arkadaşım ben istanbul tüpe maddi sebeplerden gitmedim. yaşım 36(hatta doğum yaptığım zaman 37 olacağım o yüzden seni anlıyorum) daha önce aşılama ya da tüp denemedik. daha ilk denememiz olacağı için zaten ciddi bir maddi kaynak ayırmıştık. eşimde çok ciddi bir sperm azlığı sorunu var. önce 1 yıl uğraştık, sperm sayısını yükselttik de ama sonra hormonal sebeplerden tekrardan 300bine kadar düştü. morfoloji de ayrı sorun olduğundan sadece imci cihazı olan merkezleri seçmemiz isabetliydi. tabi bu arada bende de yaş kaynaklı rezerv azalması da başlamıştı. kafamda zaten iki doktor vardı biri umuttaki süleyman tosundu. görüşmeye gittim ve görüşme resmen bir hezimet halinde geçti. adamla elektriğim zerre tutmadı, dünya kadar muayene ücreti aldı beni dinlemedi, en ufak bir sorumu cevaplamadı, hatta soru sordum diye siz çok okumuşsunuz diye tersledi. o dönemde pıhtılaşma testi yaptırmıştım, sonuçlarını bekliyordum, ne gerek vardı yaptırdınız, sizin zaten önceden düşüğünüz yok ki gibi abuk subuk yorumlar yaptı. (ki sonradan test sonuçlarını geldiğinde sorunum olduğu ve en az 3 ay kan sulandırıcı kullanmam gerektiği ortaya çıktı) aklımdaki ikinci doktor da emre tekelioğluydu. onu da eski hastalarından 2-3 kişi birden ısrarla tavsiye etmişti. tesadüf ki tam da benim tüp yapacağım dönemde sgk anlaşmalı istanbul tüpe geçmişti. kalkıp gittim, bize 1 saatten fazla bir zaman ayırdı, anlattı her sorumu cevapladı, ailemde ciddi kalp damar sorunları olduğu için pıhtılaşma testini yaptırmamın çok isabetli olduğunu söyledi vs. o kadar kibar, motive edici ve insancıl bir tavrı vardı ki çıkışta eşim başka bir doktorla görüşmeyelim burada yapalım dedi. ücreti sorduğumda o kadar düşük bir rakam duyunca epey şaşırdım, hatta diğer yerlere göre çok düşük bir fiyat verdiler diye tedirgin bile oldum diyebilirim. fakat laboratuarlarının başarısını öğrendiğimde içim çok daha rahatladı. bir de gidersen görürsün, inanılmaz yoğun bir merkez, millet türkiyenin bir ucundan dahi geliyor. hani bu kadar insanın geldiği bir yerde vardır bir keramet diye de insan düşünüyor. tedavim sonucunda, zeynep kamilde rapor sürecinde rezervim konusunda çok ümit kırıcı konuştukları halde 9 tane dolu yumurtam toplandı. eşimin spermleri de imci cihazıyla büyütülerek seçildi. sonuçta 3 tane 1. kalite, 4 tane 2. kalite embriyo oldu. kendi isteğimle tek bir tane transfer ettirdim, onla hamile kaldım, kalan 2 tane 1. kalitem donduruldu, 2. kaliteler de gerek kalmadığı için imha edildi. oradan o kadar memnun kaldım ki, şu an gebelik kontrollerime halen daha oraya gidiyorum.allah izin verirse emre beyle doğuracağım. ha bu arada çok kalabalık dedim sanma ki öyle zeynep kamil gibi curcuna gibi bir yer. kesinlikle her şey tıkır tıkır işliyor. personel son derece kibar ve sıcak. etraf tertemiz, cihazlar hep son teknoloji. opu ve transferin yapıldığı ameliyathaneler son derece hijyen ve modern. öncesinde ve sonrasında yattığın odalar da otel odası gibi, eşinin ya da ailenin beklemesi için koltuklar, kendine ait tuvalet banyon var. üzerine tek kullanımlık ameliyat giysileri, terlikler falan giydirip operasyona götürüyorlar. bittikten sonra da iyice dinlenmeden kesinlikle yollamıyorlar. doktorlar hemşireler gelip gelip kontrol ediyor. transfer öncesi ve sonrası embriyolog da ayrıca gelip bilgi veriyor. (bu arada ilk 1 yıl dondurma ücreti yine verdiğin ücrete dahil.)
daha önce belirttiğim gibi kendim o kadar memnun kalınca başka başka kişilere de orayı tavsiye ettim. çok şükür hepsi de hamile kaldı. tek bir olumsuz konuşan da olmadı. sana da tavsiye ederim. ama şunu da söyleyeyim, bu iş biraz da moralle ilgili. elbette git görüş, ama nerede hangi doktorla kendini rahat ve iyi hissediyorsan orayı seç. bu arada ben ücretsiz ön görüşme yapmak istiyorum dersen yapabiliyorsun. muayene etmiyorlar ama elindeki tetkik ve ultrasonlara bakıp değerlendiriyorlar. sen de bu arada doktoru merkezi görmüş oluyorsun.