Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Valla nevincim yatıyorum bol bol :) 8 gün kaldı işte geçen sefer tuttu diye bu seferde tutacak anlamına glmiyor o yüzden biraz kokuyorum açıkçası fazla da bir belirtim yok kendimi dinlememeye çalışıyorum ama olmuyor arık zaman geçsin de işte haftaya perşembe test işte dua edin benim için.

adetten 1 hafta sonra smear alırlar normalde ama senden 3 gün sonra almışlar ilginç. kültür sonucu 2 güne çıkıyor ama smear sonucun 10-15 gün sonra çıkar. bence salı günü alacağın sonuç sadece kültürdür diye düşünüyorum. zk. nın dışardan kabul ettiği şeyler. erkeğin sperm tahlilleri ve kadın için çekilecek hsg yani rahim filmidir. serolojiyi kabul ediyorlarmı bilmiyorum ama bence onuda zk. da yaptır sonra yok içinde bunlar eksik yapılmamış demesinler. şuan kimse ezbere serolojinin içinde eşime bunlara bakıldı diye hatırlamaz sana verdikleri bir kağıt vardır onda detaylar yazarsa yazıyordur çünkü bizlerede aynı kağıtları vermişlerdi ve hemen hemen hepimiz testlerimizi zk. da yaptım . (rahim filmi ve sperm testi hariç zaman kaybetmemek için onları özelde yaptırmıştık..) birde bu adetime tedavime başlıycam diye kendini şartlama çünkü evraklarını toparlayıp heyete sokman falan bu değil bir sonraki adetine kalacaktır. şöyle örnek vereyim ben kasım sonu aralık gibi evrak toplama işlemine balşamıştım ve ilk aşılamam ancak şubatta olmuştu ki ben tahlil esnasında hiçbir sorun yaşamadım herşeyim yıkır tıkır işlemiş haliyle en hızlı bu kadar oldu. birde test ve evraklarda eksiklikler olduğunda dahada sarkabiliyor. bu sebepten bir sonraki adetimlede başlayabilirim diyebilirsin. bu arada rahim filmin varmıydı senin??
canim cevap verdigin icin tesekkurler ama testlerde biri pazartesi biride sali cikar dediler hsg var onceden cekilmistim yani smear ve kultur de alinca bitmis oluyor benim birtek esiminki sorunlu isde bakalim ne yapcaz ama adet tarihim nisanin 12 bu hizla gidersem yetisirim diyorum.yani esimin testtini saliya kadar sonucu alirsam heyet icin evraklari sali veririm heyetden cevap nisanin 12 kadar cikmazmi ki bilemedim neyse su esimi sikistiriyim onuda hallediyim bu arada benn 3.5 yillir istiyorum ozele gidiyodum zeynep kamile donunce sastim kaldim.orda bu kadar test yapmadilardi

Son düzenleme:
canim cevap verdigin icin tesekkurler ama testlerde biri pazartesi biride sali cikar dediler hsg var onceden cekilmistim yani smear ve kultur de alinca bitmis oluyor benim birtek esiminki sorunlu isde bakalim ne yapcaz ama adet tarihim nisanin 12 bu hizla gidersem yetisirim diyorum.yani esimin testtini saliya kadar sonucu alirsam heyet icin evraklari sali veririm heyetden cevap nisanin 12 kadar cikmazmi ki bilemedim neyse su esimi sikistiriyim onuda hallediyim bu arada benn 3.5 yillir istiyorum ozele gidiyodum zeynep kamile donunce sastim kaldim.orda bu kadar test yapmadilardi
demekki artık smear sonuçlarınıda hızlandırmışlar çünkü çok eminim en az 10 -15 günede çıkıyordu sonucu. bence eşin bir sabah gidip kan versin ve ertesi gün sonucu sen alsan bile olur.yani senin tarafında işlemler tamamsa eşinki çok d aha basit iş bir kan testine bakıyor sperm testiniz zaten var. bence onuda zk yaptırın. misal ben 2010 yazında hormon testi yaptırmıştım kızılayda yüzesel 3-4 hormna anca bakıldı ve 120 tl ödemeiştim sgk lı olarak. ama zkda bi kanla onlarca hormona bir sürü kan değerine bakılıyor ve 5 kuruş para ödemeiyorusun. düşünki bizlere yapılan o hormon testini dışarda yaptırmak istesek 500 liradan aşağı olmaz. her ne kadar şikayeti olsakta zk. dan artı taraflarını inkar edemeyiz.

demekki artık smear sonuçlarınıda hızlandırmışlar çünkü çok eminim en az 10 -15 günede çıkıyordu sonucu. bence eşin bir sabah gidip kan versin ve ertesi gün sonucu sen alsan bile olur.yani senin tarafında işlemler tamamsa eşinki çok d aha basit iş bir kan testine bakıyor sperm testiniz zaten var. bence onuda zk yaptırın. misal ben 2010 yazında hormon testi yaptırmıştım kızılayda yüzesel 3-4 hormna anca bakıldı ve 120 tl ödemeiştim sgk lı olarak. ama zkda bi kanla onlarca hormona bir sürü kan değerine bakılıyor ve 5 kuruş para ödemeiyorusun. düşünki bizlere yapılan o hormon testini dışarda yaptırmak istesek 500 liradan aşağı olmaz. her ne kadar şikayeti olsakta zk. dan artı taraflarını inkar edemeyiz.

evet ikna ettim gec gitcek ise yarin sabah vercez kan sorma cumartesi ozelde yaptirdim onun diger testleri 120 tl odedim.ama dr seroloji eksik dedi ee ariyorum ozel hastaneyi hangileri diye soruyor kendi icinde bolumlere ayriliyomus en kesin sonuc zk yaptirmak gibi geldi gec git ise dedim.birde bugun cok iyi ilgilendiler bende smear alirken canim falan dediler sasirdim ama fazla yogun degildi ondan herhalde iyiyiz yani simdiye kadar kotu bisey demediler.ins boyle gider bakalim zaman ne gostercek su heyetten rapor cikca dosya acilinca kac gune rapor cikar sen hatirliyomusun.birde ben hormon testlerim sonuclari int takip ettim hep kan verdigim gun cikti ama bana 2 gun sonra cikar dediler :1: hizlilarda gene tarih verirken gec tarih veriyolar.bunu kesfettim.

evet ikna ettim gec gitcek ise yarin sabah vercez kan sorma cumartesi ozelde yaptirdim onun diger testleri 120 tl odedim.ama dr seroloji eksik dedi ee ariyorum ozel hastaneyi hangileri diye soruyor kendi icinde bolumlere ayriliyomus en kesin sonuc zk yaptirmak gibi geldi gec git ise dedim.birde bugun cok iyi ilgilendiler bende smear alirken canim falan dediler sasirdim ama fazla yogun degildi ondan herhalde iyiyiz yani simdiye kadar kotu bisey demediler.ins boyle gider bakalim zaman ne gostercek su heyetten rapor cikca dosya acilinca kac gune rapor cikar sen hatirliyomusun.birde ben hormon testlerim sonuclari int takip ettim hep kan verdigim gun cikti ama bana 2 gun sonra cikar dediler :1: hizlilarda gene tarih verirken gec tarih veriyolar.bunu kesfettim.

sperm testinin fiyatları öyle bizde dışarda yaptırdık bir kaç kez 100-110-120 tl arasıydı. zk da yaptırmak isteseydin neredeyse 1 ay sonrasına gün veriyorlarmış duyumlarım öyle yani. ben hiç sperm için randevu almamıştım zaten başvurduğumda elimde 2 sperm sonucum vardı sadece kan verdi eşim. ve evet sonuçlar aynı gün çıkıyor. bence çok erkenden nete girip döküm alma ilerleyen saatler çıkmayanlarda dahil oluyor içine. hani seroloji kendi içinde bölümlere ayrılıyor dedin ya işte onların hepsi farklı zamanlar çıkabiliyor. hatta ve hatta garanti olsun diye ertesi gün bile girip bak derim. banada 2 gün sonra çıkar dedikleri olmuştu aynı gün girip baktım ee hani 2 sonraydı çıkmış işte dedim. sonra içime kurt düştü 2 gün boyunca hergün girdim ve cidden farklı farklı analizleride eklemişlerdi. yani 2 diyorlarsa bildiklerinden diyorlar. sen işini sağlama al derim. rapor işi ise tüm evraklarını hazırlayıp heyet odasına verdikten sonra onlar seni yönlendiriyor bir numara veriyolar şu gün ara burayı dosyamda eksik varmı heyete gircekmi diye sorcaksın onlarda yok derse dosya heyete gircek, heyet bizim zamanımızda salıdan salıya toplanıyordu. yani senin dosyanı heyet odasına verip kontrol edilmesi sorun yoksa heyeet girip ilaç raporunun çıkması 15 güne mal oluyor. yanlış hatırlıyorsam arkadaşlar düzeltir zaten. birde sorununun ciddi değilse 2 aşılama yapmak zorundasın zk. da eğer sonuç olmazsa sonra tüpe geçirirler. çıkacak bu raporda aşılamamı tüp bebekmi olcak belli olur. ama eğer eşinde sorun yoksa kesin aşılama yaparlar diye düşünüyorum. sende pko olmuş rezervin azmış faln bunlar önemli değil onlar için. ağır erkek faktörü olmadığı sürece aşılamayı uygun görüyorlar. ve yaşınız yoksa tabi.

sperm testinin fiyatları öyle bizde dışarda yaptırdık bir kaç kez 100-110-120 tl arasıydı. zk da yaptırmak isteseydin neredeyse 1 ay sonrasına gün veriyorlarmış duyumlarım öyle yani. ben hiç sperm için randevu almamıştım zaten başvurduğumda elimde 2 sperm sonucum vardı sadece kan verdi eşim. ve evet sonuçlar aynı gün çıkıyor. bence çok erkenden nete girip döküm alma ilerleyen saatler çıkmayanlarda dahil oluyor içine. hani seroloji kendi içinde bölümlere ayrılıyor dedin ya işte onların hepsi farklı zamanlar çıkabiliyor. hatta ve hatta garanti olsun diye ertesi gün bile girip bak derim. banada 2 gün sonra çıkar dedikleri olmuştu aynı gün girip baktım ee hani 2 sonraydı çıkmış işte dedim. sonra içime kurt düştü 2 gün boyunca hergün girdim ve cidden farklı farklı analizleride eklemişlerdi. yani 2 diyorlarsa bildiklerinden diyorlar. sen işini sağlama al derim. rapor işi ise tüm evraklarını hazırlayıp heyet odasına verdikten sonra onlar seni yönlendiriyor bir numara veriyolar şu gün ara burayı dosyamda eksik varmı heyete gircekmi diye sorcaksın onlarda yok derse dosya heyete gircek, heyet bizim zamanımızda salıdan salıya toplanıyordu. yani senin dosyanı heyet odasına verip kontrol edilmesi sorun yoksa heyeet girip ilaç raporunun çıkması 15 güne mal oluyor. yanlış hatırlıyorsam arkadaşlar düzeltir zaten. birde sorununun ciddi değilse 2 aşılama yapmak zorundasın zk. da eğer sonuç olmazsa sonra tüpe geçirirler. çıkacak bu raporda aşılamamı tüp bebekmi olcak belli olur. ama eğer eşinde sorun yoksa kesin aşılama yaparlar diye düşünüyorum. sende pko olmuş rezervin azmış faln bunlar önemli değil onlar için. ağır erkek faktörü olmadığı sürece aşılamayı uygun görüyorlar. ve yaşınız yoksa tabi.
sagol canim simdi kan verdik zk esimle ben sali gunu gidip evraklari vercem bakalim suanda bendede ondada sorun yok gozukuyor ama smear ve kultur cikmadi benim o korkutuyor biraz beni sen suan ne durumdasin gebemisin?ne asamadasin

bu arada dosyaya konacak diğer belgeleri de hazırlamayı unutma arkadaşım.
1-eşinin sgk'sı üzerindense 900 prim günü olduğunu gösterecek bir belge çıkartacak.
2-nüfus müdürlüğünden ayrı ayrı her birinizin çocuğu olmadığını göstermek için birer nüfus kaydı çıkartılacak
3-evlenme cüzdanınızın fotokopisi
4-nüfuslarınızın fotokopisi
5-eşinin 1 fotoğrafı, kendinin bol bol fotoğrafını hazır bulundur

tüm sonuçlarınız çıkınca 1 er fotokopi almayı da ihmal etme. yarın öbür gün başka doktorlara hastanelere giderseniz nerede ne zaman lazım olacağı belli olmaz. bir de dosyanız açılıp kurula girmeden eşinle sana bir kağıt imzalatacaklar. yani eşinin de hastanede hazır bulunması gerekiyor. bilgin olsun.

bu arada dosyaya konacak diğer belgeleri de hazırlamayı unutma arkadaşım.
1-eşinin sgk'sı üzerindense 900 prim günü olduğunu gösterecek bir belge çıkartacak.
2-nüfus müdürlüğünden ayrı ayrı her birinizin çocuğu olmadığını göstermek için birer nüfus kaydı çıkartılacak
3-evlenme cüzdanınızın fotokopisi
4-nüfuslarınızın fotokopisi
5-eşinin 1 fotoğrafı, kendinin bol bol fotoğrafını hazır bulundur

tüm sonuçlarınız çıkınca 1 er fotokopi almayı da ihmal etme. Yarın öbür gün başka doktorlara hastanelere giderseniz nerede ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Bir de dosyanız açılıp kurula girmeden eşinle sana bir kağıt imzalatacaklar. Yani eşinin de hastanede hazır bulunması gerekiyor. Bilgin olsun.

bu evrakların listesine vermiş olmaları gerek. Bu arada sgk gün dökümünü sgk dan orjinal onaylı istiyorlar yani senin netten çıkardığın onaysız döküm kabul edilmiyor illa sgk nın ıslak imza ve kaşesi olmalı.

Bencede fotokopi çok öenmli aynı belgelerin birer kopyasıda sende olsun ki aklına takılan bişey oldukça çıkartıp bakabilesin. Her an el altında olması şart bence.

bu evrakların listesine vermiş olmaları gerek. Bu arada sgk gün dökümünü sgk dan orjinal onaylı istiyorlar yani senin netten çıkardığın onaysız döküm kabul edilmiyor illa sgk nın ıslak imza ve kaşesi olmalı.

Bencede fotokopi çok öenmli aynı belgelerin birer kopyasıda sende olsun ki aklına takılan bişey oldukça çıkartıp bakabilesin. Her an el altında olması şart bence.

evet ya, o fotokopiler bence en önemlisi. biz bir de sonradan hangi doktora gitsek dosya halinde önüne koyduk. tüp bebek tedavisi öncesi falan yeniden gerekli gereksiz testler falan hiç istenmedi. elimizde olmasa belki yeniden isterler, tonla boşa para harcardık. hamile kaldıktan sonra bile kendimin kan testleri hep lazım oldu.

Son düzenleme:
evet ya, o fotokopiler bence en önemlisi. Biz bir de sonradan hangi doktora gitsek dosya halinde önüne koyduk. Tüp bebek tedavisi öncesi falan yeniden gerekli gereksiz testler falan hiç istenmedi. Elimizde olmasa belki yeniden isterler, tonla boşa para harcardık. Hamile kaldıktan sonra bile kendimin kan testleri hep lazım oldu.

aynen iki türlüde yapılması gerekn bir iş hem taze tahliller oluyor başka doktor onca detayı görüp ekstra istemiyor. Hemde biz belli aralıklarla yaptırdığımız testlere bakıp karşılaştırma yapabiliyoruz. Ne değerimiz ne kadar artmış yada azalmış. Her yönden el altı olması avantaj heleki bizler gibi herşeyi detayyıla incelyen tipler için çok daha önemli durup durup bakıyorduk :)

evet ya, o fotokopiler bence en önemlisi. biz bir de sonradan hangi doktora gitsek dosya halinde önüne koyduk. tüp bebek tedavisi öncesi falan yeniden gerekli gereksiz testler falan hiç istenmedi. elimizde olmasa belki yeniden isterler, tonla boşa para harcardık. hamile kaldıktan sonra bile kendimin kan testleri hep lazım oldu.

bende o zaman hepsi cıkınca sonucların fotokopilerini alıyım.
1-eşinin sgk'sı üzerindense 900 prim günü olduğunu gösterecek bir belge çıkartacak.bunla ilgili bişey daha istemediler herhalde salı test işleri bitince isticekler verdikleri kagıtta da yazmıyor eşimin resminide alıyım yanıma onun nufus cüzdanı fotokopisinide alıyım.da imzayı falan daha söylemediler söyliceklerdir testleri beklıyolardır.ayy ne zor işler bunlar ya siz gebe kaldınızmı zeynep kamilde suan hamilemisiniz.

aynen iki türlüde yapılması gerekn bir iş hem taze tahliller oluyor başka doktor onca detayı görüp ekstra istemiyor. Hemde biz belli aralıklarla yaptırdığımız testlere bakıp karşılaştırma yapabiliyoruz. Ne değerimiz ne kadar artmış yada azalmış. Her yönden el altı olması avantaj heleki bizler gibi herşeyi detayyıla incelyen tipler için çok daha önemli durup durup bakıyorduk :)
ha ha aynen canım ya.... ben halen daha arada bir şey kafama takılıyor da bakıyorum. hatta geçen gün kan testi yaptırdım dedim ya, zk'de dosya açılırken yapılanı, hamileliğin 8. haftasında yapılanı ve şimdi yapılanı çıkarttım, 3ünü bir karşılaştırdım kendi kendime:))) hani neyim yükselmiş neyim düşmüş onu inceledim:)))

ha ha aynen canım ya.... ben halen daha arada bir şey kafama takılıyor da bakıyorum. hatta geçen gün kan testi yaptırdım dedim ya, zk'de dosya açılırken yapılanı, hamileliğin 8. haftasında yapılanı ve şimdi yapılanı çıkarttım, 3ünü bir karşılaştırdım kendi kendime:))) hani neyim yükselmiş neyim düşmüş onu inceledim:)))

hamilesin yanı nasıl kaldın asılamaylama lutfen hamileyseniz bilgi verin zk kaldınız.

bende o zaman hepsi cıkınca sonucların fotokopilerini alıyım.
1-eşinin sgk'sı üzerindense 900 prim günü olduğunu gösterecek bir belge çıkartacak.bunla ilgili bişey daha istemediler herhalde salı test işleri bitince isticekler verdikleri kagıtta da yazmıyor eşimin resminide alıyım yanıma onun nufus cüzdanı fotokopisinide alıyım.da imzayı falan daha söylemediler söyliceklerdir testleri beklıyolardır.ayy ne zor işler bunlar ya siz gebe kaldınızmı zeynep kamilde suan hamilemisiniz.

canım o imza işini çoğunluk söylemiyorlar. sanki her kadın hep kocasıyla geliyormuş gibi doktor dosyayı tanzim ederken eee kocan nerde o da imza atcak oluyor:))) ben de habersizdim, eşimi apar topar işten çağırmıştım:)) sen bizim dosya ne zaman açılcak diye sor o gün eşini de götür. sgk dökümünü de bu arada sorarsın.
maalesef burada hiç kimse zeynep kamilde hamile kalmadı. kimimiz orada aşılama hatta birer de tüp denedi, kimimiz yaş haddinden dolayı direkt tüp raporu aldı. ama 1. ama 2. denemede ama hep raporla dışarıda sgk anlaşmalı özellerde hamile kaldık. hani hevesini kırmak gibi olmasın ama orada hamile kalan kişi sayısı çok az zaten. hiç yok mu elbette var ama dediğim gibi az...
bu sadece zeynep kamile has bir şey de değil. bütün devlete bağlı hastanelerde bu oran çok düşük. o yüzden yarın öbür gün aşılamada başarılı olamazsan(ki inşallah başarılı olursun) sıra tüpe gelirse muhakkak raporunu alıp dışarıda yaptırmanı tavsiye ederim.

ha ha aynen canım ya.... Ben halen daha arada bir şey kafama takılıyor da bakıyorum. Hatta geçen gün kan testi yaptırdım dedim ya, zk'de dosya açılırken yapılanı, hamileliğin 8. Haftasında yapılanı ve şimdi yapılanı çıkarttım, 3ünü bir karşılaştırdım kendi kendime:))) hani neyim yükselmiş neyim düşmüş onu inceledim:)))

ee ben diyorum doktor boşa psikoya yönlendirmiyor:)) az biraz arızayız. Bende öyle kocaaa bir dosya başucu kitabım gibi her an bakıyorum. Hatta bu ara gene gidip bir kan mı versem. Ama sağlık ocağı yüzeysel bakar zk. Ya gidip detaylıca baktırsammı diyorum :)))

hamilesin yanı nasıl kaldın asılamaylama lutfen hamileyseniz bilgi verin zk kaldınız.

canım ben, immo ve sonay şuanda hamileyiz. Diğer ikisi rapor alıp dışarda tüp bebek denediler yaşlarından dolayı onlara direkt tüp raporu verdiler. Ama ben zk. Da 2 aşılama 1 tüp hakkımı denedim olmadı. Son tüp raporumuda dışarda yaptım. Açıkça söylim zk.da boşa ümitlenme. Hani yanlış anlama ama bence böyle ve hepimiz en az 1 yıl gidip geldik zk. Ya ne aşılamayla ne de tüple hamile kalan görmedik. Ha hamile kaldılarsada ne yazıkki gebelikleri devam etmedi. Zk. Nın lab. şartları iyi değil bu sebepten ben hamile kalcam diye şartlama kendini ha ümidinide yitirme. Eğer sana aşılama değilde tüp için uygundur diye rapor verirlerse ne yap et maddi imkanlarını zorla ve tüpünü dışarda yap. Ama aşılama rap. Verirlerse mecburen orada yapacaksın.

Mesela aşılama ile hamile kalan 2 kişi vardı çok nadiren topiğe yazıyolardı geçenler biri geldi ve gebeliği devam etmediğini söyledi. Diğer arkadaştan ise ses yok. Yani bu kadar açık yazdım bil diye. Yoksa hepimiz bu yollardan geçtik ve zk. Nın sonuçları ortada.

hamileliğimin 5. ayı içindeyim. zeynep kamilden aldığım raporla, istanbul tüpte tüp tedavisiyle hamile kaldım.
yazgım zeynep kamilden aldığı raporla eurofertilde tüp tedavisiyle hamile kaldı.
sonay arkadaşımız yine raporla bahçeci umutta tüple hamile kaldı.
baharinkizi arkadaşımız yeni hamilelik haberini aldı, o da raporuyla istanbul tüpte tüple hamile kaldı.
ercelf arkadaşımız da yeni eurofertilde tüp bebek transferini yaptırdı, sonucunu bekliyor.

canım o imza işini çoğunluk söylemiyorlar. Sanki her kadın hep kocasıyla geliyormuş gibi doktor dosyayı tanzim ederken eee kocan nerde o da imza atcak oluyor:))) ben de habersizdim, eşimi apar topar işten çağırmıştım:)) sen bizim dosya ne zaman açılcak diye sor o gün eşini de götür. Sgk dökümünü de bu arada sorarsın.
Maalesef burada hiç kimse zeynep kamilde hamile kalmadı. Kimimiz orada aşılama hatta birer de tüp denedi, kimimiz yaş haddinden dolayı direkt tüp raporu aldı. Ama 1. Ama 2. Denemede ama hep raporla dışarıda sgk anlaşmalı özellerde hamile kaldık. Hani hevesini kırmak gibi olmasın ama orada hamile kalan kişi sayısı çok az zaten. Hiç yok mu elbette var ama dediğim gibi az...
Bu sadece zeynep kamile has bir şey de değil. Bütün devlete bağlı hastanelerde bu oran çok düşük. O yüzden yarın öbür gün aşılamada başarılı olamazsan(ki inşallah başarılı olursun) sıra tüpe gelirse muhakkak raporunu alıp dışarıda yaptırmanı tavsiye ederim.

ya bu imza işini aşılama esnasında benim eşimden falan almadılar. Tüpe geçtiğimde eşimde bir kaç sayfa imza atmıştı. Ama aşılamada hiç eşinde gelsin imza atsın demediler. Ama arada 1-2 kez onu yollamıştım ben işten izin alamadığım için ha o arada imzasını aldılarsa bilemiyorum. şimdi sorsamda zaten hatırlamaz :)))

verdiginiz cevaplar için tesekkur ederim benim zk geliş amacım testlerı ucretsiz yenılemektı ama birden bu işlerin içinde buldum kendimi onlar sordu asılamama istiyosun bende evet dedim kafamda vardı zaten iki catlatma ignesi gecirdim 6-7 ay klomen kullandım.sonuc alamadım belkı böyle tutar diyorum benim yasım 27 esiminki 31 yasında testlerde de sorun yok cıktı (smear kultur hariç) buyuk ihtimal asılama olcak neyse mecbur orda denicem tüp bebegi disarda denerim raporla tup bebek tahmini disarda ne kadar.cok soru soruyorum ama inanın bu konularda bilgim yok o yuzden ...

Allah herkezin biran önce meleklerini kucagına almayı nasip etsin

verdiginiz cevaplar için tesekkur ederim benim zk geliş amacım testlerı ucretsiz yenılemektı ama birden bu işlerin içinde buldum kendimi onlar sordu asılamama istiyosun bende evet dedim kafamda vardı zaten iki catlatma ignesi gecirdim 6-7 ay klomen kullandım.sonuc alamadım belkı böyle tutar diyorum benim yasım 27 esiminki 31 yasında testlerde de sorun yok cıktı (smear kultur hariç) buyuk ihtimal asılama olcak neyse mecbur orda denicem tüp bebegi disarda denerim raporla tup bebek tahmini disarda ne kadar.cok soru soruyorum ama inanın bu konularda bilgim yok o yuzden ...
genel olral bir sorun yoksa rezerv azlığı olabilir. Bu durumda da maalesefki zk. Dan tüp raporu alabilmen için orada en az 2 aşılama yaptırmak zorundasın. Ha belkide tutar allahın işi bilinmez genede. Merkezine göre değişiyor fiyatlar ama içimizde en uygun yaptıran immo oldu istanbul tüpte. Onunda yeri taksim gümüşşuyunda. Eurofertil üsküdarda zk. Ya çok yakın. Umutta koşuyolunda. Ilçalarını raporlu alacağın için ind. Alıyorsun merkezede vereceğin para 2000 tl yi buluyor. Kabaca merkez + ilaçlar 3000-3500 arası bişey oluyor. En azından benimki bu civarlarda tutmuştu..

Back
X