Bu arada raporumda yazanlar;
TANI: N97,9- kadın infertilitesi tanımlanmamış (evlilik tarihinden itibaren en az 3 yıl geçmiş ve 2 kez Gonodotropin ile OI + IUI tedavisi sonrası gebelik elde edilmemiştr)
N97,8- kadın infertilitesi, başka nedenlerle gelişen ( Düşük Ovaryan Rezervi)
Gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalığı yoktur. ( 15.06.2012 tarih ve ..... nolu rapor)
KARAR: SUT 4,5,4 K,1 maddesi gereği 1. IVF (tüp bebek) uygulaması uygundur. GnRh analog 1 mg/gün veya GnRh antagonist multipl doz 0,25 mg, Gonodotropin 450 IU / gün toplam 4500 IU ve HCG 5000 IU tek doz toplam 10000 IU ile ovulasyon İndiksiyonu gerektiğine oy birliğiyle karar verildi.
Şimdi yazarken fark ettim benim yaptığım hesapla aynı 4500 IU 10 güne denk geliyor. Ama HCG 5000 tek doz toplam 10 bin ne dmek. 5000*2=10000 dozluık bi ilacında bahsi geçmiş.
Ve ilaç kısmında da 16 adet ilaç ismi var. Benim kullandığım puregon 2. Sırada
Ne diyonuz kızlar 1 adet daha hakkım olanı gidip alayımmı eczaneden. Birde kenan bana puregonu bulabiliyonmu dedi. Ohoo eczanenin dolabı doluuuu dedim. Demekki firmayla anlaşması yok öyle dediğine göre.yada artık tırstıkları için özel oalrak firmalarla anlaşıp onların ilaçlarını yazmıyorlar.
Birde şey demişti tabi beni konuşursunuz gergin olurum hergün nelerle karşılaşıyoruz öldüren meşlektaşlarımız mı dersin görüyorsunuz işte. Komşun ucuz ilaçla hamile kalır gelir bizi suçlarsınız. Dedim biz öyle kulaktantan dolma işlerler hareketr e den insanlar değiliz her bünye bir değil dedim. Bilemem artık yani suçlayacak şey bulursunuz demeye getirdi lafı.
hayırlı olsun canım tedavin. raporda yazan ilaçlar alternatif ilaçlar. biliyosun bünyeden bünyeye değişiyo ilaca tepkiler. bence 15. ilacınıda al. sonuçta yazılmış reçtene. kullanabilirsin kullanmazsanda ihtiyacı olan birine verirsin.
evdeki puregon u eğer açtıysan 28 gün kullanılıyo. ğer üstünden daha fazla vakit geçtiyse kullanamazsın canım bilgin olsun. sen şimdi ağustos adetinle başlıcaksın dimi?hadi bakalım hayırlısı. inşallah güzel haberler vericez birbirimize:))