Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
internette fiyatlar daha pahalı oluyor demekki sen al da bakalım biz nerden bakıcaz öyle şeyleri hiç bilmiyorum referans olur belki bana da.
emzik konusunda kuzenin haklı. kendi kuzenimden örnek vereyim. hiçbir süslü memeyi emmedi pahalı memeleri de emmedi damaklı damaksız vs.. şeffaf olanları ne ararsan.
ama ne emdi biliyomusun. eskiden varmış şimdi de var bakkallarda satılırmış fatoş meme :D bildiğin sarı silikondan koskoca ucu olan bir meme 1 tl ye satılıyomuş bakallarda ondan emmişti hiç unutmuyorum hala da onu emiyo. başkasını veriyosun istemiyo ki artık 1.5 yaşında fatoş meme yi veriyosun ımmmhh yapıyor eliyle bir de çok güzel hareketi yapıyo emiyo :D
yine de sen bilirsin önce wee al bari emmezse avent in alıp denersin.

kızlar size bişey sorcam internette bakınıyorum da böyle organik giysiler var bambu ipliğinden yok %100 pamuklu kutuları böyle kahverengi falan hiç dikkatinizi çekti mi ilke bebe nin sitesinde gördüm de bitane
10lu Setler, Recos Organik Hastane Çıkışı 10lu Set ilkebebe.com
siz de baksanıza amma da çok şey gösterdim bugün :)

neyse artık düşünüp taşınayımda emzik işine öyle karar vereyim. zaten adım başı heryer dolu. o organik giysiler ise bana çok inandırıcı gelmiyor. organik olduğu içinde tek renk kese kağıdı rengi. ve fiyatlarıda oldukça pahalı. bildiğimiz pamuk oranı yüksek kıyafetlerden al yeter işte. organiktir deyip o işe girersek işin içinden hiç çıkamayız..

kızlar aklıma gene br kaç şey geldi fikirlerinizi ve yorumlarınızı yazarsınız.

1- hastane çantasını şimdiden hazırlayıp kenara koysam mı? hani arada kasık sancılarım oluyor diye valla korkuyorum olaki erken doğum olursa hiç bir şey hazır değil diyorum. eğer şimdiden hazırlayıp kenara koymak istersem hastane çantasında neler oluyor?

2- doğumda verilen hediyelik kurabiyeler varya hani üstleri süslü renkli şeker hamuru falan yapılıyor. onu evde yapmak istersek çokmu uğraştırıcı olur ıncığı cıncığı poşetlemesi derken astarı yüzünü geçermi. yapan bir yere yaptırmak daha mı mantıklı olur. hem evde yapmaya kalkarsam birde çeşitli desenlerde kalıplar falan lazım. bu konuda ne diyorsunuz?

yani sen 38 haftalıkken doğuracaksın hadi hayırlısı 11 haftan kalmış bişey değil:) benimde dün sol kasığım çook ağrıdı hatta akşam adet olcakmışım gibide ağrılarım oldu bakalım bugün olcakmı dedim ama çok şükür bişey yok. akıntı zaman zaman bendede oluyor ama koku yok. bakalım benim doğum durumuda bir sonraki gidişimde belli olur. bu gittiğimde bebek 29 haftalıktı ve başı yukardaydı sezeryan duruşuymuş. 32 ye kadar dönermiş döndü döndü. dönmedi sezeryanmış. dedim sanırım bu karı sezeryancı. ama 36. haftada dönen bebekler bile oluyormuş. benim doktor sezeran derse 1-2 yere daha göstercem gerçekten sezeryanmı olur diye. o doktorlarda evet bebek sezeryan durusu derlerse mecbur yapıcaz. hani belki para içinde sezeryan yaptırıyor olabilirler.

ağrıların olunca hemen dinlen, ayakta çok kalma. koku yoksa korkmana gerek yok, akıntı olabilirmiş ama kokulu olması iyi değilmiş. benim cocugun başıda dün yukardaydı. doktor başı yukarda ölçülerini tam alabildik dedi. son dönemlerde bebek baş aşağı dönüyormuş ama hangi haftalarda tam bilmiyorum. seninkide sonradan dönebilir.

bu arada bu hafta cok yoğundum yazdıklarınızı hızlı okusamda yetişemiyorum, kaç defa girip çıkıyorum :)) bimdeki pedlerin reklamını bende gördüm. camda asılı idi. yani onu koyarsam sütüm boşuna ona akıp durursa. o olmasa akınca parmağınla ucuna bastırıyorsun hemencik duruyor. kardeşimde görüyorum. emzirirken diğerinden geldiğini farkediyor ve parmağıyla hemen basıyor ve duruyor. yinede alayım bulunsun belki onu koyunca parmağa gerek kalmadan duruyordur :)

ya şu eğitimleride boşverin. ne güzel internet var evinizde. kafanıza takılan herşeyi yazıp hemen öğrenebilirsiniz. boşyere yorulmayın oralara kadar :) zaten bebeklerimiz olunca 40 yıllık anneymişiz gibi oluyormuş, şu anda bebek tutuşlarım bile acemi ama o zaman hemencik profesyonelce kavrayacakmışım :) şimdi midem tutmuyor bebeğin altını değiştirmeyi ama kendiminki olunca hemen yapıverecekmişim. mış mişlerle gidiyoruz artık hayırlısı.

ben bu çantalardan kullanamam ne bilim ayarım yo doldururumda doldururum taşıyamam. sırt almayı düşünüyorum hem günlük kullanırım hemde ağırlık eşit dağılır.

beşik olarakta dikdörtgen olanlardan alıcam benim yatağımın yanına ancak o sığar gibi. 300 tl ye çamlıcada bulduk güzel bişeydi. haziran gibi alırım heralde.

Beşik ve Sepet, Baby Tech 230 Kral Mini Ahşap Bebek Beşiği ilkebebe.com

böyle bişey ama ayak kısımları böyle değil.

ya duygucum çilek te beşik var, beyaz mobilya, eskilerdekine benziyor biraz. benim çok hoşuma gitti. çileğin sayfasına gir bak istersen.

internette fiyatlar daha pahalı oluyor demekki sen al da bakalım biz nerden bakıcaz öyle şeyleri hiç bilmiyorum referans olur belki bana da.
emzik konusunda kuzenin haklı. kendi kuzenimden örnek vereyim. hiçbir süslü memeyi emmedi pahalı memeleri de emmedi damaklı damaksız vs.. şeffaf olanları ne ararsan.
ama ne emdi biliyomusun. eskiden varmış şimdi de var bakkallarda satılırmış fatoş meme :D bildiğin sarı silikondan koskoca ucu olan bir meme 1 tl ye satılıyomuş bakallarda ondan emmişti hiç unutmuyorum hala da onu emiyo. başkasını veriyosun istemiyo ki artık 1.5 yaşında fatoş meme yi veriyosun ımmmhh yapıyor eliyle bir de çok güzel hareketi yapıyo emiyo :D
yine de sen bilirsin önce wee al bari emmezse avent in alıp denersin.

kızlar size bişey sorcam internette bakınıyorum da böyle organik giysiler var bambu ipliğinden yok %100 pamuklu kutuları böyle kahverengi falan hiç dikkatinizi çekti mi ilke bebe nin sitesinde gördüm de bitane
10lu Setler, Recos Organik Hastane Çıkışı 10lu Set ilkebebe.com
siz de baksanıza amma da çok şey gösterdim bugün :)

elifim benim kız kardeşimde naptıysa bebek emzik almadı. biberonda almadı. 5 ayı bitti artık ek gıdaları kaşıkla veriyor. çünkü onun memesinden başka meme kabul etmiyor, midesi bulanıyor ve diliyle atıyor. çok uğraştı olmadı valla. o yüzden doğar doğmaz ağzına plastik emziği tıkın diyor :))

gönderdiğin hastane çıkışıda gerçekten çok güzel görünüyor. rengide cok güzel fiyatıda fena değil. benimkini kardeşim verecek, hediye gelmiş hiç açmadım dedi. bende hastanede giydirir sonra yıkar ona iade ederim artık. o yüzden almayı düşünmüyorum.

1- hastane çantasını şimdiden hazırlayıp kenara koysam mı? hani arada kasık sancılarım oluyor diye valla korkuyorum olaki erken doğum olursa hiç bir şey hazır değil diyorum. eğer şimdiden hazırlayıp kenara koymak istersem hastane çantasında neler oluyor?

2- doğumda verilen hediyelik kurabiyeler varya hani üstleri süslü renkli şeker hamuru falan yapılıyor. onu evde yapmak istersek çokmu uğraştırıcı olur ıncığı cıncığı poşetlemesi derken astarı yüzünü geçermi. yapan bir yere yaptırmak daha mı mantıklı olur. hem evde yapmaya kalkarsam birde çeşitli desenlerde kalıplar falan lazım. bu konuda ne diyorsunuz?

duygucum sen şu anda 30 haftayı geçtin galiba. o yüzden aldıklarını koy bir çantaya dursun. allah korusunda olurki bişey olursa panik olmadan çantayı alır çıkarsınız. içine konacak şeyleri tam hatırlamıyorum ama iç çamaşırı, pijama yada gecelik, terlik, üşürsün diye hırka, çorap, diş macunu fırçası, sacın için tarak olabilir :), resim çektirecekseniz makyaj malzemesi, orkid, bunlar senin için gerekli olabilecekler. bebek içinde ne aldıysan koy işte :))) hımm birde hemşire kızkardeşime su ısıtıcı ve süt yapıcı bir çay söylemişti onu getir demişti. kabızlık için kayısı falan. tabii normal doğumda o sıkıntılar olmaz herhalde.

duygucum sen şu anda 30 haftayı geçtin galiba. o yüzden aldıklarını koy bir çantaya dursun. allah korusunda olurki bişey olursa panik olmadan çantayı alır çıkarsınız. içine konacak şeyleri tam hatırlamıyorum ama iç çamaşırı, pijama yada gecelik, terlik, üşürsün diye hırka, çorap, diş macunu fırçası, sacın için tarak olabilir :), resim çektirecekseniz makyaj malzemesi, orkid, bunlar senin için gerekli olabilecekler. bebek içinde ne aldıysan koy işte :))) hımm birde hemşire kızkardeşime su ısıtıcı ve süt yapıcı bir çay söylemişti onu getir demişti. kabızlık için kayısı falan. tabii normal doğumda o sıkıntılar olmaz herhalde.

çilekteki beşikte şu. ilk zamanlarda bu yada buna benzer bişey almak istiyorum. böyle bir ittiğimde birkaç kez kendiliğinden sallananlardan. park yatakları hep elin üstünde ileri geri sallıyorsun o yüzden park yatak almaktan vazgeçtim. zaten odasına mobilya beşik alacam. idaretende böyle bişey düşünüyorum.

Çilek > Beşik White

çilekteki beşikte şu. ilk zamanlarda bu yada buna benzer bişey almak istiyorum. böyle bir ittiğimde birkaç kez kendiliğinden sallananlardan. park yatakları hep elin üstünde ileri geri sallıyorsun o yüzden park yatak almaktan vazgeçtim. zaten odasına mobilya beşik alacam. idaretende böyle bişey düşünüyorum.

Çilek > Beşik White

sonaycan benim alacağım beşikte bunun ahsap rengi üstne vernik atmışlar. bunların bir çubuğu var o çubuğu takınca sabitte duruyor. çubuğu çıkardığınd sallanıyor. kuzenim şuan annesinde kalıyor yani 1 hafta anasında 1 hafta evinde anasının evinde park yatak var. sallanmadığı için içine ip gerip beşik yapmışlar yani battaniye koyup salıncak türü yapmışlar. ben o park yatakları hiç düşünmediğim için sallan tüleri varmıdır hç bilmiyorum yoksa hepsimi sabit bilmiyorum yani. bebeğin odasına ilerde moblya beşik alcam dediğin karyola sanırım. bu gönderdiğin zaten beşik. bebek büyüğünde yattığı şey işe karyola diye geçiyor.

Kendin için ayrı bebek için ayrı hazırla kendine çorabından atletine donuna emzirme sütuenine göğüs kalkanı ve pedine kadar herşeyi koy gecelikler vs.. Temizlik ürünleri koy ne biliyim listeler de var nette bakıp kafana göre şekillendir ve bence artık hazırla evin bir köşesinde dursun.
Bebek için de bol bol bez hastane çıkışı yedek zıbınlar şapka çorap eldiven patik biberon emzik falan bir de doktoruna bu gidişinde sor göğüs kremi versin sana o lansion mu ne ondan göğüs ucunu besliyomuş.
Kurabiyelere gelince kalıbı oklavası harfleri falan 50 tl ye alırsın eminönünden maletmen 100 tl yi bulur. Kendi yapanlar çok kolay olduğunu söylüyolar hamurı bildiğin bir kurabiye hamuruymuş tarifin yoksa ben sana veririm bence kendin yap. Benim de annemlerin orda arkadaşlarım var onlar yapıyo kankası evleniyo nişanında dağıtmışlar bir de kına da dağıtacakşarmış 30 tane oluyomuş bi seferde 3 gecede 100 tane hazırlıyolar.
elifim benim kız kardeşimde naptıysa bebek emzik almadı. biberonda almadı. 5 ayı bitti artık ek gıdaları kaşıkla veriyor. çünkü onun memesinden başka meme kabul etmiyor, midesi bulanıyor ve diliyle atıyor. çok uğraştı olmadı valla. o yüzden doğar doğmaz ağzına plastik emziği tıkın diyor :))

gönderdiğin hastane çıkışıda gerçekten çok güzel görünüyor. rengide cok güzel fiyatıda fena değil. benimkini kardeşim verecek, hediye gelmiş hiç açmadım dedi. bende hastanede giydirir sonra yıkar ona iade ederim artık. o yüzden almayı düşünmüyorum.

Emzik işi çocuğuna göre değişiyor canım kimisi almaz kimisi de ağzındam düşürmez doğan bebişlerinde bir karakteri oluyor.

duygucum central mayıs kontenjanımız doldu hazirana alalım dedi. ne diyorsun? ben zaten haziran sonu yurtdışına tatile gidiyorum. yani katılmam mümkün değil. lansinoh pedler için verdiğin bilgiye teşekkürler. bugün ben de alacağım. 32. haftaya kadar döndü döndü yoksa sezeryan demeleri bana da saçma geldi. benim iş arkadaşımın da 34. haftada falan dönüp aşağıya inmişti. 32. hafta sanki çok erken. emziği de ne marka olursa olsun kauçuk değil silikon al. önemli olan o. sen bakma benim kayın validem parasını verdi diye avent aldım. yoksa markaların aralarında çok çok fark olacağını sanmıyorum. hastane çantasını da 28. haftadan itibaren hazır tutun diyorlar. içine kendine 2 gecelik, sabahlık,istersen terlik (yani hastanelerdeki havlu terlikleri kullanmak istemiyorsan),çorap, iç çamaşırı, hastaneden çıkarken giyeceğin bir takım kıyafet, çocuğa 2-3 takım kıyafet, ıslak mendil, diş fırçası, diş macunu, tarak vs gibi kişisel bakım ürünleri. hani bir otele giderken alacağın şeyler:)) ben uyuz olduğum için her halde bir de kendi yastığımla kılıf da götüreceğim. bu temel şeyler harici ped, çocuk bezi, göğüs kremi gibi şeyler de var ama çoğu şeyi hastaneden veriyorlar. zaten en kötüsünden eşin bir koşu gidip alır gelir.

sonaycım senin bebek de durdu durdu birden depar attı maaşallah:)) malum bizim doğumlar aynı zamanda, ben de tam bayrama denk gelecek diye kara kara düşünüyordum. ben de bu gidişte emreye önce mi olur sonra mı olur diye soracaktım. bu arada sen hangi hastanede doğuracaksın?

elifcim ben yurt dışı sitelerden birinde fisher price marka bir çanta gördüm. içinde biberon sıcaklığını koruyan yalıtımlı bir gözü, ıslak mendil paketini çıkarmadan tek hamlede içindeki mendili almanı sağlayan bir kutusu falan vardı. tabi yanında çantayla takım çok şık da bir alt açma örtüsü koymuşlar. o çantayı o kadar beğendim ki şimdi hiç bir çantayı beğenemiyorum. o yüzden karar aldım ne yapıp edicem o çantayı alacağım. çanta bakıp durmaktan da vazgeçtim. baktığın beşiğe gelince aynısını bir mobilyacıda 550 liraya da gördüm. internette de 300-350 arası bulunuyor. beşiği bence herkes tutturabildiğine satıyor. benim bebek ilk günden kendi odasında yatacak.(ben de o odada yatacağım. zaten kendi odamda beşik koyacak yerim de yok. koyarsam hareket edecek alan kalmaz) ben o yüzden beşik almayı düşünmüyorum. ha kuzenim kendi beşiğini teklif etti. izmirden getirebilirsem sırf süs olsun ve hevesim tatmin olsun diye yine bebek odasında kullanırım ama yoksa para verip almayı düşünmüyorum. ama tabi bebeği kendi odasına almayı düşünene gerekli.
organik kıyafetlerden de eminönünde duyguyla bakmıştık. orada daha ucuzlar. benim çok titizlenen arkadaşlarım hep öyle organik aldı ama ben ihtiyaç duymadım. benim için önemli olan iyice adi kazık gibi kumaşlardan olmasın, pamuk olsun, bir de pek baskısı olmasın. ayrıca o kahverengi kahverengi kıyafetleri de beğenmiyorum. yani renkleri itici geliyor. tamamı kese kağıdı rengi değil kahverengileri ve baskılar ya da nakışları olduğu için organikliği duygu gibi bana da inandırıcı gelmiyor da. benim tercihim bebeğim pembeler, yeşiller, sarılar morlar giysin:))))) ama tabi yarın öbür gün seçim senin.

Kendin için ayrı bebek için ayrı hazırla kendine çorabından atletine donuna emzirme sütuenine göğüs kalkanı ve pedine kadar herşeyi koy gecelikler vs.. Temizlik ürünleri koy ne biliyim listeler de var nette bakıp kafana göre şekillendir ve bence artık hazırla evin bir köşesinde dursun.
Bebek için de bol bol bez hastane çıkışı yedek zıbınlar şapka çorap eldiven patik biberon emzik falan bir de doktoruna bu gidişinde sor göğüs kremi versin sana o lansion mu ne ondan göğüs ucunu besliyomuş.
Kurabiyelere gelince kalıbı oklavası harfleri falan 50 tl ye alırsın eminönünden maletmen 100 tl yi bulur. Kendi yapanlar çok kolay olduğunu söylüyolar hamurı bildiğin bir kurabiye hamuruymuş tarifin yoksa ben sana veririm bence kendin yap. Benim de annemlerin orda arkadaşlarım var onlar yapıyo kankası evleniyo nişanında dağıtmışlar bir de kına da dağıtacakşarmış 30 tane oluyomuş bi seferde 3 gecede 100 tane hazırlıyolar. Emzik işi çocuğuna göre değişiyor canım kimisi almaz kimisi de ağzındam düşürmez doğan bebişlerinde bir karakteri oluyor.

normalde 34. haftadan sonra hazırlayın diyorlar ama malum biz en baştan beri hep korkuyla yaşadığımız için erken gelme ihtimalini düşünerek hazır etsemmi dedim. aslında bebek odası geldiğinde yıkayıp yerleştirip çantayı hazırlayacaktım ama mobilyalarda 8 haziranda gelcek hadi olaki gecikti 15 haziran diyorum ben. ozmanda epey geç olur. netten listeleri döktüm. zaten kafamdan bir liste yapmıştım oradakilerle örtüşüyordu. bu arada bebeğin kıyafetlerini elmdemi yıkayayım. onun için granüllü sabun almıştımda makinada nasıl yıkanır bilmiyorum elde yıkayım diyorum olurmu ki?

yazmayı unutmuşum: ben de kurabiye ve kolay şeker hamuru tarifi verebilirim. şu marketlerde marshmallow şekerler var ya onlarla yapılıyor. oldukça da ucuza mal oluyor. ben de tarifi zamanında internetten buluştum, bir kaç kez yaptım, memnun kaldım. bende kalıp da var ama bebek kurabiyelerine uymaz, benimkiler yılbaşı temalı kalıplar. ay yıldız falan olanlar da çok küçük.

Günaydın nevo cum valla organik diye illa kahve yapıyolar bana da rengi cazip gelmiyo vede organikliği de hikaye bence neyi eksik %100 pamuk kıyafetlerden ben de çok incelemem kumaşı güzel olsun yeter beyazlar ekru lar da hoşuma gidiyor benim bakalım daha erken ben öyşe gönül gezdiriyorum aklıma bişey geldikçe de soruyorum işte size.
Valla sendeki de iyi cesaret ben 9 ay adımımı atamam heralde korkudan hiçbiyere nereye gidiyosun bakim yabancı memleketlerde doğurma:)

Duygucan dün gece kuzenlere gittik oturmaya sordum ben de ilk neyle yıkadın diye dalin in yeni doğan sıvı deterjanları varmış onlarla yıkamış ama hacı şakir in granüllü sabununu da alan var. Bence elde uğraşma sıkarken uzarlar 30 derecede en kosa programına at. Oda gelince onu hemen yerleştiremezsin zaten en az 2 hafta kokusunun çıkmasını beklersin sen çantanı hazırlayadur.

duygucum central mayıs kontenjanımız doldu hazirana alalım dedi. ne diyorsun? ben zaten haziran sonu yurtdışına tatile gidiyorum. yani katılmam mümkün değil. lansinoh pedler için verdiğin bilgiye teşekkürler. bugün ben de alacağım. 32. haftaya kadar döndü döndü yoksa sezeryan demeleri bana da saçma geldi. benim iş arkadaşımın da 34. haftada falan dönüp aşağıya inmişti. 32. hafta sanki çok erken. emziği de ne marka olursa olsun kauçuk değil silikon al. önemli olan o. sen bakma benim kayın validem parasını verdi diye avent aldım. yoksa markaların aralarında çok çok fark olacağını sanmıyorum. hastane çantasını da 28. haftadan itibaren hazır tutun diyorlar. içine kendine 2 gecelik, sabahlık,istersen terlik (yani hastanelerdeki havlu terlikleri kullanmak istemiyorsan),çorap, iç çamaşırı, hastaneden çıkarken giyeceğin bir takım kıyafet, çocuğa 2-3 takım kıyafet, ıslak mendil, diş fırçası, diş macunu, tarak vs gibi kişisel bakım ürünleri. hani bir otele giderken alacağın şeyler:)) ben uyuz olduğum için her halde bir de kendi yastığımla kılıf da götüreceğim. bu temel şeyler harici ped, çocuk bezi, göğüs kremi gibi şeyler de var ama çoğu şeyi hastaneden veriyorlar. zaten en kötüsünden eşin bir koşu gidip alır gelir.

sonaycım senin bebek de durdu durdu birden depar attı maaşallah:)) malum bizim doğumlar aynı zamanda, ben de tam bayrama denk gelecek diye kara kara düşünüyordum. ben de bu gidişte emreye önce mi olur sonra mı olur diye soracaktım. bu arada sen hangi hastanede doğuracaksın?

elifcim ben yurt dışı sitelerden birinde fisher price marka bir çanta gördüm. içinde biberon sıcaklığını koruyan yalıtımlı bir gözü, ıslak mendil paketini çıkarmadan tek hamlede içindeki mendili almanı sağlayan bir kutusu falan vardı. tabi yanında çantayla takım çok şık da bir alt açma örtüsü koymuşlar. o çantayı o kadar beğendim ki şimdi hiç bir çantayı beğenemiyorum. o yüzden karar aldım ne yapıp edicem o çantayı alacağım. çanta bakıp durmaktan da vazgeçtim. baktığın beşiğe gelince aynısını bir mobilyacıda 550 liraya da gördüm. internette de 300-350 arası bulunuyor. beşiği bence herkes tutturabildiğine satıyor. benim bebek ilk günden kendi odasında yatacak.(ben de o odada yatacağım. zaten kendi odamda beşik koyacak yerim de yok. koyarsam hareket edecek alan kalmaz) ben o yüzden beşik almayı düşünmüyorum. ha kuzenim kendi beşiğini teklif etti. izmirden getirebilirsem sırf süs olsun ve hevesim tatmin olsun diye yine bebek odasında kullanırım ama yoksa para verip almayı düşünmüyorum. ama tabi bebeği kendi odasına almayı düşünene gerekli.
organik kıyafetlerden de eminönünde duyguyla bakmıştık. orada daha ucuzlar. benim çok titizlenen arkadaşlarım hep öyle organik aldı ama ben ihtiyaç duymadım. benim için önemli olan iyice adi kazık gibi kumaşlardan olmasın, pamuk olsun, bir de pek baskısı olmasın. ayrıca o kahverengi kahverengi kıyafetleri de beğenmiyorum. yani renkleri itici geliyor. tamamı kese kağıdı rengi değil kahverengileri ve baskılar ya da nakışları olduğu için organikliği duygu gibi bana da inandırıcı gelmiyor da. benim tercihim bebeğim pembeler, yeşiller, sarılar morlar giysin:))))) ama tabi yarın öbür gün seçim senin.

aman madem mayısa yer yok boşver hazirana kadar belki dğurcaz bunlarda bir acayip. haftaya cmtesi centralda babalık eğitimi var 2 saat sürüyor:) nevo sen doğum çantanıda yanında götür bu gidişle çocuğu uçakta yada br yerlerde doğuracaksın. haziran sonu kaç haftalık oluyorsun seyahat yasağı olmuyormu ilermemiş hamileliklerde? hapinizin fikri çantayı hazırlamamdan yana olmasına sevindm çokmu acele ediyorum diye kızıyordum kendime. bu arada çanta dediğime bakmayın küçk bir valiz hazırlıycam:)) götürceklerimi ancak sığdırırım. bende otele gidiyormuş matığında liste yapmıştım:) tek farkı bu defa eşime hazırlamayıp bebişime hazrlıycam:)) ama eşimede bi kaç parça bişey alırım kendini dışlanmış sanmasın :) bu arada sen haziran sonu yazlığa gitmeyecekmiydin yurtdışı nereden çıktı? senin baktığın o çantanın fiyatı neydi ? ve linkini bulursan atsana ben sırt düşünüyorum ama dediğin gibi biberon sıcaklığını koruyan bir bölmeside varsa hani yedek olarak alabilriim fiyattta uygunsa. hazır sen yurt dışına gidiyorken getirirsin bizlerede:) emzik konusunda se kaucuğüun ömrü daha kısa olduğu için ben biberonuda silşikon aldım hem kaucuk sarı olduğundan kirlendiğinde kr görünmez ve zaten kirli gibi bir rengi var almam. ya aventlerde 20 lira zaten 2 li si aman aman pahalı değil. hani kuzen öyle deyince acaba onun dediğinimi yapsam oldum.olmadı 2 li avent alırım bebek emerse emer emmedi ucuz bişey alırım. göğüs pedikonusunda ise en uygun bimdeydi. zaten belli 1-2 marka o gelmişti. kuzenim çok ihtiyaç oluyor dedi bir arkadaşım ise ben aldım kullanmadım evde duruyor dedi. yani bu işlerde kişiden kişiye değişiyormuş. bende her ihtimale karşı 3 kut aldım zaten tanesi 4 liraydı.

sizin bebekler ramazan bayramına denk geleceğinden sonayınkine remezan demeye karar verdim oğlanın adın remezan olsun:) seninkide kız olduğu için ne koysam bilemedim:) ya ne aklıma gelmişken söyleyim hani şu birkenstock parmak arası terlikler varya tr de 179 tl ye falan satılıyor bir terlik için çok pahalı diyordum anneler gününe özel metroda 99 liraya düşmüştü alacaktım ama 2 güne özel indirimmiş o gün gezmekten gidemedim metroya. acep yurtdışında fiyatları nasıldır. hani senin alacağın çok şey yoksa ve o terliğin fiyatı orada uygunsa bana alırmısın diycem. bu arada nereye gidiyorsunuz?

yazmayı unutmuşum: ben de kurabiye ve kolay şeker hamuru tarifi verebilirim. şu marketlerde marshmallow şekerler var ya onlarla yapılıyor. oldukça da ucuza mal oluyor. ben de tarifi zamanında internetten buluştum, bir kaç kez yaptım, memnun kaldım. bende kalıp da var ama bebek kurabiyelerine uymaz, benimkiler yılbaşı temalı kalıplar. ay yıldız falan olanlar da çok küçük.

ya bir ara geçmiş yıllarda kaynana bişey vermişti bakayım kalıpmı dedimde pasta krema pompası ve çeşitli uçlarıymış:(( ya işte astarı yüzünü geçermi diyorum. hani kurbisi ekonomik olurda süslemesi renkli şeker hamuru falan pahalı olurmu fiyatlarını hiç bilmiyorumda. bu arada feyten bu tür şeyleri yapanları buldum hepsine mail attım:) 1,25 tl ile 3,5 tl arasında değişiyor adet sayısına göre fiyatta bişeyler yaparız diyenler oldu. yani 2 lirayada var. ve genelde en az 30 adet olarak sip. alıyorlar.

Duygucan dün gece kuzenlere gittik oturmaya sordum ben de ilk neyle yıkadın diye dalin in yeni doğan sıvı deterjanları varmış onlarla yıkamış ama hacı şakir in granüllü sabununu da alan var. Bence elde uğraşma sıkarken uzarlar 30 derecede en kosa programına at. Oda gelince onu hemen yerleştiremezsin zaten en az 2 hafta kokusunun çıkmasını beklersin sen çantanı hazırlayadur.

doğru onu hiç düşünmedim elde sıkarken şekil bozulur. bari makinayı 1 kere boş çalıştırayımda içi temizlensin sonra yıkarım kıayfetlerini. ben hacışakirin granüllü olanından almıştım 1,750 gr. 19 tl falan şuan ind. girdmiti 14 liradan almıştım. ualn biz 14 liraya kendimize kocaaa detarjan alıyoruz:( hatta bu işi ucuza getirmeye çalışanlarda var kalıp sabunları rendeliyorlarmış dediklerine göre aynı sabunmuş...

alta örnek bebe kurbisi ekledim umarım gelmştir. araba şekli 2 lira diğer emzikli 1,5 tl. arabadaki çiçekler uğraştırdığı için ondan 2 liradan olur dedi.

Eklentiler

• $3.webp
    $3.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 54
  • $baby.webp
    $baby.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 67
ya bir ara geçmiş yıllarda kaynana bişey vermişti bakayım kalıpmı dedimde pasta krema pompası ve çeşitli uçlarıymış:(( ya işte astarı yüzünü geçermi diyorum. hani kurbisi ekonomik olurda süslemesi renkli şeker hamuru falan pahalı olurmu fiyatlarını hiç bilmiyorumda. bu arada feyten bu tür şeyleri yapanları buldum hepsine mail attım:) 1,25 tl ile 3,5 tl arasında değişiyor adet sayısına göre fiyatta bişeyler yaparız diyenler oldu. yani 2 lirayada var. ve genelde en az 30 adet olarak sip. alıyorlar.

doğru onu hiç düşünmedim elde sıkarken şekil bozulur. bari makinayı 1 kere boş çalıştırayımda içi temizlensin sonra yıkarım kıayfetlerini. ben hacışakirin granüllü olanından almıştım 1,750 gr. 19 tl falan şuan ind. girdmiti 14 liradan almıştım. ualn biz 14 liraya kendimize kocaaa detarjan alıyoruz:( hatta bu işi ucuza getirmeye çalışanlarda var kalıp sabunları rendeliyorlarmış dediklerine göre aynı sabunmuş...

alta örnek bebe kurbisi ekledim umarım gelmştir. araba şekli 2 lira diğer emzikli 1,5 tl. arabadaki çiçekler uğraştırdığı için ondan 2 liradan olur dedi.

Valla normal kalıp sabun da olur bence rendelersin birdaha almazsın granüllü 3 aydan somra da pervol ün sıvı deterjanı ile yıkamaya başlamış kuzen. Yalnız çok koyma zaten kirli değil yarım çay bardağı bilem yeter çok koyarsan da yıpratır birde 30 dereceden fazla aman yıkama sabunda sıcak su da çekmesine sebep olur kıyafetlerin. Ya işte az su kısa program yıka as kurusun sonra da en önemlisi güzelce ütülemem.
Kurbilere bayıldım. Benim arkadaş da yapıyor ama para ile değil işte arkadaşlarına falan. Aslında çok kolay bir bebek arabası kalıbı papatya kalıbı ve harf oklavası alıcaksın kurbiler hemen pişiyo süslemesi önemli şeker hamırı da eminönünde ucuzdur bence gittiğinde al dene 2 tl olandan 100 tane alsan 2000 tl yapar bence kendin en fazla 100 tl ye maledersin. Sonra malzemelerin de olur diş buğdayında kork mevlütünde falan da yaparsın. Ama bunlar için doğumun belli olcak en geç 3. Gününde bayatlıyor dağıtılması gerek. Difirizde saklanabilir bence;)

kızar beinim takvime baksanıza yuuhh şaka gibi dimi. 31, hafta diyor. 30+2 halbuki. ultrasonda da 3-4 gün küçük çıkıyor ama burdaki takvim 31 gösteriyor. birde 68 gün kaldı diyor. allahım ya bu günleride görcekmiydik. sanki başkasının takvimi gibi duruyor:))) bi garipsedim. bakın kaldırcam zati.

Hamilelik takvimini yesinler :) sakın silme kendimi yalnız hissediyodum zaten.

Bu arada kızlar bu 10 günlük kontrol süresi bem kafamı kurcaladı 11 mayıs cumartesi den sonra en son hangi gün kontrole gidebiliyorum sizce ben? Cumartesiyi de sayıyosalar pazartesi son gin salı gidecektim ama 1 gün erken gideyim garanti olsun boşuna 50 tl daha muayne ücreti vermiyim.
11+5 oluyorum. Sonuçlar zaten bikaç güne hatta 1 haftaya çıkıyomuş o zaman da sonuç değerlendirirkn cinsiyete de bakar zaten benden meraklı doktorum:)

Valla normal kalıp sabun da olur bence rendelersin birdaha almazsın granüllü 3 aydan somra da pervol ün sıvı deterjanı ile yıkamaya başlamış kuzen. Yalnız çok koyma zaten kirli değil yarım çay bardağı bilem yeter çok koyarsan da yıpratır birde 30 dereceden fazla aman yıkama sabunda sıcak su da çekmesine sebep olur kıyafetlerin. Ya işte az su kısa program yıka as kurusun sonra da en önemlisi güzelce ütülemem.
Kurbilere bayıldım. Benim arkadaş da yapıyor ama para ile değil işte arkadaşlarına falan. Aslında çok kolay bir bebek arabası kalıbı papatya kalıbı ve harf oklavası alıcaksın kurbiler hemen pişiyo süslemesi önemli şeker hamırı da eminönünde ucuzdur bence gittiğinde al dene 2 tl olandan 100 tane alsan 2000 tl yapar bence kendin en fazla 100 tl ye maledersin. Sonra malzemelerin de olur diş buğdayında kork mevlütünde falan da yaparsın. Ama bunlar için doğumun belli olcak en geç 3. Gününde bayatlıyor dağıtılması gerek. Difirizde saklanabilir bence;)

bacım benim makinanın ortası yok ya 30 derece 30 dakka yıkıyor ya 3 saat so yıllarda çıkan makinalar hep böyle. hatta annem sen bilmiyon demiştide geldiğinde okuttum oda şaşırmıştı. ya şipsa yıkar yada başladımı durmaz :))) o acıdan sıkıntı yok. perwolü hiç beğenmedim bir ara markette bilmem kaç liralık alışverişe şu kadar lira diye verdilerde hadi alıp deniyim dedim. mavi kutulu olanı aldım çok çirkin ucuz basit deterjan gibi kokuyrdu. bir daha kullanmadım. geçen badana olunca terdeki kilim paspasları ve yer bezlerini perwolle yıkadım da kurtuldum ondan :)))

kız harf oklavası ne demek ilk defa duyuyorum o isimleri harf oklavası denen şeylemi yapıyolar. maşallah seninde bilmediğin şey yok he. ya ben yaptırsam hani en az 30 diyorlar ya 60 tane falan yaptırırım gibime geliyor. doğumdan 1015 gün önce sip. verirsiniz diyorlar ve biri 1 ay paketinde taae kalıyor diğeride 2 ay dedi. hani bunlar birde jelatin çekip kurdela gibi bişeyle paketini yapıyolar. duruma görede çıbıklı olanda var:)

Back
X