Zeka Testleri

meoww

bebeğim♥
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.083
1
46
İstanbul
kzlar mrb öncelikle
bnm ilk gebeliğim ve bebeğimi 5 hafta 5 günlükken öğrendim.
o zamana kadar da sigara da içtim,ilaç da kullandm,içki de kullandım 1-2,saçımı da boyadım..
şimdi kafamı karıştıran şeyler var.
bu ayın 27sinde dr.a gdicem ama sadece 2 öncesinden sağlık ocağında rutin gebelik testleri yaptırıp gidicem tekrar.
ama 2li testi yaptırmadım,3lü de 16-20 haftalar arasıydı sanırım.
bi de özele gidiyorum ben de,sürekli gidilemiyor tabi.
acaba 3lü testi yaptrsam mı??
dr.umla da konuşucam elbet ama şimdilik beklemekten başka çarem yok,bi de sizin fikirlenizi alaym dedim ://

canım senin o dönemde sigara ve diğer maddeleri kullanman bebeğe zarar vermez çünkü o dönem bebek daha kan pıtısı yani kese daha oluşmamış zaten insanın gebe olduğu ancak 5 hafta yada diğer uzaklıkta anlaşılıyor zaten eğer olsaydı yaşamazdı düşük olurdu şükür iyi benim çok çevremde ilaç içenler 2 aylıkken rotgen çektiren bile oldu ama birşey olmadı ve doğurana kadar sigara içenler bunlar var testlere gelince zaten doktor zamanında istiyor senden ama yaptırıp yaptırmamak sana kalmış ben hepsini yaptırdım 3lü teste yani 5 aylıkken falan yapılıyor haftasını hatırlamıyorum bebeğimin sağ ayağı biraz eğri dedi eğer böyle doğarsa düzeltilebiliyor dedi ilk önce çok ağladım ama bazen öyle de görebiliyorlar kuzenime bebeğinin beyninde su var dediler sapasağlam doğdu tanıdığım birine daum sendromu teşisi koydular o sağsağlim doğurdu çok örnek var o yüzden pek aldırış etmedim bebeğim sağlıkla doğucak ben inanıyorum ama keşke yaptırmasaydım dedim ama bu seferde yaptırsamıydım diye düşünüyorsun bence söyle düşünmek lazım 3lü teste bebeğin herşeyine bakıyorlar sakatlık varmı beyni kalbi herşeyi eğer bir sorun varsa bebeğin doğumunu sonlandırıyorlar istersen istemezsen olmaz tabi ne olursa olsun doğururum diyorsan kendine, gitmeye gerek yok doğru değilmi ama genede içim rahat olsun dersen genede yaptır

cnm teşk ederim ilgine,sağlıkla güzellikle dünyaya gelir inş.bebeğin.
evet yanılgılar var birsürü.bnm eltimin oğlunun zekasına sorun bulmuşlar.halbuki şimdi 8-9 yaşnda ve süper zeka.hırs dolu ve evleri kupa madalya kaynıyor.oluyor yanılmalar.
3lü testimi yaptırıcam,içimde kalmasın.bu sefer vakti geçerse de pişman olurum neden yaptırmadım diye.
içki,sigara,ilaç,saç boyama..bunların hepsini bilmeden yapmışım tabi,onuda belirteyim.

bende 5 haftalıkken öğrendim bebğimi ve onun öncesinde (plansız bi gebelik olduğu için ) adet sancısı çekiyorum sanıp ağrı kesiciler içtim başlarda bende çok kafama taktım ama araştırdım drlar olumsuz bişey söylemediler tabiki orasını allah bilir .. içini ferah tut daha çok küçükken yapılan bu hatalar bebeğe zarar verdiğinde genelde düşüklere sebep oluyoo diye duymuştum umarım bebeğin sağlıcakla dünyaya gelir .. ben ikili üçlü testleri yaptırdım ikiside çok şükür temiz çıktı ama tabikide insan icadı bunlar hepsini allah bilir .. umarım allah bebklerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip eder ...
ben testleri yaptırmanı öneririm hiç olmazsa kafanda soru işareti kalmaz ...

bnde ikili testimi yaptırdım sadece ondada down sendrom riski cıktı... moralimiz alt üst oldu hamileliğimn tadını bile cıkartamadım... cok psman oldum testi yaptırdıgıma ama bazende düşünüorum yaptırmasaydm Allah göstermesin öyle bişey olursa daha cok hayal kırıklıgına ugrardım... bilemiorum acıkcası ama ilerde Allah nasip ederde bidaha bebegm olursa sanırım testlerimi yaptırmam Allah herkesin bebegini sağ salim kucagına almayı nasip etsin inşlh...

Bence yaptır kafan rahat eder.Allah korusun kötü de çıksa zaten bunlar olasılık hesaplıyo sadece.Herşeye rağmen doğururum diyosan zaten kafana takmazsın.Ben bir daha hamile kalırsam direkt amniyosentez yaptırıcam hiç bu testlerle uğraşmaya niyetim yok.

canım bende de 4 lü testte çıktı.. ama adı üstünde risk sadece.. 1:1 bile çıksa o risk bebeğin sağlıklı olabilir. olasılık hesaplamaları bunlar hep.. birde özel hastaneler değerleri daha yüksek tutuyor. bence saçma sapan bir şey bu testler. boşu boşuna amniyosentez olup kabus gibi günler geçirdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…