Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ille de fertil dersem çarşamba devlet hastanesindeki randevumdan sonra oraya gidebiliriz o zamanda zaten bebeğin kalbini duyarsak gidip tekrar orda duymak da gereksiz. of çok kararsız kaldım ama saati uymadığı için gidemicez gebeleri ikinci plana atıyolar bence keşke cuma dan alsaydın randevu. neyse bakalım hayırlısı.

elifim iğneler çok zor ama sonuçta belli bir süresi var, sonrasında rahat edeceksin. benim hergün yaptığımı düşünüp rahatla, şükret :)))

biliyorsun ben ilk pozitifi gördükten sonra bir daha umutun kapısından adımımı atmadım. sonuçta senin gittiğin doktorda hamileliğin devamı için gerekli olan şeyleri biliyor. valla ben umuta devam etseydim belkide bugünlere gelemezdim. kendi doktorum onlardan çok daha titiz ve devamı için birsürü ek ilaç vitaminle bugünlere geldik. o yüzden fertile gidip kalp atışını duyacam diye uğraşma. sonuçta kalp atışını heryerde duyabilirsin :)))

aynen banada aynısı olmuştu hamile oalna kadar ilgi iyi malum para sayıyorsun. hamile kaldıktan sonraişleri bitiyor gibi davranıyorlar hani bizim işimiz milleti sadece hamile bırakmak der gibi.madem o kadar abuk saatlere randevu verdiyse boşa kendinide eşinide kasma senin ordaki bir yere git.zaten alev hn. da ilaç konusunda pek ilgisizdi sen istemedikçe vermiyordu ee birde oraya kadr ne diye gidesin. sizin ordaki bir doktora gitsen bu ilaçları istiyorum desen yada o sana verse daha iyi onca yolu yorulmamış olursun.

bende şeker yüklememi yaptım şimdi sonuç çıkmıştır hemşireye bilgi verdim öğleden sonra bakıp doktora gösterriim dedi sizede haber veririz dedi. hamilelere 50 gr glukoz veriyolarmış hani şüpheli bir durum olursa eğer 100 gr veriyolarmış. basit bir işlem ama beklemem gerektiği için 3 saat hastanede oturdum:) bu arada bir sonraki randuvumu alıp raorumu aldım eve geldim. fiyat olarakta cidden çok uygun geldi 10,36 tl :) alışkın değil bünyem bu akdar az para vermeye tuhaf oldum :)

duygucum senin şekerden yana bir sorun çıkacağını sanmıyorum. şeker sorunu olanlar zaten belli oluyor. mesela şekerli ve nişastalı gıdalar yediğinde uyku ve yorgunluk bastırıyor maaşallah sen gayet enerjiksin. bu arada benim de bu hafta emre beye kontrole gitmem lazımdı. fakat geçen hafta 2. düzey ultrasona gittiğimden yani ultrasonla daha yeni bakıldığından kontrolü de haftaya salladım. bu arada benim kıza bir haller oldu. geçen hafta az hareket ediyor derken 2 gündür aşırı derecede tekmelemeye başladı. özellikle akşamları bir başlıyor, 15 dakika hiç durmadan tekme atıyor. sonra bir yarım saat sakin duruyor sonra yine başlıyor. ne oldu, bir terslik mi var diye kendi kendime tedirgin oldum.

aynen banada aynısı olmuştu hamile oalna kadar ilgi iyi malum para sayıyorsun. hamile kaldıktan sonraişleri bitiyor gibi davranıyorlar hani bizim işimiz milleti sadece hamile bırakmak der gibi.madem o kadar abuk saatlere randevu verdiyse boşa kendinide eşinide kasma senin ordaki bir yere git.zaten alev hn. da ilaç konusunda pek ilgisizdi sen istemedikçe vermiyordu ee birde oraya kadr ne diye gidesin. sizin ordaki bir doktora gitsen bu ilaçları istiyorum desen yada o sana verse daha iyi onca yolu yorulmamış olursun.

bende şeker yüklememi yaptım şimdi sonuç çıkmıştır hemşireye bilgi verdim öğleden sonra bakıp doktora gösterriim dedi sizede haber veririz dedi. hamilelere 50 gr glukoz veriyolarmış hani şüpheli bir durum olursa eğer 100 gr veriyolarmış. basit bir işlem ama beklemem gerektiği için 3 saat hastanede oturdum:) bu arada bir sonraki randuvumu alıp raorumu aldım eve geldim. fiyat olarakta cidden çok uygun geldi 10,36 tl :) alışkın değil bünyem bu akdar az para vermeye tuhaf oldum :)

inşallah değerin normal çıkar duygucum. şüpheli bişey çıkıp tekrar 100 yükleme stresin falanda olmaz. benim 75 yükleyecekler. korkuyorum bişey çıkarsa diye.. bu aralarda tatlıya çok sardım. çikolata vs yiyip duruyorum :( bu arada 10 neysede şu 10,36 da neymiş. deseydin ben 103 vercem alıştım çünkü, böyle 10 tl beni bozar :)))

duygucum senin şekerden yana bir sorun çıkacağını sanmıyorum. şeker sorunu olanlar zaten belli oluyor. mesela şekerli ve nişastalı gıdalar yediğinde uyku ve yorgunluk bastırıyor maaşallah sen gayet enerjiksin. bu arada benim de bu hafta emre beye kontrole gitmem lazımdı. fakat geçen hafta 2. düzey ultrasona gittiğimden yani ultrasonla daha yeni bakıldığından kontrolü de haftaya salladım. bu arada benim kıza bir haller oldu. geçen hafta az hareket ediyor derken 2 gündür aşırı derecede tekmelemeye başladı. özellikle akşamları bir başlıyor, 15 dakika hiç durmadan tekme atıyor. sonra bir yarım saat sakin duruyor sonra yine başlıyor. ne oldu, bir terslik mi var diye kendi kendime tedirgin oldum.

nevincim senin kız kaslarını güçlendiriyor, doğduğunda kaslı, vücutlu bir bebek görürsen şaşırma :)) maşallah ne güzel işte cocuk hareketli, sağlıklı.

Kızlar eşimle de konuştum feril zaten ilgisiz artık yani tüp bebek takibi olsa sabah 8 de burda olun diyolar gitmicem oraya vereceğim 118 tl ile 2 kez medikal e giderim hatta testlerimi bişe yaptırırım hayır bedava da bakmıyolar gördüğüm en pahalı ultrason ücrei yani ama alıştıla tabi 1000 tl üstü para almaya. Kalp atışını duyarsam Allahın izniyle alev i bir araım bakalım ne dicek ilaçlar konusunda zaten ağzından cımbıLa alıyorum lafı hiç tiiz değil ilaçlar konusunda motoru takmış rutine almış gibi herkese. Zaten elevit falan ve iğnelerini yazar cemalettin bey devlet hastanesindeki doktorum cumartesi de medikal e giderim heralde bi 15 gün daha devam ederiz iğnelere ben 3 ay olana kadar razıyım.

Duygucan inşallah sonuç temiz çıkar erenköy e gidicektin sanırım görüşmeye yada avukata halledemedin mi?

bilmem heralde birşey çıkmaz zaten arayanda olmadı olmadı ben yarın ararım sonuç ne çıktı diye sorarım. zaten hamilelikten beri tatlı bişey yiyemez oldum . diğer gıdalarda olan şekerlerde ne kadar etkiler bilemem .ama bende bişey çıkcağını sanmam. ya benim bebekte bu ara çook sakin pek vurmuyor bende noluyor diyorum. hani çok hareket edince tedirgin oluyoruz az hareket edince genetedirgin oluyoruz:(( ama 6 aylık bebede bu kadar hareketsiz olurmuki:((
inşallah değerin normal çıkar duygucum. şüpheli bişey çıkıp tekrar 100 yükleme stresin falanda olmaz. benim 75 yükleyecekler. korkuyorum bişey çıkarsa diye.. bu aralarda tatlıya çok sardım. çikolata vs yiyip duruyorum :( bu arada 10 neysede şu 10,36 da neymiş. deseydin ben 103 vercem alıştım çünkü, böyle 10 tl beni bozar :)))
103 tl ne ya senin doktor muayene bile ücreti bu kadar yüksek değildi diye hatırlıyorum. acaba muayne + şeker yüklemesemi ikisinin ücretimi bu kadar. ama ben 10 tl verdim valla:) bende ayda bir gidiyorum kontrole her gidişimde 110 tl ödüyorum kıçı kırık bir ultrasona ama napalım yüzdük kuyruğuna geldik çok az kaldı diyorum.
Kızlar eşimle de konuştum feril zaten ilgisiz artık yani tüp bebek takibi olsa sabah 8 de burda olun diyolar gitmicem oraya vereceğim 118 tl ile 2 kez medikal e giderim hatta testlerimi bişe yaptırırım hayır bedava da bakmıyolar gördüğüm en pahalı ultrason ücrei yani ama alıştıla tabi 1000 tl üstü para almaya. Kalp atışını duyarsam Allahın izniyle alev i bir araım bakalım ne dicek ilaçlar konusunda zaten ağzından cımbıLa alıyorum lafı hiç tiiz değil ilaçlar konusunda motoru takmış rutine almış gibi herkese. Zaten elevit falan ve iğnelerini yazar cemalettin bey devlet hastanesindeki doktorum cumartesi de medikal e giderim heralde bi 15 gün daha devam ederiz iğnelere ben 3 ay olana kadar razıyım.

Duygucan inşallah sonuç temiz çıkar erenköy e gidicektin sanırım görüşmeye yada avukata halledemedin mi?
yok canım eşime dedimde ordan av. geçeyim herşeye tek atlama beraber gideriz dedi o sebepten gdemedim. yarın sabahtan zk da randevum var öğleden sonrada erenköyde . belki erenköydeki doktora gitmeden önce av. uğrarım tabisi ofisteyse. zaten hastaneyle yakın o sebepten yarın gitmek daha uygun olacak.

bu arada insan evde olunca böylemi oluyor ya:(( öğlen geldim yemeğimi yedim biraz direndim baktım olmuyor saat 2- 2,30 gibi bir uyumuşum saat 4 buçuğa doğru resmen zorla kalktım gece uyuyamam diye. çok ilginç geldi acep içtiğim glıkozm u uyku yaptı :) suyu veren kız yüürmeyin yatmayın uyumayın sadece oturun 1 saat sonra kan verin dedi. demekki uyku yapıyor neden uyumayın desin ki:) benim vücutta direndi sonra patladı hearlde. işten çıktığımda hep böyle lcaksa işim var ya duba gibi olurum artık uyumaktan :))

bilmem heralde birşey çıkmaz zaten arayanda olmadı olmadı ben yarın ararım sonuç ne çıktı diye sorarım. zaten hamilelikten beri tatlı bişey yiyemez oldum . diğer gıdalarda olan şekerlerde ne kadar etkiler bilemem .ama bende bişey çıkcağını sanmam. ya benim bebekte bu ara çook sakin pek vurmuyor bende noluyor diyorum. hani çok hareket edince tedirgin oluyoruz az hareket edince genetedirgin oluyoruz:(( ama 6 aylık bebede bu kadar hareketsiz olurmuki:((

103 tl ne ya senin doktor muayene bile ücreti bu kadar yüksek değildi diye hatırlıyorum. acaba muayne + şeker yüklemesemi ikisinin ücretimi bu kadar. ama ben 10 tl verdim valla:) bende ayda bir gidiyorum kontrole her gidişimde 110 tl ödüyorum kıçı kırık bir ultrasona ama napalım yüzdük kuyruğuna geldik çok az kaldı diyorum.

yok canım eşime dedimde ordan av. geçeyim herşeye tek atlama beraber gideriz dedi o sebepten gdemedim. yarın sabahtan zk da randevum var öğleden sonrada erenköyde . belki erenköydeki doktora gitmeden önce av. uğrarım tabisi ofisteyse. zaten hastaneyle yakın o sebepten yarın gitmek daha uygun olacak.
Ben de 1 gün daha beklemek zorundayım sabır ettim inşallah duyarım sağlıkla
bu arada insan evde olunca böylemi oluyor ya:(( öğlen geldim yemeğimi yedim biraz direndim baktım olmuyor saat 2- 2,30 gibi bir uyumuşum saat 4 buçuğa doğru resmen zorla kalktım gece uyuyamam diye. çok ilginç geldi acep içtiğim glıkozm u uyku yaptı :) suyu veren kız yüürmeyin yatmayın uyumayın sadece oturun 1 saat sonra kan verin dedi. demekki uyku yapıyor neden uyumayın desin ki:) benim vücutta direndi sonra patladı hearlde. işten çıktığımda hep böyle lcaksa işim var ya duba gibi olurum artık uyumaktan :))
Yakında yemek yemeğe de başlarsın sen sıkıntıdan nihayet bebeğine de kilo aldırırsın biraz yeki canlansın hareketlensin bebecik:)

elifim doğru kararı vermişsiniz :) yalnız şu iğne olayını gittiğin doktoruna sor. haftalığa dönmen gerekebilir. duyguda bende belli bir süreden sonra (ben 23. iğneden sonra) haftalığa dönmüştük. onu bir konuş

lennn ben 103 vermiycem daha doğrusu ne kadar diye sormadık. sen yazmışsınya 10,36 diye.. bende sen yüksek vermeye alıştığın için 103 anladım 103 vercem deseydin diyorum :))) one öyle küsuratı komik.

insan çalışınca evde olmak istiyor, evde oluncada sıkılmaya başlıyor.. bunun ortası yok mu yaa :) valla bende heran uyumak isitiyorum, hele şu içimi karartan havalardan daha bir uyurgezer oldum. herkes doğuma kadar uyu, dinlen sonra çok arayacaksın diyor :))

valla ben dün ciddi ciddi tedirginlik duymaya başlayınca internetten şöyle bir araştırdım. anne karnındaki bebekler özellikle 24-28. hafta arası yoğun hareket edermiş. her bebek hareket ettiği halde her anne eşit hissetmezmiş. mesela o uyanık olup hareketli olduğunda sen uyuyor ya da meşgul olabilirmişin, sonra sen uyandığında o uyuyor olabilirmiş. özelikle akşam yemeği yiyip şöyle bir uzanınca dikkat edin diyor. ya da az şekerli bir süt içip uzanın hissedersiniz demiş. hatta hareketlerini sayın, 10 kere hareketini hissetmeniz gerekir demiş. benimki de hakikaten en az 10 kere defa vuruyor. (artık tekmemi atıyor, dirsek mi atıyor, kendini mi yaslıyor bilmiyorum) hatta o bölgede hafif bir gerginlik ve acı duymak da normalmiş. açıkçası bunları okuyunca içim rahatladı. en azından çok hareket ediyorsa doktora danışın iyi değil diye bir şey yoktu.
ben hamileliğin başından beri evde olduğum için o gündüz uyumalarım hep vardı. belki haftanın her günü değil ama 2-3 günde bir uyuyorum. ki hayatım boyunca çok hasta olmam hariç gündüz uyuduğumu bilmem. saat gibi gece yatıp sabah kalkan onun dışında da uykuya ihtiyaç duyan biri olmadım. ama sanırım hamilelik insanı yorgun düşürüyor, ya da ne bileyim hormonlar yapıyor. işte olunca sonuçta uyuma gibi bir lüksün olmadığı için vücut karşı çıkıyordur, ama evde olunca o rehavete teslim oluyorsun.
ama ben bunu kesinlikle olumsuz bir şey değil olumlu bir şey olarak görüyorum. biliyorsun uyku sırasında vücudun dinlendiği gibi bir yığın vücudu tamir eden, yenileyen hormon salgılanıyor. yani uyku aslında oldukça faydalı bir şey. seni bilemem ama gündüz uyudum diye gece uykum da kaçmıyor. bir de bebek doğunca 1 yıl kadar bizi uzun uzun uykusuz zamanların beklediğini düşünürsen şimdi uyuyabilmenin tadını çıkar derim.

elifim doğru kararı vermişsiniz :) yalnız şu iğne olayını gittiğin doktoruna sor. haftalığa dönmen gerekebilir. duyguda bende belli bir süreden sonra (ben 23. iğneden sonra) haftalığa dönmüştük. onu bir konuş

ya bunu duyguyla da konuşmuştuk ona o haftalık iğneyi hani çok kanaması olup da acile gitmişti o zaman vermişlerdi sanırım. galiba kanaması olmayana vermiyolar o iğneyi canım. ama konuşucam tabiki ben sanırım 36 gündür vuruluyorum 12.haftaya kadar kullanan var. yani 10. haftaya kadar kullanabilirim yine çünkü bu iğneler benim ilacım onlar olmazsa yine düşük yapmaktan korkuyorum bebek iyice yerleşsin. sanırım 3. aya kadar vurulan olduğuna göre bir sakıncası yok neticede hergün alınan progestan desteği oluyor bu da. kalçalarım çok sertleşti ama alıştım sanırım bırakmak zor geliyo :)

insan çalışınca evde olmak istiyor, evde oluncada sıkılmaya başlıyor.. bunun ortası yok mu yaa :) valla bende heran uyumak isitiyorum, hele şu içimi karartan havalardan daha bir uyurgezer oldum. herkes doğuma kadar uyu, dinlen sonra çok arayacaksın diyor :))

canım senin ufaklık doğunca eminim ki senin yaşlanan ruhunu gençleştirecek enerji dolacaksın :)

valla ben dün ciddi ciddi tedirginlik duymaya başlayınca internetten şöyle bir araştırdım. anne karnındaki bebekler özellikle 24-28. hafta arası yoğun hareket edermiş. her bebek hareket ettiği halde her anne eşit hissetmezmiş. mesela o uyanık olup hareketli olduğunda sen uyuyor ya da meşgul olabilirmişin, sonra sen uyandığında o uyuyor olabilirmiş. özelikle akşam yemeği yiyip şöyle bir uzanınca dikkat edin diyor. ya da az şekerli bir süt içip uzanın hissedersiniz demiş. hatta hareketlerini sayın, 10 kere hareketini hissetmeniz gerekir demiş. benimki de hakikaten en az 10 kere defa vuruyor. (artık tekmemi atıyor, dirsek mi atıyor, kendini mi yaslıyor bilmiyorum) hatta o bölgede hafif bir gerginlik ve acı duymak da normalmiş. açıkçası bunları okuyunca içim rahatladı. en azından çok hareket ediyorsa doktora danışın iyi değil diye bir şey yoktu.
ben hamileliğin başından beri evde olduğum için o gündüz uyumalarım hep vardı. belki haftanın her günü değil ama 2-3 günde bir uyuyorum. ki hayatım boyunca çok hasta olmam hariç gündüz uyuduğumu bilmem. saat gibi gece yatıp sabah kalkan onun dışında da uykuya ihtiyaç duyan biri olmadım. ama sanırım hamilelik insanı yorgun düşürüyor, ya da ne bileyim hormonlar yapıyor. işte olunca sonuçta uyuma gibi bir lüksün olmadığı için vücut karşı çıkıyordur, ama evde olunca o rehavete teslim oluyorsun.
ama ben bunu kesinlikle olumsuz bir şey değil olumlu bir şey olarak görüyorum. biliyorsun uyku sırasında vücudun dinlendiği gibi bir yığın vücudu tamir eden, yenileyen hormon salgılanıyor. yani uyku aslında oldukça faydalı bir şey. seni bilemem ama gündüz uyudum diye gece uykum da kaçmıyor. bir de bebek doğunca 1 yıl kadar bizi uzun uzun uykusuz zamanların beklediğini düşünürsen şimdi uyuyabilmenin tadını çıkar derim.

bence bebeğin fazla hareket etmesi gayet normal canım zaten okumuşsun duygunun ki uslu seninki hareketli bunu biliyoruz artık :) ben de acayip uyuyorum gündüz 2 saat uyuyorum gece de uykum kaçar diyorum ama saat 10 da tavuk gibi yine uyuyorum sabah 9 a kadar yani günümün 13-14 saatini falan uykuyla geçiriyorum vücut istiyor sanırım acayip yorgunum halsiz hissediyorum iki yürüyorum nefes nefese kalıyorum. ek takviyeye ihtiyacım olabilir. artık yarın yapılacak kan testlerinde belli olacak.

ya bunu duyguyla da konuşmuştuk ona o haftalık iğneyi hani çok kanaması olup da acile gitmişti o zaman vermişlerdi sanırım. galiba kanaması olmayana vermiyolar o iğneyi canım. ama konuşucam tabiki ben sanırım 36 gündür vuruluyorum 12.haftaya kadar kullanan var. yani 10. haftaya kadar kullanabilirim yine çünkü bu iğneler benim ilacım onlar olmazsa yine düşük yapmaktan korkuyorum bebek iyice yerleşsin. sanırım 3. aya kadar vurulan olduğuna göre bir sakıncası yok neticede hergün alınan progestan desteği oluyor bu da. kalçalarım çok sertleşti ama alıştım sanırım bırakmak zor geliyo :)

elifim ben hergün yaptığım 50 mg progestan iğneyi haftada bir yapmaya başlamıştım. farklı bir ilaç değildi. tabii benim baştan beri hiç kanamam olmadı. 3 ay boyunca hergün yapan varsa demekki bir sıkıntı yaratmıyor. ben uzun kullanımında bir sıkıntı olurmu diye korktum. neyseki yokmuş :) dediğin gibi ne kadar kullanman gerekiyorsa kullanırsın yeterki bişey olmasın. ben hergün paşa paşa vuruluyorum.üstelik baya yakan bir iğne. onlar için katlanacaz işte.

elifim ben hergün yaptığım 50 mg progestan iğneyi haftada bir yapmaya başlamıştım. farklı bir ilaç değildi. tabii benim baştan beri hiç kanamam olmadı. 3 ay boyunca hergün yapan varsa demekki bir sıkıntı yaratmıyor. ben uzun kullanımında bir sıkıntı olurmu diye korktum. neyseki yokmuş :) dediğin gibi ne kadar kullanman gerekiyorsa kullanırsın yeterki bişey olmasın. ben hergün paşa paşa vuruluyorum.üstelik baya yakan bir iğne. onlar için katlanacaz işte.

anladım canım senin hiç kanaman olmadığı için bir de düşük de yok öncesinde o yüzden önlem amaçlı haftada 1 yeterli ama bana hergün şart. konuştum 12. haftaya kadar vurulanlar var. sonrasında belki haftada 1 e geçebilirim daha hiçbişey bilmiyorum yarın hayırlısıyla bir kalp atışlarını duysak iyice gerildim az kaldıkça ya hiç duyamazsam diye çok endişeliyim şuanda.

bence bebeğin fazla hareket etmesi gayet normal canım zaten okumuşsun duygunun ki uslu seninki hareketli bunu biliyoruz artık :) ben de acayip uyuyorum gündüz 2 saat uyuyorum gece de uykum kaçar diyorum ama saat 10 da tavuk gibi yine uyuyorum sabah 9 a kadar yani günümün 13-14 saatini falan uykuyla geçiriyorum vücut istiyor sanırım acayip yorgunum halsiz hissediyorum iki yürüyorum nefes nefese kalıyorum. ek takviyeye ihtiyacım olabilir. artık yarın yapılacak kan testlerinde belli olacak.

elifcim benim en yakın arkadaşlarımdan biri amerikada yaşıyor. eşi de amerikalı ve çok büyük bir hastanede baş hemşire. kadın uzun yıllar doğum hemşiresi vs olarak çalıştıktan sonra baş hemşire oldu yani bu hamilelik doğum mevzuları hakkında çok bilgili. (kendinin de 3 çocuğu var) neyse ben 3. ayın içindeyken bir gün telefonla konuştuk ve ben buna çok uyuduğumdan bahsettim. bana doktorun ne vitamin verdi diye sordu. kan testlerimde her şeyim normal o yüzden sadece folik asit içiyorum dedim. kadın birden şaşırdı "biz burada hamilelere 8. haftadan itibaren multivitamin ve demir takviyesi kullandırtıyoruz, testlerinde değerleri normal çıksa bile kullanmalılar, sen de muhtemelen vücuduna demir ve diğer mineraller yetmediği için çok uyuyorsun,vücudun kendini stand by konumuna alıyor,muhakkak demir al dedi. tabi ben kadının sözlerini hiç umursamadım. hani bir şey lazımsa doktorum verir dedim. fakat ne zaman ki 3. ay doldu ve ben vitaminle demire başladım o aşırı uyumalarım ve enerjisizliğim azaldı. her gün 2-3 saat hatta bazen 4 saat baygın gibi uyuyan ben, daha 2-3 günde bir çok daha kısa gündüz uyumalarına geçtim. hani artık kadın haklımıydı yoksa hormonlar falan mı değişti bilmiyorum ama senin de aklında olsun. doktor vermese de kendin alıp, aralarda kullanabilirsin. bir zararı yokmuş.

Nevincim peki demir eksikliği çık amasına rağmen demir almak da sakıncalı değilmi? Yani demir tam ise uykuyu başka bişey yapıyodur ye düşünüyorum mesela ben artık progestanın yaptığını düşünmeye başladım çünkü vuılduktan sonra eve zor atıyorum kendini öğlen uykusu için :) bı dediğin vitaminler elevit de var mı acaba?

selam kızlar bugün zk gebe izleme gidip kan verdim ve idrar yazdı. sanırım sadece hemaograma bakılcak. ben gene detayl ıyazar sandım ama ilerlediği için 1 tüp verdi onunda üstünde hemogram yazyordu. neyse kanımı ve idrarımı verdim tüp tedavimi yapan sadık beyin yanına uğradm. kaç haftalık oıldun falan dedi. hangi doktora gittiğimi sordu bende onun özel birde çalışıp çalışadığını onun için geldiğimi söyledim kime gidiyorsun deyince şifada yasemşin hn. dedimde oooo dedi güldü. dedim biliyrsunuz tüp bebek olunca insan ekstra evhamlı oluyor ayda bişrde kontrollere gidince aklıma gelen şeyleri yazıp soruyordum doktorumda bozuluyor dedim. tabi canım haklısın sonuşta kanamaların olmuştu dedi. bende o baştakiler hiç bişey 17. haftamda daha feci bir kanama oldu dedim. neyse içerde 2 eleman daha vardı dışarı çıkıp içerdekilerin yanında konuşmak istmedeim sen beni yarın falan ara dedi. bakalım işte arıycam ne olcak ne bitcekkonuşcam. birde şey dedim hani şuan çok erken ama ben noral doğumtaraftarı olan bir doktor istiyorum ha tüp diye normal olmazsa o ayrı. genelde tüpk hastalarınaı son zana kadar bekletmiyoruz ama snuçta amile kalındıysada neden olmasın dedi. bende zaten direktmiyorum ha olursa benim için daha iyi ama olmazsada yapcak bişey yok deidm. neyse işte arayıp görcez.

ordan erenköydeki psikoloğa geçtim hani şu iş davası için rapor alma konusunu konuştum. adam yarrd. doç tu maşallah çok iyi dinledi sohbet etti hani şuan için sonuç olmasada bir nevi terapi oldu. burdan rapor alarak gidip daha açman eksi bir durum olur ve planlanmış birşey gibi algılanır. bu sebepten siz hukiki sürecinizi başladın zaten sizi bu yönde mahkeme yönlendirecek artık hangi hastaneye yönlendirirler onlar karar veriyor dedi. ki mantıklıda gidip özel bir yerdende alabilriim bu raporu. neyse işte en azından psikologta bana nasıl yapmam gerektiğinin doğr yolunu gösterdi.

oradan avukata gidecektim adliyede işi bitince beni arayacaktı sağ olsun aramadı eve adım attım ben ofise geçiyorum dedi. az dinlenip çikıcam bugünün işini yarına bırakmayım diyorum. ee malum artık işssizim bu işin peşini bırakmam.

bu arada ek bilgi. gebe izlemin orada artık kan almıyorlar karşı binadaki kan yeri tek kan merkzi olmuş ve önü nanılmaz kalabalık ben sadık beyin yanında gebe izleme geçerken kan numarası almıştım. gebe izleme gttim kapısında epey bekledim içeri girip muayene olup doktorla 2 saat çene yaptım. sonra kan verme yerien gittim sıramın gelmesine 4 kişi kalmıştı buna rağmen gene en az 10 dak. daha bekledim. yani kan verme yerni te merkez yapmaları kötü olmuş. bu arada kan verme yeride koridorun başına taşınmış yeni temiz bir oda yapmışlar. esi kan alma yerinin ilerside jinekoloji polikliniği olmu . aa öyle böyle değil jilet gibi odalar kapılar sıfır dan. yani sekreterlik her odada ayrı değil ortada bir banko var orası olmuş. yani orda jinekolojğye gidilebilir diye düşünüyorum. bu arada idrarmıda o jinekolojinino raya yeni wc ler yapmışlar orda yaptım hatta engelli wc sine girdim daha geniş :))) ama kötü olan şey askı gene yok. bende kapı yeni ve sıfırdı oraya astım tiksinmeden ama genede şalımı düşürdüm:( neyse buna şükür yani. ama genel olarak eskiliği devam ediyor tek yenilenen jineko bölümü. son model koca fayanslar döşeli yeşil ağaç tipli çiçekler bile var:)))

gebe izlem muayene etti dedim cmtesi oldu ama en azından kalp atışına bakmamız lazım dedi iy imadem dedim zaten 2 gündüz uyuz kızım oyamıyor beni tedirgin etti hadi baksın dedim. kızda iyi bir asistand ço kkonuşmamama rağmen terslemedi:) bir önceki gittiğimde uyuz bir erkek asist vardı sinir olmuştum.

birde artık ekranda her şeyleri görüyorlar mesele psiko dediki siz mayıs 2011 de de şu sorun için gelmişsiniz :53:

gebe izlemde aralık 2012 gelmişsiniz şunlara bakılmış dedi :53: yani erşey sisteme kayıtlı uçarı kaçarı yok. yok gelmedim etmedim diye yalan söyleme şansınız yok :))

elifçim bu arada ben günlük iğneyi sanırım 40 güne yakın kullandım apse tehlikesi olunca haftalığa geçtim. zaten o arada şifaya başlamıştım 12. haftaya kadarda haftalık yapıştım. yani sen 12. haftana gelene kadar günlük yapma doktora söyle haftalığa çevirsin. sonra apseyle uğrşma. kalp atışından sonra haftalığa başla. günlk 50 mg. haftalık olanı 500 mg. ve genelde aynı saatlerde yapın diyorlar. mesela salıdan salıya yapıyorsa saatinde aynı olmalı misal sabah 9 sa . sürekli 9 da yapmalısın. ha bir saat öncesi yada sorası olurmuş ama bu salı sabah yapıp gelecek salı akşam yapmak pek uygun değşilmiş. bende sağlık ocağındaki hemş. yalancısıyım bu tür iğneleri genelde saatinde yaparsan daha iyi olur demişti.

Selam duygucum valla çok iş halşetmişsin sadık bey rahat konuşamadı herhalde telefonda sana daha rahat bilgi verir şifa lüks biyer ya ondan öyle ooo demiştir sanırım:)zk yada tadilat yapmışlar demekki hayırlı uğurlu olsun:) psikologda yol yordamgöstermiş eğer istenirse mahkemeden başvurursun avukay işini de halledersin inşallah.
Valla ben de yarın hayırlısıyla bir görebilirsem kalbini konuşucam doktorla herşeyi bakalım o ne dicek cumartesi de medikal e gidicem eğer verirse haftalık olanı benim için de daha iyi olu. Şuan iyi gibi kalçalarım ama dünkü çok acıdı resmen zor girdi iğnenin her hareketini hissettim o yüzden orası sert bir beze oldu bugün diğer taraftan yaptırdım yine zor girse de acımadı ama genel anlamda öyle kocaman bezeler yok içlerinde sadece etim sertleşti o kadar. Ya ben kalbini bir duyayım da razıyım yani daha kullanmaya.

anladım canım senin hiç kanaman olmadığı için bir de düşük de yok öncesinde o yüzden önlem amaçlı haftada 1 yeterli ama bana hergün şart. konuştum 12. haftaya kadar vurulanlar var. sonrasında belki haftada 1 e geçebilirim daha hiçbişey bilmiyorum yarın hayırlısıyla bir kalp atışlarını duysak iyice gerildim az kaldıkça ya hiç duyamazsam diye çok endişeliyim şuanda.

ELİFİm inşallah yarın o güzel haberi alırsın ve için bir nebze rahatlar. dualarımdasın :)

Back
X