ya o özel günlerdeki çiçek fırsatçılığına ben de acayip gıcığım. eşime de hep tembihlerim anneler günüymüş, sevgililer günüymüş, yılbaşıymış aman allah aşkına çiçek alma diye. dediğiniz gibi her köşe başında bir çiçekçi, kokmuş, bozulmuş çiçekleri değmicek paralara satarlar. aman en azından vergisini veren mahallenin esnafı bir çiçekçi dükkanından alayım desen orada da her şey normal günlere göre 2 kat pahalı. ortalama eline yüzüne bakılır bir çiçek yaptırsan en az 30 lira falan. o yüzden de kimseye çiçek falan götürmüyorum. hatta normal günlerde de illa bir şey götüreceksem gidip eni konu bir hediye alıyorum. çiçek 3 gün sonra bozulur atılır ama aynı paraya ne bileyim o kişinin evine küçük bir şey alırsın, kendine bir şey alırsın hiç olmazsa yıllarca kullanır seni anar. hiç olmadı o da birine hediye götürür. bana da mesela geçende öyle bir arkadaşım hediye şal getirmiş. sokakta 6-7 liraya satılan şallardan biliyorum ama inanın çiçek getirse o kadar sevinmezdim. serin bir havada omzuma atarım en azından, bir işe yarar, değilmi ya? çam sakızı çoban armağanı düşünceli kızmış yine dedim.
valla kesinlikle doğru söylüyorsun. 3/5 günde solup çöpe gidiyor. onun yerine yiyecek bişey getirse bile o daha iyi ollur :))) bu aralar hep yemeye sarmış durumdayımda, en makbulü o gibi göründü gözüme :)