zeka testi kotu çıktı

katipmerve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2015
400
136
34
Selam arkadaşlar ben 12 +1 günlük hamileyken dr a gittiğimde utrasyonda hic bide çıkmadı yavrumun burun ensesi ellerini hareketleri çok iyiydi Dr bide kan testi yapalım dedi tamam dedim cumartesi unun sonucunu aldık ve cok üzüldüm dr100\1 doqn sendromu riski var ammiyosentez yapalım dedi yani yuksek bi rakam bizim için dedi esimdw bende çok üzüldüm ağlamaktan helak oldum internet araştırdım bu tarama testlerin bi önemi çok yokmuş çok iyi çıkan birinin bebeği dawnli doğarken yuksek olan birinin bebeği sağlıklı dogabilirmis bu durum başına gelen duyan yazarmi liften :KK1::KK43::cry::cry:

Canım geçmiş olsun bende hamililigimde aynı şeyleri söylediler ve amniyosentez ve ense kalınlığı testi istedi yaptırdım çok şükür sorun yoktu

Canım geçmiş olsun bende hamililigimde aynı şeyleri söylediler ve amniyosentez ve ense kalınlığı testi istedi yaptırdım çok şükür sorun yoktu[/QUOTEanmiyosentezi banada önerdiler ama ya bebeğine deger se diye endişe ediyorum bide iğneden çok korkuyorum uyusturuyorlarmi bu testlerin çok doğru olmadığını biliyorum ama ihtimali bile insanin canini sıkıyor iste :KK43:

Bebeğe tabiki dokunmuyor iğne çünkü ultrason cihazıyla işlem bitene kadar bakıyorlar bebek o ignenin bulunduğu tarafa gelirse çekiyorlar igneyi.uyusturma yok merak etme çokta bir acısı yok sadece sen panik oluyorsun:KK66: tek sorun tamamen sıvı kaybı olabiliyor düşük yapabilme ihtimali oluyor

Dayımların bebeği içinde hamileyken yapılan test sonucunda down sendromlu dediler. Dayımlar öyle kabul ettiler ama suan yegenim cok saglıklı maşallah.
Test sonucu çıkana kadar zaten bebek 5 aylık oluyor kocaman allah korusun doğduktan sonra hasta olacanin da garantisi yokki ama allah herkesin bebeğini korusun

Bebeğe tabiki dokunmuyor iğne çünkü ultrason cihazıyla işlem bitene kadar bakıyorlar bebek o ignenin bulunduğu tarafa gelirse çekiyorlar igneyi.uyusturma yok merak etme çokta bir acısı yok sadece sen panik oluyorsun:KK66: tek sorun tamamen sıvı kaybı olabiliyor düşük yapabilme ihtimali oluyor
Yüzde 1 düşük ihtimali oluyormuş yaptirmasam bebek doğana kadar içim içimi yiyecek sürekli stresli olacam tip hastanesinden randevu alicam ozeller çok pahalı yapıyorlar

Kalbinizi ferah tutun çevremde down sendomlu denilen sağlıklı doğan çok bebek var.Kaynımın oğluna da demişlerdi sağlıklı hatta 12 yaşında şeytana papucunu ters giydirir:)
Amniyosentez riskli bir şey sonuçta öğrenince hamileliğin daha kötü geçecek yaptırma bence tevekkül et.Allah büyüktür sağlıkla doğar inşaallah bebeğin.

Evet canım ins allah sağlıklı bi şekilde kocamiza verir çoğu aile dawnli denildi için aldiriyomus ve böle bi suru sağlıklı bebeği canından etmişler biz evlendigimizden beri çok istiyoduk 1 buçuk yıl ugrastik bebek için hamile kaldığında beri Dr burnumdam getirdi yok kalbi atmiyo kürtaj ol yok dia gebelik olabilir her zaman enn kotu ihtimali söylüyorlar

NİFTY diye yeni bir test çıkmış anneden sadece kan alınarak yapılıyor ve down sedromlu olma ihtimalini %99,9 olarak tespit ediyormuş hem de amniyo sentezden daha risksiz. Doktorunuza bu test hakkında danışın bir de. Hamile bir arkadaşıma doktoru önermişti eğer ikili testin sonucu kötü çıkarsa bunu yapacaklardı.

Daha bir kac once en yakin arkadasim dogum yapti hamileligimizi birlikte gecirdik ondada risk yuksek cikti ve ilk bebegi..ozel hastanede ambiyosentez yaptirdi o kesin sonuc veriyo sonucta bebisi sapasaglam bosuna uzulme cevremde cok sahit oldum sorun olabilir diyolar bisey cikmiyor bosuna stresle kendini yediginle kaliyisun bol bol dua et allah saglikla kucagina almayi nasip etsin

Daha bir kac once en yakin arkadasim dogum yapti hamileligimizi birlikte gecirdik ondada risk yuksek cikti ve ilk bebegi..ozel hastanede ambiyosentez yaptirdi o kesin sonuc veriyo sonucta bebisi sapasaglam bosuna uzulme cevremde cok sahit oldum sorun olabilir diyolar bisey cikmiyor bosuna stresle kendini yediginle kaliyisun bol bol dua et allah saglikla kucagina almayi nasip etsin
Ole canım benim üzüntüden artik karnima ağrılar girdi içimi feratlatmaya çalışıyorum kaç gündür benle birlikte bebeğimi de uzdum. Ammiyosentez de kararsizim şuan çünkü yaptıran herkes olumlu sonuç almış

NİFTY diye yeni bir test çıkmış anneden sadece kan alınarak yapılıyor ve down sedromlu olma ihtimalini %99,9 olarak tespit ediyormuş hem de amniyo sentezden daha risksiz. Doktorunuza bu test hakkında danışın bir de. Hamile bir arkadaşıma doktoru önermişti eğer ikili testin sonucu kötü çıkarsa bunu yapacaklardı.
HIM tamam canım çarşamba tip fakültesine gidecem inş bu sen dediğin Korsun alınan kan olabilir mi

Tam bilmiyorum arkadaşım söylemişti bana da yeni bir testmiş amniyosentez yerine bunu yapıyorlarmış ve doğruluk payı çok yüksekmiş fiyatı da biraz yüksekmiş bu yüzden .

nifty,harmony,prena test hepsi de aynı ancak yapıldıkları ülkeler farklı ben prena yaptırdım almanya da yapıldı benim 2 tüp kanım alındı almanya ya gitti orada incelendi Allahıma bin şükür sonuç olumlu geldi.SGK karşılamıyor biz 1800 tl ye yaptırdık.%99 kesin sonuç çıkıyor..

X