel bir durum bence.ben kayınvalidemden çekmiyorum kendi annemden çekiyorum.herşeyime küsüyor hergün onunla olmamı istiyor.e ben çalışıyorum kendi sorumluluklarım var diyorum küsüyor.eşimden kv den herkesten kıskanıyor.e ya ben ne yapayım kayınvalide olsa görüşmezsin olur biter ama kendi annem atsam atılmaz satsam satılmaz hesabı boşver bu günlerinin kıymetini bil hiç kimseyi takma bırak istediği gibi hitap etsin sevsin öpsün sıkılır bunları yapmaktan senin sinir olduğunu düşündüğü için yapıyor bunları:)

Aman boşverin kayınvalidenizi
Eşinizin tutumu gayet yerinde
Önemli olanda bu tabi.:)
Kayınvalidenizede tatlı sert yapın
Zamanla oda kendine çeki düzen verir.

Eşin senin yanında ya bu çok önemli. Tavırları ve duruşu net. Kayınvaliden fazla bağlanmış oğluna.
Gülüp geçeceksin canım, çok canın sıkılırsa lafını koyacaksın ortaya.
Keşke olabilse ama malesef kv anne gibi değil.
Tatile falan çıkmazsın bir daha zaten. Altlı üstlü oturmak da bence sorun, ama sanırım bunu devam ettirmeniz gerekecek.

:9::9::9::9: feci güldüm konuyu okurken.. kayınvalideniz fazlasıyla oğluna düşkün herhalde.. sizi arada bir engel gibimi görüyor nedir :3: eşinin tavrı yerinde arkadaşım sende hiçç kendini bozma, eşinle yalnızken yakın ol, onun yanında mesafeli davran.. yoksa sen yakınlaştıkça o daha da yakınlaşacak eşine.. bazı annelerde bu korku var sanırım, karısını benden daha mı çok sevecek diye :9: allah kolaylık versin.

1. hata kayinvalidenle alti ustlu oturmak
2. hata birlikte tatile gitmek :34:

kv. 50 yaşında ve kocası hayatta ve sizinle tatile geliyor.
daha doğrusu götürüyorsunuz.
tecrübeli ev sultanı olarak yazıyorum :1:
50 yaş sizin için yani 20 likler için ileri yaş gibi görünüyor biliyorum.
ama hiç de öyle değil.
gayet genç ve kendi hayatını yaşayabileceği bir yaş.
o yaşta emekli bile olunmuyor artık.
aktif bir yaş.
siz yaşlı yazık muamelesi yaparsanız, o da bunun üstüne yatar,
kaldıramazsınız.
daha yaşlanmasına ve size bağımlı hale gelmesine 25 - 30 senesi var.
25 seneyi böyle geçirmek istemiyorsan canım,
ona yazık yaşlı kadıncaaz muamelesi yapma.
üstelik yalnız da değil.

Kayınvalidenin ne işi var canım sizin tatilinizde..:20:

biz de geçen sene 2. tatilimizde k.validenin evine gittik k.pederimde vardı. mesela havuza yada denizemi gittik k.pederim belli saatten sonra sıkılır dönerdi k.valide bizimle kalıyordu yemin ederim abartmıyorum 1 dakika yalnız kalamadık çok pişman oldum beraber zaman geçireceğimizi bliyodum ama durum sıkıcı bir hal aldı bu sene onlara g,tmedik bizde

ah canım sen niye tatilini zehir ediyosun ki oğlunu seviyosa kıskandığını belli etmeden iğneli iğneli konuşacaksın.Aslında inanın bunlar o kadar komik şeyler.Demişsiniz ya insanın annesi gibi olamaz diye bu size özel bir durum bence.ben kayınvalidemden çekmiyorum kendi annemden çekiyorum.herşeyime küsüyor hergün onunla olmamı istiyor.e ben çalışıyorum kendi sorumluluklarım var diyorum küsüyor.eşimden kv den herkesten kıskanıyor.e ya ben ne yapayım kayınvalide olsa görüşmezsin olur biter ama kendi annem atsam atılmaz satsam satılmaz hesabı boşver bu günlerinin kıymetini bil hiç kimseyi takma bırak istediği gibi hitap etsin sevsin öpsün sıkılır bunları yapmaktan senin sinir olduğunu düşündüğü için yapıyor bunları:)

Tabii hayatın herkese sorduğu soru farklı, sizin imtihanınız öz anneniz, bu daha zordur tabi Allah kolaylık versin. Benim annem bitanedir ya Allah onunla aramda sorun vermesin inşallah..

kv. 50 yaşında ve kocası hayatta ve sizinle tatile geliyor.
daha doğrusu götürüyorsunuz.
tecrübeli ev sultanı olarak yazıyorum :1:
50 yaş sizin için yani 20 likler için ileri yaş gibi görünüyor biliyorum.
ama hiç de öyle değil.
gayet genç ve kendi hayatını yaşayabileceği bir yaş.
o yaşta emekli bile olunmuyor artık.
aktif bir yaş.
siz yaşlı yazık muamelesi yaparsanız, o da bunun üstüne yatar,
kaldıramazsınız.
daha yaşlanmasına ve size bağımlı hale gelmesine 25 - 30 senesi var.
25 seneyi böyle geçirmek istemiyorsan canım,
ona yazık yaşlı kadıncaaz muamelesi yapma.
üstelik yalnız da değil.

Ömrüm olur 50 yaşına gelirsem tabi o zaman bana yaşlı gibi gelmeyebilir ama inan kendimden birkaç yaş büyüklerle arkadaşlık yapabiliyorum da 50 yaşı ile paylaşabileceğim çok şey olmuyor gibi ne yalan söyleyeyim şimdi :) pek aynı dünyaların insanı olamıyoruz yani, kuşak farkı ve nesil dedikleri şey...

Kızlar 11 aylık evliyim, kv ile altlı-üstlü oturuyorum.

Bu sene iki kere tatile gittik ikisinde de kv ile. İlkten kötü bişi göremedim, hatta mutlu mutlu gittim. Kvde etrafa gelinimle gidiyoruz diye mutlu mutlu "havasını attı".

Tatillerden biri, dağda kamptı diğeri deniz. Dağın üzerinden baya geçti de, şu geçen haftalardaki deniz maceramızda yaşadıklarımdan içim soğumuyor bi türlü :S

Eşimle ikimizde 20li yaşlardayız, kv 50 küsür. Yaşına başına bakmadan bizle özellikle de benle yarışır gibi tavırlar yaptı.

Tatilde akşam film izliyoruz, 3müz birlikte. Eşime "gel dizime kucağıma yat" diye ısrar üstüne ısrar etti, o hayır dedikçe diretti. "Sen benim dizime yat, ben Anienin dizine yatayım dedi" dedi. Ben orda tazecik gelinim koca kvyi kucağımda mı sallayacağım, sen benim dizime yat aniede senin dizine dese hadi bi derece neyse!!

Neyse eşim sonunda azcık başını yasladı dizine. Saçlarıyla oynamaya başladı eşimin. "Saçların seyrekleşmiş sarımsak sür gece yatarken" dedi, eşim sarımsaktan nefret eder bunu bilerek söyledi, eşimde iğrenme sesi çıkardı, o zaman kv bana dönüp, "sen sür o uyurken" dedi, bende "o zaman ben uyuyamam kokudan" dedim. "sizde ayrı yatın" dedi. Yani ona neyse bizim nasıl yattığımız yatacağımız!! Sanki tek saç çıkarma yöntemi o!

Sonra dur biraz öpüp koklayayım diye eşime sevgi gösterilerine başladı benim yanımda. Tamam annesin oğlunu sevmek tabiki hakkın ama o artık evli ve benim annem o kadar uzaklardayken bana nisbet yapar gibi sevgi gösterileri sinirime dokundu. Normalde evdeyken anca bağıra çağıra konuşurlar, o zaman sevsin asıl, yok, benim yanımda gösteriş yapacak.

O gece uyayamadım. Sabah da eşimi binbir şirinlikle uyandırıp sahile indirmeyi başardım. kv uyuyordu biz çıkarken. Foto çekildik, midye kabuğu topladık. Eve döndük, suratı bi karış, nerdeydiniz, nereye gitmiştiniz filan. Sonra her zaman bayıla bayıla yaptığı şey olan yiyecek birşeyler hazırlama işini "o yapsın" diye bana söyledi. No problem hatta sevindim. Çünkü eşimle birlikte farkettik ki, wden ellerini yıkamadan çıkıyor bizim kv :25::25::25: Ben hazırlamaya giderken eşime dedim ki sende gelsene, tabii şirinlikle, o da kalktı geldi birlikte hazırlamaya başladık güle şakalaşa, kvde bizi öyle görünce dayanamadı hemen kalktı geldi bize bırakmadı kendi başladı işlere.

Dönüşte markete uğradık, eşim gitti söylediklerimi almaya, bende son anda bişi hatırladım, arabada kv ve ben varız, aradım "tatlım yufkada alır mısın söylemeyi unutmuşum" dedim. Ben "tatlım" diyince kv bi kıpırdandı oturduğu yerde, bunu çok iyi farkettim, ertesi gün eşime yeni hitaplar çıkardı, buyrun: "bitaneemm, canım yavrumm, güzel çocuğum, bitanem benimmm". O zamana kadar böyle bişi yoktu.

Ben ne yapıcam bu kadınla? Tecrübeli evli sultanlardan öneriler bekliyorum???

Bu arada NOT: Eşimle ortak karar aldık tatillere artık onunla gitmeyeceğiz diye, inşallah da öyle olur.

Canım arkadaşım... sinirini en derinden hissettim yemin ederimki.. Yani çok şükür benim kayınvalide böyle bu boyutta değil kayınpederimle takıldığı için. ama oğlu biricik oğlu yani... Daha yeni olduğunuz için ciddi sabır göstermişsiniz çok takdir ettim yani. ama ileride çok ciddi sorunlar başlıyor. Şanslısınki eşin bişeylerin farkında gibi görünüyor. ama inanki bu yetmiyor. Sonra bizim gibi sabır gittikçe tükenir ve nekadar haklı olanı biilse bile sinir hep nazı geçene boşalır.
Sana ilk tavsiyem sakın kv. ile kötü olma. özellikle eşinin önünde çünkü kv senin kadar gözde olamayacağı için sonraki aşama drama olacaktır. Kesinlikle politik ol. yani hani akıl vermek gibi olsun istemiyorum ama 6 yıllık mutlu ama sabırla geçen bir evliliğim var destek duydukça bana yazabilirsin yardımcı olayım. çeken çekeni anlar...

Kv tek başına değil kızlar, kpederim var bir de bekar kaynım üniv öğrencisi. Kv ile tatil olayından akıllandım o yüzden bunu bi daha tekrarlamamaya çalışacağız inşallah. Saflık bende bunu biliyorum, kadını en başından beri bu şehirdeki annem statüsüne koydum ve hep öyle davrandım, şimdi anlıyorum ki insanın annesi gibi olamaz kimse.

Eşim kpeder ile ortak çalışıyor, kpeder kvme para bırakır pazar olduğu günler ve benimde ihtiyaçlarımı almasını ister. Ben kendim alırım dediğimde kv bunu istemedi sen çok gençsin kıskanırım seni oradaki adamlardan dedi, bence bu tamamen bi bahane. Neyse bazen kpeder de gider pazara kv ile, onunla giderken kapıyı çalar, kızım ne istiyorsun bişeye ihtiyacın var mı bak şunu alayım mı bunu alayım mı filan sorar kpederin yanında. Kpeder yanında yokken bazen hiç kapıyı çalmadan sessizce gider.

Yani ben kendi işimi kendim görecek çapta biriyim çok şükür, ailemden uzakta istda tek başıma okudum, şuanda da çarşıya kendim çıkıyorum istediğim zaman, ama kpederin iki ev için ortak verdiği para kvnin elinde ve ben pazara gidemiyorum.

Dışarıdan yorum yapmak çok kolay biliyorum ama eşininin mesleği filan yokmu? kendi tel başına iş konusunda yürüyemez mi? bağlı yaşamak çok zor. heleki dip dibe?? beninde görümcelerim var kötü insanlar değildi altlı üstüydü ama yinede olmuyor ev üstüne ev olmaz. özel hayat diye birşey kalmıyor. siz yeni evliller yaşayacak çok özel anlarınız olmalı. En güzel aylarınız bunlar. birzaman sonra hayat illaki monotonlaşacak :(

buradaki tek ve en büyük hata 50 yasında kadının cocuk gibi yeni evli bir çiftin peşine takılması..bu sorun hallolursa baska bi sorun kalmayacak

yanlış anlama canım konunu okurken güldüm valla.ne alem kadınmış kayınvalden.sen sen ol eşine onu kötüleyip de onun tarafına çekme.görüyor annesinin yaptıklarını.sen de sessiz kal.tövbe tövbe kadın resmen trajikomedi

Kızlar 11 aylık evliyim, kv ile altlı-üstlü oturuyorum.

Bu sene iki kere tatile gittik ikisinde de kv ile. İlkten kötü bişi göremedim, hatta mutlu mutlu gittim. Kvde etrafa gelinimle gidiyoruz diye mutlu mutlu "havasını attı".

Tatillerden biri, dağda kamptı diğeri deniz. Dağın üzerinden baya geçti de, şu geçen haftalardaki deniz maceramızda yaşadıklarımdan içim soğumuyor bi türlü :S

Eşimle ikimizde 20li yaşlardayız, kv 50 küsür. Yaşına başına bakmadan bizle özellikle de benle yarışır gibi tavırlar yaptı.

Tatilde akşam film izliyoruz, 3müz birlikte. Eşime "gel dizime kucağıma yat" diye ısrar üstüne ısrar etti, o hayır dedikçe diretti. "Sen benim dizime yat, ben Anienin dizine yatayım dedi" dedi. Ben orda tazecik gelinim koca kvyi kucağımda mı sallayacağım, sen benim dizime yat aniede senin dizine dese hadi bi derece neyse!!

Neyse eşim sonunda azcık başını yasladı dizine. Saçlarıyla oynamaya başladı eşimin. "Saçların seyrekleşmiş sarımsak sür gece yatarken" dedi, eşim sarımsaktan nefret eder bunu bilerek söyledi, eşimde iğrenme sesi çıkardı, o zaman kv bana dönüp, "sen sür o uyurken" dedi, bende "o zaman ben uyuyamam kokudan" dedim. "sizde ayrı yatın" dedi. Yani ona neyse bizim nasıl yattığımız yatacağımız!! Sanki tek saç çıkarma yöntemi o!

Sonra dur biraz öpüp koklayayım diye eşime sevgi gösterilerine başladı benim yanımda. Tamam annesin oğlunu sevmek tabiki hakkın ama o artık evli ve benim annem o kadar uzaklardayken bana nisbet yapar gibi sevgi gösterileri sinirime dokundu. Normalde evdeyken anca bağıra çağıra konuşurlar, o zaman sevsin asıl, yok, benim yanımda gösteriş yapacak.

O gece uyayamadım. Sabah da eşimi binbir şirinlikle uyandırıp sahile indirmeyi başardım. kv uyuyordu biz çıkarken. Foto çekildik, midye kabuğu topladık. Eve döndük, suratı bi karış, nerdeydiniz, nereye gitmiştiniz filan. Sonra her zaman bayıla bayıla yaptığı şey olan yiyecek birşeyler hazırlama işini "o yapsın" diye bana söyledi. No problem hatta sevindim. Çünkü eşimle birlikte farkettik ki, wden ellerini yıkamadan çıkıyor bizim kv :25::25::25: Ben hazırlamaya giderken eşime dedim ki sende gelsene, tabii şirinlikle, o da kalktı geldi birlikte hazırlamaya başladık güle şakalaşa, kvde bizi öyle görünce dayanamadı hemen kalktı geldi bize bırakmadı kendi başladı işlere.

Dönüşte markete uğradık, eşim gitti söylediklerimi almaya, bende son anda bişi hatırladım, arabada kv ve ben varız, aradım "tatlım yufkada alır mısın söylemeyi unutmuşum" dedim. Ben "tatlım" diyince kv bi kıpırdandı oturduğu yerde, bunu çok iyi farkettim, ertesi gün eşime yeni hitaplar çıkardı, buyrun: "bitaneemm, canım yavrumm, güzel çocuğum, bitanem benimmm". O zamana kadar böyle bişi yoktu.

Ben ne yapıcam bu kadınla? Tecrübeli evli sultanlardan öneriler bekliyorum???

Bu arada NOT: Eşimle ortak karar aldık tatillere artık onunla gitmeyeceğiz diye, inşallah da öyle olur.

eşinin ortayı bulması gerekiyo tatlım olmazki böle yok gelsin arnızda yatsın bide allam ya varmı hala böle kadınlar:) niye evlendirmişki o zman oğluşunu sarılıp byatsaydı sen geldinde kıymetli oldu..... onu kaynar kazana atmalı bence:)

Sadece tatilde değilmiş benim kvnin derdi. Nişanlılıktan bu yana süregelen o "cici anne" rolleri yerini beni şaşırtan farklı davranış ve sözlere bırakmaya başladı. İşin kötüsü ben çoğu zaman cevap veremiyorum, ona karşı kendimi ve tazecik yuvamızı savunmak sanki saygısızlık olacakmış gibi onu kıracakmış işleri hepten mahvedecekmiş gibi geliyor bana. :31: onun kendisinin anlamasını istiyorum saçmalıklarını ama hiç anlayacağa benzemiyor, üstelik daha dün onun bi arkadaşı bana biraz takıldı ve sonra "alınmadın di mi seni kendi kızım gibi görüyorum" dedi. Kvde hemen atladı " kimmmm anie mi alınacakk" dedi yani alınmaz o demek istedi. Bende "alıngan bi insanımdır aslında ama alınacağım birşey demediniz ki alınmadım" dedim o teyzeye.

Bu h.sonu 1,5 aydır gitmediğim annemlere gitmeyi düşünüyorduk, kvninde arkadaşının oğlunun düğünü varmış. Annemlerde düğünümüze bile gelememiş olan teyzemler var bugünlerde, onları da görmüş olacaktık, ki teyzemler eşimi tanımıyorlar bile sadece fotoğraflarını görmüşlerdi. Kv bugün bana diyor ki, beni annemlere bırakıp eşimi de alıp o düğüne gitselermiş. Hala oğlunu bekar sanıyor galiba, eşim gelince konuşuruz dedim kalktım ben kvnin yanından ama sonra düşündükçe delirdim, kendi kocası yetmiyor benim kocamı da yönetmeye çalışıyor :47: bizim ayrı bi aile kurduğumuzu unutuyor :47: eşimle telefonda konuştum, olur mu öyle şey biz senle annemlerde kalırız onlar düğüne gider dedi. Ama şimdi eşimi kafalamak için birşeyler söyleme durumu da var... Ufff Allahım bu kvlerden sana sığınıyorum artık...

Back
X