Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bugünkü bhcg değerim 670 çıkmış.(ctesi 375di) emre bey artık ölçüm yapmaya gerek yok ctesi ya da ptesi gelin keseyi görürüz dedi:))) klasik ilaçlarınıza devam edin uyarısında bulundu (progestan kapsül 2x2, oksapar kan sulandırıcı iğne, coraspin, folic acid)
ben yokken sonaycan gelmiş:)))) ben ona artık ikiz annesi diyorum:)

elifcim insanı duygusal yönden etkileyen onca hormon ve kışın etkisiyle tabi biraz depresif olman normal bir durum. doğru transfer zamanını elbette en iyi doktorun bilir ama bence sen de gereksiz korkular içindesin kuzum. kendini haddinden fazla üzüyorsun, kuruyorsun. daha önce bir kere hamile kaldığın için de böyle hissettiğini söylemiştin. allah kimseye vermesin, sen de aynı durumu asla asla bir kere daha yaşama, bebeğini kaybetme korkunu elbette anlıyorum ama bir de bardağın dolu tarafından bak. yani sen hamile kalabildiğini biliyorsun. tüple de bebeğinin tutunma olasılığı gayet yüksek. istatistikler de şu an hep senin lehine. biraz da böyle güzel umutlu şeyleri düşün.

nevincim süper, değerin gayet güzel yükselmiş :) bende bugün işyerinde kan testi yaptıracam 25 tl. ama sormadım bugün sonuç çıkarmı diye.. bende progestan iğne, progestan kapsül 3 defa, estrofem 2 tane, coraspirin, ve decavit vitamin kullanıyorum. karnım midemin etrafı cok ağrıyor ve cok şişmiş vaziyetteyim. nevincim ikiz yerine tekiz i tercih ederdim ama allah ne verirse artık. tutacağnı bilseydim tek koydurtturdum. neyse artık olan oldu :)

Slm ayni gun transfer olmusuz. Ben pozitifi 6.gun gormeye basladim ama asil kanda 9.gun cikti bugun 11.gun ve bugun de yuksek cikti. İnsallah seninde oyle olur.

tebrik ederim, hayırlı olsunnn, gözünüz aydın :)) seninde baya erken çıkmış acaba ikiz olabilir mi? kaç embriyo transfer ettiler.

günaydın elifim,
valla galiba ben halaa ohss yim. yani kaburgalarımın altına kadar ağrılarım oluyor. dün akşam karın ağrısından öldüm. su içe içe bir hal oldum. wc ye gitmekten bıktım. benim 3 günde 14 tane vardı. çok olunca 5 güne gidecez dediler. 5. günde tranfere gittiğimde 2 embriyo transfer edecez, 3 tane daha var ama yarına kadar bekleyecez. yarınki yani 6. günkü durumlarına göre dondurabiliriz dediler. diğer gün aradılar o kaliteye ulaşamamışlar. yani 3 emriyo yu 5. günde niye dondurmadılar anlamadım bende. neyse inşallah bunlar tutarda tamımına erer.

Bir bildikleri vardır heralde canım olsun zaten bebeklerin seninle Allah onları kıcağına almayı nasip etsin bu arada yüksek ihtimalle ikiz olduğu için yüksek hcg olucak kanında bu da ohss nin baş düşmanı bol su içmeye devam protein ağırlıklı beslen günde 3 litreden fazla su tüket tuvalette yaşamaya başlasan da bunu yap o suyu at yoksa bebeklerine zarar verebilir umarım herşey yolunda gider normal test günün bugündü sanırom gidecek isin merkeze??

Nevincim sağol canım bugün daha iyiyim kurtuldum o depresif halden ağlamak her zaman beni rahatlatır zaten adetim de artık ne zaman isterse gelsin o zaman gideriz doktora inşallah başlayabilirim çünkü kalbem istediğim bı rabbim tekrar nasip etsin çok özledim o duyguyu
Senin adına da çok sevindim artık bence de gereksi ölçtürmek şimdi vücuduna ve bebeğine zaman ver sana daha iyi tutunsun 1 hafta sonra keseyi görürsün hayırlısıyla. Ohss olmasan da bol sıvı tüket özellikle su onun yerini hiçbişey tutmaz ilaçlarını alırlen 1 ilacı içebiliyorsan 2 bardak su ile içmeni tavsiye ederim. Ne kadar bol su o kadar kolay böbreklerde süzülmesi demektir be faydası ı daha çok görürsün ilaçların. Ama sen zaten bunları biliyosundur:))

Bir bildikleri vardır heralde canım olsun zaten bebeklerin seninle Allah onları kıcağına almayı nasip etsin bu arada yüksek ihtimalle ikiz olduğu için yüksek hcg olucak kanında bu da ohss nin baş düşmanı bol su içmeye devam protein ağırlıklı beslen günde 3 litreden fazla su tüket tuvalette yaşamaya başlasan da bunu yap o suyu at yoksa bebeklerine zarar verebilir umarım herşey yolunda gider normal test günün bugündü sanırom gidecek isin merkeze??

aminn inşallah, allah bütün isteyenlere nasip etsin. ya bu ohss yi de çözemedim gitti. toplama yapıldı, 4.5. günler iyidim. transfer yapıldı diğer gün öldüm resmen. serum falan biraz rahatladım ama hemen peşinden yine başladı. o gün bugündür ağrılarım vardı ama dün akşam üzeri yine cosku yaptı. test günüm bugün. bize merkeze gelme şartı yok. dışardada yaptırabilirsiniz ama sonucu bildirin dedi. bende az önce burda kan verdim. 4 gibi cıkacak galiba. hayırlısı artık.

nevincim süper, değerin gayet güzel yükselmiş :) bende bugün işyerinde kan testi yaptıracam 25 tl. ama sormadım bugün sonuç çıkarmı diye.. bende progestan iğne, progestan kapsül 3 defa, estrofem 2 tane, coraspirin, ve decavit vitamin kullanıyorum. karnım midemin etrafı cok ağrıyor ve cok şişmiş vaziyetteyim. nevincim ikiz yerine tekiz i tercih ederdim ama allah ne verirse artık. tutacağnı bilseydim tek koydurtturdum. neyse artık olan oldu :)

canım hala ohss olmana çok şaşırdım. ben geçti bitti sanıyordum. allah kolaylık versin canım sana. progestan da çok gaz sancısı yapıyor aklında olsun.karnını korumayı uzun uzun şeyler giymeyi ihmal etme. üşütürsen sancı daha da artıyor. ben estrofem yerine climara bant kullandım. pozitif haberini verdiğimde bantları artık çıkartabilirsiniz demişlerdi. her halde senin de estrofemi kestirirler. ama progestanı 3. ayın sonuna kadar kulllanacakmışım. emre bey "progestanın ne zaman kesilmesi gerektiğine dair klinik çalışma yok, (progesteron eksikliği düşüklere sebep olabildiği için) biz tedbir olarak 3. ayın sonuna kadar kullanılması yanlısıyız" dedi. sen de sor bakalım bir ara doktoruna ne diyecek.

aminn inşallah, allah bütün isteyenlere nasip etsin. ya bu ohss yi de çözemedim gitti. toplama yapıldı, 4.5. günler iyidim. transfer yapıldı diğer gün öldüm resmen. serum falan biraz rahatladım ama hemen peşinden yine başladı. o gün bugündür ağrılarım vardı ama dün akşam üzeri yine cosku yaptı. test günüm bugün. bize merkeze gelme şartı yok. dışardada yaptırabilirsiniz ama sonucu bildirin dedi. bende az önce burda kan verdim. 4 gibi cıkacak galiba. hayırlısı artık.

Canım yükselen hcg ohss yi tetikler senin bebekler hemen utununca geçti derken yeniden şiddetlenmiştir bence merkezine bu durumdan bahset önlemini al Allah korusun bu sebepten bebeklerini kaybeden insanlar varmış tablo daha da ağırlaşabilir sonucun için aradığında konuş bence doktorunla.

canım hala ohss olmana çok şaşırdım. ben geçti bitti sanıyordum. allah kolaylık versin canım sana. progestan da çok gaz sancısı yapıyor aklında olsun.karnını korumayı uzun uzun şeyler giymeyi ihmal etme. üşütürsen sancı daha da artıyor. ben estrofem yerine climara bant kullandım. pozitif haberini verdiğimde bantları artık çıkartabilirsiniz demişlerdi. her halde senin de estrofemi kestirirler. ama progestanı 3. ayın sonuna kadar kulllanacakmışım. emre bey "progestanın ne zaman kesilmesi gerektiğine dair klinik çalışma yok, (progesteron eksikliği düşüklere sebep olabildiği için) biz tedbir olarak 3. ayın sonuna kadar kullanılması yanlısıyız" dedi. sen de sor bakalım bir ara doktoruna ne diyecek.

valla bende şaşırıyorum. öğle arasında arayıp konuşacam. durumu anlatacam. şu anda dayanılmayacak kadar ağrım yok ama bu şişkinlik, derin derin nefes alamama kötü. bol su içeyim eğer kötü olursam yarın sabahtan giderim.. bugün test sonucunu bildirince ilaçlar konusunda bilgi verirler sanırım. progestan ın iğnesini kessinler diğer kapsüle devam edeyim. iğne zor oluyor.

tebrik ederim, hayırlı olsunnn, gözünüz aydın :)) seninde baya erken çıkmış acaba ikiz olabilir mi? kaç embriyo transfer ettiler.

benimki uzun canım ya aslında. doğal gelişen yumurtamı aldılar 1 ay sonra da ilaçla gelişen yumurtamı alıp döllenmesini sağladır. ve onceki ay alıp dondurdukları ile taze embrio tansferi yapıldı.ben zeynep kamilde yaptırmadım timur gürganda yaptırdım ankara

Canım yükselen hcg ohss yi tetikler senin bebekler hemen utununca geçti derken yeniden şiddetlenmiştir bence merkezine bu durumdan bahset önlemini al Allah korusun bu sebepten bebeklerini kaybeden insanlar varmış tablo daha da ağırlaşabilir sonucun için aradığında konuş bence doktorunla.

allah korusun :)) durumumu anlatırım.. ilerlemese böyle iyi idare ederim. ama ilerlemesinden korkuyorum

benimki uzun canım ya aslında. doğal gelişen yumurtamı aldılar 1 ay sonra da ilaçla gelişen yumurtamı alıp döllenmesini sağladır. ve onceki ay alıp dondurdukları ile taze embrio tansferi yapıldı.ben zeynep kamilde yaptırmadım timur gürganda yaptırdım ankara

İLGİNÇ BİR TEDAVİ yöntemiymiş. en azından benim gibi ağır geçirmiyorsun.. senin bu durumda ikiz olma olasılığı yüksek. değerinde yüksek çıkmıştı zaten.. bende kan verdim sonucu bekliyorum.. bizde zeynep kamilde yaptırmadık.. ben bahçeci umut tüp merkezinde yaptırdım.

valla bende şaşırıyorum. öğle arasında arayıp konuşacam. durumu anlatacam. şu anda dayanılmayacak kadar ağrım yok ama bu şişkinlik, derin derin nefes alamama kötü. bol su içeyim eğer kötü olursam yarın sabahtan giderim.. bugün test sonucunu bildirince ilaçlar konusunda bilgi verirler sanırım. progestan ın iğnesini kessinler diğer kapsüle devam edeyim. iğne zor oluyor.

sonaycan bence doktorla konuşmak için çok bile beklemişin. elif haklı ohss ciddi bir şey. bence de hemen konuş belki bir çözüm bulurlar. ayol seni de anlamıyorum; ne kalender hastasın:) kaç gündür böyle çekilir mi?

sonaycan bence doktorla konuşmak için çok bile beklemişin. elif haklı ohss ciddi bir şey. bence de hemen konuş belki bir çözüm bulurlar. ayol seni de anlamıyorum; ne kalender hastasın:) kaç gündür böyle çekilir mi?

haklısın valla nevincim, doktorun cep teli olmasına rağmen ordan aramıyorum, rahatsızlık vermemek için. neyse aradım anlattım, ohss geçiriyor olabilirsiniz. 4 e kadar gelin bakalım dedi. bende 15 dk sonra atlayıp taksiye gidicem. dediğin gibi çok bile bekledim. burda 4 aylık hamile arkadasım var valla benimki ona göre 5 aylık gibi duruyor :)

Sonaycan işte o derin derin mefes alamama ve alırken kaburgalarının yanlarının ağrıması durumu suyun yukarı doğru çıkıp ciğerlere baskı yapmasından kaynaklanıyor ciğerler su ile dolduğu için nefes almak güçleşiyor ben sadece 1 gün yaşadım bunu o da opu nun 2. Günüydü zaten 3. Günü transfere gittiğimizde anlaşılmıştı ki ben zaten kendi kendime bol bu içerek biraz atlatmışım. Doktora gitmem çok iyi olmuş canım. Hamile bırakmak kadar devamını da sağlamalılar. Yani önlemini alsınlar bebeklere bir zarar gelmesin. Ama merkezin suçu yok ki sen haberdar etmiyosun:) gelişmeleri yaz gelince canım.

Kızlar adetim geldi neşe doluyor insan :))

gözün aydınnnnn:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
elifcim bu ohss konusunda sen tecrübelisin iyi ki sonayı uyardın. uyarmasan doktora söylemeden öööyle bekleyecekti. ayol doktora rahatsızlık vermemek için aramamak ne demek. insan da bu kadar kibar olmaz ki canım:))))

kızlar sonay telefonla aradı. ohss olduğu kesinleşmiş. umutta hemen serum takmışlar. o serum bitince evine dönecekmiş. bhcg sonucunu da almış. 280 civarı bir şey söyledi sanırım. yani o yönden her şey yolunda gibi.

selam kızlar bugün nasıl bir yoğunluk var anlatamam bizim küçük ofis fabrika gibi işliyor resmen.

elif adetin gelmiş ne mutlu sana kastın kendini boşa geçiktirdin adeti. hadi bakalım senin için şimdiden heyecanlanmaya başladım.

nevin inş. kesesini kocaman bir şkilde görürsün benimki pek nazlıydı her şeyi yavaştan büyüdü ve bu cmtesi kontrol var umarım iyi şeyler duyarım çoook endişeliyim:(

sonaya ohss teşhisini biz zaten koymuştuk 3 uzman olarak:) elif prof tabisi bizler uzman :) umut tüp daha yenimi koyuyor bu teşhisi. ki 5. gün transferi oldu bence transfer zmanı bile ohss vardı umutmu fark etmedi yoksa sonaymı gık demedi anlamadım. bence ohss vardı ve ilerledi. inşallah yanılıyorumdur. bugün 12. gün kanda 280 civarı çıktıysa bu durumda tek gebelikmi bu değere göre çok iyi bilmiyorum. inş. tektir o hep tek istiyordu. bir de ohss ilerlemişse ikiz olursa daha da zor olur sanırım. onun için sürekli dua edicem kötü şeyler olmaısın diye.

kızlar bu arada biz ailelere söyledik. ama bizimkiler benim çevreye yayamadı daha. ama kaynana ve görümce sağ olsun yaymış millet habire tebrik için arıyor. ben ise endişe içindeyim havaya girmedim 2. kez kalbini duycakmıyım endişesi :(((

arkadaşlar bu ay ne uğurlu aymış yahu! dün sonayın hamilelik haberini aldık. üstüne akşama erkek infertilitesinde devamlı yazıştığım bir arkadaş, artık tam aşılama için adet olmayı beklerken bu ay kendi kendine hamile kaldığını söyledi. üstüne bu sabah başka bir arkadaşın transferin 9. günü bhcg 81 çıktığı haberini aldım. durdu durdu bir anda hamile patlaması oldu:)))))) allah nazardan saklasın hep böyle devam etsin.

arkadaşım seni takip ediyor gibiyimde hamilemisin seni yakalamışken sorim dedim bayadan beri çok daha az takipdeyim bu arada eşimin gayet iyi benimde fshım yüksekti biraz düştü sıra şimdi amh test sonucundan sonra belli olucak bakalım bende aşılama yaptırcam galiba belkide normal yolla olur bayağı bi çabaladık galiba :))) Rabbim kalbine göre versin inş cemilcümlemizin içinde herkesin inş

gözün aydınnnnn:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
elifcim bu ohss konusunda sen tecrübelisin iyi ki sonayı uyardın. uyarmasan doktora söylemeden öööyle bekleyecekti. ayol doktora rahatsızlık vermemek için aramamak ne demek. insan da bu kadar kibar olmaz ki canım:))))

kızlar sonay telefonla aradı. ohss olduğu kesinleşmiş. umutta hemen serum takmışlar. o serum bitince evine dönecekmiş. bhcg sonucunu da almış. 280 civarı bir şey söyledi sanırım. yani o yönden her şey yolunda gibi.

Ya inşallah daha kötü neticeler olmaz uyarmasak çekecekti daha kızcağız ya belki normal sayıyodur ben de olmadan önce ohss nedir bilmiyodum ama okudum araştırdım 5. Gün transferi olmuş birisinde zaten ohss varsa başlamıştır ama bazen doktorlar biliyor bu durumu hafif olursa müdahale etmiyorlar çünkü tüp tedavisinde artık ohss kaçınılmaz bir durum orta hafif veya şiddetli herkes bir şekilde geçiriyorlar duygu da geçirdi zaten e2 nin yükselmesi olacağı anlamına geliyor. Bu durumda transferi erteleyen doktorlar da var ama yapanlarda. Ohss gebelik oluştu anlamına geliyormuş bence yalan milyonlarca yumurta olan rahimde gebelik oluşsa ne olur riskli ve kaybedebilirsin bebeklerini ben bunu anladım. Sonay iyiki gitti inşallah daha iyi olur nefes alamıyorum deyince anladım zaten. Serum protein serumu olabilir bana da doktor 2 günde bir takip ederken gerekirse serum takviyesi yaparız demişti ama gerek kalmadı sağolsun çok ilgilendi hatta kızıyodum iki günde bir habire çağırıyo diye gitmek zor oluyodu :) ama demekki çok ciddi bir durum hep takip etti yani. İnşallah yarın daha iyi haberler alırız.

selam kızlar bugün nasıl bir yoğunluk var anlatamam bizim küçük ofis fabrika gibi işliyor resmen.

elif adetin gelmiş ne mutlu sana kastın kendini boşa geçiktirdin adeti. hadi bakalım senin için şimdiden heyecanlanmaya başladım.

nevin inş. kesesini kocaman bir şkilde görürsün benimki pek nazlıydı her şeyi yavaştan büyüdü ve bu cmtesi kontrol var umarım iyi şeyler duyarım çoook endişeliyim:(

sonaya ohss teşhisini biz zaten koymuştuk 3 uzman olarak:) elif prof tabisi bizler uzman :) umut tüp daha yenimi koyuyor bu teşhisi. ki 5. gün transferi oldu bence transfer zmanı bile ohss vardı umutmu fark etmedi yoksa sonaymı gık demedi anlamadım. bence ohss vardı ve ilerledi. inşallah yanılıyorumdur. bugün 12. gün kanda 280 civarı çıktıysa bu durumda tek gebelikmi bu değere göre çok iyi bilmiyorum. inş. tektir o hep tek istiyordu. bir de ohss ilerlemişse ikiz olursa daha da zor olur sanırım. onun için sürekli dua edicem kötü şeyler olmaısın diye.

kızlar bu arada biz ailelere söyledik. ama bizimkiler benim çevreye yayamadı daha. ama kaynana ve görümce sağ olsun yaymış millet habire tebrik için arıyor. ben ise endişe içindeyim havaya girmedim 2. kez kalbini duycakmıyım endişesi :(((
Bence artık hepimiz ordinarius profesör olduk canım. Kaynana seni aradımı tebrik için canım birebir konuştunuz mu:) boşver tadını çıkart canım herşey yolunda gidecek bilen bilsin duygu hamileee :))) anın tadını çıkart canım sen demezmisin hep boşver düşünöe diye şuanın keyfini çılart allaha emanet bebeğin ama sadık beye ilaçları kan testlerini sor kan haplarını folikleri düzenli iç çok su tüket biliyosun plesanta nın içi su dolu benek o suyun içinde beslenöesi için de kan akışı için de su tüket. Zaman su gibi aksın c.tesi gelsin bu sefer herşeyi konuş canım artık 10 haftalık falan oluyosun çünkü.

Back
X