Zerre anlaşamadığım kv ile günler nasıl geçecek?

Türkiyedeki kayinvalidelerin çoğu tipik Anadolu kadını ya. Haberlerde görüp görüp uç örnekleri vermenizi de anlamadım. En fazla ne yapmış olabilir bu kadın. Gelinini asit kazanına attı sanki 😂
Neden illa fiziksel bi eylem yapmasımı gerekir kvdelerin haksız olması için
Olmayan şeyleri konuşmak
1e bin katmak
İftira atmak
En ufak söze ağlamak
Laf sokmak
Beğenmemek ( hiçbirşeyini )
Bunlar yeterli bence asit kazanına gerek yok
Öyle bişey yapamaz çünkü ortaya çıkar polisi var savcısı var hapisi var
Gizlice halletmek lazım değilmi

O yüzden linç yemediniz ki. Her insan nasıl ki farklıysa her kayınvalidede farklı. Sizin şansınıza iyi bir insan çıkmış ne güzel. Benim kayınvalidemide Allah başımdan eksik etmesin gerçekten o benim öz annem gibi. Ama mesela onun kaynanası kadıncağızın yuvasını yıkmış iftira eziyet büyü yapmadık şey bırakmamış. Gavurun yapmayacağı eziyeti ettiler bana der. Bana karşı böyle mükemmel annelik yapan bir kadın kötü gelin olmuşmudur bence asla. Demem o ki Allahsıza düşürmesin rabbim kimsenin evladını. Bazen iyi insan olmak sevmek yetmez karşıdakine. Tecrübe etmesemde ben empati kurabiliyorum kaynana problemi yaşayanlarla birazda siz deneyin bunu. Sevgi dili güzeldir ama karşıdaki o dili anlamıyorsa ortada nefretten başka bişey olmaz 🤷🏻‍♀️

Allahsizlar nasil insanlarmiş? Gavurlar? Ne hakaretler bunlar ya!

Din insanin iyi/kötü olduğunu belirtmiyor. Her dinden, her irktan kötü insanlar çikabilir.

Ağiz alişkanliği olduğunuda deme. Öyle bir "alişkanliğin" varsa, değistirmen gerekir.

Bence her şeye rağmen iyi davranıp başınızın üstünde taşımanız lazım. Sonuçta eşinizi doğuran kadın. KAYINVALIDE olarak değil de anne olarak görürseniz her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.

Zaten kayinvalidesi ile anlaşamayan insanlara hiç anlam veremiyorum. Çocuklarının kötülüğünü isteyen bir anneye henüz rastlamadım. Allah kalbinize sevgi versin
Ok en pembik gelin sensin. Peki bir sorum olacak. Damat ve gelin onlardan izinsiz 2 güncük şehir dışına çıktı diye "gidişin olsun da dönüşün olmasın" diyen tatlış anneye ne demeliyiz? Sen şimdi oğluna bu lafı eden kv ye anlam verebiliyormusun??

Öncelikle sakin olun, gelince birbirimize gireceğiz diye kendinizi doldurmayın, neyi düşünürseniz onu çekersiniz.

sayılı gün geçer. Çocuğunuzla oynarsınız “doktor sağlıklı gelişimi için beraber aktivite yapmanız çok önemli” dedi dersiniz. Ki yalan değil. Annem sarma mı sarsan dersiniz bir gün sarmayı kilitlersiniz, çocuk uyurken aaa ben hiç fırsat bulamıyorum hazır uyanıkken duşa gireyim kuaföre gideyim uyuyayım dersiniz az muhabbet çok huzur atlatırsınız inşallah
Ben zaten muhatap olmuyorum gerekmedikçe ama telefon vermeyelim dedim diye iki gündür düşman kesildi. Bugün bir sürü laf soktu Allah yardım etsin bana bu kadınla yemin ederim hayattan soğudum.

Gercekten yorumlarınızı severek okuyorum🤗Çok dogru söylediniz. Mantıklı düşünürsek gelinin annesi sanki gelmiş, gelinle hep başbaşa evde. Şuan gelini bıktırıyor. Elden ayaktan düşünce artık bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim güzel görüşünüz için 😊. Evet yaşlanıp ihtiyaç söz konusu olunca da yılların nefret birikimi ile yine birbirine maruz bırakılan aynı insanlar. İnsanoğlu bu hayatı birbirine dar etmeye uğraşır gibi gerçekten. Oysa ki ebeveyninden sorumlu olan evlattır. Evladın eşine saygılı olmak düşer. O saygı da insani anlamda karşılıklı ve seviyeli olmalı. Bizdeyse malum!..

Çok teşekkür ederim güzel görüşünüz için 😊. Evet yaşlanıp ihtiyaç söz konusu olunca da yılların nefret birikimi ile yine birbirine maruz bırakılan aynı insanlar. İnsanoğlu bu hayatı birbirine dar etmeye uğraşır gibi gerçekten. Oysa ki ebeveyninden sorumlu olan evlattır. Evladın eşine saygılı olmak düşer. O saygı da insani anlamda karşılıklı ve seviyeli olmalı. Bizdeyse malum!..
İnanın eşimin evde olduğu zamanlarda da kavga ettik. Eşim maalesef gerekli tepkiyi koyamayan birisi kaıdn da aşırı cazgır. Böyle olunca araya girmeye çalışsa bile annesine güç yetiremiyor. Tam bir bela bu kadın. Çok büyük bir aşkla evlendim ama böyle bir kv olacağını bilsem aşkımdan gebersem evlenmezdim.

şimdi torunu bahane ederek geliyor gelmesin diyemiyorum bu yüzden.
Niye gelmesin diyemiyormuşsunuz? Çocuğunuz babaannesizlikten ölmez. Babaannesi de edebiyle oturup kimseyi boşanma seviyesine getirmeyecekse, kavga çıkarmayacaksa gelsin. Eşiniz ne diyor buna?

Nasıl yani? Çocuğa telefon vermediniz diye mi?
Ben zaten vermiyorum, kendisine verme dedim diye. 16 aylık bebek bu arada. Ben aylardır aşırı yıprandım çocuğuma tek başıma baktım da telefon vermedim şimdi gelip kendisi çocuğu telefona alıştıracak Allah aşkına ben enayi miyim aylardır bu kadar zorlandım verirdim eline teli rahat ederdim. Çocuğum ayına göre çok iyi konuşuyor mesela herkes şaşırıyor çünkü birebir ilgilendim sürekli. Telefon verme oynatma dedim diye dünyanın lafını soktu bugün tam baş belası nefret ediyorum. Normalde hemen cevap verirdim artık vermiyorum yok saymaya çalışıyorum ama sinirlerim bozuldu iki günde.

Evinizdeki diğer misafirler gibi görün
Nasıl onları terslemiyorsak kayınvalide gidene kadar da idare edin
Zaten çocuk da varmış evde
Onunla ilgilenirken birbirinize sarmaya vaktiniz kalmaması lazım

Niye gelmesin diyemiyormuşsunuz? Çocuğunuz babaannesizlikten ölmez. Babaannesi de edebiyle oturup kimseyi boşanma seviyesine getirmeyecekse, kavga çıkarmayacaksa gelsin. Eşiniz ne diyor buna?
İşte annem illa ki gelecek evime uzakta oturuyor nasıl gelme diyim diyor. Torununu görsün diyor. Sen cevap verme takma onu minimum iletişim kur diyor.

Evinizdeki diğer misafirler gibi görün
Nasıl onları terslemiyorsak kayınvalide gidene kadar da idare edin
Zaten çocuk da varmış evde
Onunla ilgilenirken birbirinize sarmaya vaktiniz kalmaması lazım
Ahh keşke öyle olsa. Bu sefer de çocuk üzerinden sarıyor bana. Bebeğe telefon verme dedim diye iki gündür düşman kesildi ruh hastası 🤦‍♀️

Torununu ve oğlunu çok seviyorsa , çok görmek istiyorsa o güzel ağzını malesef tutmak zorunda. Yoksa kusura bakmasın kimse kimseyi çekmek zorunda değil.
Çok üste çıkıyorsa, canınızı sıkıyorsa, çıkarın bir kavga gitsin evine.

İşte annem illa ki gelecek evime uzakta oturuyor nasıl gelme diyim diyor. Torununu görsün diyor. Sen cevap verme takma onu minimum iletişim kur diyor.
Gelemez yahu, uzakta olduğuyla kalsın. Nasıl gelme diyebilir, mesela diyebilir ki sen eşime hakaret ediyorsun, kavga edip boşanma aşamasına geliyoruz anne. Boşver sen gelme, ben seni görmeye gelirim. Çeneni tutamıyorsan çocuklar büyüyene kadar beklersin görmek için. Göz göre göre bir de hamile halinizle sizi onunla muhatap eden pısırık kocanıza bakın önce siz. Sinirim tepeme çıktı. 😐

Evet tabii ki. Boş keseden atmadım yani

O halde insan gibi insanlara karismissiniz ki fena insan ne bilmeyip cakalı konuşuyorsunuz.
Benden iyi insan olduğunuzu da hic sanmiyorum ama memleketin delisi, fesatı bize düştü napalim..
Sonra sorun bizde oluyor.

Ne kadar süre kalacak ki?
Bilmiyorum ama kızım babaanne gitti falan diyordu bugün sürekli. Babaanne gitmedi daha buradayım sana iyice doyup öyle gidicem diyor 🤦‍♀️ düşünün nasıl bir ergenle uğraşıyorum. Aklınca bana laf çarpıyor gitmiyorum haberin olsun diye. Bugün 7-8 kere söyledi bunu.

Herkes kendi annesiyle en az 1 kere kavga etmiştir diye düşünüyorum. Anneler de genelde yapar bunu. O zaman kendi annenizi de silin hayatınızdan
Yoo benim annem bana beddua etmedi hiç
Her konuda eleştirmedi
Ha bire kavga çıkarmadı
Psikolojik şiddey uygulamadı
Sizinki ediyorsa bilemem

Back
X