baharcım ben bir de merak ettim, emre bey sana nasıl bir protokol uygulayacağını anlattı mı? hangi ilaçları kullanacaksın aldın mı?
canım emre bey zk daki takip çizelgemi inceleyince oldukça endişelendi aslında nasıl olur da bu kadar embriyodan yalnızca bir tane 1.kalite embriyo çıkar deyip durdu. sonra olasılıkları sıraladı. birinci olasılık yüksek doz ilaç kullanımı yumurta kalitesini düşüren bir durum bundan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. bir de ben arada 400 doz vurup yumurtaları şokladığımı söyleyince bastı kahkahayı en son yapmanız gereken şeyi en başta yapmışsınız bununla kurtulduğunuza şükredelim dedi:) ikinci olasılık pco da zaten yumurta kalitesinin düşük olabileceği ihtimali diğer bir olasılıkta zk nın laboratuarı kötü demiyorum kesinlikle ama yeterli özen gösterilmeyip inkübatörlerin kapakları sık açılıp kapandıysa embriyo kalitesini düşürmüş olabilir dedi. ki bu embriyo kalitesini ciddi oranda etkileyen bir durum sanırım. bir de rahim duvarımın olması gerekenden ince olduğunu söyledi. zk da tedaviler öncesi rahim duvarı 9,5-10 mm e kadar kalınlaşıyorken klomen kullanımı ve kürtaj sonrası 7,3 mm e kadar ancak kalınlaştığını çizelgeleri göstererek söyledim. yeterli kalınlığın altında olduğunu, tutunma için en az 7,5 mm olmasını istediklerini söyledi. incelmenin kürtajdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. zk da transfer öncesi bakılmamış ama son kalınlık 7,3 mm olarak kaydedilmiş. bu iki durum üzerinde durdu. ilaç olarak puregon yazacaktı ama aşılamalarda puregona fazla tepki verdiğimi söyleyince farketmiyor ama içinize sinmeyecekse gonal yazalım dedi. benim isteğim üzerine 6 kutu 300 lük gonal f yazdı. kalan ünite hakkımla da 2 kutu 75 lik fostimon yazdı. 7 kutu cetrotide ve 1 kutu ovitrelle. yumurta kalitesi için düşük doz ilaç tedavisi uygulayacağını söyledi. 112,5 ile 125 gibi bir ilaç dozu uygulayacak sanırım. bunun dışında rahim duvarını destekleyici takviyeler önerdi. nar suyu içmemi tavsiye etti:) çatlatma iğnesi olarak ovitrelle kullanacağız ohss ye karşı artık başka türlü önlem almaya çalışacak. kusura bakma biraz uzun anlattım sanırım. emre beyin hastası olmanın en güzel tarafı zk daki doktorlar gibi kesin konuşmuyor. hastanın düşüncelerine önem veriyor ve içine sineceği şekilde yol izliyor. emre beyden şüphem yok eminim etkili tedavi uygulayacaktır ama işin laboratuar kısmı nasıldır tabii onu bilemiyorum. çok da kalabalık bir merkez.
Son düzenleme: