- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
ya canım ben bu doppler işini anlayamadım. zk'de evet bana doppler randevusu verdiklerini söylediler. ama doppler ayrı bir şey ve ayrı bir makinayla bakılıyor. dün yapılan bildiğin ayrıntılı ultrasondu. bizim doktorlardakine göre çok daha ayrıntılı bakan bir cihaz sanırım ama ultrason işte. evet bebeğin orası burası ölçüldükten sonra, bebeğin bütüün iç organlarına da tek tek yakın plan bakıldı, böyle termal kamerayla bakar gibi kırmızı mavi renklerle kan akışı falan gözleniyor, hatta benim rahmimi besleyen atardamarlara ve rahim dokuma falan bile çok ayrıntılı bakıldı. adam da bize anlattı durdu. bakın burası kalbi, 4 tane kapakçığı, bakın nasıl kan doluyor, bakın burası mesanesi, burası karaciğeri, burası beyni, karın boşluğu diye falan durmadan bilgi verdi. her halde 45 dakika falan harcadı. ama daha önce eşim doppler çektirdiğinde damardan bir ilaç verip kesit kesit bakmışlardı, yani onun sonuçları daha mr gibiydi böyle ultrason gibi değildi, onu biliyorum. ha şu da olabilir, zk'de ikili test için vakit geçmiş olacağı için acaba bana 3lü ya da 4lü test için mi randevu verdiler, onda da doppler mi çekiliyor? artık neyse ne, çok kurcalayamıcam. zk'deki randevumu da bir ara iptal etcem zaten.
ben doktora gider gitmez sekreteri tuvalete girmemi söyledi. arada bekledim diye her halde az bir şey yine dolmuş olacak, üstten baktıktan sonra doktor, bir kere daha tuvalete gidip mesanenizi boşaltın bir de vajinal ultrasonla bakalım dedi. yani o 2 damla şeyi bile boşalttırdı. ben de bebeği görünce bir rahatlamışım zaten, vajinal ultrason sırasında saldım kendimi:)))) her halde şu ana kadar en rahat hissettiğim ultrason buydu:)))
kuzenine doğumdan sonra allah gayret kuvvet versin canım. ikiz çok zor çokkk... hoş, teki bile zor aslında...
eğitim konusunda yorumların çok doğru ama biz oradaki en az hamile kadınlardık biliyorsun. herkes ha doğurdu ha doğuracak durumdaydı. belki eski eğitimlerde millet biz zaten testleri falan geçirdik, direkt doğumla ilgili bilgiler yoğun olsun demiştir ondan da böyle bir eğitim planlanmıştır. bir de bakma biz böyle meraklıyız, millet bir tek doğuma odaklı. hiç öyle 2li test, 3lü test yaptırmadan hamileliğini geçiren insanlar dolu. ben zk'de tanışmıştım, bu ikinci çocuğum olduğu için doktor gerek görmedi diyen kadınlar vardı. 1. çocuğun sağlıklı doğduysa 2. çocukta da down sendromu olmayacak diye bir kural var sanki... halbuki 2. çocukta yaş ilerliyor, risk de artıyor. nitekim benim arkadaşım sapsağlamken, kardeşi(yani ailenin 2. çocuğu) down sendromlu.
bence farklı şeyler neden dersen aynı şey olsa zk bana neden hem 2 li test hemde dopler tarihi versinki. benim doktorum belli başlı şeyleri ölçü öyle karaciğerdir kalp kapakçığıdır falan yok kan akışıdır bakmadı. her zman baktığı ultrasonla baktı sadece biraz daha uzun sürdü ama gene 45 dk. olmadı yani. bilmiyorum belkide doktor baktı bize tek tek izah etmedi. ama danmamki o kadar iç organlarınada o kadar detaylı bakmış olsun. senin gittiğin doktor perinatolg olduğu için bu kadar detay bakmıştır diye düşünüyorum yoksa benim fikrim detaylı ultrason başka bişey. neyse bu gittiğimde onuda sorayım bari.