kızlar merhaba... ben de duygu gibi yeniden şifayı kapmışım anlaşılan. 2 gündür yeniden boğazım acımaya başladı. başağrısı, vücudumda kırıklık da had safhada. dün eşim de izinliydi 2. düzey ultrasona gittik. doktor önce 12. haftada çekilen ultrasona ve 2li testlere baktı. maaşallah epey ayrıntılı bakılmış her şey yolundaymış dedi. ben de evet ama tedbir amaçlı 20. hafta ultrasonu da yaptırmak istedim dedim. sonra ultrasonla epey uzun uzun baktı, her şey yolunda, hiç bir sorun görünmüyor dedi. böylelikle bu da sorunsuz bitmiş oldu. oradan çıkıp kayın valideme gittik. korkunç bir baş ağrım olduğu için 1 saat zar zor oturdum. bu arada kayın validem yine "ben torunuma bir şeyler almak istiyorum ama siz beni götürmüyorsunuz" dedi durdu. sanki dağ başında oturuyor ya, biz götürcez getircez. kalkarken hadi dedim gel seni de kızıltopraktaki e-bebek mağazasına bırakalım. önce mırın kırın etti, sonra baktı büyük konuştu artık dönüşü yok geldi. ebebek'e geldiğimizde ben de 10 dakika gireyim de şunla bir bakayım dedim. ay birden bozulmaz mı? "ben zevkli kadınımdır, neden benim zevkime güvenmiyorsun da geliyorsun" dedi. hayır kaç zaman beni alış verişe götürün diyen de o, acaba onu bir avmye falan götürelim kendimiz restoran kısmında oturalım ona hiç karışmayalım mı istiyordu, yani neden bir bozuldu anlayamadım. neyse ben de "çocuk benim çocuğum, ihtiyaçlarını en iyi ben bilirim, ihtiyaç olmayan şeylere boşa para harcama diye seni düşündüğümden geliyorum" dedim. Aman iyi ki de girmişim, kadının hiç bir şeyden haberi yok. Ne de olsa 40 yıl önce doğurmuş artık her şey değişmiş. Emzik alalım dedi silikon yerine kauçuklara bakıyor, hastane çıkış seti diyorum o ne diyor, eline 3 yaş için bir bornoz almış bunu alalım diyor o büyük diyorum bu sefer kutunun içinde bir polar battaniyeyi tutmuş, bu havlu güzelmiş diyor. sonra son derece sentetik, beyaz şifonlu bir elbiseyle, 2 yaş için ayakkabılar bulmuş çıkarmış, bunları alalım da hastaneden çıkarken giydiririz diye tutturdu. ya diyorum bebek hastaneden çıkışta çok küçük olcak bunları giyemez, ayrıca bu elbise sentetik, cildi henüz çok hassas olur, batar, yok diyor ben süslü dantelli elbise giymesini istiyorum, resmen kendimi paraladım ikna edinceye kadar. neyse kavga dövüş sonunda bir tane chicco kundak havlu, bir tane chicco hastane çıkış seti, bir tane kadife polar battaniye, bir çift avent silikon emzik, 1 de alt açma minderi alıp çıktık. Hepsini aldı evine götürdü, çocuk doğana kadar onlara bakıp sevcekmiş. Ben de eve bir geldim ki artık hal mecal kalmamış. Eşim sen yat, ben seni yemek vakti kaldırırım deyince hemen yattım, sonra da bir uyandım ki saat 8 olmuş. Yemekten sonra 10a kadar ancak dayandım. Yatağa sürüne sürüne gittim. Sabah da Duygunun telefonuyla uyandım. Ona da dedim, vücut ciddi ilaçlar istiyor, kendi kendine iyileşemiyor, iyileşti sanıyoruz ama hemen en ufak bir şeyde hastalık tekrarlıyo
Sonaycım sağa sola yattığımda benim de kaburgalarım önlü arkalı ağrıyor. Ben zaten fazla kilom varken hamile kaldım, fazla ağırlıktan oluyor sanıyordum ama demek sende de var. Geceleri bir o tarafa bir bu tarafa dönmekten yoruldum artık. Bir süredir eşimle yorganlarımızı ayırdım. Kendime tek başıma 2 kişilik yorgan koydum. Sağa sola yattığımda Bacaklarımın arasına muhakkak yorganı kıstırıyorum, bir de önüme ve arkama yorgandan destek yapıyorum o biraz ağrıyı azalttı. Aynı felsefede hamile minderleri var. Onlardan almayı düşünüyorum, ağrıları epey bir azaltıyormuş.
Hamile Yast11, Hamilelere Özel Yast1k, Sweet Dreams Hamile Yast11