- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
benim eşim de beni delirtiyor. mesela eskiden ctesi ya da pazarları ben toz alıp paspas yapardım, o süpürge yapardı, ben tuvaleti temizlerdim, o mutfağı temizlerdi falan gibi birlikte toptan temizlik yapardık. transferden sonra ve düşük tehlikesinin daha yoğun olduğu zamanda elbette işleri epey bir serdim, ama buna ne oluyorsa bu da iyice serdi. görseniz aylardır lohusa gibi, hiç bir şeye elini sürmüyor. kendim bir gün süpürge yapıyorum, bir gün paspas yapıyorum falan ama tabi aynı anda yapılan temizlik gibi olmuyor. beyimiz bir de şikayet ediyor,yok senin yapmanla olmucak bu birini bulalım diye. hatta son 1 aydır haftasonu toptan yaptığımız büyük alış verişleri bile kaytarmaya başladı. her gün kendim markete gidip az az alışveriş ediyorum ama bizim alış verişimiz de az buz değil. her gün en az 1 litre süt, 5 litre su içiyoruz. sadece o bile 6 kilo! yoğurttu, peynirdi, sebzeydi, 10 kiloyu buluveriyor. allahtan migros yakın. alış veriş arabasıyla eve kadar getirip, sonra 2 defada merdivenlerden çıkartıyorum.
hayır iyi temizlikçi de kolay bulunmuyor. kayın validemin bir tane var, bir kere almıştım, kadın bütün gün yok eviniz tozluymuş, yok ne kadar çok pencereniz varmış diye şikayet etti durdu. ulan seni zaten temizliğe çağırmışım, temiz evi temizlicek halin yok ya... pis olcak ki ihtiyaç duyulcaksın. o kadar şikayet etti etti, saat 4te ben işimi bitirdim dedi gitti.ertesi gün de bir baktım yatağın, komodinlerin altını falan hiç süpürmemiş, misafir odası penceresi dıştan silinmemiş, mutfaktaki yüksek raflar duruyor...
birde derler eşler yardım ediyor külliyen yalan al işte bizzat yaşıyoruz.yeminle şu halimizle biz daha gayretliyiz. diyorumki allahtan daha karnım yok o zmanlarda ne olcak bilmiyorum hani şimdi kendim yapıyorum o zman kesin kadın tutarım ama dediğin gibi bende kadının işi beğenmem hani işte buyuramam tepesinde durup odaa tozları dolaplarn altına süpürüp durur. bizim binanın dış cephesi yapılmıştı bitmesi kışa denk geldi ve hamilelik çıkınca camları silemedim. harç yok ama minik mink boya lekeleri var az uğraştım bulaşık süngerinin arkası ve cifle çıkıyor ama gelecek kadın uğraşırmı bilmiyorum. gerekirse sadece camlarla ıuğraşsın 1 gün. evin içinede ayrı tutarım. ama temizlikçi bulmakta mesele kaç tane sordum neymiş elinde çok iş varmış hatta devamlı gittikleri yerleri bile bırakcaklarmış. onlarda paraya doymuş. kapıcıya söylemiştim bi kadın getirdi tipine baktım dedim bu daha üstüne bakamıyor evi nası ltemizliycek öylesine numarasını aldım çağırmadım. te geçen senelerde :) ama artık durum farklı tipine baksamda beğenmesemde çare yok kadın bulmakta zor. birde iş yapcağımız zaman benimki hemen bu böyle olmaz ben yengeyi çağırıyorum (kapıcıyı) bi kadın bulup getirsin diyor. kadını bu lkış günü süpürge açmayamı çağırcam diyorum. tam bir ömür törpüsüler. ulan onca zorluğa rağmen karım ite kaka hamile kalmış benim bırak toz almayı camları bile silmem lazım demesi gerekirken yaptıklarına bak hele