İlginiz için teşekkür ederim. İstanbul dayım.Maalesef 3 aylık bebeğimden dolayı onunla pek fazla ilgilenemiyorum. Okumaya oldukça hevesli. yeteneği körelsin de istemiyorum.
Okumayı öğretmenizi tavsiye etmem.
Kendiliğinden öğrenirse yapacak birşey yok, ama okumayı çok erken yaşta öğrenmesi ilerde okula alışmasını güçleçtirecektir.
İstanbulda olduğunuz için şanslısınız.
Öncelikle İstanbul Üniversitesi nde Prof. Dr. Ümit Davaslıoğlu na oğlunuzun durumunu anlatan bir mail atın.
Türkiye'de henüz okul öncesi dönem için üstün yetenekli çocuklara yönelik bir program yok, belki Ümit beyin ilgisini çekebilir oğlunuz.
Bu dönemde benim size tavsiyem bol bol puzzle ve zeka oyunları alın.
3 yaşından itibaren Logomotif in okul öncesi bilgisayar eğitim setini kesinlikle almanızı öneririm.
Ama en önemlisi oğlunuzu anlamanız ve sürekli yol gösterici olarak kullanmanız için Lee Carol un "İndigo Çocuklar" kitabını okumanızı tavsiye ederim.
Okul çağına geldiğinde " Beyazıd Ford Otosan İlköğretim Okulu nin sınavlarına mutlaka girdirin oğlunuzu.
Bu okul üstün yetenekli çocukları IQ testiye alıp onlara göre eğitim veren bir devlet okuludur.
Eğer maddi olarak yetebilecekseniz Doğa Koleji'de bu konuda çok iddialı.
İlkokul dördüncü sınıfta da Bilim sanat merkezlerinin sınavlarına girdirirsiniz.
Sormak istediğiniz başka birşey olursa yardımcı olurum.