elifcim, sen geçenlerde de dedin ya kayın validemle, görümcem beni yatırdı ilgileniyorlar nasıl özendim anlatamam. elbette hani insanın kendi öz ailesi gibi olmaz ama ben de çok isterdim şöyle candan bir kaynanam olsun kocamın kardeşleri olsun gidelim gelelim görüşelim her şeyde bir birimize iyi kötü destek olalım ama nerdeeee....
halsizlik ve az az bulantıların sürme ihtimaline hazırlıklı ol. ben ilk aylarda hep yorgun gibiydim devamlı uyumak istiyordum. bulantılarım da daha ilk günlerden başlamıştı. sen de az ve sık yemeye, midenin hiç boş kalmamasına gayret et.
inşallah 5. ayını, hatta çocuğunun 5. yaşını da görürüz.
canım bizimkilerde işte yine iyilerdir de ben de mesafeliyim yüz göz olunca değerin düşüyo bunu anladım hep bir adım bırakacaksın arada. kendim yapmıyorum zaten hiçbişey bu bebek için ne kadar uğraştığımızı biliyolar.ben polar istedim vücudumu sarmak için uzanacaktım o da temiz yastık da getirdi kırlente uzanırım dedim olmaz bunu al temiz temiz dedi işte yine iyidirler canım bişey istesin yedirene kadar uğraşırlar ama ben de yapmadım hiç onların ev işini onlar da yapmazlar öyle aman aman. ben de zaten kimseye güvenmem. siz de haklısınız. olmuyorsa olmuyordur.
benim kaynanam da yeni gelinken ona misafir gelmişti düğüne gelemeyen birileri bi hediye bi de zarf getirmişlerdi. gittiler. lavaboya gittim. çıktığımda zarf yoktu. parayı almış arkasına saklamış. göz ucuyla hediyeyi verdi bana. üzülerek eve geldim eşim anladım ben de anlattım. ben onlara kaynana görümce bile demiyorum. anne abla diyorum ama böyle yaparsalar ben de gelin olurum haberin olsun dedim. anneisni fena paylamış olacakki 2 gün sonra para çıktı meydana verdi bana misafirler getirmiş diye güya faturamızı ödicekmiş onunla sanki bana verse ben ödeyemem. ben de aldım valla bırakmadım parayı. zaten tüm zarfları evime gelen hediyeleri hep toplamıştı. eşime çeyiz almış nasılsa onların 2 şer takım var diye. oğlunu okutmuş da hiç evine bişey alamamış. zarflarla gelen paralarla düğünden 1 hafta sonra kendine bizimkinden daha üst model buz dolabı aldı. eşime vermş de parayı kabul etmemiş sen gerçekten vermek iste bakalım kabul etmicek mi? erkek anası hep ne kaçırsam ne koparsam havasında. sonrki tavırlarım ona göreydi hatasını anlayınca veren taraf hep o oldu. aksi halde oğlunu kaybedebileceğini biliyodu. herkesde var bişeyler ama ben cahilliklerine veriyorum. eşim için katlanıyorum işte. hiç de içime atmıyorum çat çat söylüyorum beni de öyle kabul ettiler. ama yeri gelince de kızından çok bana güvenir. öyle işte denge böyle bizde:)
sagol asılama olcak galiba 2 tane sonra tüp bebek ilacları dolaba koydum.çatlatma ignesi 2 defa vurulmustum ama asılama ilk kısmet artık pek heveslenmıyorum.biran önce atlatayım da tüp e gideyim diyorum onuda sizin dediginiz gibi yapcam burda rapor alıp özelde yaptırcam hersey için sagolun.
bizim aşılamalarımız tutmadı ama bir arkadaşın 2 defa tutmuştu devam etmemişti gebelikleri ama olacaksa her şekilde olur o kadar ümitsiz olma ilaçlarını düzenli kullan inşallah tüpe gerek kalmadan iyi haberler alırız senden.
ya arada geçmiş geçmişte kalmış, onları çok hatırlayıp duygu karmaşası yaşama falan de.. ben telefonu 2 dk tutmaya bile yoruluyorum. genelde telefonda kısa ve öz konuşurum. konuşmak istemediğime nefes nefese açıyorum, işin mi vardı ay öylesine aramıştım diyorlar, yada ben açıkça valla konuşacak halim bile yok diyorum ve kısa kesiyoruz :) yoksa kaç yıl önceki nişan elbisesini dinleyemem :)
ya hamilelikte sakıncalı aslında. normalde bile 30 dk dan fazla konuşmamak lazım mış. bir de kulaklıkla konuşmak öneriliyor. ben de azaltmaya çalışıyorum.
evet kendi canın gibi asla olmaz. valla ağır iş yapmam evde yaşayacak kadar :)ELİFİM İNSANIN KENDİ ANASI GİBİ ELBETTE OLAMAZLAR AMA EN AZINDAN kötü olup can sıkmasınlar :)... bence süpürge bile açma, eşin açsın. sen hiç yorma kendini. yavaş yavaş başlar bulantılar. benim çok olmadı allahtan. ilk başlarda böyle hafif hafif oldu sonra geçti. inşallah seninde kolay geçer. her hafta bitiminde insan mutlu oluyor yaa :)