sonaycan sana dün yazacaktım fırsat bulamadım totondaki o topaklanmaları gider iğne yapıldığı an ovma dediğim gibi duşta ov. aynen bende elleyemiyordum zaten korkuyordum. lifi sabunlayıp hafiften gezdik lif sertmi geldi. kalıp sabunu avuç içine al onla bastırarak yap.ha onuda yapamıyorsan eşin yapsın sana. çünkü o sertlikler kaldıkça sonraki iğneler gitmez içeri . malum yağlı bir iğne normal kaçlaya bile zor nüfuz ediyor şiş olan kalçaya gitmesi daha zor.bana yapan hemşireler hep diyordu ilaç çok zor gidiyor diye. ben hep korka korka papağan gibi besmele tekrarlayarak duşta ovuyordum napimsabah kapsülü vaj.uygularken bile eşime dedim tüp bebekle hamile kalmak ne zor diye oda kendince beni teselli ediyor. en azından allah yüzümüze baktı hastanelerde görüyon yaşlı insanlar bile hala çocuk sahibi olma umuduyla geliyor diye. ama ne bilim yinede zor işte tamam bu günümüzede şükürde ilaç kullanımı çok fazla artı k saatlerini unuttuğum bile oluyor. keşke hepsini haftalık toptan yutsakta bir hafta boyunca hiç bişey içmesek.
canım bir de elifle senin aşılamalarınız var; hele sen kısacık zamanada 2 aşılama, 2 tüp yaptırmışın. insan ruhen yorulur ilaçtan, tedaviden, takipten, ondan da ilaçlardan bize göre artık daha da sıkılmış bıkmışsındır. ama sonayla ben tek bir tüp denemesinde hamile kaldık. yani yolumuz bundan sonra benzer olup, ilaç şu bu uğraşsak da senin gibi evveliyatımız yok. ben şahsen o yüzden şu kan sulandıcı iğnelerden falan sıkıldığım zaman hep seni aklıma getiriyorum. hani sen o kadar ilaç iğne kullanıp öf dememişsen benim hiç hakkım yok gibi geliyor. ikinci olaraktan da hayatı boyunca her gün iğne yapan şeker hastalarını düşünüyorum. "boşver nevin, en kötüsünden çocuk doğana kadar bu iğneler, katlancan artık" diyorum kendime. eşinin dediği de çok doğru. geçende okumuştum füsun demirel 50 yaşında tüp bebekle ikizlerine sahip olmuş. hiç anlatmıyor ama kim bilir öncesinde kaç kere denedi, yıllarca. kafadan 9-10 kere denemiştir diye tahmin ediyorum.