zekasinda bir sorun varmı nasıl anlarim

deryaegeberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
44
22
38
40
Merhaba 4 yasında oğlum tam cümle kuramiyor 3 yasında tek tük konuşmaya başladı sonra kardeşi olunca birden kesti bizde onu RAM araştırmaya psikolog lara goturduk birşey var denediler her dediğini anlar makasla düz bir çizgiyi keser kalem kullanabilir hayvanları bilir

Merhaba 4 yasında oğlum tam cümle kuramiyor 3 yasında tek tük konuşmaya başladı sonra kardeşi olunca birden kesti bizde onu RAM araştırmaya psikolog lara goturduk birşey var denediler her dediğini anlar makasla düz bir çizgiyi keser kalem kullanabilir hayvanları bilir
Bütün yaptirdigim el kol hareketlerini yapar tuvalet eğitimini 3 günde ogrendi oyuncakkarinla amacı ile oynar

QI testi yapıldı mı ? ayrıca ismine dönüyor mu ? yani ismiyle seslendiğinizde çocuk size dönüyor mu? kulakta sıkıntı olabilir, göz teması kuruyor mu? bu şekilde az çok anlaşılıyor.

Bütün yaptirdigim el kol hareketlerini yapar tuvalet eğitimini 3 günde ogrendi oyuncakkarinla amacı ile oynar
Anne gel anne kek kısa kısa cümle kurar söylediğim herşeyi tekrar eder dili döndüğünce beni korkutan oooo ooo oyun oynarken kendi kendine konuşması sizce norali
QI testi yapıldı mı ? ayrıca ismine dönüyor mu ? yani ismiyle seslendiğinizde çocuk size dönüyor mu? kulakta sıkıntı olabilir, göz teması kuruyor mu? bu şekilde az çok anlaşılıyor.
Göz teması çok cok iyi küçüklüğünden beri seslenince bakar kizdigim zaman yerinden kalmaz ben kalk diyene kadar duyma da sıkıntı yok yine tam konuşmuyor ya zakada bir sorun varmidir

Uykun gelince naparsin dediğimde ellerinle uyku pozisyonu alır horla derim mahsus uyuyo taliti yapar usuyunce naparsin derim usuyor gibi yapar oğlum biboron getir makas getir bardak getir vb şeyler hepsini bilir getirir araba uçak aklınıza ne gelirse bunları yapabilen bir çocukta zeka geriliği olabilirmi birde dun aksam kek yiyordu kardesinede ver dedik büyük bir parca veriyordu bende hayır küçük ver dedim küçücük verdi büyük küçüğü de biliyormus sizce varmıdır eeg cektireyimmi

Sizce benim abartiyorum birde benim baba tarafında çok var geç konuşan çok üzülüyorum konuşamıyor diye

Sizi dusunduren sey sadece konusmamasi mi?
Ben 5 yasinda konusmusum. Bence hic bir sorunu yoktur kuzucugun. Sonucta ram bir sorun yok demis. Icinize sinmesi icin baska bir yere daha goturun isterseniz.

Konuşmaya ihtiyaç duymuyor olabilir mi

Yani her dediğini anlıyor musunuz

Sizden bir şey istiyor mu

Su Nasıl ister mesela markette çikolata gördü Nasıl ister

Kardeşi ile arası kaç ay tam konuşacağı dönemde kardeş geldi ise gerileme göstermiş olabilir

Yaşıtlarıyla takılsin kısa sürede öğrenir. Bir de TV izliyor mu?

Konuşmaya ihtiyaç duymuyor olabilir mi

Yani her dediğini anlıyor musunuz

Sizden bir şey istiyor mu

Su Nasıl ister mesela markette çikolata gördü Nasıl ister

Kardeşi ile arası kaç ay tam konuşacağı dönemde kardeş geldi ise gerileme göstermiş olabilir
Anne su der yada ne istiyorsa anne kek der tam acildi yeni başladı kardeşi oldu 6 aylık ksrdesi

Yaşıtlarıyla takılsin kısa sürede öğrenir. Bir de TV izliyor mu?
1 ay oldu krese verdim küçükken çok TV izledi zekada sorun olsa nasıl anlarim
Bol kitap okuyup sohbet edin

Babası akşam gelince onunla büyük Adam gibi gününü vs anlatan muhabbet etsin

Kreşe gönderin

Kısa net ama içeriği olan cümlelerle konuşun
Zekasinda sorun olsa bunları yapabikirmi

1 ay oldu krese verdim küçükken çok TV izledi zekada sorun olsa nasıl anlarim

Zekasinda sorun olsa bunları yapabikirmi

İyi de ram zaten anlardı

Zeka gelişen birşeydir geliştirin

Oturun mandal sayın kabuklu ceviz alın onu sayın

İkişer gruplatın Lego oynatın

Lakin biz zekasında sorun var mı bilemeyiz

Götürmüşsünüz inanmamışsınız başka birine daha götürün

İyi de ram zaten anlardı

Zeka gelişen birşeydir geliştirin

Oturun mandal sayın kabuklu ceviz alın onu sayın

İkişer gruplatın Lego oynatın

Lakin biz zekasında sorun var mı bilemeyiz

Götürmüşsünüz inanmamışsınız başka birine daha götürün
Bende anlarsin diye değilde bilgisi olan vardır belki psikolog yok dedi ama ben çok üzülüyorum bir unut kapısı belki başına gelmiştir birinin akil verir diye

Uykun gelince naparsin dediğimde ellerinle uyku pozisyonu alır horla derim mahsus uyuyo taliti yapar usuyunce naparsin derim usuyor gibi yapar oğlum biboron getir makas getir bardak getir vb şeyler hepsini bilir getirir araba uçak aklınıza ne gelirse bunları yapabilen bir çocukta zeka geriliği olabilirmi birde dun aksam kek yiyordu kardesinede ver dedik büyük bir parca veriyordu bende hayır küçük ver dedim küçücük verdi büyük küçüğü de biliyormus sizce varmıdır eeg cektireyimmi
Valla benden bile zeki cocugunuz.daha ne yapmasini bekliyorsunuz bu yastaki cocugun.

Back
X