Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
cuma günü ilk muayene için zeynep kamil e gittim, normalde 08:20 ye hüseyin tayfun kutlu ya internetten randevu almıştım, ama oraya gidince gördüm ki randevunun bir hükmü yok. danışmaya kayıt yaptırıyorsunuz ve ilk muayeneler yumurta toplama, transfer, röntgen vb. işlemlerin yapıldığı kapalı bölümün dışında ki odada bi doktor yapıyor, orda sıra bekliyorsunuz ama orda da çok sıra olmuyor zaten. tam 45 dk bekledim orda , odaya girdiğimde doktor anlattı ve de bir kağıt verdi elime.

1.Bana verilen kağıtta dosya açmaya karı koca birlikte gelmeli diyor, bu dosya açma işlemi hangi aşamada oluyor. adetin 2. veya 3. günü tahlil için gittiğimizde o gün dosya da mı açılıyor?
2. benim ocak yada mart da smear testi yapılmıştı. yine yapmam gerekirmi ki?
3. rapor almak için de bu tahliller gerekiyor değil mi, gerçi ben doktora girdiğimde dedim 1 kere tüp bebek denedik olmadı hem araştırılsın hem de rapor almak istiyorum dedimm ama yine de emin olamadım?
4. adetimin 2. yada 3. günü kan vermeye gittiğimde hormon testimi de orda yaptırabilirmiyim yoksa onun için de dahiliyeden falan mı randevu almam gerek?
5. bu tahlillerin tammalanması ve bir sonuca bağlanması yaklaşıkk ne kadar sürer?
6. zeynep kamil de yumurta toplama da tamamen bayıltıyorlamı, anestezi yapıyorlar mı?

Şimdilikk sorularım bu kadar :D şimdidennnnn sorulara derman olan herkese çokk teşekkür ediyorummmm :16::16::16::16:

arkadaşım daha önce sana söyledikmi bilmiyorum ama bu işlemlerini yaptırıp raporun çıkarsa kesinliklikle zk. da tüpü deneme derim zira zk. tüp denemesi yapmış biri olarak tavsiye etmem. (elinde boşa giden koca bir zmandan başka birşey kalmıyor) beklediğin 45 dakikada çok normal hani yuh falan deme duruma göre az bile beklemişsin sayılır.
sorularının cevapları;
1- dosya hemen açılmıyor bu listedeki istenen test ve tahlilleri yaptırdıktan sonra tüm her evrağın hazır olduğunda gideceksin ve dosyası o zamn açacaklar buda hemn olmuyor bunların tamamlanması yaklaşık 1,5 -2 ayı buluyor. dosyan açıldıktansonra dosya heyete girecek ve doktorlar bakacak . aşılamamı tüp bebekmi yapılacak ona karar verilcek. yani sen dışarıda istediğin kadr tüp dene 10 kez denemiş olsan bile bu durum zk. yı bağlamıyor. yani sen şuan tüp bebek bölümüne gittin diye sana tüp yapacaklar diye bir durum söz konusu değil. sonuç bu evraları tamamlandıktan sonra dosya açılması ve heyete girmesinden sonra tüpmü aşılamamı olacağı belli olacak.

2- smear ın geçerliliği 6 aydır kabul edilir ama kültür testin yoksa onu yaptırma zorundasın ha kültürü alırken eminimki smearda alırlar. kültür sonucu 2 günde smear ise 10-15 günde çıkıyordu. ( smaer ve kültür alınırken perhizli olman gerek yoksa bakteri çıkıyor ve sonuçların temiz çıkmıyor)

3- bu sorunun cevabını 1.yazdığımın içindede bulabilirsin. ha buda bir nevi araştırmadır ama tüp bebek bölümü bu rutin araştırmayı yapıyor genetik konusuna girmiyor. bizler (ben, immo, sonay, ve ercelf ) tüpe başarken zaman kaybetmemek için kendi kafamızdan genetik bölümde genetik testide yaptırmıştık. ilerleyen zmanlarda ihtiyacın olursa bu konudada sorarsın yazarız.

4- zaten adetinin 2 yada 3. günü oraya gitmenin sebebi kan verip hormon testi yaptırıyor olmandır. randevu almadan direkt tüp bölmüne gideceksin ve benim adetimin bilmem kaçıncı günü diyeceksin. bu testleri yaptırmamı istedi doktor diyeceksin. ( ve elindeki kağıdı onlara verki eksik bilgi girmesinler daha önceki sekreterle deneyimliyli pek hata yapmıyorlardı ama sonradan gelen biraz acemiydi hep eksik şeyler giriyordu garnti olsun diye o kağıdı gözüne sokar gibi ver)

5- bunun cevabıda 1.yazdığımda var tamamlanması ve sonuca bağlanması yaklaşık 2 ay:((

6- yumurta toplamada tamamen bayıltıyolar ama anesteziden ayılman uzun sürmüyor hatta masada bile yavaş yavaş kendine geliyorsun. işlem sanırm 15-20 dakkalık bişey olduğu için ona göre az bir anestezi veriliyor. ama gene söylüyorum ben nedensse inatla 1. tüp denememi orada yaptırmak istedim ama sonuç sıfır. yan yumurta bile geliştiremeyip olanıda döllemeyi ne yazıkki beceremiyorlar. sanırım bu da labaratuarla alakalı bişey.

ya kızlar soyisim konusunda anlatamadım heral haliyle uzun yazınca insanın kafası karışıyor. ben gidip kendi soy ismimide ekleteyim diyorum. nevo senin kızlık soyadında isim gibi duruyor salaklar ondan karıştıryolardır. benimki öyle değil:)) sadece tek düşüncem sgk da falan karışıklık olurmu primlerimi yatırırken karışıklık olurmu düşüncesi:(

ama kızıma 2 isim takarsam ilerde o evlendiğinde illa babasını çirkin soyadını taşımakta isterse 2 isim 2 soyisim olur. ama ben nedense 2 isim takmakta ısrar ediyorum eşimde tek diyor. bakalım son dakka belki ekletirim bişeyler:)

nevo sen çanta linki ekledin. bu marshmelowlu kurbi tarifi eklemedin kuzum. elinin altındaysa ekleyi ver. olmadı önceside kalıp falan aldığımda bi kere bir deneme yaparım. ha baktım güzel olmuyor beceremedim ucuz yapan birine yaptırırım.

duygucum sgk da hiçbir karışıklık olmuyor. evlilik cüzdanımla gittim ve 2 dkda sistemde düzeltmişlerdi. aynı gün internette baktığımda 2 soyadım yazıyordu. hiç bir sorun sıkıntı olmuyor.

ya kzılar benim soyadı konusu harbi yanlış anlşılmış ben kızıma kendi babamın soyadını vercem demedim ki:)) sadece kendi kzılık soyadımı kendi kimliğie eklettirsemmi diyorum şuanda eşimnkini taşıyorumda:( yoksa kızımda kendi babasınınkini taşısın (hatta evlenince direk kocasıınki alsın babasınınki almasın:))) yani benim konu benle alaklı kızımla değil:)

doğru bak beyramda olabilir zati beyramda doğacak dimi.

valla tamamen yanlış anlamışım, ben kızlık soyadını cocuga vereceksin sandım :)) bence kesinlikle kızlık soyadını eklettir. baban bile bu duruma sevinebilir.

ohoo sonay sne parça parça alıp çok masraf ediyon. 3 -4 yılda bir karyola alıyosun. ben bir beşik alcam artık kaç ay yatarsa sonra kendi odasına geçecek ve yattığı yatakta 15 yaşına kadar yatabilcek:) ilk başlarda bebek ve çocukken yatacak o karyolada sonrada yanındaki korkulukları çıkartıcaz genç odası olarak kulancak. hatta nevinede dedim artık bunla kocaya yollarım diye :)))

yok yok çok masraf olmuyor yaa, daha önce gönderdiğim karyola ve şifonyer vardıya ondan alcaz. 2 kapılı dolapta var zaten. aynı renge boyatır yada kağıt kaplama yaparız. al sana bebek odası. sallanan beşiğide salonda yanıma alacam :)) küçük odalarda daralırım, salonda bakacam ben :)

Kızlar ben geldim duygu ben de yanlış anlamışım çocuğa vericeksin kendi soyadını sandım:) kendine eklet canımcım isyorsan karışıklık da olmuyomuş

Ben de doktordan geldim kızlar doktor çok uğraştı ama ölçemedi başta hareketsizdi biraz şekerli şeyler ye gel dedi çikolata ve meyvesuyu içtim gittim nasıl da hareketlenmiş elleri kolları uzamış kuzumun çırpınıyodu:) ama yine de dönmedi ölçemedi daha da 11+5 cumartesi yine gel dedi. Görmüş oldum içim rahatladı. Görümcemle gittik o da gördü çok sevindi hem muayne oldu oda. Bu arada ikili test 50 tl imiş kızlar.

Kızlar ben geldim duygu ben de yanlış anlamışım çocuğa vericeksin kendi soyadını sandım:) kendine eklet canımcım isyorsan karışıklık da olmuyomuş

Ben de doktordan geldim kızlar doktor çok uğraştı ama ölçemedi başta hareketsizdi biraz şekerli şeyler ye gel dedi çikolata ve meyvesuyu içtim gittim nasıl da hareketlenmiş elleri kolları uzamış kuzumun çırpınıyodu:) ama yine de dönmedi ölçemedi daha da 11+5 cumartesi yine gel dedi. Görmüş oldum içim rahatladı. Görümcemle gittik o da gördü çok sevindi hem muayne oldu oda. Bu arada ikili test 50 tl imiş kızlar.

sanırım soyisim konusunda pek anlaşılır bir dille yazmamışım hepiniz o şekilde anladığınıza göre ben biraz karışık yazmışım zannımca :)) yani 2 li test ölçümlerini yapamadımı. olmadı haftaya değil bir sonraki hafta gidersin hem biraz daha büyümüş olur. fiyat çok uygunmuş eminermi 2 li test yaptıklarına. tamam hastaneler arasında illa fiyat farkı vardır ama bu kadarda olmaz. 50 tl demek muayene ücreti gibi bişeymiş. cidden çok uygunmuş fiyatı.

sanırım soyisim konusunda pek anlaşılır bir dille yazmamışım hepiniz o şekilde anladığınıza göre ben biraz karışık yazmışım zannımca :)) yani 2 li test ölçümlerini yapamadımı. olmadı haftaya değil bir sonraki hafta gidersin hem biraz daha büyümüş olur. fiyat çok uygunmuş eminermi 2 li test yaptıklarına. tamam hastaneler arasında illa fiyat farkı vardır ama bu kadarda olmaz. 50 tl demek muayene ücreti gibi bişeymiş. cidden çok uygunmuş fiyatı.

Valla bana da uygun geldi ama ikili test ne kadar dedim yanındaki kıza sordu o da 50 tl dedi acaba 150 tl mi?
Evet ölçümünü yapamadı bakalım cumartesi giderim yine yapamazsa 10 gün kontrol süresi var o zaman yapar o perşembe yada cuma gel dedi ben cumartesi olsun dedin tamam dedi. Nasılsa eğitim var gidicem erken giderim. Geliceksin dimi sende bugün broşür koymuşlardı gördüm:)

Duygu cum soyadı konusunda nevine katılıyorum hem güzel olmadığını söylüyorsun yarın öbürgün belki çocuk da hoşlanmicak hem de zaten yasa gereği olmuyormuş. Baba olmaması durumunda benim bildiğim dede nin soyadı alınır yani dedenin nüfusuna kaydolur bu durumda çocuk:) sen paşa paşa kocanın soyadını vereceksin bebişe kendin de şuan hiç kurcalama derim hem kendin diyosun işsizlil maaşı vs. Sorun olabilir. Ayrıca kaynananları boşver artık kaş yapayım derken göz çıkarma:) hani hırsını çok iyi anlıyorum ama doğumuna az kaldı böyle şeylerle uğraşmayı bırak hani olur da başına bir iş gelir bak ben hinlik yaptım ama Allah da çekmedi dersin sonra. Çocuk senşn çocuğun babası da kocan. Gerisi hikaye babanne göstermelik bikaç kez görücek iş bitecek hayatınız düzeniniz olduğu gibi devam edicek.

Nevincim baktınız mı bilmem yoktur ama eminönündeki çantacılarda bu tarz bişeyler olur belki.
Olmazsa bir çapraz omuz asmalı çanta alıp büyüyünce de sırt çantasına geçeriz. Sen bulursan haber et biz de sipariş ederiz yada.
Bu arada şu marshmallov lu tarifin linkini bana da gönderirmisin merak ettim :)

Bıraya da kopualayabilirsin ama bizim birbirimizde mail adreslerimiz yok lazım olur belki ben sana özel den atayım canım.

elifcim şimdi yine eminönünden geliyorum aynı ayar bir çanta yine göremedim. tarifin linkini vermiştim. ama sanırım daha önce çıkmamış. zaten burada link vermekte hep bir zorluk yaşıyorum:
İlk Kez Deneyecekler İçin MARSHMALLOW'dan ŞEKER HAMURLU KURABİYE ~ Leyla'nın Kahve Dükkanı

Son düzenleme:
Duygucum, bugün öğlen annemle eminönünün yolunu tuttuk. inanılmaz yoruldum ama her bir şeyimi aldım bitirdim.
öncelikle epey indirim yapan bir yer buldum kendime 2 tane pierre cardin pijama aldım. biri kısa bermuda gibi ve kolsuz tam yazlık, biri yarım kollu uzun paçalı. aldığım yerin ismi Aytekstil. Havuzlu Hanın giriş kapısından dümdüz aşağıda. Adres olarak Saka Mehmet Sokak NO: 18 Sultanhamam diye geçiyor.
Bermuda olanı 40 liraya, uzun paçalıyı 50 liraya aldım. Kumaşları inanılmaz kaliteli ve güzel, ikisi de önden düğmeli emzirmeye uygun. Yine Pierre Cardin sabahlıklı gecelik ve pijamalar da vardı 90 lira civarına bırakıyorlardı. Başka başka markaların ürünleri de vardı. Hatta 45 lira dedikleri dantelli mantelli bir gecelik, Havuzlu Han'da 65 liraydı. Bu arada aynı sokakta karşı sırada küçük bir dükkanda Şahnur marka uzun kollu pijama ve gecelikler koymuşlar, yine önden düğmeli. KIş sezonu malı olduğu için 25 liraydı. Dayanamadım bir çiftte kışlık pijama aldım.
2. olaraktan Havuzlu Handa o geçen defa gül suyu kokan yere gittim. Bu sefer öyle kokmuyordu:)))))))))) İsmi Fatoş Bebekmiş...
Kampanya yapmışlar:
50 bebek şekeri (tanesi 1 lira olanlardan istediğini seçiyorsun)
Şeker sepeti (4-5 çeşit arasından seçiyorsun)
Kapı süsü (25 liralıklardan seçiyorsun)
Takı yastığı
Anne Taçı (şu her yerde satılan küçük çiçekli taçlardan veriyorlar)
7-8 mt kapı tülü (hastanede koycam dersen 8 mt veriyorlar, ev dersen 7)
1 adet tavana asılan papatya süs
6 tane altı tüllü plastik şerbet bardağı
Hoş geldin bebek yazısı (2 tane çeşidi var)
toplam 120 tl. istersen bir şeyler çıkarttırıp ekletebiliyorsun da. ben yastığı, tacı ve papatya süsü almadım, buna karşılık 1,5 liralık magnetli, lavantalı şekerlerden 70 tane aldım. 25 lira ek verdim....
Bir de bir üst kattaki Özlem Şekerden 20 tane daha ek 1 liralık magnetli şekerlerden aldım.(Öbür taraftaki 1 liralıklara göre, üstüne nazar boncuğu yapıştırması ve ekstra tüy de koymuşlar daha bir hoşuma gitti) 1 liralıkları hastanede, 1,5 liralıkları mevlitte dağıtcam.
Bunun dışında en alt kattan bir de bebeğin yatağına 50 liraya bir pike takımıyla, 75 liraya bir de nevresim aldım. İkisi de nakışlı, makışlı, %100 pamuk ürünler.
Oradan çıkışta senle olduğu gibi yine Kürkçü Hana gittik. Bir de tek kişilik yatak örtüsü aldım. Çocuk odasındaki yatağa örteceğim.
Aslında seninle önceden bir çok şeye baktığım için fazla bakınmadan çabuk çabuk alış veriş yaptım ama yine de çok vakit aldı ve çok yoruldum. bu gece kesin yattığım yeri beğenirim:)))

Valla bana da uygun geldi ama ikili test ne kadar dedim yanındaki kıza sordu o da 50 tl dedi acaba 150 tl mi?
Evet ölçümünü yapamadı bakalım cumartesi giderim yine yapamazsa 10 gün kontrol süresi var o zaman yapar o perşembe yada cuma gel dedi ben cumartesi olsun dedin tamam dedi. Nasılsa eğitim var gidicem erken giderim. Geliceksin dimi sende bugün broşür koymuşlardı gördüm:)

evet valla ucuzmuş ama 50 tl diye anladıysan doğrudur da bu kadar fark olması ilginç. bence sen bu gidişinde muayene ücreti ödersin neden dersen benim bildiğim 1 muayene 1 kontrol oluyor. dğer türlü olsa senin gibi herkes 10 günü geçmeden sürekli kotrole gidip ücret ödemezler bu durumdada nasıl para kazanacaklar. zaten sistemlerin kayıt etmişlerdir kontrole geldi diye. ha 3. yani bu gidişndede ücret ödemezsen ne ala ama onlar senden benden çakallar:((

valla eğitim konusunda eşimle konuştum gebze olmaz dedi o zman ulusa gideyim dedim. tamam der gibi oldu ama aklı baika yerdeydi etilere dedim ne etileri ya bensiz hç bir yere gidemezsin ne işin var sokaklarda diyor:((( büyük ihtimal gelemem.

Duygucum, bugün öğlen annemle eminönünün yolunu tuttuk. inanılmaz yoruldum ama her bir şeyimi aldım bitirdim.
öncelikle epey indirim yapan bir yer buldum kendime 2 tane pierre cardin pijama aldım. biri kısa bermuda gibi ve kolsuz tam yazlık, biri yarım kollu uzun paçalı. aldığım yerin ismi Aytekstil. Havuzlu Hanın giriş kapısından dümdüz aşağıda. Adres olarak Saka Mehmet Sokak NO: 18 Sultanhamam diye geçiyor.
Bermuda olanı 40 liraya, uzun paçalıyı 50 liraya aldım. Kumaşları inanılmaz kaliteli ve güzel, ikisi de önden düğmeli emzirmeye uygun. Yine Pierre Cardin sabahlıklı gecelik ve pijamalar da vardı 90 lira civarına bırakıyorlardı. Başka başka markaların ürünleri de vardı. Hatta 45 lira dedikleri dantelli mantelli bir gecelik, Havuzlu Han'da 65 liraydı. Bu arada aynı sokakta karşı sırada küçük bir dükkanda Şahnur marka uzun kollu pijama ve gecelikler koymuşlar, yine önden düğmeli. KIş sezonu malı olduğu için 25 liraydı. Dayanamadım bir çiftte kışlık pijama aldım.
2. olaraktan Havuzlu Handa o geçen defa gül suyu kokan yere gittim. Bu sefer öyle kokmuyordu:)))))))))) İsmi Fatoş Bebekmiş...
Kampanya yapmışlar:
50 bebek şekeri (tanesi 1 lira olanlardan istediğini seçiyorsun)
Şeker sepeti (4-5 çeşit arasından seçiyorsun)
Kapı süsü (25 liralıklardan seçiyorsun)
Takı yastığı
Anne Taçı (şu her yerde satılan küçük çiçekli taçlardan veriyorlar)
7-8 mt kapı tülü (hastanede koycam dersen 8 mt veriyorlar, ev dersen 7)
1 adet tavana asılan papatya süs
6 tane altı tüllü plastik şerbet bardağı
Hoş geldin bebek yazısı (2 tane çeşidi var)
toplam 120 tl. istersen bir şeyler çıkarttırıp ekletebiliyorsun da. ben yastığı, tacı ve papatya süsü almadım, buna karşılık 1,5 liralık magnetli, lavantalı şekerlerden 70 tane aldım. 25 lira ek verdim....
Bir de bir üst kattaki Özlem Şekerden 20 tane daha ek 1 liralık magnetli şekerlerden aldım.(Öbür taraftaki 1 liralıklara göre, üstüne nazar boncuğu yapıştırması ve ekstra tüy de koymuşlar daha bir hoşuma gitti) 1 liralıkları hastanede, 1,5 liralıkları mevlitte dağıtcam.
Bunun dışında en alt kattan bir de bebeğin yatağına 50 liraya bir pike takımıyla, 75 liraya bir de nevresim aldım. İkisi de nakışlı, makışlı, %100 pamuk ürünler.
Oradan çıkışta senle olduğu gibi yine Kürkçü Hana gittik. Bir de tek kişilik yatak örtüsü aldım. Çocuk odasındaki yatağa örteceğim.
Aslında seninle önceden bir çok şeye baktığım için fazla bakınmadan çabuk çabuk alış veriş yaptım ama yine de çok vakit aldı ve çok yoruldum. bu gece kesin yattığım yeri beğenirim:)))

dün konuşmuştuk bugünde ben gidecektim eminönüne ama akşma babam aradı hava sıcak olcak gitme diye. 2 ay daha dişi sıkcakmışım sonra nereye istiyorsam oraya gidermişim. illa başıma bi iş geldikten sonramı oturcakmışım:( kardeşimde şekerleme için gideceksen gitme ben bir ara gider alırım dedi. eşimde tabis destekledi baban haklı dinleyin şu adamı gitmeyin dedi. birde bu cmtesi eşimin izin alma ihtimali varmış çok istiyorsan birlikte gideriz ebensiz ne işin var diyor:( aslında eşimle gitmekte iyi olcak çünkü karı gibi ilalki müdahale etmesi lazım bu nasıl ne biçim almışsın daha güzeli yokmuşydu diye laf eder. hem gelmesi iyi kendi beğendiğide olur yada fikir verir bu daha güzel der. ben bazen çok düşünüyorum o pat pat alır:)

elifim maşallah bak nerdeyse 3 ayı bitireceksin. böyle böyle zaman geçecek ve bir bakmışsın kucağında :) 2'li ve 3'lü testler yaptırmadığım için fiyatlar konusunda hiç bilgim yok ama 50 tl iyiymiş gerçekten.

dün konuşmuştuk bugünde ben gidecektim eminönüne ama akşma babam aradı hava sıcak olcak gitme diye. 2 ay daha dişi sıkcakmışım sonra nereye istiyorsam oraya gidermişim. illa başıma bi iş geldikten sonramı oturcakmışım:( kardeşimde şekerleme için gideceksen gitme ben bir ara gider alırım dedi. eşimde tabis destekledi baban haklı dinleyin şu adamı gitmeyin dedi. birde bu cmtesi eşimin izin alma ihtimali varmış çok istiyorsan birlikte gideriz ebensiz ne işin var diyor:( aslında eşimle gitmekte iyi olcak çünkü karı gibi ilalki müdahale etmesi lazım bu nasıl ne biçim almışsın daha güzeli yokmuşydu diye laf eder. hem gelmesi iyi kendi beğendiğide olur yada fikir verir bu daha güzel der. ben bazen çok düşünüyorum o pat pat alır:)

valla duygucum bencede haklılar, bak artık son zamanlara yaklaştın, havalar sıcak. ne işin var oralarda :) allah korusun yaa ayağın kayar, biri çarpar. benim eşimde hiç gönderemez valla. bende cesaret edip gidemem. sen babanı dinle :)

evet valla ucuzmuş ama 50 tl diye anladıysan doğrudur da bu kadar fark olması ilginç. bence sen bu gidişinde muayene ücreti ödersin neden dersen benim bildiğim 1 muayene 1 kontrol oluyor. dğer türlü olsa senin gibi herkes 10 günü geçmeden sürekli kotrole gidip ücret ödemezler bu durumdada nasıl para kazanacaklar. zaten sistemlerin kayıt etmişlerdir kontrole geldi diye. ha 3. yani bu gidişndede ücret ödemezsen ne ala ama onlar senden benden çakallar:((

valla eğitim konusunda eşimle konuştum gebze olmaz dedi o zman ulusa gideyim dedim. tamam der gibi oldu ama aklı baika yerdeydi etilere dedim ne etileri ya bensiz hç bir yere gidemezsin ne işin var sokaklarda diyor:((( büyük ihtimal gelemem.

Birsonraki sefere tabiki muayne ücreti de var hiç kaçırırlar mı şimdi de aklıma düştü ondan mı doktor ölçemedi ne? Yapar mı ki öyle bişey? Aslında gereksiz tahlil bile yazmayan bir kadın ama bilemedim. Bu arda cumartesi randevu olunca 10 gün sonraki salı son kontrol günü oluyormuş cumartesiyi saymıyomuşlar.
Sen gelemeyeceksin demek. Eşin ne derse o canım sıcak falan olur haremlerde başına bir iş gelir ne deriz sonra. Ben yalnız gideceğim desene hem randevu da var nasılsa gideceğiz öğlenden sonra da eğitime geçerim işte.

Nevincim güle güle kullan bütün aldıklarını nasıl heves ediyorum bilemezsin:) ben haziran sonu 4 aylık olacağım o zaman belki başlarım ufaktan ama asıl ramazandan sonra alırım 6-7 aylık olmuş olurum.çantayıda yana yakıla aramaya devam:)

elifim maşallah bak nerdeyse 3 ayı bitireceksin. böyle böyle zaman geçecek ve bir bakmışsın kucağında :) 2'li ve 3'lü testler yaptırmadığım için fiyatlar konusunda hiç bilgim yok ama 50 tl iyiymiş gerçekten.

Evet sonaycan ya nasıl geçecek bi 3 ay olsa diyordum Allaha şükür oldu işte. Şimdide 6 ayı görsem diyorum küçüklen iyide büyüdükçe hamilelik ilerleince korkularımın daha da arttığını farkettim. Bu zamana kadar düşer korkusu vardı şimdide büyüyebilecek mi gelişimi nasıl olcak erken doğum olur mu rahim anomalimden dolayı yer kalmazsa açılmam olur mu Vs..Dün akşam baya sıkıntı yaptım kendime içim daraldı uyuyamadım bir süre. Sonra dualarla telkin ettim kendimi.
Alışveriş sırası sana geçti iznine de 1 ay kaldı valla ben panik oldum senin adına inşallah herşeyi yetiştirirsin. Gelip tüm hazırlığını bir çırpıda yapasım var tez canlılıltan :)

Evet sonaycan ya nasıl geçecek bi 3 ay olsa diyordum Allaha şükür oldu işte. Şimdide 6 ayı görsem diyorum küçüklen iyide büyüdükçe hamilelik ilerleince korkularımın daha da arttığını farkettim. Bu zamana kadar düşer korkusu vardı şimdide büyüyebilecek mi gelişimi nasıl olcak erken doğum olur mu rahim anomalimden dolayı yer kalmazsa açılmam olur mu Vs..Dün akşam baya sıkıntı yaptım kendime içim daraldı uyuyamadım bir süre. Sonra dualarla telkin ettim kendimi.
Alışveriş sırası sana geçti iznine de 1 ay kaldı valla ben panik oldum senin adına inşallah herşeyi yetiştirirsin. Gelip tüm hazırlığını bir çırpıda yapasım var tez canlılıltan :)

elifim inan o korkular hep oluyor galiba. bak 6 ayım bitti ama progestan ilaç kullanmaya başladım yine. kötü bir durum olmamasına karşın ne olur ne olmaz korkusuyla içiyorum. aslında rahat olmak lazım, allah ne yazdıysa o olacak ama insanın elinde değil işte. allah korktuklarımızı başımıza getirmesin :)

elifim bu alışveriş konusunda öyle bir rahatlık varki içimde sorma gitsin :) sanki herşeyim tas tamam olmuş, doğumu bekliyorum.

ya bizim ufak tefek şeylerimiz var zaten. hani alt açma bezlerii, emzikler falan, küvet, battaniye (kardeşim alacak) hastane çıkışı birtane geldi ama baya büyük. 5/6 aylıkken olur :) e çanta, bebek taşıma çantası falan var. hatta odasının perdesi bile tamam :)
izne çıktığımda eşim, kardeşimle çıkar bütün eksiklikleri birgünde hallederiz. hiç sıkıntı yapmıyorum :)

Birsonraki sefere tabiki muayne ücreti de var hiç kaçırırlar mı şimdi de aklıma düştü ondan mı doktor ölçemedi ne? Yapar mı ki öyle bişey? Aslında gereksiz tahlil bile yazmayan bir kadın ama bilemedim. Bu arda cumartesi randevu olunca 10 gün sonraki salı son kontrol günü oluyormuş cumartesiyi saymıyomuşlar.
Sen gelemeyeceksin demek. Eşin ne derse o canım sıcak falan olur haremlerde başına bir iş gelir ne deriz sonra. Ben yalnız gideceğim desene hem randevu da var nasılsa gideceğiz öğlenden sonra da eğitime geçerim işte.

yok doktorunun öyle bir şey yapacağını sanmam hani muayaen ücreti çok bişey olsa acaba derdim ama bebek küçük bence ondan ölçemedi. benide 2 li testte ölçmekte çok zorlanmıştı. dönmemişti falan ama sonunda ölçmüştü. valla eşim bırakmıyor sabahlar onalr birlikte çıkıyorum 45 dak falan yürüyorum o işe varana kadar ben eve dönmüş oluyorum. hani arada avm ye falan gidiyorum bişey demiyor ama sürekli arıyor aklı kalıyor heralde. şimdi ısrar edip gelirsem olmaz. hem bu cmtesi izin alcak büyük ihtimal belki onla eminönün yaparız malum bu fırsatı kaçırmayım:)

duygucum ben de eşimin huyunu biliyorum da gebzeyi hiç düşünmedim. söylesem "delimisin bu sıcakta ne işin var gebzelerde otur evinde" der:))) geçende ben sinemaya gideceğim dedim de ona bile tek başına gitme diye muhalefet etti:)))) hayır sanki bütün gün evde yalnız değilim. ulustaki eğitime de hani belki daha bir sıcak bakar çünkü belki iş dönüşü beni alma ihtimali var.
eminönüne de ben dün gittim ama inan bugün hala oram buram ağrıyor. akşam da yorgunluktan ayaklarım şişmiş, dizlerim ağrıyordu. zaten gideceksen de eşinle gitmen daha isabetli. şekerler falan ağır değildi ama kocaman torbalar halindeydi. eşine taşıtırsın..
bu arada annem aynen tahmin ettiğim gibi geldiği günden beri beni mahvetti. evde resmen incik boncuk temizlenmedik yer kalmadı. bütün dolapları boşalttırdı. kaldırdığım kışlıkları bir daha çıkarttırıp illa yıkatıp, ütületip, bohçalatıp bir daha kaldırttı. 3 gün devamlı çamaşır makinesi çalıştı. battaniyeleri, yorganları kış başı yıkarım desem de dinletemedim, kıyafetler yetmezmiş gibi onları da yıkattı. salondaki 60-70 kiloluk piyanonun altını kaç zamandır kaldırıp silmemişim toz içindeymiş, balkondaki sandalyeleri aylardır ciflememişim grileşmişler, en üst mutfak raflarımı merdivene çıkıp silmemişim, zaten kıçımı kocama dayamışım bu tür şeyler o yaparsa yapılıyormuş, gibi hiç bitmeyen şikayetlerde bulundu, kaynana gibi içimi kuruttu valla:))) kendisi 20lerinde 50 kiloyla hamile kalmış, beni de aynı sanıyor:)))

duygucum ben de eşimin huyunu biliyorum da gebzeyi hiç düşünmedim. söylesem "delimisin bu sıcakta ne işin var gebzelerde otur evinde" der:))) geçende ben sinemaya gideceğim dedim de ona bile tek başına gitme diye muhalefet etti:)))) hayır sanki bütün gün evde yalnız değilim. ulustaki eğitime de hani belki daha bir sıcak bakar çünkü belki iş dönüşü beni alma ihtimali var.
eminönüne de ben dün gittim ama inan bugün hala oram buram ağrıyor. akşam da yorgunluktan ayaklarım şişmiş, dizlerim ağrıyordu. zaten gideceksen de eşinle gitmen daha isabetli. şekerler falan ağır değildi ama kocaman torbalar halindeydi. eşine taşıtırsın..
bu arada annem aynen tahmin ettiğim gibi geldiği günden beri beni mahvetti. evde resmen incik boncuk temizlenmedik yer kalmadı. bütün dolapları boşalttırdı. kaldırdığım kışlıkları bir daha çıkarttırıp illa yıkatıp, ütületip, bohçalatıp bir daha kaldırttı. 3 gün devamlı çamaşır makinesi çalıştı. battaniyeleri, yorganları kış başı yıkarım desem de dinletemedim, kıyafetler yetmezmiş gibi onları da yıkattı. salondaki 60-70 kiloluk piyanonun altını kaç zamandır kaldırıp silmemişim toz içindeymiş, balkondaki sandalyeleri aylardır ciflememişim grileşmişler, en üst mutfak raflarımı merdivene çıkıp silmemişim, zaten kıçımı kocama dayamışım bu tür şeyler o yaparsa yapılıyormuş, gibi hiç bitmeyen şikayetlerde bulundu, kaynana gibi içimi kuruttu valla:))) kendisi 20lerinde 50 kiloyla hamile kalmış, beni de aynı sanıyor:)))

bakalım işte eğer izin alırsa bu cumartesiye bıraktım o işi. benimki uzak yerlerdeki eğitimleri yasakladaı bende gecende aklıma centraldeki eğitim günü kalkıp gitsek kapıdan geri çevirmezler ya:))) iillaki alacaklar içeriye madem nlar böyle yapıyor bizde onlara inat böylemi yapsak diyorum:))

ya annen seni ormal sanıyor galiba arada hatırlat ben hamileyim ne işim var merdiven üstünde mutfak dolaplarının tepesinde. hayır o yaparken için rahat etmez ilal sende dolanır yorulursun. birde ben anlamıyorum kaldırılan kışlıklar ne mantıkla ütülenir. ben yıkıyorum katlayıp hurçlara koyuyorum. zaten genekırışıyor harcanan elektrik ve emeğe yazık yani hayatta ütü yapıpta hurçlara koymam. kendi gibi sanıyor heralde sen tüp bebekler ve 36 yaşında hamile kaldın öyle kolaymı bu işler allah göstermesin bi düşşen biş gelse başına baklaım 2. bu kadar şanslı olabilcenmi. bende hamileliğimin başındayken 2 komşum var övünerek oo ben doğuma gidicem merdiven üstünde perde asıyordum diyor diğeride yok yorgları atıyordum dışarı deyip sinir eidyolardaı beni. ulan daha ağzınız süt kokarken koca merakıyla evlenirseniz tabi çat diye hamile kalıp o işleri yaparsınız. biri 38 yaşında 17 mi 18 yaşında kızı var. diğeri 32 yaşında oğlu 10 yaşında. bende onlar gibi 20 lerimde evlenseydim bende yapardım. birde drumu bilmelerie rağmen böyle konuşalarına ekstra gıcık oluyordum. valla herşey gelip geçiyor ananda çok meraklı bırak yapsın zaten kadın bulamadın yaptığın işler yapmasında kirli olan yerleri yapsın mesela tüm camları silebilir ::))) banyo fayanslarını silsin gibi ince işleri yapsın :))

kızlar ya bişey oldu çok komik. normalde ben kek bsküvi çikolatalı gofret falan çok yerdim ama hamile kaldım kesildim 7 ayda 1 paket bisküvi falan yememişimdir. neyse işte uzuun zmandan beri dolapta çik. gofret duruyordu yiyim bari dedim ama sırf yemek için. neyse 1 tane yedim. anaaa bebeği bi görseniz içimden çıkıcak gibi hop hop karnım nasıl hopluyor. ki kaç gündün çok çok ama sessizdi aklına gelecekte bi kere falan vurcak o derece sessizdi. ben bu çocuğu sekersiz bırakıp mutsuz mu ediyorum acaba:(((( valla gidip diğer tüp çikolatalarıda yiyesim geldi. çok şaşırdım valla.

Back
X