Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım cetrotide ı kullanmama rağmen benim yumoşların bir kısmı yaramazlık yapıp, erken çatlamaya başlamış. e2 değerini düşüren de buymuş. rahim iç tabakası da ona göre erken hazırlanmaya başlamış. bu da progesteronu yükseltmiş. yumurta sayısı fazla olunca malum zapdetmek de zor oluyor. devam edebilirdik aslında ama içimize sinmedi. iğneleri kesince yumoşlar haftasonu çatlamış. bu sabah kontrolde 2-3 tanesini yakaladık:) ve çatlatma iğnemi yaptırdım merkezde. bugün ve yarın çalışma var. bu şekilde değerlendirmeye çalışacağız bu ayı. yumoşlardan biri 25 mm olmuş. o biraz sıktı canımı. onun için de zamanında adet görebilmem ve oluşan kistin erimesi için ilaç verdi. umarım işe yarar. pco da böyle bir illet işte. sinirlerini bozuyor insanın.
sonay haklı bahar, en azından başarı şansın düşükken illa devam edip hakkını boşa harcatmamışlar. sırf para için başarısız olacağını bile bile opu ve transfer yapan yerleri de biliyoruz. sonradan da başarısız olunduğunda yumurtaların kötüydü, rahmin kabul etmedi şu bu deyip suçu sana atıyorlar. sen de onca parayı verdiğine mi yanarsın, yoksa rapor hakkının boşa gittiğine mi, yok çektiğin sıkıntılara mı? böylesi daha iyi olmuş. şimdi bir kere daha başka bir protokolle denerler en azından, geç olsun güç olmasın demiş atalarımız.insanın canı sıkılmaz olur mu baharım. onca bekliyorsun, onca gidip geliyorsun, ilaç kullanıyorsun. insanın sinirlenip kötü olmaması elde değil. ama herşeyde vardır bir hayır. bak ne güzel takibini yapıyorlar ve devam edelim demiyorlar. durulması gereken yerde durmuşsunuz. inşallah bu seferkini ona göre ayarlar ve herşey yolunda gider. kisti de takma kafana. o kistler genelde adette atılıyor.
bir bakarsın tutan tutmuştur bile ve hiç birşeye gerek kalmaz :)
bende zeynepkamile gidiorum rahim filmi cektirdim bu asamadayım gayet ilgililer cokta deneyimliler ..:)
canım buradaki herkes zeynep kamilde tüp için rapor çıkardı (bazılarımız zorunlu olarak aşılama da yaptırdı, ya da 1 tüp hakkını orada kullandı) ama şu an hamile olanlarımız oradan aldığı raporla dışarıda anlaşmalı özellerdeki tüp denemelerinde hamile kaldı. keza halen deneyenler de özellerde deniyor. orada hamile kalanımız maalesef olmadı. zk'i kesinlikle kötülemek istemem. allah razı olsun rapor aşamasında her şeyime incik boncuk baktılar. tek kuruş vermeden sürüyle tetkik yapıldı. özele elimde koca bir dosyayla gittim ve öylesine ayrıntılı bakılmıştı ki direkt tedaviye başlayabildim. ama zkde bir devlet hastanesi olmasından dolayı doktorlar devamlı değişiyor. hasta sayısı aşırı sayıda, herkese kafi derecede ilgi göstermeleri mümkün değil. çoğu zaman her gidişinde başka bir doktora sil baştan dert anlatıyorsun. laboratuarının başarısı da kuşkulu. bizler her birimiz oraya defalarca ve aylarca gittik ama hamile kalan çok çok az kişiyi duyduk gördük.
inşallah orada rapor sürecin tamamlanır. aşılama derlerse aşılamada hamile kalırsın. ama tüp aşamasına gelirsen ve imkanın varsa üzerine biraz daha ücret verip özellerde denemeni tavsiye ederim. benden söylemesi...
kızlar bugün ikili testlerim vardı, her şey yolunda gibi ama tabi kesin sonucu haftaya alacağız. bu arada cinsiyetini de öğrendik KIZIM oluyor:)))))
kızlar bugün ikili testlerim vardı, her şey yolunda gibi ama tabi kesin sonucu haftaya alacağız. bu arada cinsiyetini de öğrendik KIZIM oluyor:)))))
bende bir girip selam vereyim dedim geçen baktım kimseler yoktu nerelerdesiniz hamilelik nasıl gidiyor diyecektim ki şimdi iyi haberler aldık. gözün aydın öncelikle ikili testinde şimdilik bir sorun olmamasına sonrasında kızının olacağına. ultrason zamanı dr. bana bişey demedi benimde aklım testte olduğu için sormadım bakalım bu gidişte birşey diyecekmi. güya derler kız olunca cinsiyet geç öğrenilir diye ama maşallah seninki çekingen çıkmadı hemencik göstermiş:) hayırlı evlat olsunda birde sağlıklı bu kadar zorluktan sonra ilk onu diyorum artık. yinede allah gönlünüze göre versin sonaycım seninde. senin 2 li test ne zman? benim temiz çıktı ama daha sonuçları almadım doktora bu gidişimde alıcam dosyama koymak için. bu arada hamilelikleriniz nasıl gidiyor şikayetleriniz varmı?
duygucum bizimki oooh açmış sereserpe bacaklarını gösteriyordu. bir de kıpır kıpır hareketli ki görseniz, bir o yana bir bu yana dönüyor, kollarını bacaklarını oynatıyor duruyordu. doktor tepkisini ölçmek için karnıma hafifçe bir vurdu hoop takla attı bizimki. zaten öyle hareketli olması ve tepki vermesi de sağlığa delaletmiş. doktor test gereği kalp kapakçıkları, karaciğeri, mesanesi, kolları, bacakları, kafatasına her yere tek tek bakıp ölçtü. bu organlardaki kan akışını falan da ayrıca gözlemledi. zaten bize de gösterip anlattı anlattı durdu. 12+3 yani 1 hafta önden gittiğini ama son derece sağlıklı göründüğünü de söyledi.şu an gördüğüm kadarıyla %90 amniyosenteze gerek yok dedi. cd ve rapordan oluşan bir dosyayı da hemen verdi. tabi hormon bakmak için kan da aldı. %10 yanılma payını da tabi bu hormon sonuçları belirleyecekmiş. kan sonuçları gelince daha ayrıntılı bir rapor düzenlenip bize vereceklermiş. ama şimdilik her şey yolunda gibi:)))) tabi bunu en iyi sen bilirsin insan muazzam rahatlıyor. eşimle derin bir oh çekip günlerdir ilk defa güle oynaya eve geldik.
bende bir girip selam vereyim dedim geçen baktım kimseler yoktu nerelerdesiniz hamilelik nasıl gidiyor diyecektim ki şimdi iyi haberler aldık. gözün aydın öncelikle ikili testinde şimdilik bir sorun olmamasına sonrasında kızının olacağına. ultrason zamanı dr. bana bişey demedi benimde aklım testte olduğu için sormadım bakalım bu gidişte birşey diyecekmi. güya derler kız olunca cinsiyet geç öğrenilir diye ama maşallah seninki çekingen çıkmadı hemencik göstermiş:) hayırlı evlat olsunda birde sağlıklı bu kadar zorluktan sonra ilk onu diyorum artık. yinede allah gönlünüze göre versin sonaycım seninde. senin 2 li test ne zman? benim temiz çıktı ama daha sonuçları almadım doktora bu gidişimde alıcam dosyama koymak için. bu arada hamilelikleriniz nasıl gidiyor şikayetleriniz varmı?
evet canım cidden büyyük stres. diyorumda aklım ondaydı cinsiyeti merak bile etmedim:) hoş şimdide merak etmiyorum buda ayrı garip bir durum :) benimkide hareket etmiyordu ozman daha doğrusu idrara sıkışmıştım çok kastım kendmi. dokton ultrason aletiyle içime vurmuştu birde eliyle karnıma vurmuştu sonrada hemşiresine şurdan bi çikolaya ver dedi o esnasa oynamış. bak çikolatanın adını bile duyması yetti dedi. bende raporlarımı bu kontrolde alcam. umarım ölçümler ve kan testleri doğru yapılmıştır. biliyosun ben garanticiyim illa 2 yerde yaptırmadan rahat edemem bunuda tek şifada yaptırınca aklımda kaldı. bende en son 15 ocakta gittim daha 10 günüm var kontrole zaman geçmiyor. bebektende ses olmayınca insan hep bir merak endişe içinde oluyor. doğsada kurtulsak bari bu endişelerden:)
Merhaba kızlar nasılsınız ben pek iyi değilim grip oldum boğazlarıma da vurdu bir de temizliğe kalkışmıştım pazartesi günü tüllerimi yıkamaya başladım işleri de bırakamadım dün bugün falan baya kötü oldum yatıyorum hazır tedavi yokken evimi temizleyeyim dedim şifayı kapım ama pişman değilim :) işler bitti ev mis gibi oldu şimdi ilacımı da alırım paşa paşa yatarım :)
Nevincim hayırlı olsun canım kız geliyormuş darısı duyguşun da başına :)
Ben de geçtiğimiz cumartesi yeniden kan verdim değerim sıfırlanmış nihayet.
duygucum sen bu sefer gittiğinde kesin gösterir artık, mu kadarda edepli olmasın canım, bi gösteriversin:), allah herkesin gönlüne göre versin inşallah. ama farklı verirsede başımız gözümüz üstüne :) benim 2'li test için randevum haftaya çarşamba günü. diğeride içerde olduğu için belki kan tahlillerini yapmayabilir. ense ve burun kemiğine bakarız demişti.
hamilelik sıkıntılarına gelince o yumurtalardan dolayı belli bir süre kötüydüm ama onlarda geçti artık. habire bişeyler atıştırıyorum. yoksa midem bulanıyor gibi oluyor.bulantılarımda hafif oluyor. cok halsizlik ve yorgunluk oluyor bende. gören herkes hastamısın, soluk görünüyorsun dediği için yüzüm iyice ortaya çıksın diye sacları iyice kısalttım 1 cm - 2 cm bile yok. kendimi daha iyi hissettim :) bu arada kilomda şu anda 53,5.. göbeğimde çıkmaya başladı. baktığımda farkediyorum. sanırım 1 ay sonra herkes farkedecek.
duygucum sen bu sefer gittiğinde kesin gösterir artık, mu kadarda edepli olmasın canım, bi gösteriversin:), allah herkesin gönlüne göre versin inşallah. ama farklı verirsede başımız gözümüz üstüne :) benim 2'li test için randevum haftaya çarşamba günü. diğeride içerde olduğu için belki kan tahlillerini yapmayabilir. ense ve burun kemiğine bakarız demişti.
hamilelik sıkıntılarına gelince o yumurtalardan dolayı belli bir süre kötüydüm ama onlarda geçti artık. habire bişeyler atıştırıyorum. yoksa midem bulanıyor gibi oluyor.bulantılarımda hafif oluyor. cok halsizlik ve yorgunluk oluyor bende. gören herkes hastamısın, soluk görünüyorsun dediği için yüzüm iyice ortaya çıksın diye sacları iyice kısalttım 1 cm - 2 cm bile yok. kendimi daha iyi hissettim :) bu arada kilomda şu anda 53,5.. göbeğimde çıkmaya başladı. baktığımda farkediyorum. sanırım 1 ay sonra herkes farkedecek.
ben ultrasona girmeden önce özellikle tuvalete gidip mesanemi boşaltmamı istediler. kendini katiyen kasmayıp olabildiğince rahat bırakcakmışın, dediğin gibi muhtemelen ondan bir süre kıpırdamamıştır seninki. her şey doğru yapılmıştır sen merak etme. zaten sen de gördün öyle atla deve bir şey bakmıyorlar aslında. onlar işaretliyor, bilgisayar ölçüyor. kan tahlilinde de 2 tek hormona bakıyorlar.
ben sıra beklerken benim yaşlarda bir kadın vardı. sonuçları biraz sınırda çıkmış, amniyosentez yapılıp yapılmayacağına karar verilecekmiş. duyunca tabi beni bir telaş aldı. benim de yaşım ileri, kesin amniyosentez diyecekler dedim. çünkü bu testte riski en çok artıran faktör yaş. allaha çok şükür, doktor, hormonlarda ekstrem bir şey çıkmadığı sürece gerek yok, dediğinde dünyalar benim oldu. fakat tabi benim bu gerginliğimi görünce 20. haftada yapılan ayrıntılı ultrason incelemesini 18. haftada yaptırmamı söyledi. hani sen de için rahat etsin diye erken yaptırabilirsin. dediğin gibi doğsalar da kurtulsak. ama o zaman da ayrı dert endişeler oluyor:)))
Kızlar değerim 82 den 72 ye düşmüş biyokimyasal gebelik geçiriyomuşum -
Alev hnm ilaçları bırakın cuma günü testi tekrarlayın sıfırlanana kadar takip edicez 1 hafta içinde adet kanamanız gelir dedi. Yıkıldım. Çok üzgünüm.
ya yapmıştım normalde ama sağ olsun doktor 1 saat geç alınca gene geldi hatta hemşireye çişim var deyince hadi ya keşke yapsaydınız dedi ama doktor sağolsun git boşalt demedi ayrıca sinir oldum ona. bakalım bu gidişimde karar vercem devam edeyimmi etmeyimmi diye. neyseki sende atlattın bu stresli testi. ayrıntılı ultrason derken doplerdenmi, bahsediyorsun. hani zknında randevu verdiği şey. bebeğin iç organlarına falan bakılıyormuş onumu diyorsun. olmadı bu gidişte sorayım onuda. kuzenim bugün doğurcaktı doktor 1 hafta daha ertelemiş tüjh dedim kurtulacaktın ne güzel. ama sonra boşver ya son 1 hafta tadını çıkar sonra istesende dinlenemiycen dedim malum ikiz olcak. yandıki ne yandı yani.
bu arada gittiğimiz eğitimden arayıp memnuniyet anketi yaptılar. bende eksiklikler olduğunu söyledim direk doğuma yönelik olmuş eğitim gebelik eğitimi diyor ama en başından başlanmamış. mesela ben 14-15 haftalığım gebeliğin en başından ne gibi testler yapılmalı, hangi haftlarda hani test tahlil ve ultrasonlar yapılıyor, şeker yüklemesi ne zman oluyor bunlardan hiç bahsedilmedi. erken katılmamdaki sebep tüm bunları öğrenmekti ama hiçbirinden bahsedilmedi dedim. notumu alıyorum ileticem dedi. ilerlyene haftalarınızda gene katılmanızı beklerim dedi. bende olur bakarım dedim:)))
bu arada benim göbüşüm çıkmadı hala bugün 4.ay bitmek üzere hala bişey yok. normalde az bişey kendi göbüşüm vardı hala onlar devam ediyorum. ha şikayetimde yok daha rahat ediyorum. sonay bence sen çook zayıfsın ya ondan çıkmaya başlamıştı 53 kilo karnın sırtına yapışık geziyon heralde:) ondan az bişey olsada çıkmaya başlamıştır. belkide benim iç karnım geniştir. öyle derler iç karnı geniş olan göbeği pek çıkmaz diye. bakalım ilerleyen zmanlarda görcez. nette hesaplıyorum bugün 15+6 çıkıyorum 1 hafta yani 4 ayın son haftası. ama bende tık yok hamile olduğuma dair. aşermedim bile. bulantımda olmadı. acaba bebk yokmu diyorum:)