ne güzzel bir yazı..........(ikinci z yi bilinçli koydum)
“Herkes benim gibi
olsa hiçbir iş yapılamazdı
benim düşüncem;hayır daha çok iş olurdu.....insanlar daha çok sofrada birlikte olurdu...duygusal paylaşım ve etkileşim daha çok olurdu....
şizce iş başında olup ta bir mesajı ya da çağrısı geldiğinde teline asla bakmayacak birini bulabilir misiniz.varsa onunla dost olabilirim...
önceleri akıllıdan önce diyeyim insanlar akşama ne yemek yapacaklarını duyurmaz iken ya da bağırarak ulu orta yüksek sesle söyleyen kınanır iken şimdi nerede ise yediklerinin nereye gittiği haritası paylaşılacak...s
daha çok uzatırım bu konuda.......
“Kapaklı telefon kullanımında artış
bir anlamda akıllı telefonlara tepki
sayılır
çok sevdim bu cümleyi.....farkında olmadan bir tepki olduğunu öğrendim doğrularımın....benim tepkilerim de bana tepkiyle bakılacak neredeyse....anlaşılamamak....
Örneğin onu her an yanınızda
taşımanız gerekmiyor
evet...yalnız kalmak istediğimde,,,,sadece düşünmek istediğimde,,,,geleceği,,,,,her, her şeyi....bazen hiçkimseyi yanınızda taşımak istemeyebiliyorsunuz....anlaşılamama burada da ortaya çıkıyor...suç muş gibi....
telefonumla baş başa olduğum zamanlar dur bakıyiiim.....yüzde 20 gibi bir şeydir sanırım....oturup bi hesaplama yapmalıyım bu konuda...biraz ütopik,telefonsuz,netsiz z insanlı biraz mağara kadını olma hayallerine meyilliyim....bazen de yoooo hiç ütopik değil....şartalara bağlı diyorsun...şöyy le çok özlediğinde eskilerden sıcak bir cümleyi,tat lı bir anıyı ya da yaşanmışlığı anmak istediğinde giebilirim mesela bi internet kafeye....tabii o zaman da internet kafe kalışa...heh!
Ancak böylesine disiplinli
davranmayı istemek başka, bunu
başarabilmek başka bir şey
evet çok zor....zor ama imkansız değil öyle değil mi?bu konuda çalşışmaya devam...
“İnsanlar telefonu
açmadan cebimde tutabileceğimi
söylüyor. Ama kendime
güvenmiyorum. Yanımda
olduğunda ben de diğer insanlar
gibi müptela olurum.”
evet..galiba disiplin işi....şimdi düşününce,,ben istisna mıyım....yoo azınlıktayımdır sanırım....sayısı oldukça düşük biz azınlık...umarım öyle bir azınlık vardır....
cebimde olmadan daha özgür hissediyorum kendimi telefonsuz....her şeye ama her şeye daha bir vakit buluyorsunuz....bahane yok...kapat bir gün...sadece bir gün....o gün yapamadığın şeyleri yapmaya niyetlen...akrabanı,bir yaşlıyı ziyaret et ,mesela sevdiğinle daha fazla birlikte ol daha fazla vakit geçir onunla,,yaralı bir gönüle dokun...ya da dinle...sadece dinle....kimse kimseyi dinlemiyor...dinliyormuş gibi yapıyor....hayatımızdaki çoğu şey mıış gibi.....herkes tiyatro oynuyor...kimse kimseyi izlemiyor.....bunu da uzatabilirim...bu saatte bu kadar.......inşallah benden birileri vardır......