anamm anamm valla böylede anlatınca şimdi gözüm korktu, epidural daha çekici göründü gözüme :))ama uyanıkken yaa ağrıyı hissedersek, yani o kesiş anını hissedersek !!! peki hiç kan gördünmü, yani kanlı makas vs. onlarda beni kötü etkiler allah korusun kalbim falan durur :)))
ya ben bugüne kadar çok şükür hiç ameliyat vs olmadım , geçirdiğim en büyük operasyon rahim filmi ve yumurta toplama işlemiydi işte. o yüzden korkuyorum. istiyorumki uyuyup uyandığımda herşey bitmiş olsun. sonraki acılarıda ağrı kesici falanla dindirirler diye düşünüyorum. sen tecrübelisin, yaşayan biri olarak anlattıklarına bakıncada epidural mi olsam dedim. zaman yaklaştıkça bu konuyu doktorumla konuşayım bakalım. birde kızlar ben doğum sonrası bebeği hemen sünnetde yapsınlar istiyorum. sonrasında kıyamam. internette yaptıranları okuyorumda hepsi yaptırdığına çok memnun. bir arkadaşımda yaptırdı ama onunla henüz konuşmadım. siz ne dersiniz.
sonaycım emin ol epiduralde kesinlikle kanlı makas, hatta kanın damlasını dahi görmüyorsun. dediğim gibi önüne kocaman perde gibi bir şey geriyorlar, doktorları dahi doğru dürüst görmüyorsun. bir tek başucunda anestezist duruyor, bir de kalp atışını falan ölçen makinalar onlar görünüyor. anestezistler de sanırım meslek hilesi olarak sen rahatla diye ikide bir senle konuşuyor. öyle havadan sudan konuşurken işlem de bitiveriyor. en ufak bir ağrı acı da hissetmiyorsun. nasıl bir ilaçsa ameliyat süresince zaten belinden altını komple hissetmiyorsun. hani belki kötü bir benzetme ama sanki felç inmiş gibi oluyor. ben odaya gelir gelmez tuvalete gitmek istemiştim, yataktan inmek için hamle yaptım ama bacaklar hala uyuşuk olduğundan öylece kala kalmıştım da annem katıla katıla gülmüştü:))))) sonra belinden o incecik hortumu çıkartıp ilacı kestilermi de hemen 1 saat içinde normale dönüyorsun. ha şunu da belirteyim belime epidural hortumunu takarlarken de hiç bir şey hissetmedim. beni ameliyat masasının üzerine oturttular. oturduk yerden kamburunu çıkarır gibi hafifçe öne doğru eğil dediler, eğildim, belime uyuşturucu bir şey püskürttüler, sinek ısırığı gibi hafif bir sızı hissedebilirsin dediler. sonra belime bir şeyin girdiğini hafiften hisseder gibi oldum, ama ne acı ne sızı hiç bir şey hisetmedim, bekledim bekledim, e hadi yoksa olmadı mı dedim, çoktan taktık, doğrulabilirsin dediler. masaya yattım, hemşireler gelip hazırladı falan, ameliyat başlarken artık epidurali vereceğiz dediler, bacaklarıma bir serinlik hissi yayıldı o kadar.
sünnet mevzunda bence de kesinlikle doğru düşünüyorsun. oğlan olsaydı benim de niyet aynıydı. hem ileride akılları başlarında olunca travma oluyor çocuklar. böyle bebekken bir şey anlamadan kesilip bitmesi en iyisi. yalnız bizim bir kaç arkadaşta hastaneden hemen olmaz demişlerdi. 1 ay geçti falan öyle yaptılar. sanırım bebeğin biraz toparlanmasını beklediler.