- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
zaten bana 2.düzeyi yazarken söyledi bugün kadar yapılan testler hep temiz çıktı. 2 düzeyi yazıyorum kötü birşey var anlamına gelmiyor dedi. mesela bu forma olumsuz şeylerde yazılabilirdi misal midesi küçük bacağı kısa vb. tüm ölçümlerde normal o açıdan için rahat olsun dedi. hani tedbir amaçlı. onların ultrason cihazı normal perinatologun daha ileri bir cihaz hani onun gözden kaçırdığı bişey varsa perin. cihazdan dolayı daha detaylı bakar diye yaptır dedi. ha ben desemki ben istemiyorum yaptırmak yakama yapışcakda değil. sadece kendimde rahat etmek için yaptırmak istiyorum.canım anladığım kadarıyla bu 2. düzey ultrason
1-yaş faktörü varsa, önceden 2li test yapılmamışsa(ki zk'nın eline kalsaydım 2li yapılmıcaktı mesela. adamlar direkt ultrason randevusu verdi arada 2li ve 3lü yaptırmaktan hiç bahsedilmedi)
2-embriyoda şüpheli bir durum varsa(mesela kalp atışı yavaşsa, normalde yapılan ultrasonlarda iç organlarda falan bir terslik görülmüşse-mesela burada okumuştum, bir kadının bebesinin beyninde kistler görülmüş, bir başkasının böbreklerinden biri normalden büyükmüş vs)
3-kanamalı bir hamilelik geçirildiyse (ki bence senin bu faktör de biraz etki etti benim önceden gittiğim prof da en çok bunun üstünde durmuştu, sorup sorup durmuştu)
muhakkak yapılsın deniyor.
yukarıdaki şartlar yoksa biraz da ne olur ne olmaz şeklinde yapılıyor. hani mecburi değil ama içiniz daha rahat edecekse yapın diyorlar. çünkü dün akşam buradaki forumları da okudum hiç yaptırmayan dünya kadar insan var. kimisinin doktorları gerek yok demiş. ya da benim gibi doktorları kendileri bakmış,ancak bir sorun görürlerse 2. düzey ultrason için perinatoloğa yollamışlar.
yani bence senin doktor biraz seni evhamlı gördüğünden biraz önceden kanaman falan olduğundan yönlendirdi. ha tabi doktor olarak da her şeyi yapma taraftarı bir doktordur da. bizimki biraz daha rahat bir doktor. mesela 2li ve o zaman yapılan ultrasonu muhakkak yaptırın çok önemli demişti. çok ısrar etti, ama 3lü test ve 2. düzey ultrason konusunda rahat.bugüne kadar bebeğinizde bir olumsuz işaret görmedik size kalmış dedi. ama ben karar aldım ultrasonu yaptıracağım.
doğum konusunda centrala ben o kadar olumsuz bakmıyorum. o yüzden orayı elde 1 olarak görüyorum. bakalım medicana ve medipole de bir soracağım. sanırım haziran gibi netleşir.
sende yaptırmak istersen karşıya gitme nasıl olsa o adamda 350 tl ye yapıyor. burdaki bir çok yerde 350 liraya yapıyor. bu yakadaki bir yerden. randevu alırsın sana bilgileri vermiştim hastane ve fiyat olarak.