• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar tatildeydim yeni döndüm de gördüm msj ları

evet cnm baya akıllıca düşüncen için çok sağol..ama eczaneyle anlaşmalı olduklarından ben yazılan ilaçları görebilirmiyim bilmiorum acıbadem de aama başka yerde denersem olur sanırım...sen neden umut tüp merkezi ve eurofertili düşünüyorsun orada dahamı iyi şartlar kafam karıştı şimdi..normal fiyat nedir orada ama ssk vardır

şekerim özelde tüp yaptıracaksan sana zaten soracaklardır onumu yazalım bunu mu yazalım diye. devlet hastanesi değil ki bu öyle dilediğini yazacak da sen ancak eczanede göreceksin. hem doktora sorarsın kaç ünite ne yazmış. yani illa o anlaşmalı eczaneden alacan diye de bir şey yok. raporun yoksa eczanelerde pazarlık da ediyorsun zaten. sana en uygun fiyata veren yerden alırsın. yani o anlaşmalı eczaneden de hemen alma derim. gel burada sor doruştur, başka eczaneye de sor sonra eğer en uygunsa acıbademin anlaşmalısından al. ben burada kaç tane kadının tüm ilaçlarını buradaki kişilerden temin ettiğini bizzat gördüm. bir de çoğu kişide ilaç artıyor, o kadar para verilmiş, hani kullanılmayacaksa yazık da, herkes verdiği parayı geri almak için gayet istekli bir şekilde satıyor, hatta en azından boşa gitmesin diye parasız veren de çok.

benim de hep gönlümde bahçeci umut yatardı ama kısmet eurofertile olacak sanırım ilkinde ki orası da umut ile eşdeğer bence şuanda. eğer olmazsa 2. denememde de umut a gitmeyi düşünüyorum. canım imsi yi duymuştum onun içinde ekstra para mı alıyolar aynı embriyoskop a 500 tl istedikleri gibi.. bir de blastokist embriyo olursa onun için demi ekstra para istiyolar :( 3. günde transfer etmezseler 5. güne bırakıcaz ama ekstra paraylan bakıyoruz mu diyolar blastokist oluğ olmayacağına. henüz kapısından girmedik bilmiyoruz ama özele de adımını atınca para :(

bence de eurofertil umutla eşdeğer. ama umutta eşimin bir arkadaşının hanımı çalışıyor. o yüzden eşim orayı tercih edelim istiyor. raporla başvuracağımız için genel işlemlere ekstra bir indirim yapmıyorlar ama imsi ve blastokistten extra para alıyorlar mı, alacaklarsa bize bir indrim yaparlar mı konuşmadım. bu tüp merkezlerinde biliyorsun ekstra her şey parayla o yüzden alınıyordur diye tahmin edip farazi konuştum. benim eşimin sperm yapısında ciddi sorun olduğu için pgd ile 4. gün embriyo dnasına baktırmayı da istiyorum. ona da ne isteyecekler yine hiç bir fikrim yok. rapor çıkmadan para konuşmadım. bugüne kadar olur olur rapor çıkmaz ona göre pazarlık ederim diye düşündüm. ama konseyden sonra artık konuşacağım.

canım imsi ve blastokist ne demek daha önce hiç duymadım biraz açıklarmısın. işlerden vaktim olursa bende araştırırım nette. bu arada ben eşinde sorun var sanıyordum senin fsh ınmı yüksekti. benim 8-10-12 arasında değişiyordu mayısta fsh 12 , eylül de 10 çıktı. yani ortalaması 10 gibi. kenan 12 olduğunda bu değerin yaşıma göre fazla olduğunu ve 38 yaşındaki bir kadında olması gereken değer olduğunu söylemişti. ben dediğin vitamini araştırtım Quenzim Q10 ve omega 3 ün bir arada olduğu bir vitamin buldum GNC de 145 tl idi. ama dr. a sormadan almak istedim hani ucuz bişey olsa al içme ama o kadar para verdikten sonra dr. içme derse diye düşündüm. malum 15 güne kadar tüp denemesi yapıcam hem 15 günde ne kdar faydası olur emin olamadım. artık buda böyle geçicek ve umarım tutarda gerek kalmaz bunlara. ha bu denemede negatif olursa, ondan sonra dr. içme dersede içicem. benim tedaviye başlama sürecim çok yakın olduğu için vitamin işine girmedim sadece folbiol içiyorum. eşimde hem folbiol hemde evicap e vitamini içiyor 200 IU olandan. yeşil cayıda hiç sevmem çok kötğ geliyor. sen sallamamı kullanıyorsun yaprak alıp demlememi yapıyorsun. aslında her açıdan çok faydalıymış ama nedense tüm faydalı şeyler pek tatsız tuzsuz olur :( aslında arı sütü ve yeşil çay içilebilir tedavi öncesi ama vitaminlerde karışım falan vardır diye endişe ettim. bakalım atlatayımda bu tedavimide gerek kalırsa kesin alırım. parasına falan bakmam artık.
canım sana tüpte uygulanan yeni yöntemlerle ilgili bir derleme yapayım.
imsi: spermlerin özel bir cihazla binlerce kat büyütülerek bakılıp seçilmesi. morfoloji ve sperm dna sorunlu erkeklerde uygulanıyor
blastokist: 5. gün embriyo transferinin yapılması
pgd:4. günde embriyodan hücre alıp genetik tarama yapılması. bu taraa sonrası genetik sorunu en az olan embriyoyu transfer edip, tutması ve sonradan düşük olmaması için şansını artırıyorlar.
assisted hatching/ destekli yuvalama: embriyoyu, çevreleyen zarda transfer işlemi öncesi genelde lazerle küçük bir delik açılıp, embriyonun bu zarı yırtıp rahim duvarına yerleşmesinin sağlanması. özellikle ileri yaştaki ya da yumurta kalitesi zayıf kadınlarda uygulanıyor.
gebelik aşısı: rahim içi zarı sorunlu kadınlarda uygulanıyor. kadının kanını alıp ayrıştırıp gebelik aşısı olarakta adlandırılan bir sıvı elde ediliyor. embiryolorın rahim içine konulacağı günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine veriliyor. Bu işlem rahim içini daha sonradan transfer edilecek embriyoların gömülmelerine uygun hale getiriyor.
ko-kültür: yumurta toplanması sırasında ya da öncesinde kadının yumurtalalıklarından sıvı alınıyor. bu sıvı bir işlemden geçirilip kültür ortamı oluşturuluyor. embriyo bu kültür sıvısının içinde 3 gün bekletilip öyle transfer ediliyor.yuvalanma ve gebelik şansı artırılıyor.

evet benim eşimde sorun var. bende gözle görülür bir sorun yok ama tabi yaşım 36 ve bu yaşın getirdiği faktörler var. benim de fsh'm ilkden 8- 8,2 arası çıkıyordu. sonuçta benim yaşımda 6 çıkacak hali yok. kenan sana 12 olduğunda 38 yaşındaki kadının değerleri demiş bana zaten yaşım 36yken 8 fshnin çok yüksek olduğunu, yumurta rezervimin düşük olduğunu falan söylemişti.ayrıca fshnin asla düşmeyeceğini artık hep yükseleceğini de ekledi. öyle bir konuştu ki hemen her an menapoza gireceğimi sandım. özel doktorumsa 10'a kadar endişe etmememi, 10-13 arasıysa yine ümit olduğunu ama yumurtalıkların tüp ilaçlarına tepkisinin azaldığını, daha düşük kalitede ve az sayıda yumurta elde edildiğini söyledi. sonra ben hormonlarım için değil ama genel sağlığım için düzenli bir şekilde yeşil çay(ben de tadından nefret ederim o yüzden kapsül olarak içtim), arı sütü, omega, l-arginine gibi şeyler kullanmaya başladım. fsh'm önce 7,8'e düşmüştü şimdi de 7,2'ye düşmüş. diğer değerlerim de gayet iyiymiş. kendi doktorum bu yeni oranlarla eskisine göre daha yüksek kalitede yumurta üreteceğimi söyledi. ama git kenana sor bak yine kötüleyecek bir şey bulur:))) 15 gün de olsa omega,yeşil çay ve arı sütünü muhakkak kullanmanı tavsiye ederim. yeşil çayı kesin kes içemiyorsan, kapsül de bulamazsan, keten tohumu da kullanabilirsin. o da aynı etkiyi gösteriyor.

ben de eurofertili aradım bu gün randevü alınıp gidilecekmiş oraya da gideceğim ama önce şu kolonoskopiyi olayım bari onu da ol demişlerdi zk de.aradan çıksın..bu ay tüp tedavisine başlasam bayrama denk gelir sanırım bir dahaki ay olsa tahliller tam 6 aylık oluyor bana göre umarım bir daha istemezler bir ay geçti falan diye..merkez konusunda kararsız kaldım ama şansımı bir kere denemek istiorum nasibimde varsa tutar yoksa tutmaz ..fazla umut bağlamamaya çalışacağım..ben de kenan a ölyle bir merkez soracaktım tüp deneyeceğimi söleyecektim ama benim lafımı ağzıma tıkayıp gitti..allah oraya bir dha beni düşürmesin inşallah..çok yıprattı beni ve insani muamele göremedim pek...tutmasa da özelde deneyeceğim bir kere rabbime sığınıp şu bayram girmeseydi keşke

canım benim katiyen zk düşünmememin sebebini yazmışsın. "insani muamele" görme isteği!

Son düzenleme:
günaydın kızlar bugün tüp için çıkan son raporumu alıp euro fertile ilaç yazdırmaya gidicektim ama bir kaç kez git gel yapmamak için ilk olarak nereye gitmek doğru olur diye euro fertili aradım. onlar raporunuzu getirinki hangi ilaç siz euygun olur bakıp ona göre yazalım. e. reçete yazıyoruz ama sistem akşama onaylar isterseniz yarın gelip çıktısını alırsınız sonra istediğiniz eczaneden alırsınız dedi. bende mail falan atamazmısınız dedim ozman e-reçete numarasını veririz eczane o numarayla sisteme giriş yapar dedi ok dedim. neyse zk.da raporum çıktımı diye kurul odasını aradığımda reçeteyi yazcaklar gelip burda tüp bebek bölümünde onaylatcaksınız demişti. aklım karıştı hangisinin k idoğru diye. şimdi sabah sabah tüp bölümünü arasam yoğunlardır vede cevap vermez diye aklıma herzman ilaçlarımı aldığım eczane geldi doğumacilin karşındaki eczane. numarası yoktu neyseki netten buldum. ve herzamanki gibi oynak servet çıktı:) sordum durum böyle dedim gelip onaylatma diye bir şey yok raporunu alıp gidiceksin hastanene onlar ilacını yazacaklar sonra gelip burdan ilacını alacaksın dedi. yani zk. ya gidip onaylatma yokmuş. ama her şekilde 2 gün gitmem gerek. çünkü E-reçete akşam onaylandığı için ilaçları almaya yarın gitmem gerekiyor. neyse birde kullandığım dozu ve ilk tüpte yazılan purogeon adedini sömyledim bana kaç kutu yazarlar dedim. öyle mırıldandı 10-15 falan dedi (ki salladı bence sanırım müşterisi vardı) şunu düşündüm şimdi diyelimki kotam dolmadı ve dr. yine bana raporlu hasta olarak 15 kutu yazabilcek sizce hepsini almalımıyım yoksa bu tedaviye yetecek kadar mı alayım. hani olaki olmazsa 3. denemese ilaçlarımı özel cebimden alacağım için elimde indirimi aldığım ilaçlar olsunmu. yoksa bu tedaviye yetecek kadar olsun ve olmaz ise 3. deneme farklı ilaç kullanmak mı iyi olur. gerçi dr. karar verir ama onlarda artık hastaya bırakıyor. hani başka ilaç kulanırız der yine puregon kullanır bende raporumla fazla almadığımla kalırım. kararsız kaldım şimdi. haa belkide eczası salladı ilaç hakkım 3-5 kutu ancak kalmıştır belkide!

günaydın duygucum. merkez olarak eurofertile karar verdin sanırım. hayırlı olsun. önceki raporunda kaç ünite ilaç yazmışlardı? bence reçeteye fazla yazsa da hepsini al derim. elinde kalırsa bi şekilde elden çıkarırsın. rapor için o kadar uğraşıyoruz. temkinli olmak lazım. bu ayki adetinle başlayacak mısın?

imsi: spermlerin özel bir cihazla binlerce kat büyütülerek bakılıp seçilmesi. morfoloji ve sperm dna sorunlu erkeklerde uygulanıyor
pgd:4. günde embriyodan hücre alıp genetik tarama yapılması. bu taraa sonrası genetik sorunu en az olan embriyoyu transfer edip, tutması ve sonradan düşük olmaması için şansını artırıyorlar.
assisted hatching/ destekli yuvalama: embriyoyu, çevreleyen zarda transfer işlemi öncesi genelde lazerle küçük bir delik açılıp, embriyonun bu zarı yırtıp rahim duvarına yerleşmesinin sağlanması. özellikle ileri yaştaki ya da yumurta kalitesi zayıf kadınlarda uygulanıyor.
gebelik aşısı: rahim içi zarı sorunlu kadınlarda uygulanıyor. kadının kanını alıp ayrıştırıp gebelik aşısı olarakta adlandırılan bir sıvı elde ediliyor. embiryolorın rahim içine konulacağı günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine veriliyor. Bu işlem rahim içini daha sonradan transfer edilecek embriyoların gömülmelerine uygun hale getiriyor.
ko-kültür: yumurta toplanması sırasında ya da öncesinde kadının yumurtalalıklarından sıvı alınıyor. bu sıvı bir işlemden geçirilip kültür ortamı oluşturuluyor. embriyo bu kültür sıvısının içinde 3 gün bekletilip öyle transfer ediliyor.yuvalanma ve gebelik şansı artırılıyor.

evet benim eşimde sorun var. bende gözle görülür bir sorun yok ama tabi yaşım 36 ve bu yaşın getirdiği faktörler var. benim de fsh'm ilkden 8- 8,2 arası çıkıyordu. sonuçta benim yaşımda 6 çıkacak hali yok. kenan sana 12 olduğunda 38 yaşındaki kadının değerleri demiş bana zaten yaşım 36yken 8 fshnin çok yüksek olduğunu, yumurta rezervimin düşük olduğunu falan söylemişti.ayrıca fshnin asla düşmeyeceğini artık hep yükseleceğini de ekledi. öyle bir konuştu ki hemen her an menapoza gireceğimi sandım. özel doktorumsa 10'a kadar endişe etmememi, 10-13 arasıysa yine ümit olduğunu ama yumurtalıkların tüp ilaçlarına tepkisinin azaldığını, daha düşük kalitede ve az sayıda yumurta elde edildiğini söyledi. sonra ben hormonlarım için değil ama genel sağlığım için düzenli bir şekilde yeşil çay(ben de tadından nefret ederim o yüzden kapsül olarak içtim), arı sütü, omega, l-arginine gibi şeyler kullanmaya başladım. fsh'm önce 7,8'e düşmüştü şimdi de 7,2'ye düşmüş. diğer değerlerim de gayet iyiymiş. kendi doktorum bu yeni oranlarla eskisine göre daha yüksek kalitede yumurta üreteceğimi söyledi. ama git kenana sor bak yine kötüleyecek bir şey bulur:))) 15 gün de olsa omega,yeşil çay ve arı sütünü muhakkak kullanmanı tavsiye ederim. yeşil çayı kesin kes içemiyorsan, kapsül de bulamazsan, keten tohumu da kullanabilirsin. o da aynı etkiyi gösteriyor.!

teşekkür ederim araştırıp bulmuştum:) fsh düşse bile kalite artarmıki tamam kenan düşmez artmasını önlemek için bir an önce tüp demişti bana. ve nette araştırma sonucumdada öyle yazıyordu. arı sütü bal polen ve incir kürü içiyorum vede folik asit. keten tohumu zamanında kullandım salatalarda ama ne içindi hatırlamıyorum belkide bağırsaklar çalışsın zayıflayım diye olabilir. yeşil çay sallama var ama oda doğal değildir. yapraklısıda aktarlarda vardır kapsüle güvenemem. omegayı almadım arada balık yiyiorum yani haftada 1 ama alayım onuda bari. Qenzim Q ya güvenemedim açıkçası tırstım hepsini karıştırmak doğru olurmu diye. hatta hayıt tohumudaaldım çayını yapıp içicektim aktar adetini öne çekebilir dedi bekliyorum içsemmi diye :)) tzgahın üstü vitamin ve kürlerle dolu:( olmadı yemek içmeyi kesik sürekli bunlarıda yiyip içebilirim:)

günaydın duygucum. merkez olarak eurofertile karar verdin sanırım. hayırlı olsun. önceki raporunda kaç ünite ilaç yazmışlardı? bence reçeteye fazla yazsa da hepsini al derim. elinde kalırsa bi şekilde elden çıkarırsın. rapor için o kadar uğraşıyoruz. temkinli olmak lazım. bu ayki adetinle başlayacak mısın?

karar verdim mi verdim işte. oramı olsun buramı diye daha fazla düşünüp kafamı karıştırmak istemiyorum beyin zaten yorgun ekstra yorulmasın. ilkinde 15 kutu yazmışlardı 300 ıu 450 doza tekabül ediyormuş 300*15 kutu=4500 yapıyor 6500 ünite hakkımız var diye duymuştum bu duyum doğrumu bilmiyorum eğer doğruysa bana en fazla 6 kutu puregon daha yazarlar diye düşünüyorum 2 gbii ofisten çıkıp gidicem bakalım nekadar yazacaklar öncesinde kenana da sorabilirm. yani merak ettiğim raporlu olarak 15 kutu daha yazabiliyormı hani belki kota olayı yoktu eğer yazıyolarsa 10-15 kutu yazsa elimdede 7 kutu var yaklaşık 20 kutu ilacı napim ben en fazla 10-12 kutu kullanırı yine elimde ilaç kalır. acaba yetecek kadar mı yazdırsam? yoksa fazla olsun nolcak bana kar olur diye fazlamı yazdırsam. hepsini cevabı öğleden sonra belli olcak. belkide en fazla 2 kutu yazabilcekler. umarım başka ilaç Kullanalım demez:(

günaydın kızlar bugün tüp için çıkan son raporumu alıp euro fertile ilaç yazdırmaya gidicektim ama bir kaç kez git gel yapmamak için ilk olarak nereye gitmek doğru olur diye euro fertili aradım. onlar raporunuzu getirinki hangi ilaç siz euygun olur bakıp ona göre yazalım. e. reçete yazıyoruz ama sistem akşama onaylar isterseniz yarın gelip çıktısını alırsınız sonra istediğiniz eczaneden alırsınız dedi. bende mail falan atamazmısınız dedim ozman e-reçete numarasını veririz eczane o numarayla sisteme giriş yapar dedi ok dedim. neyse zk.da raporum çıktımı diye kurul odasını aradığımda reçeteyi yazcaklar gelip burda tüp bebek bölümünde onaylatcaksınız demişti. aklım karıştı hangisinin k idoğru diye. şimdi sabah sabah tüp bölümünü arasam yoğunlardır vede cevap vermez diye aklıma herzman ilaçlarımı aldığım eczane geldi doğumacilin karşındaki eczane. numarası yoktu neyseki netten buldum. ve herzamanki gibi oynak servet çıktı:) sordum durum böyle dedim gelip onaylatma diye bir şey yok raporunu alıp gidiceksin hastanene onlar ilacını yazacaklar sonra gelip burdan ilacını alacaksın dedi. yani zk. ya gidip onaylatma yokmuş. ama her şekilde 2 gün gitmem gerek. çünkü E-reçete akşam onaylandığı için ilaçları almaya yarın gitmem gerekiyor. neyse birde kullandığım dozu ve ilk tüpte yazılan purogeon adedini sömyledim bana kaç kutu yazarlar dedim. öyle mırıldandı 10-15 falan dedi (ki salladı bence sanırım müşterisi vardı) şunu düşündüm şimdi diyelimki kotam dolmadı ve dr. yine bana raporlu hasta olarak 15 kutu yazabilcek sizce hepsini almalımıyım yoksa bu tedaviye yetecek kadar mı alayım. hani olaki olmazsa 3. denemese ilaçlarımı özel cebimden alacağım için elimde indirimi aldığım ilaçlar olsunmu. yoksa bu tedaviye yetecek kadar olsun ve olmaz ise 3. deneme farklı ilaç kullanmak mı iyi olur. gerçi dr. karar verir ama onlarda artık hastaya bırakıyor. hani başka ilaç kulanırız der yine puregon kullanır bende raporumla fazla almadığımla kalırım. kararsız kaldım şimdi. haa belkide eczası salladı ilaç hakkım 3-5 kutu ancak kalmıştır belkide!

canım sgk indirimli olarak ilaç ne alabiliyorsan al. yani olan hakkını sonuna kadar kullan. 2. tutmazsa(aman inşallah tutar ama ne olur ne olmaz bu ihtimali de göz önüne alalım) 3. de kullanırsın. o yüzden son kullanma tarihlerine bakıp almayı da ihmal etme. yok bu deneme tuttu ihtiyaç kalmadı burada aldığın fiyattan satarsın. yani bir zararın da olmaz. kim satsa kapış kapış gidiyor merak da etme. raporsuzlar doğal olarak devamlı indirimli ilaç peşinde.
daha önce söylemiştim, bende de aşılamadan 3 kutu puregon kaldı, ilaçlar yazılırken söylersem, tüpte 3 kutu az yazacaklarmış. söylemeye hiç niyetim yok açıkçası. bazen devlette yazılan doz yetmiyor,cebinden almak zorunda kalıyorsun ya da kaç kere tüp yapacağım belli değil, ne kaldı sonrakilerde kullanırım diyorum.
3.de gonal f kullanabilirim diyorsan da puregonları satar yine gonal f alırsın. onu da düşünme. ayrıca gonal f ve puregon içeriği çok farklı değil benim bildiğim. bir de gonal f'in iğneleri daha kalın ve acılı olduğu için herkes puregon kullanmak istiyor.

karar verdim mi verdim işte. oramı olsun buramı diye daha fazla düşünüp kafamı karıştırmak istemiyorum beyin zaten yorgun ekstra yorulmasın. ilkinde 15 kutu yazmışlardı 300 ıu 450 doza tekabül ediyormuş 300*15 kutu=4500 yapıyor 6500 ünite hakkımız var diye duymuştum bu duyum doğrumu bilmiyorum eğer doğruysa bana en fazla 6 kutu puregon daha yazarlar diye düşünüyorum 2 gbii ofisten çıkıp gidicem bakalım nekadar yazacaklar öncesinde kenana da sorabilirm. yani merak ettiğim raporlu olarak 15 kutu daha yazabiliyormı hani belki kota olayı yoktu eğer yazıyolarsa 10-15 kutu yazsa elimdede 7 kutu var yaklaşık 20 kutu ilacı napim ben en fazla 10-12 kutu kullanırı yine elimde ilaç kalır. acaba yetecek kadar mı yazdırsam? yoksa fazla olsun nolcak bana kar olur diye fazlamı yazdırsam. hepsini cevabı öğleden sonra belli olcak. belkide en fazla 2 kutu yazabilcekler. umarım başka ilaç Kullanalım demez:(

haklısın canım. bende üşeniyorum gidip görüşmeye bile. artık uğraşmak istemiyor insan. banada 6 kutu yazar gibi geliyor sana. fazla yazacaklarını sanmıyorum. hepsini almakta fayda var bana kalırsa rapor almışken. varsın elinde kalsın canım.

canım sgk indirimli olarak ilaç ne alabiliyorsan al. yani olan hakkını sonuna kadar kullan. 2. tutmazsa(aman inşallah tutar ama ne olur ne olmaz bu ihtimali de göz önüne alalım) 3. de kullanırsın. o yüzden son kullanma tarihlerine bakıp almayı da ihmal etme. yok bu deneme tuttu ihtiyaç kalmadı burada aldığın fiyattan satarsın. yani bir zararın da olmaz. kim satsa kapış kapış gidiyor merak da etme. raporsuzlar doğal olarak devamlı indirimli ilaç peşinde.
daha önce söylemiştim, bende de aşılamadan 3 kutu puregon kaldı, ilaçlar yazılırken söylersem, tüpte 3 kutu az yazacaklarmış. söylemeye hiç niyetim yok açıkçası. bazen devlette yazılan doz yetmiyor,cebinden almak zorunda kalıyorsun ya da kaç kere tüp yapacağım belli değil, ne kaldı sonrakilerde kullanırım diyorum.
3.de gonal f kullanabilirim diyorsan da puregonları satar yine gonal f alırsın. onu da düşünme. ayrıca gonal f ve puregon içeriği çok farklı değil benim bildiğim. bir de gonal f'in iğneleri daha kalın ve acılı olduğu için herkes puregon kullanmak istiyor.

bencede elinde 3 kutu olduğunu söyleme. valla bende çok almak isterim ama yazacakalrını sanmam illaki bir kota olayı vardır. ve devlet tüp bebeğin maliyetini karşılayamıyormuş her an yeni bir düzenleme gelebilir bu konuyla ilgili. neyse ben paçayı bi şekilde sıyırdım darısı sizlere diyim rapor konusunda. valla ne yalan söylim şuanki fikrim bebek olsun hamile kalayımda elimdeki ilaçları bağış yaparım diyorum hani tuttarda bebek bi 4-5 ayını bulursa veririm ihtiyaç sahibi olan birilerine. ben illa gonal f diye tutturmuyorum da hani dr. derseki puregon çok kullanmışsın birde bunu deneyelim ondan sebep başka ilaç kullanırsam dedim. acaba gerçekten çok farkı olurmu? dr. elbet ikisinin içeriiğini biliyordur ve gerek görmeyebilir. vede dediğin gibi onun ucu kalın hastanede yapanlarda görmüştüm şırınga şeklindeydi ve iğne uccu puregona göre daha kalındı ve oda göbekten yapılıyordu. en azından yapımı çok kolay bunun. diğerinde kızlar göbeğim delik delik kırmızı oldu diyorlardı.

haklısın canım. bende üşeniyorum gidip görüşmeye bile. artık uğraşmak istemiyor insan. banada 6 kutu yazar gibi geliyor sana. fazla yazacaklarını sanmıyorum. hepsini almakta fayda var bana kalırsa rapor almışken. varsın elinde kalsın canım.

yazsınlarda alırım valla yine 15 kutu + diğerleri 1500 tl yi veririm nolcak. ama yazmazlar öyle bişey olsa herkez 20 kutu yazdırıp ilaç stoğu yapar. gidip özelde yaptırır. illaki kota uygulaması vardır.

yazsınlarda alırım valla yine 15 kutu + diğerleri 1500 tl yi veririm nolcak. ama yazmazlar öyle bişey olsa herkez 20 kutu yazdırıp ilaç stoğu yapar. gidip özelde yaptırır. illaki kota uygulaması vardır.

tabiyki var canım. senin 4-5 kutu kullanma hakkın kalmış sanırım. önceki tedavinde 8 kutu kullanmışsın. 5 kutu yazsa elindekilerle 12 kutu ilacın olur. yine 8 kutu kullandığını varsayarsak elinde ortalama 4 kutu ilacın kalmış oluyo. nasıl hesap ama:))

tabiyki var canım. senin 4-5 kutu kullanma hakkın kalmış sanırım. önceki tedavinde 8 kutu kullanmışsın. 5 kutu yazsa elindekilerle 12 kutu ilacın olur. yine 8 kutu kullandığını varsayarsak elinde ortalama 4 kutu ilacın kalmış oluyo. nasıl hesap ama:))

durum şu ilkinde 15 kutu yazdı +1 evde vardı etti 16 - 9 kutu kullanmışım elime 7 kutu kaldı şimdi en fazla 5 yazsalar 12 eder. ortalama olarak elime 2-*3 kutu yine kalır gibi. :)

durum şu ilkinde 15 kutu yazdı +1 evde vardı etti 16 - 9 kutu kullanmışım elime 7 kutu kaldı şimdi en fazla 5 yazsalar 12 eder. ortalama olarak elime 2-*3 kutu yine kalır gibi. :)

evet bencede. bana kalırsa elinde 8 kutu puregon varken kesinlikle başka bir ilaç yazmazlar. gonal f mi puregon mu demişsin duygucum. her bünyede farkeder sanırım ama bende puregon kesinlikle çok etkili olmuştu. gonal f le 4-5 yumurtam gelişirken puregonla iki katı yani 10 tane yumurtam gelişmişti. gonal f evet ucu kalın ama kesinlikle çok acıtmıyor. yine de puregon senin için daha etkili olur sanıyorum.

Iyı aksamlar kızlar bugun kayınvalıdemdeydık aksam da yemege kaldık hıc gıremedım sımdı de telefondan gırıyorum
Duygucum bencede raporlu ilaç alma hakkını sonuna kadar kullanmalısın. Hepsını al sonra yan gerekırse sonrakı tedavında kullanırsın yasa satarsın. İlaç işide servet ne dıyosa odur ayrıca bence 2 kere gıtmeme gerek yok klaçlarını oynak servet senın yerıne tedavı hınune kadar saklar yada musaıt bır zamanında gıder alırsın.
Immortable canım hoşgeldın tatil iyi gelmiştir. Umut ve eurofertili bende esdeger goruyorum ımsı be pgt ucretlıdır canım ama yumurta blastokist olduysa da bunun parasını bızden ıstemelerı sacma olur bence. Özelde herşey para bakalım öğrenıceZ bızde hıdınce. Senın hangı aya yetısıcek raporun?
Baharcım senınde 3 ekım de mı çıkacaktı sistemim raporun? Ondan sonra ısın daha kolay umarım kasım a yetısır sen hala Zk yı mı dusunuyosun ilk deneme ıcın?

Iyı aksamlar kızlar bugun kayınvalıdemdeydık aksam da yemege kaldık hıc gıremedım sımdı de telefondan gırıyorum
Duygucum bencede raporlu ilaç alma hakkını sonuna kadar kullanmalısın. Hepsını al sonra yan gerekırse sonrakı tedavında kullanırsın yasa satarsın. İlaç işide servet ne dıyosa odur ayrıca bence 2 kere gıtmeme gerek yok klaçlarını oynak servet senın yerıne tedavı hınune kadar saklar yada musaıt bır zamanında gıder alırsın.
Immortable canım hoşgeldın tatil iyi gelmiştir. Umut ve eurofertili bende esdeger goruyorum ımsı be pgt ucretlıdır canım ama yumurta blastokist olduysa da bunun parasını bızden ıstemelerı sacma olur bence. Özelde herşey para bakalım öğrenıceZ bızde hıdınce. Senın hangı aya yetısıcek raporun?
Baharcım senınde 3 ekım de mı çıkacaktı sistemim raporun? Ondan sonra ısın daha kolay umarım kasım a yetısır sen hala Zk yı mı dusunuyosun ilk deneme ıcın?

iyi akşamlar elifcim. benim sistemik rapor 3 ekimde çıkacak. perşembe günü fırsat bulursam gidip alacağım. kasım adetime yetişir gibi geliyor. bi de bana uzun protokol uygulanacak gibi hissediyorum. adetin 18. gününü beklemek durumunda kalabilirim:( eurofertil ve zeynep kamil arasındayım. ama nedense ilk denemeyi zk da yapmak geliyor içimden. zk ağır basıyor anlayacağın. başka bir merkezle konuşmak alışmak zor geliyor şu an. tedaviye başlamadan yoruldum ben sanırım. sen eurofertile mi karar verdin? bu hafta mı alacaksın sende raporunu?

bende öğleden sonra hastane için koşuşturdum. akşamda seni göremeyince merak ettim. önce zk ya gittim raporumu adlım fotokopi işlemleri vs.derken yine çok yoğundu özay denilen bugs bunng kılıklı dişlek sekreter vardı. ve saat 3 olmasına rağmen kuyruk kalabalık vardı çok mıy mıy bir sekreter bu yüzden hep sıra oluşturuyo bir türlü sıra erimiyor. sırf dosyamı alabilmek(çalabilmek:)) için son ken o kuyruğa girdim ve dosyamı alıp dr. la görüşcem dedim sıraya girin dedi. neyse aldım görüşmede uzun boylu kır saçlı kırmızı suratlı olan orta yaşlı dr. vardı erkek. durumumu anlattım 2 aşılama bi tüp yaptım olmadı rporum çıktı şimdi başka yer deniycem ama öncesinde sperm dna hasarı. serm genetiği ve benim içn AMH testi yaptırayımmı dedim. spermler için gerek yok o testler hiç sperm olmayanlara yapılıyor yan %2 olması önemli değil zannımca. neyse AMH da zaten fsh değeriniz kötü rezevler kötü durumda belli amh ta düşük çıkar gerek yok dedi. neyse çıktım.

bu arada kenan beyde ortalarda dolanıyordu ve haklı olarak bi hastayı azarladı çocuğu çiyak çiyak alıp dıarı çıkarmıyor çocuk kendini yerlere atıyor.o sıra telde konuştuğum için tam olarka ne dediğini duymadım ama ona kzdığını gördüm. kesinlikle haklıydı insanları o kadar rahatsız etmeye hakları yoktu çocuk yerlerde kadın iplemiyor çocuğunu. nese daralmıştım dışarı çıtım döner kapının oraya sigara yaktım kenanda elinde evrak karşı binadan geliyordu gözüme baktı içeri grecekken geri döndü siz bizm hastamız değilmisin dedi şey evet dedim elime baktı o ne dedi şey valla içmiyodum daraldım bgün aldım dedim:) tamam ozman tedaviyi iptal ediyorum diyerek hafif gülümseyerek içeri gitti.

neyse eurofertile geçti ordada yaklaşık 1 saat kaldım ve gider ayak kıç kadar olan otoparklarıda arabamın önünü duvara sürttüm önü çizildi biraz çok üzüldüm eşim bişey demedi senden önemlimi dedi ama ne bilim içim cız etti daha sonra capitola gittim otoparkında pasta cila yaptım ama geçmedi derin çizik olmuş:((( ordaki dr. aynılarını sordum bu testlere gere varmı yok dedi. ama biz artık fsh yerne hastalarımıza AMH yaptırıyoruz dedi sizde isterseniz yaptırın ded biz burda yapıyoruz sonuç 1 haftada çıkar dedi. aslında bencede gerek yok neden derseniz FSH=AMH ikiside rezerv durumunu gösteriyormuş ama amh daha kesinmiş. diğer zk daki dr. sizin fsh zaten kötü amh a gerek yok. fsh normal değerde olupta şüophe olan durumlarda amh a bakılıyormuş bunun için gerek yok. ama nedense fertil yaptırabilirsniz dedi ki bunu zk yapmıyor araştırmalarım sonucuda 120 tl civarı belkide daha fazla.

kromoz testi yaptırayımm dedim alev hn(eurofertil) eşiniz için gerek yok ama siz yaptırailirsiniz rezevrlerin kötü olma sebebi araştırıla bilir dedi. onun dışında esktra bişey istemi hatta ona bile gerek görmedi de ben söyledikçe olabiliri dedi.birde sizde İMSİ yöntemi varmı dedim. bizde yok ama sizede gere yok o yöntem ağır erkek faktörü olunca kullanılıyor dedi. Blostokisti sormayı unuttum. neyse sorarım onuda tedaviye baladığımda.

gelelim ilaç olayına eimdekilerle devam hatta bacak iğnemde aynı. dr. dedi bence son raporunuz e kadar yazılabilrise hepsini alın dedi baktı raporuma 4500IU dedi yani 10 kutu puregon dedi 300 lükten. 10 kutu ondan 7 kutu cetrotine baca iğnesi 1 kutu ovitrella yazdı kağıda hemşire odasına verdi bende oraya geçtim . hemş. sisteme işlerken bi san. dedim bir önceki raporuma baktım ondada 4500IU yazıyor ama zk dr. u 15 kutu puregon yazdı ve aldım dedim. sizde sisteme 15 girin eczane vermezse 10 kutu alırım ama olaki verirsede elimde ilaç olsun bu olmazsa 3. cüye ilaç malyetim azalmış olur dedim. ok dedi 15 kutuya çıkarttım. sağlık bak. reçete onay işlemini 19,00 dan sonra yaptırdığı için e-reçete numaramı yarın sabah alıp telefonla. eczacı servete gidicem. ordandan zk nın dosyasnı teslim etcem. hem bende kopyaları var her evrağımın hem de eurfertil kendine lazım olanların kopyasını aldı. orjinal bişey istemdi. sadece raporumun aslı gibidir olan ıslak kaşelisinden 1 adet aldı. zaten zk da görüşme yaptığım dr. çıakrken dosyanızı bırakcaksınız dimi dedi tabi tabi koşya alıp bırakcam dedim:)) aslında vermiycektim. ama vicdanım rahat etmez arın gtürüp teslim etcem 2 aşılama 1 tüp yaptm o kadar yazık onlarda kalsın olaki ierde yine işim düşebilir:) hem aynılarından bende de var. birde zk.daki dr. sey dedim aslında kenan bey burda olsaydı sorcaktım önerebilceği bir yer varmı ama devlet dr. oluncada söylemzsiniz dedim. yok o etik olmaz zaten dedi. güldüm yani deidm. çıkarken hayrlısı olur inş. dedi. çok uzun yazdım yine. yarında işin eczane ve tutan para ayağını anlatırım.

iyi akşamlar elifcim. benim sistemik rapor 3 ekimde çıkacak. perşembe günü fırsat bulursam gidip alacağım. kasım adetime yetişir gibi geliyor. bi de bana uzun protokol uygulanacak gibi hissediyorum. adetin 18. gününü beklemek durumunda kalabilirim:( eurofertil ve zeynep kamil arasındayım. ama nedense ilk denemeyi zk da yapmak geliyor içimden. zk ağır basıyor anlayacağın. başka bir merkezle konuşmak alışmak zor geliyor şu an. tedaviye başlamadan yoruldum ben sanırım. sen eurofertile mi karar verdin? bu hafta mı alacaksın sende raporunu?

aynen bahar ya.sorma eurofertile gittim ama birde bana sor in cin top oynuyor kendimi öye yalnız hssettimki :((( bu ne ya böyle dedim. alışmışız zk. nın kalabalığına cürcunasına orası peri yer gibi geldi. ortalarda doşalan bol miktarda çalışan. sekreteri, asistanı , muhasebecisi hep çalışan hasata yok piyasada. hatta eşimi aradım reçete yazdırmasammı. dedi. hatta bi ara genemi zk yapsam dedim. ama ne bili lab belki daha iyidr dedim buranın. yani emin olamadım bir türlü. alışmak gerçekten zor olcak benim için. zk ya çok alışmıştım manevi bağ olmuştu aramda. ama peşini bırakmam. ara ara gdip test yaparım yine orda. hatta yarın gitmişken kromozom yaptırabilrim:))) daha sonraları fsh vs.... :))

evet cnm öle oldu beni üzdü çok zk hem yıprattı orası araştırma hastanesi olduğu için kadın üzerine bir bakıma iyi baştan aşağı bakıolar araştırıolar bu iyi yanlız her gidişinde başka başka doktora denk gelmek kötü oluyor zaten hepsi bizim sorunlarımızı aklında tutamaz her seferinde de bazen sölenir bazen umutulabilir gözden kaçar..mesela ben ilk gittiğimde tek tüpümün kapalı olduğunu söledim olmayadabilir dedi kenan bey hemen spazm olıyormuş hsg çekilmeden önce ağrı kesici yapılması gerekmiş de yapılmadı bana..hemen develet tek tüpü kapalı olana aşılama yapıor deyip kesip attı tüp yapmamak için ellerinden geleni yapıolar gibi sanki hemen..benim yaşımdaki birinin aşımayla vakit kaybetmemsi gerkeirdi bence tek tüp kapalı ise kapalı farzedecen..eşimde haraket sorunu var tek tüp de kapalı yaş 35 aşılama tutmayacağı bile bile yani..ama dediğim gibi yaşı 30 dan küçük olsaydım devam edebilirdim oraya sabır taşı olup..keşke bana da tayfun bey denk gelseydi hiç gelmedi ..kenanın haraketleri çok kırıcı ve sert zaten alıngan yapım var..
cnm arkadaşın sorunu neydi bilmiorum ama ikinciye çocuk istiordu olmuyordu 8 yıldır falan..sonra bu karışımı duymuş sanırım balda var evet o ay üzerine düşmüş illa hamile kalacam diye ve kaldı..bir de dediki tarçın yumurtalılkara çok iyiyimiş oda bir yerden öğrenmiş sanırım ..bu karışımdan zarar gelmez bence yarar var denemekte..ben soğan suyundan pek emin değilim bir zararı olack diye korkuyorum 4 gündür yapıorum da..mideyi bağırsağı bozabilir..

canım ne olursa olsun tek tüp açıksa aşılama deniyorlar çünkü benim de tek tüpüm yokve ben spontan ilişki ile 1 kez hamile kaldım. eğer tüpün olduğu tarafta yumurta gelişirse şansın oluyor. zk ya devam edersen sana hızlıca aşılama tedavisi uygulanır sonrasında tüp e geçersin max. 1 yılına denk gelir. ama vakit yok kist bu tedavi sırasında büyüyebilir. o yüzden en mantıklısı hemen tüp denemek hem de yaşın 35 miş istersen 2 embriyo konulabilir.

evet ben de eurofertil e karar verdim. bayrama denk gelebilir o yüzden burası daha güvenilir geldi tatilleri yok devamlı çalışıyorlar hem embriyo dondurursak da daha güvenli geliyor bana. benim de bugün aramam lazım duygu ile aynı gün girmişti. duygu sağolsun öncen gitti halletti ilaç işlerini ben de ona göre eşime söyleyim bu hafta içi bir gün ayarlayıp gideceğim perşembe yada cuma olur büyük ihtimalle. ama 2 gün gitmek de zor. muhtemelen eczanede kalır ilaçlarımız biz bir sonraki gidişimizde öderiz parasını. servet bey sağolsun uzak olduğumuz için yardımcı oluyordu öyle şeylerde.senin için de hayırlısı olsun raporun çıkınca hemen gidip konuşursun. hangisi uygunsa öyle başlatırlar tabi tedaviye belki uzun protokol daha iyi olur.

immortable canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim merakla okudum vitaminler vs.. ben de son aşılamadan sonra ara vermiştim folik asite. sadece suan tiroid ilacımı düzenli içiyorum. folbiole de başlicam bi türlü canım istemiyo adet tarihim de 10 ekim. birkere baktırmıştım ilaç kullanırken folik asit seviyen 25 di. max. 10 olması yazıyordu referans değerlerinde.yani oldukça fazla vardı. şimdi yine adet olunca yada yaklaşınca başliyım diyorum. bir de bende b12 eksikliği var biraz. sınırın altında değil ama çok da üzerinde değil. beslenme şeklimi değiştirdim biraz ona göre. ama tüp öncesi bir ölçtürmek istiyorum. balık yağı hapı bir ara kullandım. marincap içiyordum hala da var evde günde 1 tablet içsem mi. prospektüsünde günde 3 tablet öğünlerde yazıyor ama bana çok geliyor o kadar almak istemiyorum. b12 eksikliği tutunmasına engel olur mu ki?

duygu günaydın sabah sabah yine enerjine hayranım araban için üzüldüm canım napalım cana gelmesin. eşim de seviniyordu otoparkı var diye :) sen ilk tüpünde 14 kutu puregon almıştın sanırım 1 kutu da evde vardı eğer toplamda 15 kutu hakkın var ise sana tek seferde yazmış oluyorlar tüm ilaç hakkını sanırım. yoksa ilk sefer için mi oluyordu bu hak?
ben de neyi ne kadar yazdıracağımı şaşırdım bu durumda. 1 kutu açılmamış puregonum varelimde.

aynen bahar ya.sorma eurofertile gittim ama birde bana sor in cin top oynuyor kendimi öye yalnız hssettimki :((( bu ne ya böyle dedim. alışmışız zk. nın kalabalığına cürcunasına orası peri yer gibi geldi. ortalarda doşalan bol miktarda çalışan. sekreteri, asistanı , muhasebecisi hep çalışan hasata yok piyasada. hatta eşimi aradım reçete yazdırmasammı. dedi. hatta bi ara genemi zk yapsam dedim. ama ne bili lab belki daha iyidr dedim buranın. yani emin olamadım bir türlü. alışmak gerçekten zor olcak benim için. zk ya çok alışmıştım manevi bağ olmuştu aramda. ama peşini bırakmam. ara ara gdip test yaparım yine orda. hatta yarın gitmişken kromozom yaptırabilrim:))) daha sonraları fsh vs.... :))

hiç sorma canım o manevi bağ bende de oluştu zk ile aramızda:)) gözünaydın bu arada. almışsın raporunu. hadi bakalım hayırlısıyla başlıyorsun. sakin olması daha iyi merkezin. rahat rahat ilgilenirler. maşallah baya da ilaç yazmışlar sana. bugün ilaçlarını alacaksın sanırım. inşallah sorunsuz halledersin.

kızlar tatildeydim yeni döndüm de gördüm msj ları

şekerim özelde tüp yaptıracaksan sana zaten soracaklardır onumu yazalım bunu mu yazalım diye. devlet hastanesi değil ki bu öyle dilediğini yazacak da sen ancak eczanede göreceksin. hem doktora sorarsın kaç ünite ne yazmış. yani illa o anlaşmalı eczaneden alacan diye de bir şey yok. raporun yoksa eczanelerde pazarlık da ediyorsun zaten. sana en uygun fiyata veren yerden alırsın. yani o anlaşmalı eczaneden de hemen alma derim. gel burada sor doruştur, başka eczaneye de sor sonra eğer en uygunsa acıbademin anlaşmalısından al. ben burada kaç tane kadının tüm ilaçlarını buradaki kişilerden temin ettiğini bizzat gördüm. bir de çoğu kişide ilaç artıyor, o kadar para verilmiş, hani kullanılmayacaksa yazık da, herkes verdiği parayı geri almak için gayet istekli bir şekilde satıyor, hatta en azından boşa gitmesin diye parasız veren de çok.

bence de eurofertil umutla eşdeğer. ama umutta eşimin bir arkadaşının hanımı çalışıyor. o yüzden eşim orayı tercih edelim istiyor. raporla başvuracağımız için genel işlemlere ekstra bir indirim yapmıyorlar ama imsi ve blastokistten extra para alıyorlar mı, alacaklarsa bize bir indrim yaparlar mı konuşmadım. bu tüp merkezlerinde biliyorsun ekstra her şey parayla o yüzden alınıyordur diye tahmin edip farazi konuştum. benim eşimin sperm yapısında ciddi sorun olduğu için pgd ile 4. gün embriyo dnasına baktırmayı da istiyorum. ona da ne isteyecekler yine hiç bir fikrim yok. rapor çıkmadan para konuşmadım. bugüne kadar olur olur rapor çıkmaz ona göre pazarlık ederim diye düşündüm. ama konseyden sonra artık konuşacağım.

evet benim eşimde sorun var. bende gözle görülür bir sorun yok ama tabi yaşım 36 ve bu yaşın getirdiği faktörler var. benim de fsh'm ilkden 8- 8,2 arası çıkıyordu. sonuçta benim yaşımda 6 çıkacak hali yok. kenan sana 12 olduğunda 38 yaşındaki kadının değerleri demiş bana zaten yaşım 36yken 8 fshnin çok yüksek olduğunu, yumurta rezervimin düşük olduğunu falan söylemişti.ayrıca fshnin asla düşmeyeceğini artık hep yükseleceğini de ekledi. öyle bir konuştu ki hemen her an menapoza gireceğimi sandım. özel doktorumsa 10'a kadar endişe etmememi, 10-13 arasıysa yine ümit olduğunu ama yumurtalıkların tüp ilaçlarına tepkisinin azaldığını, daha düşük kalitede ve az sayıda yumurta elde edildiğini söyledi. sonra ben hormonlarım için değil ama genel sağlığım için düzenli bir şekilde yeşil çay(ben de tadından nefret ederim o yüzden kapsül olarak içtim), arı sütü, omega, l-arginine gibi şeyler kullanmaya başladım. fsh'm önce 7,8'e düşmüştü şimdi de 7,2'ye düşmüş. diğer değerlerim de gayet iyiymiş. kendi doktorum bu yeni oranlarla eskisine göre daha yüksek kalitede yumurta üreteceğimi söyledi. ama git kenana sor bak yine kötüleyecek bir şey bulur:))) 15 gün de olsa omega,yeşil çay ve arı sütünü muhakkak kullanmanı tavsiye ederim. yeşil çayı kesin kes içemiyorsan, kapsül de bulamazsan, keten tohumu da kullanabilirsin. o da aynı etkiyi gösteriyor.

canım benim katiyen zk düşünmememin sebebini yazmışsın. "insani muamele" görme isteği!

bu imsi olayını falan yeni duydum sizden kafamı karıştırdı acıbadem de doktor demişti erkeklerin spermini büyütme olayını anlatmıştı demek bundan bahsediordu eee buda ayrı bir paraysa yandık o zaman ..dediği fiyattan işlem göremeyiz yani..kafam karıştı baya..eşimd ede biraz haraket sorunu varda o yüzden ...eurofertilllede görüşeceğim bu hafta giderim sanırım yanlız yarın kolonoskopi oluyorum kızılay altıntepede dün görüştüm ama bu gün hafiften karın ağrısı var adet olabilirm olursam yandım haftaya kalır oda..kolonoskopiden de çok korkuyorum anestezi olarak yarı uyutulanı tercih ettim..canm sen daha önce tüp denemişmiydin peki zk de..haklısın insani muamele görmek herksin insan olan herkesin hakkıdır..ben çocuk olmayacağını da bilsem şansımı denemek istiorum özelde biraz da allaha bırakmak istiorum..kader de varsa tutar yoksa ne yapsan tutmaz...zk iş garantiye alınıp tüm sorunlar giderilip yapılıor sanırım bu da bir bakıma iyi ama bizim için zaman çok önemli artık..artı aşılamadaki iğnelerde benim kistleri devamlı tazeler..benim için zararlı olurdu aşılama..

evet ben de eurofertil e karar verdim. bayrama denk gelebilir o yüzden burası daha güvenilir geldi tatilleri yok devamlı çalışıyorlar hem embriyo dondurursak da daha güvenli geliyor bana. benim de bugün aramam lazım duygu ile aynı gün girmişti. duygu sağolsun öncen gitti halletti ilaç işlerini ben de ona göre eşime söyleyim bu hafta içi bir gün ayarlayıp gideceğim perşembe yada cuma olur büyük ihtimalle. ama 2 gün gitmek de zor. muhtemelen eczanede kalır ilaçlarımız biz bir sonraki gidişimizde öderiz parasını. servet bey sağolsun uzak olduğumuz için yardımcı oluyordu öyle şeylerde.senin için de hayırlısı olsun raporun çıkınca hemen gidip konuşursun. hangisi uygunsa öyle başlatırlar tabi tedaviye belki uzun protokol daha iyi olur.

hayırlı olsun canım. evet tatillerde çalışıyor olmaları avantaj. ne güzel duygu da sende kararınızı verdiniz. ben hala çok kararsızım. ohss riskinden korkuyorum. dondurulmuş olayını bende çok önemsiyorum. daha şimdiden benim yumurtalar yine ayaklanma başlatacak bir sürü embriyom olacak ama ohss olacağım ve tedavim ertelenecek gibi hissediyorum. o yüzden dondurulmuş olayını çok önemsiyorum. ama zk da iyi şartlarda saklıyorlardır. bu arada dondurulmuş transferinden ne kadar alıyor acaba eurofertil? istanbul tüp bebekte sormuştum. 2.000 tl. demişlerdi. merak ettim. rapor çıkınca konuşmayı düşünüyorum. ikna olmazsam sanırım bende eurofertilde başlayabilirim.

hiç sorma canım o manevi bağ bende de oluştu zk ile aramızda:)) gözünaydın bu arada. almışsın raporunu. hadi bakalım hayırlısıyla başlıyorsun. sakin olması daha iyi merkezin. rahat rahat ilgilenirler. maşallah baya da ilaç yazmışlar sana. bugün ilaçlarını alacaksın sanırım. inşallah sorunsuz halledersin.

nedense bende de oldu hafiften o üzntü o bağ nedir anlayamadım alıştım sanırım gidip gelemeye ama sonra hemen attım üzerimden...

Back
X