kız nevo sen ne şanslısın bana daha 1 çöp getiren olmadıben her şeyi alıcam sonra getircekler bari şimdiden alsalarda bende eksik olan ne varsa onlardan tamamlasam ama nerdeee. illa alıcam sonra getircekler. mesela bende emziktir kaşıktır suluktur o gibi şeyleri almadım. ev işleri bitsinde bir arada onlar için gezip dolanayım.
elincan bencede 13. haftalarda alış veriş yapmak için çok erken. bence sen ağustos gibi yaz sonu indiriminden yararlar gelecek yazın kıyafetlerini al. zaten badidir zıbındır onlarda sezon olmadığı için fiyatlar hep aynı. hamileliğin biraz ilerlesin sonra bi çırpıda yaparsın laışverişini. hele oda işi çok daha erken senin doğum kasım aralıktaydı dimi. oda almak istersende gene ağustos sonu eylül gibi sip. verirsin. emin ol aslında çok çabuk halloluyor bebeğe giyim kuşam alma. yeterki para olsun valla. pat pat alıyon.
valla bizim kız bir kısmetli çıktı daha doğmadan herkes bir şeyler alıyor. fakat alan da dediğim gibi bana sormuyor, aklına ne eserse onu alıyor. mesela silikondan biberon emzikleri geldi ama benim biberonlara uymuyor. ayrıca kimle konuşsam "ay ben sana hastane çıkış seti alacaktım" diyor. almayın ben aldım diyorum devamlı.
kaşık 6. ayda ek gıdaya başlayınca lazım. suluk da öyle biliyorsun zaten 6 ay sadece anne sütü verin su dahi vermeyin diyorlar. yani hemen alman gereksiz. önceden su verecek olursan da koy biberona ver. zaten sulukların akışı fazla oluyor, 6 aya kadar bebeğe fazla kalır. ancak yavaş akışlı biberonla verilebilir. ama sen bana hatırlat bir daha görüşünce ben sana silikon kaşık getireyim. hani 3-4 lira bir şey para değil ama ne gerek var alma. verdiğim bir kenarda durur, var mı var olur, 6 aydan sonra cicili bicili tabağıyla takım olanlardan falan alırsın. emziği de ben avent 0-3 ay silikon ortodontik model aldım. gerçi hiç bilmiyorum kullancak mı. mesela ben hiç emzik emmemişim.
Çok teşekkür ederim nevincim çok sevindim nedense teklif etmene bile:) tanışamamış olsak da böyle herşeyi paylaşabilmek ne güzel seve seve alırım vermek istediklerini canım. Ben de ona göre alırım alacağımı. Heves ediyorum ama yine haziran sonunu beklerim ikili test cinsiyet falan belli olsun. Artık o zamana kış indirimi kalmaz ama bulduğumu alırım uygun olursa benîmki tam kış bebeği olacak. Eylülden önce çok kışlık bulamam belki hepsini bir seferde almam zaten fırsat buldukça tek tük başlarım sizler gibi.
Kuzenim hastane çıkışlaının bile kullanışlı olmadığını söylüyor daha çok ikili zıbınlar ve içine çıtçıtlı badiler al diyo tulumlar ayaklardan sıkıyo bir iki taneden fazla alma diyo. Anakucağı için doktor 3 aydan önce oturtturmayın demiş her iki çocuğunda da hastane çıkışı ve kışın dışarda kullanmak için portbebe tavsiye etti ben de öyle düşünmüştüm zaten. Sizde anakıcağına oturtmayın 3 aydan sonra evin içinde de çok lazım oluyomuş. Aramızda koca bir mevsim var ama bekliyorum kış bebişime alışveriş tavsiyelerinizi:)
elificim benimki ağustosda doğcak yani çok kısa bir süre yazı yaşayıp, sonra hemen sonbahar ve kışı görcek. o yüzden yazlık çok az şey aldım. toplasan 5-6 parça bir şeydir. çoğu şeyiyse uzun kollu kışlık modellerden aldım. hastane çıkış setleri bence de çok kullanışlı değil. bir kere içinde çok gereksiz parçalar da oluyor. ben 1 set chicconun aldım hani var mı var olsun diye. özellikle de 5 parçalık az parçası olanlardan seçtim. kocaman 10 parçalık 1 set de hediye geldi. bence sen alacak olursan en en son zamanı bekle. zira yukarıda belirttiğim gibi millet hediye olarak getirmeye pek meraklı. yani daha sen almadan hediye de gelebilir. çıtçıtlı badilerinse hiç mevsimi ve fazlası yok. kışın içine yazın tek giydirdiğinden ilerde alış verişe başladığında bence ilk onları al. bir de ben geçende disneyin badilerini aldım. aralıklı 2 sıra çıt çıt yapmışlar. böylece küçülünce öbür sıraya geçip 1-2 ay daha fazla kullanabiliyorsun. 2 tane de yine disney eşofman altı aldım onların da paçasında kıvrılmış bir pay var, çocuk uzayınca açıp bir süre daha giyilebiliyor. sizlerin de aklında olsun.