kızlar şimdi size bir konu hakkında danışmak istiyorum sizin de fikirlerinizi merak ediyorum sizce hangisi doğru yada yapılması gereken diye.
Şimdi hepimiz evlat sahibi olmak istiyoruz ve bu uğurda kendimizce rabbimize dualar ediyoruzdur. Allah kabul etsin. kuran-ı kerim in arapçasını bilmesemde ara sıra oturup türkçe mealinden yasin i tebareke yi amme gibi sureleri okur bağışlar ve dua ederim. yapabildiğim kadar 5 vakit namazımı kılmaya çalışıyorum arkasından tesbihimi çekip hep dileğimi arzumu dile getirip duamı ediyorum. ayrıcada uzun zamandır üzerimde taşıyabileceğim hem beni hamile olduğum zaman koruyacak hem de doğduktan sonra bebeğimi de koruyacak ve aynı zamanda bu uğurda ettiğim duaların bir nişanesi gibi boynuma takabileceğim yada üzerime iğneleyebileğim bir muska yada cevşen istiyordum. beni manen de rahatlatacağını ve koruyacağını düşünüyorum. çoğu zaman kötü rüyalar görüyorum mesela psikolojik olarak da bana iyi geleceğine inanıyorum.
internetten araştırdım çeşitli bilgiler edindim özellikle bebeğimizin olması için olabilecek muskalar bunları yapanlar kimler yapmalı kimler yazabilir vs.. bazı dualar var özellikle kuran da bunun için yazılmış evlat dilemek için okunan meryem suresinin bazı ayetleri vs.. başka surelerin başka ayetleri arapça 5 vakit namazında bir insan tarafından yazılmalı ve muskalanmalı imiş. muska nın tuvalette banyoda vs.. de üzerde taşınabilmesi için su geçirmeyen muşabma ile sarılması gerekirmiş bu aynı zamanda duaya da zarar vermez miş lavobadeyken de bişey olmazmış. ancak yazan kişinin niyeti ne yazdığı neyi muskaladığı da önemli. muska dinimizde de tarihde de çok eski zamanlardan beri varolan birşey. kimisi taptığı şeylerin resimlerini çizip de takabiliyormuş eskilerde yani. neyse ben kimseye güvenemedim tabiki insan ne yazar ne koyar kapatır hazır muskalar gördüm ne var içinde diyorum adama dua diyor. :) belki saçma sapa geometrik şekiller var yada boş.. hatta ablama sordum senin inanman önemli duadan zarar gelmez kendini iyi hissedeceksen al ve tak dedi. ben deeyüpsultana falan gitmeyi düşündüm bunun için kolye şeklinde olan hatta güzel böyle sanki şişenin içine sarılmış mektup şeklinde olan falan cevşenler var onlardan alabilirim diye düşündüm. bu arada cuma okumalarına filan giden küçük teyzoşumla da bu hislerimi paylaştım okumanın yetmediğini üzerimde taşımak istediğimi o zaman hep ettiğim duaların dileğimin benimle olacağına inandığımı vs.. söyledim ve hoca ya sormasını istedim.
ve sormuş hoca da cevşen den daha faydalı olan KITMİR duasından ve bunun nazar kolyesi haline getirilmiş kolyelerinin olduğundan bahsetmiş kendi evladında da takılı imiş ve teyzeme görtermiş. bir de çekebileceğim tesbihler falan söylemiş. ben de araştırdım tabiki hemen bu kolyeyi karşıma çıkan ilk linki sizlerle de paylaşmak istiyorum;
NT Nazar Duası Kolye
baktım okudum ettim ve sonra da eşime mail attım. bunu istiyorum diye. ancak ucuz da bişey değil 40 tl. ama istiyorum dedim alırmısın internetten dedim.
o da aynen şöyle yazmış aynen kopyalıyorum
"bebişkom almak sorun değil de..yani bu kadar basit mi bu işler.. bunun parasını bir fukaraya verelim duasını alalım daha iyi değil mi.."
ben de düşündüm haklı olabilir mi diye? 40 tl herşeye veriyoruz elbette buna da veririz ama sizce para tuzağı mı yoksa faziletlerini okuduğunuzda açıklama kısmında kısaza yazıyor ama daha detaylıca internetten baktığınızda insan etkileniyor. yani sadaka da verilmeli tabiki. ki onu bile yapamıyoruz biz bu aralar. yani bu 40 tl yi kocamın dediği gibi bir fukaraya vermek mi daha mantıklı yoksa bencillik yapıp alıp bu kolyeyi takmak mı? aklım karıştı şimdi.
yani her ikisini de yaparız elbette hemen aldırmadım kolyeyi belki kendim daha uyguna da bulurum tasavvuf şeyleri saten yerlerde internette kazık olabilir. fikirlerinizi merak ettim. inanırmısınız böyle şeylere?
kocişe de bunu transfer olacağı gün boynuma takmak istiyorum o zamana kadar araştıralım alalım dedim :) her türlü fikrinizi çekinmeden yazın lütfen...